בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2020 17:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:
אכן. בעבר היה מקובל דברים אחרים!
אך תכלס? התחתנו עם אישה ולא החליפו נישואין בד"כ בפילגש! הבנתוס שלומיקוס?

כיום? בין כה זלא רלוונטי ולא מקובל (אולי פונדקאית לצורך ילדים!)

מה שאומר שזה לא קשור ליהדות אלא לתרבות.
אגב, מונוגמיות התחילה דווקא מהנוצרים...

אפשר הסבר של המשפט המודגש בבקשה? אני מתקשה להבין את התחביר שלו...

בס"ד

אכן.
כי זה לדעתי, התעלל נפשית בנשים עד שיצא חרם על כך. מכיוון שראו שזה מביא לבעיות של קנאה ושלום בית וכו'...

כיום? זה כבר קשור ליהדות, כי חמורים דברי סופרין מדברי תורה... ושלמות הבית וקדושת הבית היהודי, זה ערך רב ביהדות!
ואם דבר כזה עלול להוביל לגירושין? כמובן שאין זה רצון התורה, שאף המזבח מוריד דמעות על כל זוג שנפרד!

(אך גם כיום אם גבר עם בעיות יגיע לרב באופן פרטי, יתכן שימצא לו היתר בגלל מקורות אלו... )

הנה ההסבר לדבריי: עפ"י המסורת היהודית בד"כ התחתנו עם אישה אחת לפחות והפילגש הייתה מהצד.
ובד"כ לא חיו רק עם פילגש בחייהם! כך שמכאן נלמד שדרך היהדות הקלאסית זה להתחתן דווקא...

הבנתוס שלומיקוס- אני בטוחה שאתה מבין...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 01:25:10

אין לכם כל כך מושג מה זה פילגש,
ואתם מפלפלים גדולים בעניין.
לאן הגענו, באמת !

אני יודע ברור
שפילגש היא גם אישה
נשואה עם כתובה,
לא ברור לי מה השוני.
מה שברור לי שפילגש אסורה
בזמננו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 18:15 לינק ישיר 

רציף כתב:

אני יודע ברור
שפילגש היא גם אישה
נשואה עם כתובה

ידוע שנשים בכתובה וקדושין ופלגשים בלא כתובה ובלא קידושין (סנהדרין כא:, רמב"ם הלכות מלכים פרק ד' ועוד..)

פילגש בימינו כמובן לא רלוונטי כי העולם המודרני קידש את המונוגמיה ואסר את הביגמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 19:59 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770
רציף כתב:
בת תימן,חייבים לשאול רב..לא סתם,תדבר עם יועץאו מטפל רגשילגבי הפחדמלהביא ילדים.יש לי מטפל רגשי מקסים ויעילבירושליםנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דלעניות דעתי, הגבר חייב לשאול רב כי זו חובתו ההלכתית להביא ילדים, האישה יכולה להגיד לגבר מה היא מרגישה כלפי עצמה וגופה והוא צריך להתקשר ל מה דינו.(או/ו להתקשר ליועץ כדי לברר איך להתמודד עם מצבים שונים וכו')חשוב להבהיר שעפ"י תורה האישה לא חייבת להביא ילדים, אלא זה מצווה! כך שלדעתי היחס צריך להיות אחר!ולא צריך לתת לאישה הרגשה שהיא חייבת לעשות משהו...
חייכנית לא התורה מחייבת אישה להביא ילדים. התרבות מחייבת. אין אישה מעל גיל 32 שלא נמצאת בפאניקת ילדים וחתונה גם במגזר הכללי שלטענתך נאור ומביאים רק ילד אחד.לא רואה איך החברה החרדית מחייבת אישה להביא ילדים יותר מהגבר. כבר אמרתי לך מה הדילמה שאני חווה. לי אין ברירה כמו שלבחורה אין ברירה אם אנחנו רוצים זוגיות. בלי קשר לתורהנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיש צדק בדבריך... לא יודעת אם בפאניקה, אלא שזה נמצא בעדיפות חשובה יותר...ההבדל בין התרבות העולמית לתרבות החרדית/ דתית/חבדית, שמצפים למס' רב יותר של ילדים, גם ובעיקר בשם הדת.(בחב"ד ובעוד הרבה מגזרים למשל אומרים שצריכים לצפות ל12 ילדים!!!וגברים חזקים רוחנית? הרבה מהם שואפים אכן למס' הזה!)וההבדל בין גבר לאישה חרדית? זה שהיא זו שאמורה לסבול פיזית 9 חודשים! את ההריון, לידה וכו' והיא זאת שלוקחת את הסיכונים הכרוכים בכך...ולכן קראתי באחד המקומות, שבגלל כך לא חייבו את האישה הלכתית להביא ילדים, מכיוון שלא ניתן לחייב בן אדם לקחת סיכון על חייו... אלא שזה צריך להיות מרצונה החופשי...ולכן היה חשוב לי להדגיש בדיוניי את החשיבות של הגינות זוגית, הערכה, תמיכה והבנה לעם הנשי במצב זה! ולהבין שב"ה שהן רוצות/ אוהבות ילדים, כך ב"ה הן בכלל מסכימות להתחתן, אך עדיין אין זה אומר שהן אינן חוששות מכך ולכן חשוב  לא לתת להן הרגשה של "חייבות" ומכונת ילודה, אלא להבין לליבן, להתנהג בהתאם ולהיות בעיקר חברים אוהבים...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:16:33

אולי בציבור החרדי מצפים ליותר ילדים כי פשוט אנשים שגדלו עם הרבה ילדים, רוצים כזו משפחה. בדיוק כמו במשפחות ערביות. בכלל ככל שערך התא המשפחתי עולה, יש רצון ליותר ילדים. לעומת מקומות שזוגיות ונישואין נתפסים כמשהו זמני אז גם אין רצון להתחייב לטווח ארוך יותר מילד אחד.

מצחיק שאת חושבת שזכותך לחשוש יותר מהגבר בגלל שאת אמורה לעבור את ההריון והלידה. נראה לך אדם צריך סיבה כדי לחשוש? יש הרבה בנות שמודעות לכאב שבהריון ועדיין לא חוששות. אז אם יש חשש, זה ממש לא קשור לנסיבות. אני חושש מילדים למרות שאני לא צריך להיכנס להריון (זה אפילו לא דבר שאני חושב עליו. מבחינתי, האתגר בגידול ילדים בא אחר כך ולא מסתכם בכלל בהריון). זה בכלל לא רלוונטי מבחינתי. החשש קיים בלי קשר למציאות! אני אגב גם לא מנסה להצדיק את החשש. אין מה להצדיק חשש. הוא קיים ויהי מה, צריך רק לדעת להתמודד איתו. גם את צריכה לדעתי להפסיק למצוא סיבות למה מותר לך לחשוש ולמה כל הבנות צריכות לחשוש. אפילו אם את הבחורה היחידה בעולם שחושבת כך, זה בסדר. גם אם זה ממש אנטי תרבותי:)

מעניין ההסבר שאת הבאת על למה לא ציוו לנשים להביא ילדים. אני שמעתי הסבר שנשים ממילא ירצו להביא ילדים ולכן התורה לא הייתה צריכה לצוות עליהן לעומת גברים שבאופן טבעי ינסו להימנע מכך, עליהם הייתה התורה צריכה לצוות (לא פלא שבעולם שבו מעודדים נשים להיות גבריות, הילודה יורדת). אגב לפי זה, לכאורה אני צריך לחשוש יותר מאישה מלהביא ילדים כי כל עצב בגופי זועק נגד ההתמסדות הכובלת הזו. אבל זה בכלל לא רלוונטי למגדר. זה תלוי באופי האדם ובכוחות הנפש שלו. ואם את ואני מצפים שיתייחסו אלינו באמפתיה, זה בטח לא קשור למגדר שלנו אלא לאופי שלנו בלבד שאנחנו אישית לא רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מסויימת

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא חושבת שיש נשים שלא חוששות מההריון והלידה.. לא סתם החשש מהלידה מהווה משל בתנך לפחד גדול "חיל כיולדה" או "צרה כמבכירה", אני יכולה להבין שאתה לא מודע לנושאים האלה אבל אצל בנות הלידה וההריון מפחיד הרבה יותר מגידול הילד עצמו מה שנחשב להרבה יותר נעים וקל... להיות בהריון זה כמעט כמו להיות חולה 9 חודשים, אתה צריך להבין שללדת ילד זה הקרבה עצומה ואם בורא עולם לא היה נוטע באישה רצון להיות אמא ורצון להמשכיות יש סיכוי שהאנושות היתה נכחדת.

אני מניח שאת צודקת. מהצד הגברי גם יש חשש אבל מכיוון של גידול ילדים. אז נכון שהשם ברא אצל הגבר משיכה לאישה אבל זה לא כולל התמסדות. לכן חייבים להכריח את הגבר להתחתן ולשאת בעול. בכל מקרה לשני הצדדים יש סיבות לחשוש

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

מה הכי מפחיד אותך בגידול? הפן הפיזי/ הרגשי/ הכלכלי?

אכן מחוייבות זה תמיד מלחיץ יותר, מאידך אתה לא מתחייב לסתם מישהי מהרחוב, אלא למשהי שאתה אוהב....
כך שזה קל יותר...

אבל עדיין אם משהו "ממש קשה לך" תמיד ניתן ללכת לטיפול / במקרה הגרוע להיפרד, הרי אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות ברזל במאסר עולם....

המחוייבות מפחידה אותי. לא רוצה שלא יהיה לי את האופציה להפסיק. גם האחריות מפחידה אותי וגם החד שמא אכשל ואזיק לילד. על זה אמר שלמה המלך: אשרי הגבר אשר יישא עול מנעוריו

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

האמת שגם אותי...  במיוחד כשקראתי שהרבי אומר שצריך לעשות הכול כדי לשמור על שלום בית ולא להיפרד לפחות עד שהילדים מתחתנים, למען בריאותם הנפשית, שז"א שההחלטה היא מאד גורלית...( כמובן שזה לא כולל בעיות קשות כמובן(~;)

אבל בכללית למה נראה לך שאין אפשרות להפסיק? בשביל מה הקימו את הרבנות?

אז בעצם ישלך פחד מכישלון ורצון לשלמות?
ובכללית איך אתה חושב שכדאי להתמודד עם זה? יש דרך אחרת חוץ מלהימנע?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 01:51:06

יש דרך לטפל בפחדים,
ללכת לטיפול,
זה גם חלק מהחובה והאושר להתחתן
עם בת/בן זוג מתאימ/ה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 20:31 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':)

יש לי זכויות יוצרים על המשפט הזה...  

נכון אבל עלי זה מתלבש יותר טבעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחחח

נראה אותך גורם לי לצחוק/ לחייך במשך 5 דק' לפחות...

בשביל זה תצטרכי לראות את זיו פני הקדושות

יש לך פרצוף מצחיק עד כדי כך?

יש לי פרצוף מחוייך עד כדי כך(••)

תוקן על ידי סתםבחור ב- 29/10/2020 15:27:16

לא סתם + חייכנית - נשמע לי שהם מתאימים.. הם יגורו יחד במערה נפרדת, יגדלו דובדבנים ופירות יער,
ויצחיקו זה את זו :)
חייכנית הרי מתעניינת בטיפוסים מעניינים ומורכבים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 22:35 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:

אני יודע ברור
שפילגש היא גם אישה
נשואה עם כתובה

ידוע שנשים בכתובה וקדושין ופלגשים בלא כתובה ובלא קידושין (סנהדרין כא:, רמב"ם הלכות מלכים פרק ד' ועוד..)

פילגש בימינו כמובן לא רלוונטי כי העולם המודרני קידש את המונוגמיה ואסר את הביגמיה.

אם כן מה ההגיון התורני של פילגש ?
מה זה פילגש ?
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 22:38 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:

אני יודע ברור
שפילגש היא גם אישה
נשואה עם כתובה

הרב נויגרשל מבאר
שגם בעבר לא מיהרו להתחתן
עם כמה נשים,
הוא אמר שיש ספר שלם על כך.
זה מה ששמעתי ממנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 22:48 לינק ישיר 
חייכנית770

רציף כתב:
אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:

אני יודע ברור
שפילגש היא גם אישה
נשואה עם כתובה

אם כן מה ההגיון התורני של פילגש ?
מה זה פילגש ?
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

רציף, מסבירים עלזה בהרחבה בויקיפדיה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 22:57 לינק ישיר 

מה ההגיון התורני באשת יפת תואר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 23:07 לינק ישיר 
בתתימן

אדם_ה1 כתב:
ויש כאלה שמסתדרים טוב מאוד בלי בן זוג..

חח חידוש מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 23:08 לינק ישיר 
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:
מה ההגיון התורני באשת יפת תואר?

בס"ד

שהיא גם יפה וגם עם תואר...

אדם... בלי שיחות על דברים כאלה... תכבדו בבקשה את רצוני... לדעתי קצת גלשנו יותר מדי....

נ.ב

אבל אתה יכול בכיף לפתוח דיון עלזה בפורום המרכזי...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 23:19:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 23:11 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
מה ההגיון התורני באשת יפת תואר?בס"דשהיא גם יפה וגם עם תואר...אדם... בלי שיחות על דברים כאלה... תכבדו את רצוני... לדעתי קצת גלשנו יותר מדי....נ.באבל אתה יכול בכיף לפתוח דיון עלזה בפורום המרכזי...

חחח חמוד, לא חשבתי על תואר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2020 23:14 לינק ישיר 
חייכנית770

רציף כתב:
סתםבחור כתב:

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':)

יש לי זכויות יוצרים על המשפט הזה...  

נכון אבל עלי זה מתלבש יותר טבעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחחח

נראה אותך גורם לי לצחוק/ לחייך במשך 5 דק' לפחות...

בשביל זה תצטרכי לראות את זיו פני הקדושות

יש לך פרצוף מצחיק עד כדי כך?

יש לי פרצוף מחוייך עד כדי כך(••)

תוקן על ידי סתםבחור ב- 29/10/2020 15:27:16

לא סתם + חייכנית - נשמע לי שהם מתאימים.. הם יגורו יחד במערה נפרדת, יגדלו דובדבנים ופירות יער,
ויצחיקו זה את זו :)
חייכנית הרי מתעניינת בטיפוסים מעניינים ומורכבים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחח הצחקת אותי חחח

אהבתי את התיאורים חחח מה עם לגדל בננות?

אכן..אך הוא לא לגמרי שונה ומורכב עדיין... 

אם הוא היה עובד כארכאולוג עם כובע טמבל ומתבודד בהרים עם חליל צד... זה אישיות שונה ומורכבת 

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 23:34:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 23:21 לינק ישיר 
חייכנית770

בתתימן כתב:
מה ההגיון התורני באשת יפת תואר?בס"דשהיא גם יפה וגם עם תואר...אדם... בלי שיחות על דברים כאלה... תכבדו את רצוני... לדעתי קצת גלשנו יותר מדי....נ.באבל אתה יכול בכיף לפתוח דיון עלזה בפורום המרכזי...

חחח חמוד, לא חשבתי על תואר 

בס"ד

חחחח

מה נשמע איתך בתימן? מה חדש? איך מרגישה בקשר  לכאבי גב- ידיים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 23:29 לינק ישיר 
חייכנית770

רציף כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770
רציף כתב:
בת תימן,חייבים לשאול רב..לא סתם,תדבר עם יועץאו מטפל רגשילגבי הפחדמלהביא ילדים.יש לי מטפל רגשי מקסים ויעילבירושליםנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דלעניות דעתי, הגבר חייב לשאול רב כי זו חובתו ההלכתית להביא ילדים, האישה יכולה להגיד לגבר מה היא מרגישה כלפי עצמה וגופה והוא צריך להתקשר ל מה דינו.(או/ו להתקשר ליועץ כדי לברר איך להתמודד עם מצבים שונים וכו')חשוב להבהיר שעפ"י תורה האישה לא חייבת להביא ילדים, אלא זה מצווה! כך שלדעתי היחס צריך להיות אחר!ולא צריך לתת לאישה הרגשה שהיא חייבת לעשות משהו...
חייכנית לא התורה מחייבת אישה להביא ילדים. התרבות מחייבת. אין אישה מעל גיל 32 שלא נמצאת בפאניקת ילדים וחתונה גם במגזר הכללי שלטענתך נאור ומביאים רק ילד אחד.לא רואה איך החברה החרדית מחייבת אישה להביא ילדים יותר מהגבר. כבר אמרתי לך מה הדילמה שאני חווה. לי אין ברירה כמו שלבחורה אין ברירה אם אנחנו רוצים זוגיות. בלי קשר לתורהנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דיש צדק בדבריך... לא יודעת אם בפאניקה, אלא שזה נמצא בעדיפות חשובה יותר...ההבדל בין התרבות העולמית לתרבות החרדית/ דתית/חבדית, שמצפים למס' רב יותר של ילדים, גם ובעיקר בשם הדת.(בחב"ד ובעוד הרבה מגזרים למשל אומרים שצריכים לצפות ל12 ילדים!!!וגברים חזקים רוחנית? הרבה מהם שואפים אכן למס' הזה!)וההבדל בין גבר לאישה חרדית? זה שהיא זו שאמורה לסבול פיזית 9 חודשים! את ההריון, לידה וכו' והיא זאת שלוקחת את הסיכונים הכרוכים בכך...ולכן קראתי באחד המקומות, שבגלל כך לא חייבו את האישה הלכתית להביא ילדים, מכיוון שלא ניתן לחייב בן אדם לקחת סיכון על חייו... אלא שזה צריך להיות מרצונה החופשי...ולכן היה חשוב לי להדגיש בדיוניי את החשיבות של הגינות זוגית, הערכה, תמיכה והבנה לעם הנשי במצב זה! ולהבין שב"ה שהן רוצות/ אוהבות ילדים, כך ב"ה הן בכלל מסכימות להתחתן, אך עדיין אין זה אומר שהן אינן חוששות מכך ולכן חשוב  לא לתת להן הרגשה של "חייבות" ומכונת ילודה, אלא להבין לליבן, להתנהג בהתאם ולהיות בעיקר חברים אוהבים...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/10/2020 00:16:33

אולי בציבור החרדי מצפים ליותר ילדים כי פשוט אנשים שגדלו עם הרבה ילדים, רוצים כזו משפחה. בדיוק כמו במשפחות ערביות. בכלל ככל שערך התא המשפחתי עולה, יש רצון ליותר ילדים. לעומת מקומות שזוגיות ונישואין נתפסים כמשהו זמני אז גם אין רצון להתחייב לטווח ארוך יותר מילד אחד.

מצחיק שאת חושבת שזכותך לחשוש יותר מהגבר בגלל שאת אמורה לעבור את ההריון והלידה. נראה לך אדם צריך סיבה כדי לחשוש? יש הרבה בנות שמודעות לכאב שבהריון ועדיין לא חוששות. אז אם יש חשש, זה ממש לא קשור לנסיבות. אני חושש מילדים למרות שאני לא צריך להיכנס להריון (זה אפילו לא דבר שאני חושב עליו. מבחינתי, האתגר בגידול ילדים בא אחר כך ולא מסתכם בכלל בהריון). זה בכלל לא רלוונטי מבחינתי. החשש קיים בלי קשר למציאות! אני אגב גם לא מנסה להצדיק את החשש. אין מה להצדיק חשש. הוא קיים ויהי מה, צריך רק לדעת להתמודד איתו. גם את צריכה לדעתי להפסיק למצוא סיבות למה מותר לך לחשוש ולמה כל הבנות צריכות לחשוש. אפילו אם את הבחורה היחידה בעולם שחושבת כך, זה בסדר. גם אם זה ממש אנטי תרבותי:)

מעניין ההסבר שאת הבאת על למה לא ציוו לנשים להביא ילדים. אני שמעתי הסבר שנשים ממילא ירצו להביא ילדים ולכן התורה לא הייתה צריכה לצוות עליהן לעומת גברים שבאופן טבעי ינסו להימנע מכך, עליהם הייתה התורה צריכה לצוות (לא פלא שבעולם שבו מעודדים נשים להיות גבריות, הילודה יורדת). אגב לפי זה, לכאורה אני צריך לחשוש יותר מאישה מלהביא ילדים כי כל עצב בגופי זועק נגד ההתמסדות הכובלת הזו. אבל זה בכלל לא רלוונטי למגדר. זה תלוי באופי האדם ובכוחות הנפש שלו. ואם את ואני מצפים שיתייחסו אלינו באמפתיה, זה בטח לא קשור למגדר שלנו אלא לאופי שלנו בלבד שאנחנו אישית לא רוצים שיתייחסו אלינו בצורה מסויימת

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא חושבת שיש נשים שלא חוששות מההריון והלידה.. לא סתם החשש מהלידה מהווה משל בתנך לפחד גדול "חיל כיולדה" או "צרה כמבכירה", אני יכולה להבין שאתה לא מודע לנושאים האלה אבל אצל בנות הלידה וההריון מפחיד הרבה יותר מגידול הילד עצמו מה שנחשב להרבה יותר נעים וקל... להיות בהריון זה כמעט כמו להיות חולה 9 חודשים, אתה צריך להבין שללדת ילד זה הקרבה עצומה ואם בורא עולם לא היה נוטע באישה רצון להיות אמא ורצון להמשכיות יש סיכוי שהאנושות היתה נכחדת.

אני מניח שאת צודקת. מהצד הגברי גם יש חשש אבל מכיוון של גידול ילדים. אז נכון שהשם ברא אצל הגבר משיכה לאישה אבל זה לא כולל התמסדות. לכן חייבים להכריח את הגבר להתחתן ולשאת בעול. בכל מקרה לשני הצדדים יש סיבות לחשוש

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

מה הכי מפחיד אותך בגידול? הפן הפיזי/ הרגשי/ הכלכלי?

אכן מחוייבות זה תמיד מלחיץ יותר, מאידך אתה לא מתחייב לסתם מישהי מהרחוב, אלא למשהי שאתה אוהב....
כך שזה קל יותר...

אבל עדיין אם משהו "ממש קשה לך" תמיד ניתן ללכת לטיפול / במקרה הגרוע להיפרד, הרי אף אחד לא כובל אותך בשלשלאות ברזל במאסר עולם....

המחוייבות מפחידה אותי. לא רוצה שלא יהיה לי את האופציה להפסיק. גם האחריות מפחידה אותי וגם החד שמא אכשל ואזיק לילד. על זה אמר שלמה המלך: אשרי הגבר אשר יישא עול מנעוריו

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

האמת שגם אותי...  במיוחד כשקראתי שהרבי אומר שצריך לעשות הכול כדי לשמור על שלום בית ולא להיפרד לפחות עד שהילדים מתחתנים, למען בריאותם הנפשית, שז"א שההחלטה היא מאד גורלית...( כמובן שזה לא כולל בעיות קשות כמובן(~;)

אבל בכללית למה נראה לך שאין אפשרות להפסיק? בשביל מה הקימו את הרבנות?

אז בעצם ישלך פחד מכישלון ורצון לשלמות?
ובכללית איך אתה חושב שכדאי להתמודד עם זה? יש דרך אחרת חוץ מלהימנע?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/10/2020 01:51:06

יש דרך לטפל בפחדים,
ללכת לטיפול,
זה גם חלק מהחובה והאושר להתחתן
עם בת/בן זוג מתאימ/ה

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

אכן! אך חלק מהשיטה בטיפול בפחדים זה גם להרגיע את הבן אדם...
אתה יודע באיזה שיטה?
שמעתי שחוץ מ"לענות לפחד" וכו'...
גם אומרים לבן אדם  לתת בדמיון מס' של כמה שנים הוא כן מוכן "להתחייב"
ושנגמר הזמן? לבחון האם רוצה להמשיך/ לא...
נגיד 3/5 שנים ...ואחר כך לבחון את הקשר שוב... וכך זה מרגיע את הבן אדם שזלא לנצח...

מאידך החשש הוא שמחשבה על אופציה כזו, תביא לקלות בהחלטה להיפרד....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 23:31:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2020 23:59 לינק ישיר 
חייכנית770

אדם_ה1 כתב:
מה עלות המוצר+ אריזה ?

777 לחודש, בתשלומים ל-120 שנה..

בס"ד

יקר... למה אתה לא מעגל לפחות ל770?

תגידי תודה שלא עשיתי לך סכום של חת"ת... 

בס"ד

חחח תודה מיסטר אדם... באמת ג'נטלמן 

רק שינוי קטן... עדיף בלי עטיפה קשוחה, רק גנדרני קטן עם מראה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 153 154 155 ... 169 170 171 לדף הבא סך הכל 171 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.