בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2020 00:11 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:
אדם_ה1 כתב:

מה ההגיון התורני באשת יפת תואר?

תמיד יש הגיון תורני,
לפעמים הוא נסתר,
כמו פרה אדומה,,
וזה כיף לגלות את הטעם
של כל מצוה,
ולכן הפרשנים תמיד עוסקים בזה.
באשת יפת תואר,
התורה רצתה לאפשר לאדם
שיחשוב שוב ושוב
לפני שהוא מתחתן
עם מישהי רק כי היא יפה

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה לדעתך ההגיון שמותר לו פעם ראשונה בשדה הקרב בלי לחשוב? 

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 31/10/2020 21:21:33

אני יכול להביא הגיון אבל לא בטוח שזה התורה התכוונה ולכן אני מעדיף לא "לטנף" רעיונות עמוקים עם סיבות לא טהורות

נשלח מהאנדרואיד שלי

למה אתה חושב שתטנף? הרבה מפרשים הסבירו בצורה שונה את הפרשה הזאת, כל אחד כפי סברתו, ולמה שסברתו של סתם בחור תהיה פחות טובה?

הכל עניין של יראת שמיים או מה שמגדירים היום דעת תורה. אם מישהו מעיז לפרש הלכה כל כך חמורה ולא מובנת, עם פרשנות שבקלות יכולה להיות נגועה באג'נדה לא ראויה, שייערב לו. כי רבים חללים הפילה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 00:48 לינק ישיר 
חייכנית770

רציף כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

רציף כתב:
סתםבחור כתב:

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:

המוצר שאני הכי ממליץ, זה אני בעצמי. יש לי נטיה להעלות חיוך על פני אנשים וכו' וכו':)

יש לי זכויות יוצרים על המשפט הזה...  

נכון אבל עלי זה מתלבש יותר טבעי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחחח

נראה אותך גורם לי לצחוק/ לחייך במשך 5 דק' לפחות...

בשביל זה תצטרכי לראות את זיו פני הקדושות

יש לך פרצוף מצחיק עד כדי כך?

יש לי פרצוף מחוייך עד כדי כך(••)

תוקן על ידי סתםבחור ב- 29/10/2020 15:27:16

לא סתם + חייכנית - נשמע לי שהם מתאימים.. הם יגורו יחד במערה נפרדת, יגדלו דובדבנים ופירות יער,
ויצחיקו זה את זו :)
חייכנית הרי מתעניינת בטיפוסים מעניינים ומורכבים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

חחחח הצחקת אותי חחח

אהבתי את התיאורים חחח מה עם לגדל בננות?

אכן..אך הוא לא לגמרי שונה ומורכב עדיין... 

אם הוא היה עובד כארכאולוג עם כובע טמבל ומתבודד בהרים עם חליל צד... זה אישיות שונה ומורכבת 

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 23:34:31

אני הצעתי לך שידוך מעולה !
ואת ככה מנפנפת את זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

שבוע טוב לכולם...

האמת? אני לא מנפנפת אף אחד! אני מאד מחבבת את סתם בחור ואת אדם היקר ואותך רציף(וכמובן את בתימן, סטאטית וקייט המתוקות)...אתם כמו משפחה וירטואלית בשבילי...
אבל אני חושבת שאם מישהו באמת רוצה להכיר אותי? יותר מכובד שזה בפרטי...

כאן? אני בעיקר דנה על נושאים חשובים, צוחקת עם כולם, עוזרת לכולם ונהנית ולא ממש לוקחת ממש רציני שום מילת "חיזור" שנאמרת לגביי, למרות שזה מאד מחמיא לי... אך לא לוקחת הכול כמשהו ממש אישי עבורי, כי איני יודעת אם זה הלצה/ אמיתי...

והאמת? אין לי בעיה להתחתן עם שלושתכם... קשה לבחור... למרות שאדם, מנסה לעצבן אותי קצת... אבל אני מכירה אותו הוא בחור טוב בד"כ...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 01:13:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 01:11 לינק ישיר 

בס"ד

בתימן, זה ממש מבאס שכך השדכנית הזו שתרמת לה נוהגת כלפייך... אבל העיקר שזכית במצווה חשובה...
אני בטוחה שהזכות הזו תוסיף לך טוב בחיים...

חשבתי עלייך בשבת, אני זוכרת ששיתפת אותי  באשכול הקורונה בחשש שלך שתתחתני ואולי יהיה לך קשה עם הילדים בשילוב הפרנסה וכו'...

מאידך אני מבינה לגמרי שחשוב לך בן תורה אמיתי שלומד... אני חושבת שאם זה חלומך? אל תוותרי על זה!תקחי אחד כזה!
אך חשוב לדעתי שתוודאי מראש שהוא מעוניין ללמוד מקצוע/ את רזי הביזנעס...

מה שחשוב שאחרי החתונה יחד עם הלימוד תורה תעודדי אותו ללמוד מקצוע שיכול להתאים לחרדי ... וגם לא אורך המון זמן כמו יועץ משכנתאות/מנהל חשבונות וכו'... דברים שהוא יכול להרוויח טוב כשיש לו ניסיון בתחום ועם אנגלית...

לדעתי, לא כדאי לחכות לרגע האחרון שהבית "כמעט מתמוטט", כי אינך יודעת מתי תרגישי ש"אינך יכולה וצריכה את עזרתו"...

כך שלדעתי אם הוא לומד מקצוע ועובד מהצד קצת שעות? זה מקסים ונותן לך ביטחון שהוא "יעלה הילוך" כשאת תזדקקי לכך! ולא תצטרכי להמתין לכך המון...

לדעתי זה מאד חשוב לביטחונך האישי לנהוג כך... מה את אומרת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 01:21 לינק ישיר 

זה באמת מבאס הסיפור עם השדכנית הזאת.. מצד שני אני מבינה שהיא כנראה חנוקה בכסף ואין לה הרבה ברירות..

נראה לי שדברנו על זה, לא משנה לי בדיוק אם הוא עובד/לומד.. יותר חשוב לי כמה היראת שמיים שלו וכמה הוא מחובר לתורה.. מה שקשה למצוא אצל בחורים צעירים שעובדים, אבל יכול להיות שבתור אדם בוגר שיוצא לעבוד זה לא מעיד על פחות עניין בתורה אלא אילוצי החיים.

את שוכחת את הבדלי האופי ביננו.. אני חושבת בערך יומיים קדימה ואת מדברת איתי על לתכנן הבטחת הכנסה למקרה שהבית יתמוטט.. את צריכה להבין שאין לי תא במוח לעוד 5 שנים קדימה.. לזמן הזה אין לי אפילו לא תכנון אחד.

אני רגילה לחיים מלאי הפתעות ושינויים, אני לא מתכננת שום דבר לעתיד ולביטחוני האישי.. מה שכן אני מנסה לתכנן בצורה מעשית איך אני קונה דירה בלי לקחת יותר מדי משכנתא, אני מרגישה שאני צריכה בן זוג שיעזור לי בבירורים/התלבטויות... קשה לי להחליט לבד על נושאים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 01:27 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

יפה שאת מבינה אותה... אולי היא באמת שדכנית בלי יותר מדי בחורים ברשימה...

כן.שוחחנו בכללית...אך ספציפית על זה? זכור לי שלא עניתי לך... דחיתי

יפה לך! זכור לי שאמרת שת רוצה אחד שלומד יום שלם... מה גרם לך לשנות אתזה? מעניין

יפה שאת כזו..זה חשוב! אך עדיין נאמר "איזהו החכם? הרואה את הנולד". את כרגע מרגישה נינג'ה. אך אינך יודעת איך תרגישי אחרי לידה/ עם כמה ילדים וכו'...

אני אישית מכירה סיפור כואב על מישהי קצת כמוך, שעוד מנעה מבעלה ללמוד מקצוע וכשהיא הייתה אחרי לידה וחלשה? ולקחה חופשת לידה קצת ארוכה?
מרוב לחץ כלכלי בן זוגה היה אלים כלפיה מילולית... את אינך יכולה לאפשר לעצמך חיים כאלו לדעתי...

בקשר לדירה, אביך לא יכול לעזור לך בכך?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 01:38:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 01:36 לינק ישיר 
חייכנית770

בתתימן כתב:
בס"ד

בתימן אז מקודם כל מזל טוב ענקי לרגל יום הולדתך....

מאחלת שבעז"ה יתגשמו כל משאלות ליבך לטובה ולברכה בקרוב...

אנלא מאמינה ששמו לב במקום נידח והביאו דו"חזה ממש מבאס שיוא....

תגידי ולפחות כשאכלתן הסכימו להוריד מסכות? איך החוק עכשיו?

ואיפה את עושה את הדייטים? אי אפשר להוריד מסכה בספסל...

פעם אחרונה שנפגשתי ישבנו בספסל בפארק, הורדנו את המסיכות, לא עברו שם שוטרים, אבל יכול להיות שאם היו עוברים היו נותנים לנו קנס.. זה בעיה.

אני מורידה חלק מהמסיכה הרבה פעמים... לא ראיתי אף פעם שוטר באיזור שלי עדיין.. אבל את יודעת איך זה, זה עניין של מזל.

תודה על האיחולים 

בס"ד

בשמחה

ולפי החוק מותר לאכול בפארק בלי מסכה? אני כבר מבולבלת

או אם נגיד אני עושה הליכה בפארק זה פתאום מותר? אבל אם מנפחים בלון זה אסור?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 01:37 לינק ישיר 

אמרתי שאני רוצה אחד שלומד, זה נכון. אבל לא בגלל שחשוב לי בחיים שהוא יהיה אברך, אלא בגלל שאני רוצה שהסגנון שלו יהיה תורני, יש בחורים שבגיל מסוים ממצים את חיי הישיבה ומתחילים לעבוד ועדיין שומרים על סגנון חרדי-ישיבתי.

איזהו חכם הרואה את הנולד? אני בן אדם שזורם עם מה שקורה.. אין לי כח או יכולת לשבת לתכנן מה אני אעשה במקרה ויבואו עלי אסונות כמו אלו שאת מתארת.. אין דרך להילחם בגזירה. מה שקרה לחברתך לא קרה לה בגלל שהיא מנעה מבעלה ללמוד מקצוע, אלא בגלל שבעלה חדל אישים ובמקום לחפש עבודה מתאימה לזמן הזה ובמקביל להדק קצת את החגורה בחר להתפרץ ולהתעצבן (לא אוהבת את האלים מילולית.. זה הגדרה קיצונית שגובלת בהתעללות נפשית)

לא חושבת שאבא שלי פרטנר מתאים לחיפוש עבור דירה מתאימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 01:41 לינק ישיר 
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דבתימן אז מקודם כל מזל טוב ענקי לרגל יום הולדתך....מאחלת שבעז"ה יתגשמו כל משאלות ליבך לטובה ולברכה בקרוב...אנלא מאמינה ששמו לב במקום נידח והביאו דו"חזה ממש מבאס שיוא....תגידי ולפחות כשאכלתן הסכימו להוריד מסכות? איך החוק עכשיו?ואיפה את עושה את הדייטים? אי אפשר להוריד מסכה בספסל...פעם אחרונה שנפגשתי ישבנו בספסל בפארק, הורדנו את המסיכות, לא עברו שם שוטרים, אבל יכול להיות שאם היו עוברים היו נותנים לנו קנס.. זה בעיה.אני מורידה חלק מהמסיכה הרבה פעמים... לא ראיתי אף פעם שוטר באיזור שלי עדיין.. אבל את יודעת איך זה, זה עניין של מזל.תודה על האיחולים בס"דבשמחהולפי החוק מותר לאכול בפארק בלי מסכה? אני כבר מבולבלתאו אם נגיד אני עושה הליכה בפארק זה פתאום מותר? אבל אם מנפחים בלון זה אסור?

זה באמת מבלבל.. לא מובן מה קורה במדינה הזו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 01:48 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

לידת ילדים זלא אסון טבע...וקורה בכול בית...את הרי מתכננת להיות אמא בעז"ה... 

ולאו דווקא הוא היה אברך עדין נפש. אך הם כבר היו עם 4 ילדים! שזה ממש קשה לפרנס לבד פתאום!
הוא דווקא חיפש עבודה... אך זה היה שכר המינימום ומאד קשה לפרנס משפחה ללא עזרת האישה כך!

לכן המלצתי לך לחשוב על לעודד את בן זוגך להתכונן לכך ולא להיות "ראש בקיר"...
כי  זכור לי שאת אמרת שאת חוששת מכך... 
אך אם את מרגישה בסדר עם כך? אז הכל בסיידר...

אני חושבת שמאד קשה למצוא סגנון ישיבתי בבחורים שעובדים...אלא אם כן הם עובדים במקצוע קודש...כמו ספרות/ הוראה/ משגיח כשרות וכו'...

מה קשה לך בבחירת דירה? הטכני? או המסמכים?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 01:53:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 01:51 לינק ישיר 
חייכנית770

בתתימן כתב:
בס"דבתימן אז מקודם כל מזל טוב ענקי לרגל יום הולדתך....מאחלת שבעז"ה יתגשמו כל משאלות ליבך לטובה ולברכה בקרוב...אנלא מאמינה ששמו לב במקום נידח והביאו דו"חזה ממש מבאס שיוא....תגידי ולפחות כשאכלתן הסכימו להוריד מסכות? איך החוק עכשיו?ואיפה את עושה את הדייטים? אי אפשר להוריד מסכה בספסל...פעם אחרונה שנפגשתי ישבנו בספסל בפארק, הורדנו את המסיכות, לא עברו שם שוטרים, אבל יכול להיות שאם היו עוברים היו נותנים לנו קנס.. זה בעיה.אני מורידה חלק מהמסיכה הרבה פעמים... לא ראיתי אף פעם שוטר באיזור שלי עדיין.. אבל את יודעת איך זה, זה עניין של מזל.תודה על האיחולים בס"דבשמחהולפי החוק מותר לאכול בפארק בלי מסכה? אני כבר מבולבלתאו אם נגיד אני עושה הליכה בפארק זה פתאום מותר? אבל אם מנפחים בלון זה אסור?

זה באמת מבלבל.. לא מובן מה קורה במדינה הזו. 

בס"ד

חחחחח גם אני כבר לא יודעת... לכן אין לי חשק ללכת לפארק... אני רוצה להוריד מסכה ולנשום אוויר צלול כיין..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 02:02 לינק ישיר 

אני מסתכלת סביבי ורואה שהרבה בנות ממשיכות לעבוד גם אחרי לידה של 4 ילדים.. כמובן שאם רוצים להאריך חופשת לידה צריך להתכונן לכך מראש עם חסכונות בצד.. יכולים להיות בחיים הרבה מקרים של הוצאה כספית בלתי צפויה כמו בעיה רפואית/נזק לדירה/טיפול לילד וכו' לכן צריך מראש לחסוך סכום בצד על כל צרה שלא תבוא... 

באמת קשה להתפרנס משכר מינימום, אבל אני מתארת לעצמי שמדובר היה בתקופה של חודשיים-שלש... שזה באמת קשה. יכול  להיות שהוא כעס עליה שהיא בוחרת לנוח בזמן שאין להם מספיק כסף כדי לחיות. אין לי פתרון בשבילם, זה מצב שיכול לקרות וקורה לאלפי זוגות.. הבחירה ביד הבעל אם להטיל את האשמה על זוגתו או לנסות לשאת בעול לבד.
בכל אופן אני לא אמורה להכניס את ראשי לדאגות שעדיין לא קיימות.. אני לא ארצה ככה להתחתן לעולם.
אולי נדבר על אופציות יותר מפחידות כמו לידה של ילד עם נכות שזקוק לטיפולים יקרים? או מחלה שצצה פתאום אצל אחד מבני הזוג? צריך להבין ששום דבר לא וודאי בחיים האלו ואנחנו מתמודדים עם כל דקה ושניה בפני עצמה ולא נתמודד כעת עם מה שיקרה מחר.

זה לא שאני עומדת עכשו לפני בחירת דירה, אני מתלבטת אם כדאי לי לקנות או לחכות אולי ירדו המחירים.
ואם כדאי לי אז אם דירה להשקעה או למגורים. ואם כן אז איפה ובכמה. ואם אני לא עושה טעות ולא מרמים אותי וכו' 
וכמובן יש את העניין עם המסמכים שהוא גדול ומורכב ואין לי חשק להתחיל לנסות איך הדברים עובדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 02:09 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

בס"ד

סתם בחור,

בקשר לחשש שלך שהבחורה בסכנה להיות לצידך יותר מאשר בחור אחר? אין זה נכון. עם כל בחור יש לה סיכון לסיים כגרושה ולאו דווקא איתך!

בכל מקרה בדקתי היום לעומק בספר "אדם רגיש מאד" ודווקא ההיפך. כתוב שסוג זה נקשר חזק ועוצמתי יותר לבת זוג שלצידו, אומנם קשה לו לקבל החלטה מכיוון שהוא "בריקוד שלא נגמר" (של כן ולא...)

אבל בקשר עצמו? כאדם רגיש? אין לך שום סיכון להיפרד במהירות ההיפך, אתה הכי נקשר ויש סיכון אפילו לפיתוח תלות ולכן הינך צריך לא לתת לבת זוג את כל המושכות/אחריות בנושא מסוים שאתה חושש ממנו, כדי שתמיד תחליט להישאר ממקום אוהב ולא ממקום של "אין ברירה"/ "אני לא יכול להסתדר בלעדיה"...

אני רק לא מבינה איך כבחור רגיש אתה אוהב חיים עמוסים ועבודה עם המון "אקשן"? זלא גורם לך לאי נוחות ועוררות יתר?

תוקן על ידי חייכנית770 30/10/2020 01:47:04

וואלה מעניין אני כנראה צריך לקרוא את הספר שוב. לא הבנתי מה הכוונה לא לתת לבחורה את המושכות.
את האמת זה כנראה נכון שאני נותן אמון מלא אחרי שבחרתי וגם יש לי אופי מרצה אז כנראה היא תקבל מה שהיא רוצה לרוב. תכלס עכשיו אני חושב על זה וכנראה אהיה בעל מושלם כל עוד אני במיטבי והיא לא עשתה משהו כדי לשבור את האמון. תודה חייכנית
עכשיו אני רק צריך למצוא בחורה שראויה לי ולא רק בחורה שמסכימה לקבל אותי:)

לגבי מה ששאלת. כולנו מכורים לדופמין באיזושהי צורה. זה מה שגורם להתמכר לאלכוהול, לסמים, לסיגריות או אפילו לדיבור (אצל בנות מופרש דופמין כשהן מדברות). בקיצור, רגעי ההיי לא גורמים לנו להתרחק אלא לנסות שוב כדי לשחזר את החוויה. בתור אדם רגיש, סף הרגש של ההיי נמוך יותר אבל לא מונע את עשייתו לכן אני אוהב לרוץ מאתגר לאתגר

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

תקרא זה מאד מעניין...

מתואר שם שהמשך החיים למשל? בן אדם רגיש מאד, נהיה פחות מרצה אם זה משהו שגורם לו סבל ויותר מתחבר לעצמו ,אפילו שההחלטה זו קצת "מסכנת אותו"...

יפה לך...אבל שם הכוונה מושכות בסגנון נגיד שאחד מבני הזוג לא ממש מבין בקריאת דפי בנק... אז חשוב לא להיות "ראש קטן" ואני בטוחה שיש עוד דגמאות של תלות... הרעיון זה להתנסות במה שהשני עושה ולא "לשחרר" לגמרי אחריות מדבר מסיים...

ואכן אתה נשמע בחור טוב ואיכותי ומגיע לך את הדבסט...

נשמע מעניין מה שאתה אומר... אך עדיין מצויין שיש שוני כשאדם רגיל יכול ללכת למרכז קניות ואח"כ למסיבה...אדם רגיש מאד בוחר דבר אחד, כי קשה לו להיחשף לקהל זמן ממושך... אתה מרגיש כך? או שאולי לא בכל אחד רגיש מאד יש את כל "הקשיים" הללו...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 02:29:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 02:19 לינק ישיר 
חייכנית770

בתתימן כתב:
אני מסתכלת סביבי ורואה שהרבה בנות ממשיכות לעבוד גם אחרי לידה של 4 ילדים.. כמובן שאם רוצים להאריך חופשת לידה צריך להתכונן לכך מראש עם חסכונות בצד.. יכולים להיות בחיים הרבה מקרים של הוצאה כספית בלתי צפויה כמו בעיה רפואית/נזק לדירה/טיפול לילד וכו' לכן צריך מראש לחסוך סכום בצד על כל צרה שלא תבוא... 

באמת קשה להתפרנס משכר מינימום, אבל אני מתארת לעצמי שמדובר היה בתקופה של חודשיים-שלש... שזה באמת קשה. יכול  להיות שהוא כעס עליה שהיא בוחרת לנוח בזמן שאין להם מספיק כסף כדי לחיות. אין לי פתרון בשבילם, זה מצב שיכול לקרות וקורה לאלפי זוגות.. הבחירה ביד הבעל אם להטיל את האשמה על זוגתו או לנסות לשאת בעול לבד.
בכל אופן אני לא אמורה להכניס את ראשי לדאגות שעדיין לא קיימות.. אני לא ארצה ככה להתחתן לעולם.
אולי נדבר על אופציות יותר מפחידות כמו לידה של ילד עם נכות שזקוק לטיפולים יקרים? או מחלה שצצה פתאום אצל אחד מבני הזוג? צריך להבין ששום דבר לא וודאי בחיים האלו ואנחנו מתמודדים עם כל דקה ושניה בפני עצמה ולא נתמודד כעת עם מה שיקרה מחר.

זה לא שאני עומדת עכשו לפני בחירת דירה, אני מתלבטת אם כדאי לי לקנות או לחכות אולי ירדו המחירים.
ואם כדאי לי אז אם דירה להשקעה או למגורים. ואם כן אז איפה ובכמה. ואם אני לא עושה טעות ולא מרמים אותי וכו' 
וכמובן יש את העניין עם המסמכים שהוא גדול ומורכב ואין לי חשק להתחיל לנסות איך הדברים עובדים.

בס"ד

אל תשווי בין הדברים... כתוב שהאב צריך ללמד את בנו אומנות כדי שלא ילסטם את הבריות... אז תגידי שהתורה חרדתית ומגזימה ולא צריך לחשוב על העתיד?
כמו שאת חושבת על העתיד גם הוא צריך, לדעתי... זה דרישה לגיטימית...

ואנלא חושבת שאפשר לקרוא לאישה אחרי לידה "סתם נחה"... אבל כשגבר במצב לחוץ מאד? זה מסכן את האישה נפשית!נקודה! זו דעתי...

ואני דווקא מביטה סביבי ורואה המון נשים שאחרי לידת הילד ה3+ לא ממש עובדות רציני ויותר מוכרות מוצרים מהבית...כי לא משתלם להן לשלם הוצ' מעון/גן לכ"כ הרבה ילדים...(לא כולן עובדות בהייטק(;)
אבל שוב הכול יחסית... וכמובן עד כמה את מוכנה לסבול בחיים למען כך...

אבל מה שהצעתי? הוא לגמרי לגיטימי....זה שלא חונכת כך? זה כבר משהו אחר... 

אבל שוב חשבתי רק לעזור לך, כי זכור לי שאת אמרת שאת חוששת מכך, אם לא? אין זה עינייני כלל...

אה הבנתי זה באמת מורכב...  אולי באמת כדאי שתחכי קצת...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 02:30:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2020 02:31 לינק ישיר 

שלא תביני, אני גם בעד שיהיה לגבר מקצוע מפרנס ביד למקרה שיהיה צורך. אבל אני גם מציאותית ואני מבינה מה יש בשוק, אם אני אחליט שאני מחפשת רק מישהו עם מקצוע ביד אני אצטרך לוותר על דברים אחרים שאני רוצה. 
כמובן שאחרי החתונה במידה והוא ירצה הוא יוכל ללכת ללמוד כל מקצוע שיעניין אותו.. עד היום לא נפגשתי עם בחורים שחשבו ברצינות על עתידם הכלכלי.. רובם היו בתפיסה שהם מעדיפים לשבת ללמוד ובזכות זה יפטרו מעול הפרנסה.. 

לא חושבת שאישה היא סתם נחה ממש ממש לא. רק שאולי במקרה של חברה שלך זאת הייתה הפרשנות של הגבר, יכול להיות שהוא האמין שאם היא רק הייתה רוצה יותר היא הייתה יכולה לעזור יותר בפרנסה.
אגב יש גם נשים שמגלות חוסר הבנה לפעמים לצורך בחופשת לידה יותר ארוכה, עד שלא חווים את אותה סוג של חולשה לא תמיד מבינים.. יש לי אחות שתמיד אבל תמיד כשאני עושה לעצמי הנחות בעבודה או במטלות בבית כי אני לא מרגישה טוב היא חושבת שזה סתם תירוצים ואם רק הייתי מתאמצת הייתי יכולה לעבוד. היא כמובן נוהגת לפי שיטתה ודורשת מעצמה תמיד לעבוד במלוא היכולת.. זה הרבה עניין של אופי.
יש טיפוסים שימשיכו לעבוד עד שהגוף שלהם יקרוס.. מישהי בעבודה שלי לקחה עכשו שבוע חופש כי יש לה פריחה, והיא אחת שתמיד סוחטת מעצמה את טיפת הכוח לעבודה, ומשקיעה את כל כולה וכו' וכידוע פריחה זה אות אזהרה יחסית קיצוני של הגוף..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 02:36 לינק ישיר 
חייכנית770

בס"ד

אכן בתימן... אני לגמרי מבינה עם איזה ציבור את מתעסקת...ושאין לך הרבה ברירות...

מאד נוח לברוח ללמוד ולשכוח מהכול.... אבל אני חושבת שיש בתוכם כאלו שגמישים לכך אם תשוחחי איתם עלזה/ שרק אחרי חתונה תדברי איתו על זה, שחשוב לך שילמד לכל מקרה... אם הוא אחד ששומע לרב? אני חושבת שרב ספרדי יהיה בעדך והוא יתקפל...

אכן יש המון נשים שקורסות פיזית ושמעתי על כאלו שגם נפשית!
ובמצב כזה בחיינו? רק אנחנו אחראיות על עצמנו! לשמור על עצמנו כמו אתרוג, זו דעתי!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 02:45:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 158 159 160 ... 169 170 171 לדף הבא סך הכל 171 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.