בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2020 10:50 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

בס"ד

אגב, חשבתי על שאלתך בשבת...

גבר חרדי שבכלל לא מעוניין בילדים ורק רוצה זוגיות? עדיף שלא ייפגש מראש עם בחורה רווקה, המעוניינת לממש את הפוטנציאל הנשי שבה ורוצה גבר שגם לו יש רצון משותף להיות אבא...
אלא מראש שייפגש עם בחורה גרושה/ אלמנה, שיש לה כבר ילדים ונראה שאינה מעוניינת להביא עוד, אך יש לה/ולגבר גמישות מסוימת לעוד ילד(לכל מקרה שהאישה/הוא יתחרט ויהיה מעוניין פתאום/ שיהיה פתאום הריון בטעות...)

גבר שרוצה זוגיות עם מישהי ללא ילדים? צריך לבדוק אופציה של להינשא לאחת שיש לה בעיות פוריות...

וכנ"ל בחורה שמעוניינת בזוגיות ללא ילדים...

כמובן שצריך לשאול רב האם זה בכלל תקין...אני כרגע מדברת מבחינה כללית ולא הלכתית(;

מי שרוצה לדחות/ מס' ילדים מועט מהממוצע החרדי? צריך לדעתי לבדוק מראש שיש גמישות מחשבתית לצד השני, הבנה ושיש אופציה לחברות עמוקה ביניהם(מה שאמור לעזור בתקשורת כנה יותר בהמשך...)
וכמובן שהצד השני לא מצפה למשפחה גדולה....אלא בסביבות הרצון שלכם...

ואכן אני משתפת בפגישות, שאני לא בעד "לרדוף" אחרי ילדים... דווקא הבחור הצרפתי(למי שמכיר את סיפורי הדייטים שלי(;) חייך ואהב לשמוע את דבריי, הוא כחוצניק מאד אהב לשמוע זאת ואמר שדעתו כדעתי...
והבחור האחרון? אומנם רצה את מס' הבסיס בציבור החרדי 4-5... אך היה נראה שהוא בעצמו חושש מכך... ושאם ארצה פחות? יתכן שיזרום איתי...

האינטואיציה כבר מלמדת, מי "ראש בקיר" בנושא ומי בא לקראת ומוכן לחיות בצורה שונה מהסביבה...

אני חושבת שאם אתה נפגש עם בחורות מודרניות? הרבה מהן לא מתות על המון ילדים... תוכל בכיף למצוא אחת שמעוניינת לדחות ואף להביא מס' מועט...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:48:06

ממש יפה שחשבת על השאלה. בעיקרון השאלה הייתה יותר לכיוון מה שאמרת שמכריחים את הבנות להביא כמות ילדים מסויימת. המטרה שלי הייתה להבהיר שכמו תמיד זה לא חד צדדי נגד הבנות אלא זה עול שמוטל גם על גברים. ואני לא מדבר רק על בחור שלא רוצה ילדים אלא על המקבילה של הבחורה שלך שחוששת מלהוליד אז גם יש בחור שחושש מלגדל ילדים וכו'.
מבחינה הלכתית אי אפשר להכריח גבר להתחתן כדי להביא ילדים מכיוון שגבר פורה עד גיל ממש מבוגר ולכן תמיד הוא יכול לדחות ולומר שבעתיד יקיים את מצוות פריה ורביה.
לגבי להתחתן עם מישהי שיש לה ילדים. זה בדיוק הבעיה. הוא רוצה זוגיות ולא ילדים. זוג עם ילדים זה כבר לא זוג:)
לגבי בחורה עם בעיות פוריות. נדיר שנתגלה לפני החתונה.
גם לברר גמישות מחשבתית אין לגיטימציה בציבור שלנו (תסמכי עלי, בדקתי את זה). המקסימום שאפשר זה אולי לומר שנדחה לחצי שנה בהתחלה ולקוות שהחצי שנה יארך זמן רב:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

תודה...

חשבתי שגברים יותר חוששים מהקטע הכלכלי... על הגידול? זה מעניין לשמוע....

נכון שאי אפשר להכריח, אך בעבר קראתי שנידו גבר מעל גיל 20 מהעיר...
ואגב, היה סיפור בתורה על כך שה' המתין לצדיק אחד עד גיל 40, כשראה שלא רוצה לקיים מצוות פרו ורבו, מכיוון שהצדיק (/ נביא)ראה ברוח קודשו שייצא ממנו בן לא טוב ורצה למנוע זאת,  ה' רצה להמיתו, אך שינה זאת בגלל שהצדיק הסכים להינשא בסוף וכו'... כך שזה נראה שמידת הדין מתוחה על מי שמחליט על דעת עצמו למנוע ילודה עד גיל ממש מאוחר, בגלל כל סיבה שהיא, אפילו כדי למנוע שיולד לו בן שלא ישמור תורה ומצוות או פושע ח"ו...

ואל תשכח שגם יש את האיסור לחטוא, כך שבין כך ובין כך זה מאלץ את הגברים להתחתן הלכתית וכו'...

נ.ב

יש נשים גרושות, שהיו להן בעיות פוריות.
או שניתן להינשא לגרושה עם ילדים ולחיות בבית נפרד וכך הגבר לא "סובל" מהילדים שלה

בתנ"ך? נראה שה' רוצה להמית אנשים כאלו...(ראה ערך תמר וכו'...)

אז לדעתי? עדיף לך לטפל בחשש ובעיקר ללמוד המון שיעורים על אמונה וביטחון בה' מה שהכי יעזור לך להתקדם בחיים... יותר מכל טיפול פסיכולוגי בעז"ה...

(ואולי לחשוב על אופציה להינשא לבחורה גדולה ממך... כך ממילא אם תרצה לעשות הפסקות, המס' הסופי יהיה נמוך בהרבה ממישהי בת 20...שגם אם תרצה לעשות הפסקות, יש לה מספיק שנים שתוכל להיכנס להריון "בטעות"...כפי שקרה לקרובת משפחתי, שלמרות שרצתה רק 5-6 ילדים, בסוף היה לה 9 בגלל "טעויות"... ברור שהכול מלמעלה ואם ה' רוצה? הוא יכול להביא לך שלישייה בכול לידה.. אך בכללית מבחינה טכנית? יש צדק בדבריי... )

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 03:53:53

החלק הכלכלי לא מזיז לי כי אני ברוך השם מבוסס. מפחיד אותי האחריות בכללי ושאני לא יכול להכנס למערה שלי ולברוח מהעולם לחודש כי יש אנשים שתלויים בית לכן אם אחליט שאני כן לוקח את האחריות הזאת אז זה לא משנה ילד אחד או עשר. מבחינתי זה אותו הדבר. זה החיסרון בבחורה מבוגרת שהיא לחוצת ילדים ולא תהיה מוכנה לחכות לעומת בחורה בת עשרים שבכיף יכולה לחכות שנתיים עד שאאזור אומץ.
הסיפור שהבאת הוא על יחיזקיהו המלך שראה שיצא ממנו מנשה. אני מאוד אוהב את הדמות שלו ומרגיש קשר ריגשי אליה. הוא היה אדם מדהים שהצליח להשפיע על כל הדור בצורה שלא חזרה על עצמה בהיסטוריה (כמעט הגיעה גאולה בדורו אבל חטא). הסיפור הזה רק גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי שאני לא רוצה להביא ילדים:)

לגבי לחטוא. בעבר כשאשה אחת הייתה במחזור אז היה לגבר אישה אחרת עם זמנים מסונכרנים. היום כשיש רק אישה אחת וצריך לחכות שבועיים זה נשמע לי כמעט בלתי נתפס ואז החטא יותר חמור כי יש לגבר פת בסלו לעומת רווק שאין לו כלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

יפה לך...

אך אם נעים וטוב לך עם האישה למה שתרצה "לברוח" חודש למערה?

בד"כ זלא אמור להיות יותר משבוע של רצון לקצת שקט בזמן רגיל(לפי מה שזכור לי, צריכה לבדוק) ובזמן שיש קשיים שהגבר רוצה לפתור? אז יתכן שיותר...

אך אם תלמד לתקשר נכון עם אישתך? ייתכן שהיא תבין אותך יותר ולא תפרש זאת כדחייה אם תהיה בכללית גבר תומך ומבין...

ובשביל זה אתה צריך לקרוא/לשמוע הרצאות על זוגיות וכמובן על חינוך ילדים, אם חשוב לך להיות אבא טוב וכמה שפחות לטעות (וכמובן אחרי חתונה תמיד ניתן ללכת לייעוץ משמר/ תומך לנושאים הללו...)

גם האישה לפעמים רוצה את השקט שלה, אך יש מעלות וחסרונות בכול דבר בחיים...

נ.ב
 בקשר למניעה? אני חושבת שמגזר החרדי? מקסימום ניתן לדחות שנה... אני חושבת שגם בגיל 20, לא הייתי מסכימה ליותר מזה, אלא אם כן הייתי ממש בלימודים לוחצים מהבוקר עד הערב...
בכללית? גם המשפחה המורחבת עלולה לחשוב שיש לאישה בעיות פוריות וזלא תמיד נעים לבחורה כל המבטים, העצות והסגולות מכל הכיוונים וכו'...

ולא הבנתי... פתאום אתה לא עכבר שעלול למות "מעומס"?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 02:02:41

זה לא משנה כמה זמן אצטרך לברוח למערה. יכול להיות שלא אצטרך בכלל. השאלה היא האם יש לי אפשרות במידה וארצה. מה יעזור אם אני אשמע הרצאות על זוגיות? אני צריך שאשתי תשמע חחח.
אני אשכנזי, אצלנו לא חופרים על שום דבר:)

לא הבנתי מה הקשר לעכבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 10:51 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':)

יש לי זכויות יוצרים על המשפט הזה...  

נכון אבל עלי זה מתלבש יותר טבעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 10:56 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:
אכן. בעבר היה מקובל דברים אחרים!
אך תכלס? התחתנו עם אישה ולא החליפו נישואין בד"כ בפילגש! הבנתוס שלומיקוס?

כיום? בין כה זלא רלוונטי ולא מקובל (אולי פונדקאית לצורך ילדים!)

מה שאומר שזה לא קשור ליהדות אלא לתרבות.
אגב, מונוגמיות התחילה דווקא מהנוצרים...

אפשר הסבר של המשפט המודגש בבקשה? אני מתקשה להבין את התחביר שלו...

בס"ד

אכן.
כי זה לדעתי, התעלל נפשית בנשים עד שיצא חרם על כך. מכיוון שראו שזה מביא לבעיות של קנאה ושלום בית וכו'...

כיום? זה כבר קשור ליהדות, כי חמורים דברי סופרין מדברי תורה... ושלמות הבית וקדושת הבית היהודי, זה ערך רב ביהדות!
ואם דבר כזה עלול להוביל לגירושין? כמובן שאין זה רצון התורה, שאף המזבח מוריד דמעות על כל זוג שנפרד!

(אך גם כיום אם גבר עם בעיות יגיע לרב באופן פרטי, יתכן שימצא לו היתר בגלל מקורות אלו... )

הנה ההסבר לדבריי: עפ"י המסורת היהודית בד"כ התחתנו עם אישה אחת לפחות והפילגש הייתה מהצד.
ובד"כ לא חיו רק עם פילגש בחייהם! כך שמכאן נלמד שדרך היהדות הקלאסית זה להתחתן דווקא...

הבנתוס שלומיקוס- אני בטוחה שאתה מבין...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 01:25:10

הסיבות האלה היו קיימות יותא מ-2000 שנה, היה צריך לחכות עד שרב אשכנזי באירופה יתקן את זה? (אצל הספרדים זה בכלל לא קיים, בצפון אפריקה ובתימן המשיכו להתחתן עם כמה נשים ועקרונית הם לא צריכים "היתר" בשביל זה)

היעב"ץ אגב מזכיר מה שאמרו פה, שלכאורה היה עדיף שיהודים יתחתנו עם כמה נשים, גם יותר מצוות פריה ורביה וגם פחות אפשרויות לעבירות, ולדעתו הסיבה שרבנו גרשום תיקן את זה היה בגלל שהנוצרים חייבו את המונוגמיה באותו זמן:
ומהראוי הי' למנוע מלאסור ליהודי שתי נשים משום איסור דבחוקותיהם לא תלכו, רק משום שהוא בשב ואל תעשה וגם מחמת הסכנ' ליהודים השוכנים בין הערלים. כשנושאים שתי נשים הוצרך רגמ"ה לגזור איסור זה שלא מן הדין

וכמו שאמרתי, המשפט שלך לא לגמרי מתחבר, מכיון שכל העניין של פילגש זה שהיא ללא כתובה ונישואין, אז ברור שאין חתונה.
פילגש היא כמו קינוח למנה העיקרית, אז ברור שאין הגיון בלקחת רק פילגש. (וכמו שאת רואה לא הייתה התנגדות לנשים עצמן להיות פילגשות, שהרי אף אחד לא הכריח אותן, זאת היתה המנטליות)
אם כבר הפוך - אם היה אפשר להתחתן עם כמה נשים שרוצים, למה בכלל היה צריך מושג של פילגש? מכאן שהדרך של היהדות זה כמה נשים שרוצים (שבניהם ייחשבו כבני האב) ופילגשים אם רוצים (ובניהם לא נחשבים בירושה)

בס"ד

יתכן...אך כיום גם הספרדים משביעים!

ולפי מה שידוע לי יש מס' שמותר למלך ומס' שמותר ליהודי רגיל...

בכל מקרה כיום!כמו שהגבר לא מעוניין שאישתו תהיה עם גבר אחר אז אף האישה לא מעוניינות בכך!
ומרגישה נבגדת ומושפלת מאד רגשית, שזה הגבר שמצאה לחייה...

כך שזה רק ירבה גירושים בעמ"י...

הרבי? לא בעד דבר כזה! יותר בריא לבוא בגישה בריאה לנישואין...
הרבי אומר שזוג זה בעצם 2 חצאי נשמה שמתחברים!
מדבר על דברים עמוקים ונשגבים!
עדיף לדעתי להסתכל על האישה במבט מכובד יותר ופחות כאל בובת צעצוע...

אין זה נכון שלנשים לא היה אכפת... אפילו לאה קנאה ברחל "שלקחה לה את חתנה"...
אם היהודים למדו מהנוצרים, זה כי הנשים לא הסכימו לסבול יותר את זה!
רק שפעם שהאישה הייתה מאד תלותית בפרנסת הגבר ולכן הן נאלצו לשתוק ולסבול את זה...

אך כיום? הנשים לא מסכימות לכך ומה שיוצא זה פרידה!
כל אישה חולמת על גבר שיאהב רק אותה... להיות הנסיכה שלו להפוך את בן זוגה לנסיך...

וכשהאישה מגלה שהיא לא האחת והיחידה והוא היה רוצה עוד? היא מתאכזבת, כועסת ולא אוהבת אותו יותר..
כך שזה לדעתי לא חכם לבוא בגישה כזו לנישואין...

בכללית? דברים כאלו גורמים לנשים לא להאמין באהבה...
ואז באמת שהן מתקררות ורואות בגבר לא יותר מכספומט!
אך אתם יכולים לשנות זאת אם תראו שאתם יודעים לאהוב באמת ולהיות נאמנים! אז גם האישה תהיה כך כלפיכם!

נ.ב

ה' ברא את אדם וחווה..לבד בטבע וכך כל זוג צריך להרגיש...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 02:46:23

חייכנית עם כל הכבוד לפרשנויות שלך זה פשוט לא נכון. הגזירה הייתה בזמן שהאישה הייתה תלויה לגמרי בגבר כלכלית וכו' ולא הייתה שום סיבה ממה שכתבת.
קראתי באיזשהו מקום שאם גבר ממש מושך בחורה אז היא מוכנה לחלוק בו עם עוד נשים העיקר לקבל חלק ממנו וזה קורה בציבור החילוני מידי פעם. בתרבות החרדית היום אז ברור שהאישה תפגע אבל התרבות נוצרה בגלל הגזרה ולא הגזרה בגלל התרבות. תראי את הציבור הערבי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2020 11:22 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
בתרבות החרדית היום אז ברור שהאישה תפגע אבל התרבות נוצרה בגלל הגזרה ולא הגזרה בגלל התרבות. תראי את הציבור הערבי

התכוונת אולי הפוך? כי כמו שאמרתי, הגזרה של 2 נשים הגיעה במקומות שהמונוגמיה שלטה, ואילו בארצות המוסלמים (רמב"ם וכו') עד היום לא קיבלו את הגזירה הזאת.
כנ"ל פה בארץ, החוק התיישר עם התרבות בעולם ולכן הרבנות לא תסכים לחתן מישהו עם 2 נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2020 12:38 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
התכוונתי לחלקו הראשון של המשפט..

בס"ד

חחח פרט לנו מה המפרט הטכני שלך...

יחידת עיבוד אינטל-גנט
זיכרון 613 RAM-BAM
כרטיס גרפי VISA
חיבור מהיר

אפשרות לאריזה קשוחה בתוספת תשלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2020 12:39 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

זה לא משנה כמה זמן אצטרך לברוח למערה. יכול להיות שלא אצטרך בכלל. השאלה היא האם יש לי אפשרות במידה וארצה. מה יעזור אם אני אשמע הרצאות על זוגיות? אני צריך שאשתי תשמע חחח.

לא הבנתי מה הקשר לעכבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה בעצם רוצה להיכנס לבריכה, אבל להישאר צמוד למעקה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2020 12:45 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
מבחינה הלכתית אי אפשר להכריח גבר להתחתן כדי להביא ילדים מכיוון שגבר פורה עד גיל ממש מבוגר ולכן תמיד הוא יכול לדחות ולומר שבעתיד יקיים את מצוות פריה ורביה.

בלי קשר לזה אי אפשר להכריח הלכתית גבר להתחתן, זה לא סתם אכילת מצה או נטילת לולב אלא משהו פנימי וריגשי שחייב להיות בהסכמת שני הצדדים, כמו שמהצד השני אתה גם לא יכול לחייב גבר להישאר נשוי לאשתו אם הוא לא אוהב אותה או לא מסתדר איתה למשל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 02:17 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770
רציף כתב:
בת תימן,חייבים לשאול רב..לא סתם,תדבר עם יועץאו מטפל רגשילגבי הפחדמלהביא ילדים.יש לי מטפל רגשי מקסים ויעילבירושליםנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דלעניות דעתי, הגבר חייב לשאול רב כי זו חובתו ההלכתית להביא ילדים, האישה יכולה להגיד לגבר מה היא מרגישה כלפי עצמה וגופה והוא צריך להתקשר ל מה דינו.(או/ו להתקשר ליועץ כדי לברר איך להתמודד עם מצבים שונים וכו')חשוב להבהיר שעפ"י תורה האישה לא חייבת להביא ילדים, אלא זה מצווה! כך שלדעתי היחס צריך להיות אחר!ולא צריך לתת לאישה הרגשה שהיא חייבת לעשות משהו...
חייכנית לא התורה מחייבת אישה להביא ילדים. התרבות מחייבת. אין אישה מעל גיל 32 שלא נמצאת בפאניקת ילדים וחתונה גם במגזר הכללי שלטענתך נאור ומביאים רק ילד אחד.לא רואה איך החברה החרדית מחייבת אישה להביא ילדים יותר מהגבר. כבר אמרתי לך מה הדילמה שאני חווה. לי אין ברירה כמו שלבחורה אין ברירה אם אנחנו רוצים זוגיות. בלי קשר לתורהנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיש צדק בדבריך... לא יודעת אם בפאניקה, אלא שזה נמצא בעדיפות חשובה יותר...ההבדל בין התרבות העולמית לתרבות החרדית/ דתית/חבדית, שמצפים למס' רב יותר של ילדים, גם ובעיקר בשם הדת.(בחב"ד ובעוד הרבה מגזרים למשל אומרים שצריכים לצפות ל12 ילדים!!!וגברים חזקים רוחנית? הרבה מהם שואפים אכן למס' הזה!)וההבדל בין גבר לאישה חרדית? זה שהיא זו שאמורה לסבול פיזית 9 חודשים! את ההריון, לידה וכו' והיא זאת שלוקחת את הסיכונים הכרוכים בכך...ולכן קראתי באחד המקומות, שבגלל כך לא חייבו את האישה הלכתית להביא ילדים, מכיוון שלא ניתן לחייב בן אדם לקחת סיכון על חייו... אלא שזה צריך להיות מרצונה החופשי...ולכן היה חשוב לי להדגיש בדיוניי את החשיבות של הגינות זוגית, הערכה, תמיכה והבנה לעם הנשי במצב זה! ולהבין שב"ה שהן רוצות/ אוהבות ילדים, כך ב"ה הן בכלל מסכימות להתחתן, אך עדיין אין זה אומר שהן אינן חוששות מכך ולכן חשוב  לא לתת להן הרגשה של "חייבות" ומכונת ילודה, אלא להבין לליבן, להתנהג בהתאם ולהיות בעיקר חברים אוהבים...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:16:33

אולי בציבור החרדי מצפים ליותר ילדים כי פשוט אנשים שגדלו עם הרבה ילדים, רוצים כזו משפחה. בדיוק כמו במשפחות ערביות. בכלל ככל שערך התא המשפחתי עולה, יש רצון ליותר ילדים. לעומת מקומות שזוגיות ונישואין נתפסים כמשהו זמני אז גם אין רצון להתחייב לטווח ארוך יותר מילד אחד.

מצחיק שאת חושבת שזכותך לחשוש יותר מהגבר בגלל שאת אמורה לעבור את ההריון והלידה. נראה לך אדם צריך סיבה כדי לחשוש? יש הרבה בנות שמודעות לכאב שבהריון ועדיין לא חוששות. אז אם יש חשש, זה ממש לא קשור לנסיבות. אני חושש מילדים למרות שאני לא צריך להיכנס להריון (זה אפילו לא דבר שאני חושב עליו. מבחינתי, האתגר בגידול ילדים בא אחר כך ולא מסתכם בכלל בהריון). זה בכלל לא רלוונטי מבחינתי. החשש קיים בלי קשר למציאות! אני אגב גם לא מנסה להצדיק את החשש. אין מה להצדיק חשש. הוא קיים ויהי מה, צריך רק לדעת להתמודד איתו. גם את צריכה לדעתי להפסיק למצוא סיבות למה מותר לך לחשוש ולמה כל הבנות צריכות לחשוש. אפילו אם את הבחורה היחידה בעולם שחושבת כך, זה בסדר. גם אם זה ממש אנטי תרבותי:)

מעניין ההסבר שאת הבאת על למה לא ציוו לנשים להביא ילדים. אני שמעתי הסבר שנשים ממילא ירצו להביא ילדים ולכן התורה לא הייתה צריכה לצוות עליהן לעומת גברים שבאופן טבעי ינסו להימנע מכך, עליהם הייתה התורה צריכה לצוות (לא פלא שבעולם שבו מעודדים נשים להיות גבריות, הילודה יורדת). אגב לפי זה, לכאורה אני צריך לחשוש יותר מאישה מלהביא ילדים כי כל עצב בגופי זועק נגד ההתמסדות הכובלת הזו. אבל זה בכלל לא רלוונטי למגדר. זה תלוי באופי האדם ובכוחות הנפש שלו. ואם את ואני מצפים שיתייחסו אלינו באמפתיה, זה בטח לא קשור למגדר שלנו אלא לאופי שלנו בלבד שאנחנו אישית לא רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מסויימת

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא חושבת שיש נשים שלא חוששות מההריון והלידה.. לא סתם החשש מהלידה מהווה משל בתנך לפחד גדול "חיל כיולדה" או "צרה כמבכירה", אני יכולה להבין שאתה לא מודע לנושאים האלה אבל אצל בנות הלידה וההריון מפחיד הרבה יותר מגידול הילד עצמו מה שנחשב להרבה יותר נעים וקל... להיות בהריון זה כמעט כמו להיות חולה 9 חודשים, אתה צריך להבין שללדת ילד זה הקרבה עצומה ואם בורא עולם לא היה נוטע באישה רצון להיות אמא ורצון להמשכיות יש סיכוי שהאנושות היתה נכחדת.

אני מניח שאת צודקת. מהצד הגברי גם יש חשש אבל מכיוון של גידול ילדים. אז נכון שהשם ברא אצל הגבר משיכה לאישה אבל זה לא כולל התמסדות. לכן חייבים להכריח את הגבר להתחתן ולשאת בעול. בכל מקרה לשני הצדדים יש סיבות לחשוש

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

מה הכי מפחיד אותך בגידול? הפן הפיזי/ הרגשי/ הכלכלי?

אכן מחוייבות זה תמיד מלחיץ יותר, מאידך אתה לא מתחייב לסתם מישהי מהרחוב, אלא למשהי שאתה אוהב....
כך שזה קל יותר...

אבל עדיין אם משהו "ממש קשה לך" תמיד ניתן ללכת לטיפול / במקרה הגרוע להיפרד, הרי אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות ברזל במאסר עולם....

המחוייבות מפחידה אותי. לא רוצה שלא יהיה לי את האופציה להפסיק. גם האחריות מפחידה אותי וגם החד שמא אכשל ואזיק לילד. על זה אמר שלמה המלך: אשרי הגבר אשר יישא עול מנעוריו

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

האמת שגם אותי...  במיוחד כשקראתי שהרבי אומר שצריך לעשות הכול כדי לשמור על שלום בית ולא להיפרד לפחות עד שהילדים מתחתנים, למען בריאותם הנפשית, שז"א שההחלטה היא מאד גורלית...( כמובן שזה לא כולל בעיות קשות כמובן(~;)

אבל בכללית למה נראה לך שאין אפשרות להפסיק? בשביל מה הקימו את הרבנות?

אז בעצם ישלך פחד מכישלון ורצון לשלמות?
ובכללית איך אתה חושב שכדאי להתמודד עם זה? יש דרך אחרת חוץ מלהימנע?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 01:51:06

יש לי פחד מכישלון, לא בגלל רצון לשלמות אלא בגלל ההשלכות של הכישלון. פיתרון כמו תמיד אפשר להתגרש, לא עוזר לי בכלל כי בתכלס נהרסו חייה של בחורה שיכלה להתחתן עם מישהו אחר ולא להתגרש. לי אין פיתרון. המנעות זה גם לא פיתרון. הפיתרון הוא רק מהשם

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

לילה טוב...

רצון לשלמות, התכוונתי בקטע של החינוך ילדים...
כל אב/ אם לפעמים טועים, השאלה מה אתה מתכוון לעשות עכשיו כדי להשתדל להיות אבא טוב בעתיד?

בכללית, כל אב/ אם לפעמים טועים, אך לרוב? זה הפיך אם ההורים מודעים לעצמם והולכים לטיפול/ ייעוץ אם צריך...

ובקשר לפחד מכישלון... למה נראה לך שלא תיהיה יציב יותר מבחורים אחרים? אם היית יחסית יציב במסגרות הלימודיות, הבחורה לדעתי, לא אמורה "לסבול" ממך יותר מכך שהייתה מתחתנת עם גבר אחר...

אבל יפה לך שאכפת לך מהצד שלה בסיפור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 02:28 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

בס"ד

אגב, חשבתי על שאלתך בשבת...

גבר חרדי שבכלל לא מעוניין בילדים ורק רוצה זוגיות? עדיף שלא ייפגש מראש עם בחורה רווקה, המעוניינת לממש את הפוטנציאל הנשי שבה ורוצה גבר שגם לו יש רצון משותף להיות אבא...
אלא מראש שייפגש עם בחורה גרושה/ אלמנה, שיש לה כבר ילדים ונראה שאינה מעוניינת להביא עוד, אך יש לה/ולגבר גמישות מסוימת לעוד ילד(לכל מקרה שהאישה/הוא יתחרט ויהיה מעוניין פתאום/ שיהיה פתאום הריון בטעות...)

גבר שרוצה זוגיות עם מישהי ללא ילדים? צריך לבדוק אופציה של להינשא לאחת שיש לה בעיות פוריות...

וכנ"ל בחורה שמעוניינת בזוגיות ללא ילדים...

כמובן שצריך לשאול רב האם זה בכלל תקין...אני כרגע מדברת מבחינה כללית ולא הלכתית(;

מי שרוצה לדחות/ מס' ילדים מועט מהממוצע החרדי? צריך לדעתי לבדוק מראש שיש גמישות מחשבתית לצד השני, הבנה ושיש אופציה לחברות עמוקה ביניהם(מה שאמור לעזור בתקשורת כנה יותר בהמשך...)
וכמובן שהצד השני לא מצפה למשפחה גדולה....אלא בסביבות הרצון שלכם...

ואכן אני משתפת בפגישות, שאני לא בעד "לרדוף" אחרי ילדים... דווקא הבחור הצרפתי(למי שמכיר את סיפורי הדייטים שלי(;) חייך ואהב לשמוע את דבריי, הוא כחוצניק מאד אהב לשמוע זאת ואמר שדעתו כדעתי...
והבחור האחרון? אומנם רצה את מס' הבסיס בציבור החרדי 4-5... אך היה נראה שהוא בעצמו חושש מכך... ושאם ארצה פחות? יתכן שיזרום איתי...

האינטואיציה כבר מלמדת, מי "ראש בקיר" בנושא ומי בא לקראת ומוכן לחיות בצורה שונה מהסביבה...

אני חושבת שאם אתה נפגש עם בחורות מודרניות? הרבה מהן לא מתות על המון ילדים... תוכל בכיף למצוא אחת שמעוניינת לדחות ואף להביא מס' מועט...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:48:06

ממש יפה שחשבת על השאלה. בעיקרון השאלה הייתה יותר לכיוון מה שאמרת שמכריחים את הבנות להביא כמות ילדים מסויימת. המטרה שלי הייתה להבהיר שכמו תמיד זה לא חד צדדי נגד הבנות אלא זה עול שמוטל גם על גברים. ואני לא מדבר רק על בחור שלא רוצה ילדים אלא על המקבילה של הבחורה שלך שחוששת מלהוליד אז גם יש בחור שחושש מלגדל ילדים וכו'.
לגבי להתחתן עם מישהי שיש לה ילדים. זה בדיוק הבעיה. הוא רוצה זוגיות ולא ילדים. זוג עם ילדים זה כבר לא זוג:)
לגבי בחורה עם בעיות פוריות. נדיר שנתגלה לפני החתונה.
גם לברר גמישות מחשבתית אין לגיטימציה בציבור שלנו (תסמכי עלי, בדקתי את זה). המקסימום שאפשר זה אולי לומר שנדחה לחצי שנה בהתחלה ולקוות שהחצי שנה יארך זמן רב:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

תודה...

חשבתי שגברים יותר חוששים מהקטע הכלכלי... על הגידול? זה מעניין לשמוע....

נכון שאי אפשר להכריח, אך בעבר קראתי שנידו גבר מעל גיל 20 מהעיר...
ואגב, היה סיפור בתורה על כך שה' המתין לצדיק אחד עד גיל 40, כשראה שלא רוצה לקיים מצוות פרו ורבו, מכיוון שהצדיק (/ נביא)ראה ברוח קודשו שייצא ממנו בן לא טוב ורצה למנוע זאת,  ה' רצה להמיתו, אך שינה זאת בגלל שהצדיק הסכים להינשא בסוף וכו'... כך שזה נראה שמידת הדין מתוחה על מי שמחליט על דעת עצמו למנוע ילודה עד גיל ממש מאוחר, בגלל כל סיבה שהיא, אפילו כדי למנוע שיולד לו בן שלא ישמור תורה ומצוות או פושע ח"ו...

ואל תשכח שגם יש את האיסור לחטוא, כך שבין כך ובין כך זה מאלץ את הגברים להתחתן הלכתית וכו'...

נ.ב

יש נשים גרושות, שהיו להן בעיות פוריות.
או שניתן להינשא לגרושה עם ילדים ולחיות בבית נפרד וכך הגבר לא "סובל" מהילדים שלה

בתנ"ך? נראה שה' רוצה להמית אנשים כאלו...(ראה ערך תמר וכו'...)

אז לדעתי? עדיף לך לטפל בחשש ובעיקר ללמוד המון שיעורים על אמונה וביטחון בה' מה שהכי יעזור לך להתקדם בחיים... יותר מכל טיפול פסיכולוגי בעז"ה...

(ואולי לחשוב על אופציה להינשא לבחורה גדולה ממך... כך ממילא אם תרצה לעשות הפסקות, המס' הסופי יהיה נמוך בהרבה ממישהי בת 20...שגם אם תרצה לעשות הפסקות, יש לה מספיק שנים שתוכל להיכנס להריון "בטעות"...כפי שקרה לקרובת משפחתי, שלמרות שרצתה רק 5-6 ילדים, בסוף היה לה 9 בגלל "טעויות"... ברור שהכול מלמעלה ואם ה' רוצה? הוא יכול להביא לך שלישייה בכול לידה.. אך בכללית מבחינה טכנית? יש צדק בדבריי... )

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/10/2020 03:53:53

החלק הכלכלי לא מזיז לי כי אני ברוך השם מבוסס. מפחיד אותי האחריות בכללי ושאני לא יכול להכנס למערה שלי ולברוח מהעולם לחודש כי יש אנשים שתלויים בית לכן אם אחליט שאני כן לוקח את האחריות הזאת אז זה לא משנה ילד אחד או עשר. מבחינתי זה אותו הדבר. זה החיסרון בבחורה מבוגרת שהיא לחוצת ילדים ולא תהיה מוכנה לחכות לעומת בחורה בת עשרים שבכיף יכולה לחכות שנתיים עד שאאזור אומץ.
הסיפור שהבאת הוא על יחיזקיהו המלך שראה שיצא ממנו מנשה. אני מאוד אוהב את הדמות שלו ומרגיש קשר ריגשי אליה. הוא היה אדם מדהים שהצליח להשפיע על כל הדור בצורה שלא חזרה על עצמה בהיסטוריה (כמעט הגיעה גאולה בדורו אבל חטא). הסיפור הזה רק גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי שאני לא רוצה להביא ילדים:)

לגבי לחטוא. בעבר כשאשה אחת הייתה במחזור אז היה לגבר אישה אחרת עם זמנים מסונכרנים. היום כשיש רק אישה אחת וצריך לחכות שבועיים זה נשמע לי כמעט בלתי נתפס ואז החטא יותר חמור כי יש לגבר פת בסלו לעומת רווק שאין לו כלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

יפה לך...

אך אם נעים וטוב לך עם האישה למה שתרצה "לברוח" חודש למערה?

בד"כ זלא אמור להיות יותר משבוע של רצון לקצת שקט בזמן רגיל(לפי מה שזכור לי, צריכה לבדוק) ובזמן שיש קשיים שהגבר רוצה לפתור? אז יתכן שיותר...

אך אם תלמד לתקשר נכון עם אישתך? ייתכן שהיא תבין אותך יותר ולא תפרש זאת כדחייה אם תהיה בכללית גבר תומך ומבין...

ובשביל זה אתה צריך לקרוא/לשמוע הרצאות על זוגיות וכמובן על חינוך ילדים, אם חשוב לך להיות אבא טוב וכמה שפחות לטעות (וכמובן אחרי חתונה תמיד ניתן ללכת לייעוץ משמר/ תומך לנושאים הללו...)

גם האישה לפעמים רוצה את השקט שלה, אך יש מעלות וחסרונות בכול דבר בחיים...

נ.ב
 בקשר למניעה? אני חושבת שמגזר החרדי? מקסימום ניתן לדחות שנה... אני חושבת שגם בגיל 20, לא הייתי מסכימה ליותר מזה, אלא אם כן הייתי ממש בלימודים לוחצים מהבוקר עד הערב...
בכללית? גם המשפחה המורחבת עלולה לחשוב שיש לאישה בעיות פוריות וזלא תמיד נעים לבחורה כל המבטים, העצות והסגולות מכל הכיוונים וכו'...

ולא הבנתי... פתאום אתה לא עכבר שעלול למות "מעומס"?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 02:02:41

לא הבנתי מה הקשר לעכבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

צודק אינך יודע...
ואתה לדעתך, כמה זמן תאפשר לאישתך לברוח למערה וכמעט לא לדבר איתך, למרות שמאד תרצה בקרבתה?

תאמין לי שבנות היום מודרכות ולומדות יותר ממה שגברים לומדים...
בכל מקרה זה האיכות חיים שלך... אז לדעתי כדאי לך ללמוד איך להתבטא אם חשוב לך ליהנות בנישואין...
יש גם הרצאות ביוטיוב של הרב פנגר/ לסרי ואף את הספר שלו "זוגיות עם רגש" ועוד ספרים טובים...

נו שויין גם אם לא חופרים... בזוגיות צריך קצת חידושים וריגושים... (ובכללית כשאוהבים באמת? רוצים גם "מזכרת")
אחרי שנה? לדעתי זה כבר שיא המיצוי של "ליהנות כזוג" וכבר רוצים להתקדם לריגוש הבא... ויש משהו מרגש ו"מחדש" בליצור רובוטים חיים....(כמובן אם מורידים את הסבל(;)

לא מעניין אותך לראות את עצמך בקטן? סתםילד, קטנצ'יק עם עיניים כחולות, משקפי פרופסור ושיער ג'ינג'י?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 02:35:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 02:39 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

הנה אולי סטאטית תעזור לנו קצת....

סטאטית, את כבחורה שרק מתחילה שידוכים, אם היית נפגשת עם בחור כמו סתם בחור ונגיד הכול היה מתאים וממש בא לך להתחתן איתו וכו'..אך הוא היה מגלה לך שהוא מעדיף שאישתו תמנע הריון לשנה/שנתיים, עד שיקבל ביטחון להיות אבא....את היית מסכימה לכך?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 02:52:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 02:43 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':)

יש לי זכויות יוצרים על המשפט הזה...  

נכון אבל עלי זה מתלבש יותר טבעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחחח

נראה אותך גורם לי לצחוק/ לחייך במשך 5 דק' לפחות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 02:51 לינק ישיר 
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:
התכוונתי לחלקו הראשון של המשפט..

בס"ד

חחח פרט לנו מה המפרט הטכני שלך...

יחידת עיבוד אינטל-גנט
זיכרון 613 RAM-BAM
כרטיס גרפי VISA
חיבור מהיר

אפשרות לאריזה קשוחה בתוספת תשלום

בס"ד

חחחחח אויש התפקעתי מצחוק חחח

אהבתי...ברגע הראשון לא הבנתי מה הקשר אינטל... אח"כ נפל האסימון... 

אתה בטוח שאתה זוכר את כל ה613 מצוות? מוכן לבוחן פתע באישון ליל?

ויזה, זה תמיד טוב לנשמה...

מה עלות המוצר+ אריזה ?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 02:56:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 03:02 לינק ישיר 
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:

בלי קשר לזה אי אפשר להכריח הלכתית גבר להתחתן, זה לא סתם אכילת מצה או נטילת לולב אלא משהו פנימי וריגשי שחייב להיות בהסכמת שני הצדדים, כמו שמהצד השני אתה גם לא יכול לחייב גבר להישאר נשוי לאשתו אם הוא לא אוהב אותה או לא מסתדר איתה למשל..

בס"ד

אכן... זה ההחלטה שהיא לא רק שכלית אלא בעיקר בסופו של דבר הלב מחליט... ואת הלב? לא ניתן להכריח...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 03:16 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
מה עלות המוצר+ אריזה ?

777 לחודש, בתשלומים ל-120 שנה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 03:20 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

בתימן, בקשר למניעה....

לפעמים הזוגיות נפגעת קצת בגלל ההתעסקות המאסיבית בגידול ילדים

ובשנתיים הראשונות עם התינוק? הוא מאד צמוד לאמא (שלא תמיד ישנה טוב(;)
אז לדעתי, אם רואים שהזוגיות לא משהו... עדיף להאריך מעט את ההפסקה ולחזק את הקשר ולתקן את הדרוש תיקון מאשר "לרוץ" לילד הבא כשהבסיס הזוגי עדיין לא ממש חזק...

ולפעמים המצב הרגשי/ הפיזי של הגבר לא יציב (נגיד בגלל מחלה ח"ו/ קריסה כלכלית/פטירה של אב/ אם), כך שזה לדעתי גם זמן שצריך לחשוב לעשות הפסקה ולתמוך בו... עד שהבן זוג מתחזק ומבריא ויכול להיות לאישתו לעזר בזמן ההריון והגידול וכו'...

הרי לא ניתן להעמיס על הבן זוג מבחינה רגשית/פיזית, אם הוא לא במצב לכך...

בקיצער חוץ מילדים, חשוב לראות שהבן זוג איתך בתהליך ושהזוגיות טובה, כי בסופו של דבר מה שהילדים הכי רוצים לראות זה את אבא ואמא אוהבים

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 03:34:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 151 152 153 ... 169 170 171 לדף הבא סך הכל 171 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.