|
|
| נשלח ב-27/10/2020 03:14 |
|
| |
חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | | בתתימן כתבה: |  | בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | חייכנית לא התורה מחייבת אישה להביא ילדים. התרבות מחייבת. אין אישה מעל גיל 32 שלא נמצאת בפאניקת ילדים וחתונה גם במגזר הכללי שלטענתך נאור ומביאים רק ילד אחד.לא רואה איך החברה החרדית מחייבת אישה להביא ילדים יותר מהגבר. כבר אמרתי לך מה הדילמה שאני חווה. לי אין ברירה כמו שלבחורה אין ברירה אם אנחנו רוצים זוגיות. בלי קשר לתורה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בס"דיש צדק בדבריך... לא יודעת אם בפאניקה, אלא שזה נמצא בעדיפות חשובה יותר... ההבדל בין התרבות העולמית לתרבות החרדית/ דתית/חבדית, שמצפים למס' רב יותר של ילדים, גם ובעיקר בשם הדת.(בחב"ד ובעוד הרבה מגזרים למשל אומרים שצריכים לצפות ל12 ילדים!!!וגברים חזקים רוחנית? הרבה מהם שואפים אכן למס' הזה!)וההבדל בין גבר לאישה חרדית? זה שהיא זו שאמורה לסבול פיזית 9 חודשים! את ההריון, לידה וכו' והיא זאת שלוקחת את הסיכונים הכרוכים בכך...ולכן קראתי באחד המקומות, שבגלל כך לא חייבו את האישה הלכתית להביא ילדים, מכיוון שלא ניתן לחייב בן אדם לקחת סיכון על חייו... אלא שזה צריך להיות מרצונה החופשי... ולכן היה חשוב לי להדגיש בדיוניי את החשיבות של הגינות זוגית, הערכה, תמיכה והבנה לעם הנשי במצב זה! ולהבין שב"ה שהן רוצות/ אוהבות ילדים, כך ב"ה הן בכלל מסכימות להתחתן, אך עדיין אין זה אומר שהן אינן חוששות מכך ולכן חשוב לא לתת להן הרגשה של "חייבות" ומכונת ילודה, אלא להבין לליבן, להתנהג בהתאם ולהיות בעיקר חברים אוהבים...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:16:33 |
|
אולי בציבור החרדי מצפים ליותר ילדים כי פשוט אנשים שגדלו עם הרבה ילדים, רוצים כזו משפחה. בדיוק כמו במשפחות ערביות. בכלל ככל שערך התא המשפחתי עולה, יש רצון ליותר ילדים. לעומת מקומות שזוגיות ונישואין נתפסים כמשהו זמני אז גם אין רצון להתחייב לטווח ארוך יותר מילד אחד. מצחיק שאת חושבת שזכותך לחשוש יותר מהגבר בגלל שאת אמורה לעבור את ההריון והלידה. נראה לך אדם צריך סיבה כדי לחשוש? יש הרבה בנות שמודעות לכאב שבהריון ועדיין לא חוששות. אז אם יש חשש, זה ממש לא קשור לנסיבות. אני חושש מילדים למרות שאני לא צריך להיכנס להריון (זה אפילו לא דבר שאני חושב עליו. מבחינתי, האתגר בגידול ילדים בא אחר כך ולא מסתכם בכלל בהריון). זה בכלל לא רלוונטי מבחינתי. החשש קיים בלי קשר למציאות! אני אגב גם לא מנסה להצדיק את החשש. אין מה להצדיק חשש. הוא קיים ויהי מה, צריך רק לדעת להתמודד איתו. גם את צריכה לדעתי להפסיק למצוא סיבות למה מותר לך לחשוש ולמה כל הבנות צריכות לחשוש. אפילו אם את הבחורה היחידה בעולם שחושבת כך, זה בסדר. גם אם זה ממש אנטי תרבותי:) מעניין ההסבר שאת הבאת על למה לא ציוו לנשים להביא ילדים. אני שמעתי הסבר שנשים ממילא ירצו להביא ילדים ולכן התורה לא הייתה צריכה לצוות עליהן לעומת גברים שבאופן טבעי ינסו להימנע מכך, עליהם הייתה התורה צריכה לצוות (לא פלא שבעולם שבו מעודדים נשים להיות גבריות, הילודה יורדת). אגב לפי זה, לכאורה אני צריך לחשוש יותר מאישה מלהביא ילדים כי כל עצב בגופי זועק נגד ההתמסדות הכובלת הזו. אבל זה בכלל לא רלוונטי למגדר. זה תלוי באופי האדם ובכוחות הנפש שלו. ואם את ואני מצפים שיתייחסו אלינו באמפתיה, זה בטח לא קשור למגדר שלנו אלא לאופי שלנו בלבד שאנחנו אישית לא רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מסויימת נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא חושבת שיש נשים שלא חוששות מההריון והלידה.. לא סתם החשש מהלידה מהווה משל בתנך לפחד גדול "חיל כיולדה" או "צרה כמבכירה", אני יכולה להבין שאתה לא מודע לנושאים האלה אבל אצל בנות הלידה וההריון מפחיד הרבה יותר מגידול הילד עצמו מה שנחשב להרבה יותר נעים וקל... להיות בהריון זה כמעט כמו להיות חולה 9 חודשים, אתה צריך להבין שללדת ילד זה הקרבה עצומה ואם בורא עולם לא היה נוטע באישה רצון להיות אמא ורצון להמשכיות יש סיכוי שהאנושות היתה נכחדת.
|
|
אני מניח שאת צודקת. מהצד הגברי גם יש חשש אבל מכיוון של גידול ילדים. אז נכון שהשם ברא אצל הגבר משיכה לאישה אבל זה לא כולל התמסדות. לכן חייבים להכריח את הגבר להתחתן ולשאת בעול. בכל מקרה לשני הצדדים יש סיבות לחשוש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
מה הכי מפחיד אותך בגידול? הפן הפיזי/ הרגשי/ הכלכלי?
אכן מחוייבות זה תמיד מלחיץ יותר, מאידך אתה לא מתחייב לסתם מישהי מהרחוב, אלא למשהי שאתה אוהב.... כך שזה קל יותר...
אבל עדיין אם משהו "ממש קשה לך" תמיד ניתן ללכת לטיפול / במקרה הגרוע להיפרד, הרי אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות ברזל במאסר עולם....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 03:20 |
|
| |
חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  |
ממש יפה שחשבת על השאלה. בעיקרון השאלה הייתה יותר לכיוון מה שאמרת שמכריחים את הבנות להביא כמות ילדים מסויימת. המטרה שלי הייתה להבהיר שכמו תמיד זה לא חד צדדי נגד הבנות אלא זה עול שמוטל גם על גברים. ואני לא מדבר רק על בחור שלא רוצה ילדים אלא על המקבילה של הבחורה שלך שחוששת מלהוליד אז גם יש בחור שחושש מלגדל ילדים וכו'. מבחינה הלכתית אי אפשר להכריח גבר להתחתן כדי להביא ילדים מכיוון שגבר פורה עד גיל ממש מבוגר ולכן תמיד הוא יכול לדחות ולומר שבעתיד יקיים את מצוות פריה ורביה. לגבי להתחתן עם מישהי שיש לה ילדים. זה בדיוק הבעיה. הוא רוצה זוגיות ולא ילדים. זוג עם ילדים זה כבר לא זוג:) לגבי בחורה עם בעיות פוריות. נדיר שנתגלה לפני החתונה. גם לברר גמישות מחשבתית אין לגיטימציה בציבור שלנו (תסמכי עלי, בדקתי את זה). המקסימום שאפשר זה אולי לומר שנדחה לחצי שנה בהתחלה ולקוות שהחצי שנה יארך זמן רב:) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא חושבת שזה קשור לגמישות מחשבתית, יש הרבה בנות שלחוצות לראות שהם בהריון ראשון בשביל לוודא שאין להם בעיות פוריות, מה גם שלכדורי מניעה יש תופעות לוואי גרועות. אני לא מוצאת לעצמי סיבה למה שאני ארצה לדחות את ההריון הראשון בחצי שנה או שנה. (אתה שוכח שלאישה יש גם מחזור שהוא בפני עצמו דבר על הפנים) יש לי חברה שכבר לפני החתונה היה לה ברור שיהיו לה בעיות פוריות, היא היתה מקבלת מחזור פעם בכמה חודשים, אבל זאת בעיה שאפשר לסדר בקלות יחסית עם כדורים, ודווקא בעלה היה זה שלחץ שהיא תתחיל לטפל כי הוא מאד רצה ילדים. והוא היה בן 20 כשהם התחתנו.(חסידי גור) |
|
לפי מה שהבנתי המחזור הוא דווקא ברכה לקשר כי הוא גורם לגעגוע ולמשיכה להישאר. עשו ניסוי על עכבר, הביאו לו את אותה נקבה שוב ושוב ואחרי מספר פעמים הוא כבר לא התייחס אליה ואז הביאו לו כל פעם נקבה אחרת והוא המשיך עד שנפל ומת(!). כשהביאו לו את אותה נקבה אבל עם הפרשי זמן הוא המשיך אבל בצורה מאוזנת אגב לכן הריון בתחילת הזוגיות זה לא הכי טוב לקשר. הזוג עדיין לא בנה קשר יציב עם מנגנון ספיגה למקרה של בעיות. בפרט בהריון
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי סתםבחור ב- 26/10/2020 12:25:12 |
|
בס"ד
אתה משווה את עצמך לעכבר?
בעיקרון, זה נכון... בגברים מנוגה ונשים מאדים, כתוב שהגבר צריך זמן "להיכנס למערה שלו", כנראה שזה בדיוק תואם למצב הזה...זה נותן לשני הצדדים קצת "ספייס"...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 03:32 |
|
| |
חייכנית770
ממש יפה שחשבת על השאלה. בעיקרון השאלה הייתה יותר לכיוון מה שאמרת שמכריחים את הבנות להביא כמות ילדים מסויימת. המטרה שלי הייתה להבהיר שכמו תמיד זה לא חד צדדי נגד הבנות אלא זה עול שמוטל גם על גברים. ואני לא מדבר רק על בחור שלא רוצה ילדים אלא על המקבילה של הבחורה שלך שחוששת מלהוליד אז גם יש בחור שחושש מלגדל ילדים וכו'. מבחינה הלכתית אי אפשר להכריח גבר להתחתן כדי להביא ילדים מכיוון שגבר פורה עד גיל ממש מבוגר ולכן תמיד הוא יכול לדחות ולומר שבעתיד יקיים את מצוות פריה ורביה. לגבי להתחתן עם מישהי שיש לה ילדים. זה בדיוק הבעיה. הוא רוצה זוגיות ולא ילדים. זוג עם ילדים זה כבר לא זוג:) לגבי בחורה עם בעיות פוריות. נדיר שנתגלה לפני החתונה. גם לברר גמישות מחשבתית אין לגיטימציה בציבור שלנו (תסמכי עלי, בדקתי את זה). המקסימום שאפשר זה אולי לומר שנדחה לחצי שנה בהתחלה ולקוות שהחצי שנה יארך זמן רב:) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
תודה...
חשבתי שגברים יותר חוששים מהקטע הכלכלי... על הגידול? זה מעניין לשמוע....
נכון שאי אפשר להכריח, אך בעבר קראתי שנידו גבר מעל גיל 20 מהעיר... ואגב, היה סיפור בתורה על כך שה' המתין לצדיק אחד עד גיל 40, כשראה שלא רוצה לקיים מצוות פרו ורבו, מכיוון שהצדיק (/ נביא)ראה ברוח קודשו שייצא ממנו בן לא טוב ורצה למנוע זאת, ה' רצה להמיתו, אך שינה זאת בגלל שהצדיק הסכים להינשא בסוף וכו'... כך שזה נראה שמידת הדין מתוחה על מי שמחליט על דעת עצמו למנוע ילודה עד גיל ממש מאוחר, בגלל כל סיבה שהיא, אפילו כדי למנוע שיולד לו בן שלא ישמור תורה ומצוות או פושע ח"ו...
ואל תשכח שגם יש את האיסור לחטוא, כך שבין כך ובין כך זה מאלץ את הגברים להתחתן הלכתית וכו'...
נ.ב
יש נשים גרושות, שהיו להן בעיות פוריות. או שניתן להינשא לגרושה עם ילדים ולחיות בבית נפרד וכך הגבר לא "סובל" מהילדים שלה
בתנ"ך? נראה שה' רוצה להמית אנשים כאלו...(ראה ערך תמר וכו'... )
אז לדעתי? עדיף לך לטפל בחשש ובעיקר ללמוד המון שיעורים על אמונה וביטחון בה' מה שהכי יעזור לך להתקדם בחיים... יותר מכל טיפול פסיכולוגי בעז"ה...
(ואולי לחשוב על אופציה להינשא לבחורה גדולה ממך... כך ממילא אם תרצה לעשות הפסקות, המס' הסופי יהיה נמוך בהרבה ממישהי בת 20...שגם אם תרצה לעשות הפסקות, יש לה מספיק שנים שתוכל להיכנס להריון "בטעות"...כפי שקרה לקרובת משפחתי, שלמרות שרצתה רק 5-6 ילדים, בסוף היה לה 9 בגלל "טעויות"... ברור שהכול מלמעלה ואם ה' רוצה? הוא יכול להביא לך שלישייה בכול לידה.. אך בכללית מבחינה טכנית? יש צדק בדבריי... )
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 03:53:53
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 03:41 |
|
| |
חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | כולנו בסופו של דבר אנשים שמונעים על ידי טקטיקות שנועדו למנוע מאיתנו כאב. כל אחד פיתח לעצמו את הטקטיקה שלו. אני לדוגמה מאוד חכם ולכן הטקטיקה שפיתחתי לעצמי כדי להימנע מביקורת כואבת זה להרגיש אני תמיד צודק ואילו השני היה באמת מבין למה אני עושה או מה אני עושה, הוא היה מסכים. החיסרון בטקטיקה הזו היא במקרה שבו אני באמת טועה. מכיוון שנמנעתי כל הזמן מביקורת, אז לא פיתחתי כלים כדי להתמודד עם ביקורת אמיתית ולכן במקרים כאלו הטקטיקה שלנו משמשת כנגדנו. יש טקטיקה נוספת, לנסות להצדיק את המעשים שלנו עם סמכות עליונה. יש הבדל בין לפעול על פי סמכות עליונה לבין להצדיק את הפעולות על ידי סמכות עליונה. ההבדל כמובן מתבטא בהודאה בטעות. אם אני פועל על ידי סמכות עליונה, אז אין בעיה לשנות כיוון כי זה לא באמת שייך אלי. אני רק פועל לפי זה. אבל אם אני מצדיק את המעשים שלי על ידי סמכות עליונה, אין באמת אפשרות לשנות כיוון. להצדיק מעשים לא צריך אמת, צריך שיראה אמת. ומספיק שיש משהו שקצת מרמז כמו מה שחושבים וזה מספיק. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
יפה שאתה מודע לעצמך ומוכן לחשוף את עצמך בפנינו...
יש הרבה מה ללמוד מכך...
ונ.ב
אל דאגה... נביא לך אמפתיה לא מגדרית... הנה הפעם הראשונה שהבעתי אמפתיה לעם הגברי, היה כשעשיתי עם אדם את התרגיל של "להיכנס לנעלי העם הגברי ולנעליו וחששותיו"
רק מוזר לי שאמרת שגבר רוצה להפיץ את זרעו בכול העולם... אך פתאום אומר שלא ממש רוצה ילדים...
ואדם? אמר (אומנם בצחוק, אך עדיין(;) שמוכן להיות חב"דניק כדי להתחתן עם 1,000 נשים כשלמה המלך... אך בסוף? חושש להתחתן אפילו עם אישה אחת
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 03:44:21
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 04:06 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
אתה סיבכת אותי כהוגן...
לפי המבחן? באמת יצא שאני כמה מסוגי הטיפוסים שם, באחוזים משתנים... אומנם יש בכך מעלות רבות... אך אם עד עכשיו חשבתי שיש לי רק "לעבוד" על החסרונות של 2 המזלות שלי... עכשיו אני צריכה לעבוד גם על "אתגרים" של סוגי האישיות שם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 04:22:50
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 11:21 |
|
| |
המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 11:23 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | חייכנית לא התורה מחייבת אישה להביא ילדים. התרבות מחייבת. אין אישה מעל גיל 32 שלא נמצאת בפאניקת ילדים וחתונה גם במגזר הכללי שלטענתך נאור ומביאים רק ילד אחד.לא רואה איך החברה החרדית מחייבת אישה להביא ילדים יותר מהגבר. כבר אמרתי לך מה הדילמה שאני חווה. לי אין ברירה כמו שלבחורה אין ברירה אם אנחנו רוצים זוגיות. בלי קשר לתורה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בס"דיש צדק בדבריך... לא יודעת אם בפאניקה, אלא שזה נמצא בעדיפות חשובה יותר... ההבדל בין התרבות העולמית לתרבות החרדית/ דתית/חבדית, שמצפים למס' רב יותר של ילדים, גם ובעיקר בשם הדת.(בחב"ד ובעוד הרבה מגזרים למשל אומרים שצריכים לצפות ל12 ילדים!!!וגברים חזקים רוחנית? הרבה מהם שואפים אכן למס' הזה!)וההבדל בין גבר לאישה חרדית? זה שהיא זו שאמורה לסבול פיזית 9 חודשים! את ההריון, לידה וכו' והיא זאת שלוקחת את הסיכונים הכרוכים בכך...ולכן קראתי באחד המקומות, שבגלל כך לא חייבו את האישה הלכתית להביא ילדים, מכיוון שלא ניתן לחייב בן אדם לקחת סיכון על חייו... אלא שזה צריך להיות מרצונה החופשי... ולכן היה חשוב לי להדגיש בדיוניי את החשיבות של הגינות זוגית, הערכה, תמיכה והבנה לעם הנשי במצב זה! ולהבין שב"ה שהן רוצות/ אוהבות ילדים, כך ב"ה הן בכלל מסכימות להתחתן, אך עדיין אין זה אומר שהן אינן חוששות מכך ולכן חשוב לא לתת להן הרגשה של "חייבות" ומכונת ילודה, אלא להבין לליבן, להתנהג בהתאם ולהיות בעיקר חברים אוהבים...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:16:33 |
|
אולי בציבור החרדי מצפים ליותר ילדים כי פשוט אנשים שגדלו עם הרבה ילדים, רוצים כזו משפחה. בדיוק כמו במשפחות ערביות. בכלל ככל שערך התא המשפחתי עולה, יש רצון ליותר ילדים. לעומת מקומות שזוגיות ונישואין נתפסים כמשהו זמני אז גם אין רצון להתחייב לטווח ארוך יותר מילד אחד. מצחיק שאת חושבת שזכותך לחשוש יותר מהגבר בגלל שאת אמורה לעבור את ההריון והלידה. נראה לך אדם צריך סיבה כדי לחשוש? יש הרבה בנות שמודעות לכאב שבהריון ועדיין לא חוששות. אז אם יש חשש, זה ממש לא קשור לנסיבות. אני חושש מילדים למרות שאני לא צריך להיכנס להריון (זה אפילו לא דבר שאני חושב עליו. מבחינתי, האתגר בגידול ילדים בא אחר כך ולא מסתכם בכלל בהריון). זה בכלל לא רלוונטי מבחינתי. החשש קיים בלי קשר למציאות! אני אגב גם לא מנסה להצדיק את החשש. אין מה להצדיק חשש. הוא קיים ויהי מה, צריך רק לדעת להתמודד איתו. גם את צריכה לדעתי להפסיק למצוא סיבות למה מותר לך לחשוש ולמה כל הבנות צריכות לחשוש. אפילו אם את הבחורה היחידה בעולם שחושבת כך, זה בסדר. גם אם זה ממש אנטי תרבותי:) מעניין ההסבר שאת הבאת על למה לא ציוו לנשים להביא ילדים. אני שמעתי הסבר שנשים ממילא ירצו להביא ילדים ולכן התורה לא הייתה צריכה לצוות עליהן לעומת גברים שבאופן טבעי ינסו להימנע מכך, עליהם הייתה התורה צריכה לצוות (לא פלא שבעולם שבו מעודדים נשים להיות גבריות, הילודה יורדת). אגב לפי זה, לכאורה אני צריך לחשוש יותר מאישה מלהביא ילדים כי כל עצב בגופי זועק נגד ההתמסדות הכובלת הזו. אבל זה בכלל לא רלוונטי למגדר. זה תלוי באופי האדם ובכוחות הנפש שלו. ואם את ואני מצפים שיתייחסו אלינו באמפתיה, זה בטח לא קשור למגדר שלנו אלא לאופי שלנו בלבד שאנחנו אישית לא רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מסויימת נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא חושבת שיש נשים שלא חוששות מההריון והלידה.. לא סתם החשש מהלידה מהווה משל בתנך לפחד גדול "חיל כיולדה" או "צרה כמבכירה", אני יכולה להבין שאתה לא מודע לנושאים האלה אבל אצל בנות הלידה וההריון מפחיד הרבה יותר מגידול הילד עצמו מה שנחשב להרבה יותר נעים וקל... להיות בהריון זה כמעט כמו להיות חולה 9 חודשים, אתה צריך להבין שללדת ילד זה הקרבה עצומה ואם בורא עולם לא היה נוטע באישה רצון להיות אמא ורצון להמשכיות יש סיכוי שהאנושות היתה נכחדת.
|
|
אני מניח שאת צודקת. מהצד הגברי גם יש חשש אבל מכיוון של גידול ילדים. אז נכון שהשם ברא אצל הגבר משיכה לאישה אבל זה לא כולל התמסדות. לכן חייבים להכריח את הגבר להתחתן ולשאת בעול. בכל מקרה לשני הצדדים יש סיבות לחשוש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
מה הכי מפחיד אותך בגידול? הפן הפיזי/ הרגשי/ הכלכלי?
אכן מחוייבות זה תמיד מלחיץ יותר, מאידך אתה לא מתחייב לסתם מישהי מהרחוב, אלא למשהי שאתה אוהב.... כך שזה קל יותר...
אבל עדיין אם משהו "ממש קשה לך" תמיד ניתן ללכת לטיפול / במקרה הגרוע להיפרד, הרי אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות ברזל במאסר עולם.... |
|
המחוייבות מפחידה אותי. לא רוצה שלא יהיה לי את האופציה להפסיק. גם האחריות מפחידה אותי וגם החד שמא אכשל ואזיק לילד. על זה אמר שלמה המלך: אשרי הגבר אשר יישא עול מנעוריו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 11:34 |
|
| |
|
בס"ד
תודה...
חשבתי שגברים יותר חוששים מהקטע הכלכלי... על הגידול? זה מעניין לשמוע....
נכון שאי אפשר להכריח, אך בעבר קראתי שנידו גבר מעל גיל 20 מהעיר... ואגב, היה סיפור בתורה על כך שה' המתין לצדיק אחד עד גיל 40, כשראה שלא רוצה לקיים מצוות פרו ורבו, מכיוון שהצדיק (/ נביא)ראה ברוח קודשו שייצא ממנו בן לא טוב ורצה למנוע זאת, ה' רצה להמיתו, אך שינה זאת בגלל שהצדיק הסכים להינשא בסוף וכו'... כך שזה נראה שמידת הדין מתוחה על מי שמחליט על דעת עצמו למנוע ילודה עד גיל ממש מאוחר, בגלל כל סיבה שהיא, אפילו כדי למנוע שיולד לו בן שלא ישמור תורה ומצוות או פושע ח"ו...
ואל תשכח שגם יש את האיסור לחטוא, כך שבין כך ובין כך זה מאלץ את הגברים להתחתן הלכתית וכו'...
נ.ב
יש נשים גרושות, שהיו להן בעיות פוריות. או שניתן להינשא לגרושה עם ילדים ולחיות בבית נפרד וכך הגבר לא "סובל" מהילדים שלה
בתנ"ך? נראה שה' רוצה להמית אנשים כאלו...(ראה ערך תמר וכו'... )
אז לדעתי? עדיף לך לטפל בחשש ובעיקר ללמוד המון שיעורים על אמונה וביטחון בה' מה שהכי יעזור לך להתקדם בחיים... יותר מכל טיפול פסיכולוגי בעז"ה...
(ואולי לחשוב על אופציה להינשא לבחורה גדולה ממך... כך ממילא אם תרצה לעשות הפסקות, המס' הסופי יהיה נמוך בהרבה ממישהי בת 20...שגם אם תרצה לעשות הפסקות, יש לה מספיק שנים שתוכל להיכנס להריון "בטעות"...כפי שקרה לקרובת משפחתי, שלמרות שרצתה רק 5-6 ילדים, בסוף היה לה 9 בגלל "טעויות"... ברור שהכול מלמעלה ואם ה' רוצה? הוא יכול להביא לך שלישייה בכול לידה.. אך בכללית מבחינה טכנית? יש צדק בדבריי... )
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 03:53:53 |
|
החלק הכלכלי לא מזיז לי כי אני ברוך השם מבוסס. מפחיד אותי האחריות בכללי ושאני לא יכול להכנס למערה שלי ולברוח מהעולם לחודש כי יש אנשים שתלויים בית לכן אם אחליט שאני כן לוקח את האחריות הזאת אז זה לא משנה ילד אחד או עשר. מבחינתי זה אותו הדבר. זה החיסרון בבחורה מבוגרת שהיא לחוצת ילדים ולא תהיה מוכנה לחכות לעומת בחורה בת עשרים שבכיף יכולה לחכות שנתיים עד שאאזור אומץ. הסיפור שהבאת הוא על יחיזקיהו המלך שראה שיצא ממנו מנשה. אני מאוד אוהב את הדמות שלו ומרגיש קשר ריגשי אליה. הוא היה אדם מדהים שהצליח להשפיע על כל הדור בצורה שלא חזרה על עצמה בהיסטוריה (כמעט הגיעה גאולה בדורו אבל חטא). הסיפור הזה רק גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי שאני לא רוצה להביא ילדים:) לגבי לחטוא. בעבר כשאשה אחת הייתה במחזור אז היה לגבר אישה אחרת עם זמנים מסונכרנים. היום כשיש רק אישה אחת וצריך לחכות שבועיים זה נשמע לי כמעט בלתי נתפס ואז החטא יותר חמור כי יש לגבר פת בסלו לעומת רווק שאין לו כלום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 11:40 |
|
| |
שיהיה ברור שאני לוקח על עצמי את הקרדיט על התרגיל שעשית עם אדם:) באמת? זו הפעם הראשונה שחשת את זה? לגבר יש נטיה לפזר את זרעו בכל מקום שאפשר אבל אין לו נטיה לקחת אחריות על מה שעשה. האישה שיש לה רק אופציה אחת לחודש, יותר מודעת להשלכות ולכן היא גם לרוב הבוררת במי היא רוצה זוגיות. זוגיות לפי התורה, נוטה בצורה מטורפת לדחף הנשי ומחייבת גבר להתמסד לפני שנכנס לקשר עם אישה. (זאת הסיבה שמי שמעניין בפמניזם, לרוב מרחיק אותו כי גורם לעולם ללכת לפי הנטיה הגברית שזה בלי התמסדות ואחריות). לכן אני חושש מלהביא ילד ו*לקחת* אחריות על זה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 11:42 |
|
| |
בס"ד
אתה סיבכת אותי כהוגן...
לפי המבחן? באמת יצא שאני כמה מסוגי הטיפוסים שם, באחוזים משתנים... אומנם יש בכך מעלות רבות... אך אם עד עכשיו חשבתי שיש לי רק "לעבוד" על החסרונות של 2 המזלות שלי... עכשיו אני צריכה לעבוד גם על "אתגרים" של סוגי האישיות שם...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 04:22:50 |
|
חחח מזל זה חרטא. זה קצת דומה למזל אבל מתקדם בהרבה. מה הספרים הדומיננטיים שלך? אני ובתתימן חושבים 6 עם קצת 5 וקצת 7. אבל יש לך כמובן גם אחרים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 12:05 |
|
| |
בתתימן
אני יכולה להבין את הרעיון שזה יכול להועיל לזוגיות, אבל אני לא יודעת למה אני לא מתחברת לזה... אולי כשאני אהיה בתוך זה אני אצליח להבין יותר את כל הצדדים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 12:08 |
|
| |
בתתימן
| חייכנית770 כתב: |  | בס"דאגב, חשבתי על שאלתך בשבת... גבר חרדי שבכלל לא מעוניין בילדים ורק רוצה זוגיות? עדיף שלא ייפגש מראש עם בחורה רווקה, המעוניינת לממש את הפוטנציאל הנשי שבה ורוצה גבר שגם לו יש רצון משותף להיות אבא... אלא מראש שייפגש עם בחורה גרושה/ אלמנה, שיש לה כבר ילדים ונראה שאינה מעוניינת להביא עוד, אך יש לה/ולגבר גמישות מסוימת לעוד ילד(לכל מקרה שהאישה/הוא יתחרט ויהיה מעוניין פתאום/ שיהיה פתאום הריון בטעות...)גבר שרוצה זוגיות עם מישהי ללא ילדים? צריך לבדוק אופציה של להינשא לאחת שיש לה בעיות פוריות...וכנ"ל בחורה שמעוניינת בזוגיות ללא ילדים... כמובן שצריך לשאול רב האם זה בכלל תקין...אני כרגע מדברת מבחינה כללית ולא הלכתית(;מי שרוצה לדחות/ מס' ילדים מועט מהממוצע החרדי? צריך לדעתי לבדוק מראש שיש גמישות מחשבתית לצד השני, הבנה ושיש אופציה לחברות עמוקה ביניהם(מה שאמור לעזור בתקשורת כנה יותר בהמשך...)וכמובן שהצד השני לא מצפה למשפחה גדולה....אלא בסביבות הרצון שלכם... ואכן אני משתפת בפגישות, שאני לא בעד "לרדוף" אחרי ילדים... דווקא הבחור הצרפתי(למי שמכיר את סיפורי הדייטים שלי(;) חייך ואהב לשמוע את דבריי, הוא כחוצניק מאד אהב לשמוע זאת ואמר שדעתו כדעתי...והבחור האחרון? אומנם רצה את מס' הבסיס בציבור החרדי 4-5... אך היה נראה שהוא בעצמו חושש מכך... ושאם ארצה פחות? יתכן שיזרום איתי...האינטואיציה כבר מלמדת, מי "ראש בקיר" בנושא ומי בא לקראת ומוכן לחיות בצורה שונה מהסביבה... אני חושבת שאם אתה נפגש עם בחורות מודרניות? הרבה מהן לא מתות על המון ילדים... תוכל בכיף למצוא אחת שמעוניינת לדחות ואף להביא מס' מועט... תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:48:06 אהבתי את התשובה כמה ילדים את רוצה בסוף? בס"דחחח תודה האמת? פעם הייתי מחשבת כמה אני רוצה ואיך "אצליח להגיע ליעד עם הפסקות באמצע..."היום? אני מעדיפה להשתדל להגיע בגישה רגועה יותר של להתחיל עם 1 ולגדל את הילד/ה באהבה ולראות איך הזוגיות, אם צריך חיזוק אז לחזק אותה, לראות איך המצב הרגשי והפיזי שלי ושל בן זוגי ורק לאחר מכן להחליט כמה זמן צריך הפסקה... (בכללית? לדעתי צריך הפסקה של שנתיים בין ילד לילד... )כמובן שמס' הילדים יקבע לפי המצב הזוגי... ככול שיהיה לי מצע לעבור את התקופה הזו בנעימות יותר, עם גבר שמוכן להתאמץ עבור כך שז"א שייקח אחריות רצינית על הפרנסה, יתמוך, יעריך ויפנק ,לדעתי זה יגרום לי ליותר חשק להתאמץ ולהקריב בנושא הזה, למרות הקושי...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 02:07:19 |
|
אני חושבת שהפסקה של שנתיים בין לידה ללידה זה משהו שקורה כמעט בטבעי. בגלל ההנקה כמובן. לא חושבת שבעיות בזוגיות מקורן בעייפות/חולשה או קשיים פיזיים, אם התקשורת לא טובה אז יהיו בעיות גם אם יהיה לזוג הכל.. לכן אני לא חושבת שהפסקה בין הריונות אמורה לחזק את הקשר הזוגי.
 |
|
|
|
|
|