|
|
| נשלח ב-1/11/2020 02:50 |
|
| |
אני לא מרגישה שאין לי הרבה ברירות, זה הציבור שגדלתי בו ולכן זה חלק מהחיים שלי.. לא יתאים לי עכשו מישהו מציבור אחר, חוצניק או חבדניק.. ככה זה בכל ציבור יש את הבעיות שלו.. אני בכל אופן לא מוטרדת מהחלק הזה בציבור שלי אלא מדברים אחרים לגמרי.
לא הייתי משתמשת במונח יתקפל, אין היום כמעט רבנים בטח לא ספרדים שיגידו לגבר להמשיך לשבת ללמוד בשעה שהוא אמור לפרנס את משפחתו. ובכלל אני לא מתייעצת עם רבנים בכאלה נושאים, יפריע לי אם בעלי יהיה כרוך אחרי רב במידה והוא יתחשב ברב שלו ולא בצרכים שלי, זה נשמע מחריד בעיני, אנחנו לא חסידים, אצלינו רב הוא בעיקר פוסק הלכות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 11:02 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
אתה יודע שבמלחמה הורגים אנשים, כן? 
א חלוצי הצבא כשייכנסו בגבול הגויים, ויכבשו אותם וישבו מהן מותר להן לאכול נבילות וטריפות ובשר חזיר וכיוצא בו, אם רעב, ולא מצא מה יאכל, אלא מאכלות אלו האסורים; וכן שותה יין נסך: מפי השמועה למדו "ובתים מלאים כל טוב" (דברים ו,יא), עורפי חזירים וכיוצא בהן.ב וכן בועל אישה בגיותה, אם תקפו יצרו. אבל לא יבעול אותה, וילך לו אלא מכניסה לתוך ביתו, שנאמר "וראית, בשביה, אשת, יפת תואר . . ." (דברים כא,יא). ואסור לבעול אותה ביאה שנייה, עד שיישאנה. (רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות, פרק ח')
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 31/10/2020 23:19:28 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 11:10 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
| רציף כתב: |  |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| רציף כתב: |  | | סתםבחור כתב: |  |
יש לך פרצוף מצחיק עד כדי כך?  |
|
יש לי פרצוף מחוייך עד כדי כך(••)
תוקן על ידי סתםבחור ב- 29/10/2020 15:27:16 |
|
לא סתם + חייכנית - נשמע לי שהם מתאימים.. הם יגורו יחד במערה נפרדת, יגדלו דובדבנים ופירות יער, ויצחיקו זה את זו :) חייכנית הרי מתעניינת בטיפוסים מעניינים ומורכבים.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
חחחח הצחקת אותי חחח
אהבתי את התיאורים חחח מה עם לגדל בננות?
אכן..אך הוא לא לגמרי שונה ומורכב עדיין...
אם הוא היה עובד כארכאולוג עם כובע טמבל ומתבודד בהרים עם חליל צד... זה אישיות שונה ומורכבת 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/10/2020 23:34:31 |
|
אין בעיה, הוא יהיה ארכיאולוג אם יתחשק לך ! הוא גם יתחפש למיסטר טראמפ או לג'ארד קושנר אם בא לך..
חשוב לי להבהיר ש"לא סתם" הוא אחלה אדם מקסים, רגיש, יש אצלו שאלות פתוחות, זה הכל
תוקן על ידי רציף ב- 31/10/2020 20:45:43 |
|
חחח תודה רציף. מעניין שאתה מסכם אותי בתור אדם עם שאלות לא פתורות:)
|
|
כן, נכון, זה מה שהתרשמתי, ונתתי הגדרה עדינה.. אתה לא ממש יודע איזה בחורה מושכת אותך, זה נשמע תמוה ואפילו מדאיג משהו, וכן כל מיני פחדים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 11:16 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | מה ההגיון התורני באשת יפת תואר? |
|
תמיד יש הגיון תורני, לפעמים הוא נסתר, כמו פרה אדומה,, וזה כיף לגלות את הטעם של כל מצוה, ולכן הפרשנים תמיד עוסקים בזה. באשת יפת תואר, התורה רצתה לאפשר לאדם שיחשוב שוב ושוב לפני שהוא מתחתן עם מישהי רק כי היא יפה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה לדעתך ההגיון שמותר לו פעם ראשונה בשדה הקרב בלי לחשוב?
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 31/10/2020 21:21:33 |
|
אני יכול להביא הגיון אבל לא בטוח שזה התורה התכוונה ולכן אני מעדיף לא "לטנף" רעיונות עמוקים עם סיבות לא טהורות
|
|
זה לא לטנף. זה שיא הטוהר, לנסות להבין מה התכוון בורא עולם. ואפשר להבין, זה לא מסובך, זה שיש כופרים מסובבים, זה כי הם בחרו לעוות, ולהביא ראיה שהתורה היא לא ישרה ומעוותת, ואז פתאום מתברר ההיפך, שהכל בחכמה ובפתיחות, ובהתאם לתקופה ההיא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 11:57 |
|
| |
|
|
לא סתם + חייכנית - נשמע לי שהם מתאימים.. הם יגורו יחד במערה נפרדת, יגדלו דובדבנים ופירות יער, ויצחיקו זה את זו :) חייכנית הרי מתעניינת בטיפוסים מעניינים ומורכבים.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
חחחח הצחקת אותי חחח
אם הוא היה עובד כארכאולוג עם כובע טמבל ומתבודד בהרים עם חליל צד... זה אישיות שונה ומורכבת 
|
אין בעיה, הוא יהיה ארכיאולוג אם יתחשק לך ! הוא גם יתחפש למיסטר טראמפ או לג'ארד קושנר אם בא לך..
|
|
|
כן, נכון, זה מה שהתרשמתי, ונתתי הגדרה עדינה.. אתה לא ממש יודע איזה בחורה מושכת אותך, זה נשמע תמוה ואפילו מדאיג משהו, וכן כל מיני פחדים..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 11:58 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
א חלוצי הצבא כשייכנסו בגבול הגויים, ויכבשו אותם וישבו מהן מותר להן לאכול נבילות וטריפות ובשר חזיר וכיוצא בו, אם רעב, ולא מצא מה יאכל, אלא מאכלות אלו האסורים; וכן שותה יין נסך: מפי השמועה למדו "ובתים מלאים כל טוב" (דברים ו,יא), עורפי חזירים וכיוצא בהן.ב וכן בועל אישה בגיותה, אם תקפו יצרו. אבל לא יבעול אותה, וילך לו אלא מכניסה לתוך ביתו, שנאמר "וראית, בשביה, אשת, יפת תואר . . ." (דברים כא,יא). ואסור לבעול אותה ביאה שנייה, עד שיישאנה. (רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות, פרק ח')
|
|
|
כי הדבר הראשון שנשים נשואות רוצות לעשות במלחמה זה לשכב עם חיילי האויב? (רש"י: אשת - אפילו אשת איש)
וקצת לא ברור לי ההגיון שלך, פחות מתקבל עך הדעת לבוא על אישה ללא רצונה מאשר לכבוש ארץ זרה, להרוג את כל הזכרים ולקחת את נשותיהם ובנותיהם לשפחות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 12:00 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | מה ההגיון התורני באשת יפת תואר? |
|
תמיד יש הגיון תורני, לפעמים הוא נסתר, כמו פרה אדומה,, וזה כיף לגלות את הטעם של כל מצוה, ולכן הפרשנים תמיד עוסקים בזה. באשת יפת תואר, התורה רצתה לאפשר לאדם שיחשוב שוב ושוב לפני שהוא מתחתן עם מישהי רק כי היא יפה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה לדעתך ההגיון שמותר לו פעם ראשונה בשדה הקרב בלי לחשוב?
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 31/10/2020 21:21:33 |
|
אני יכול להביא הגיון אבל לא בטוח שזה התורה התכוונה ולכן אני מעדיף לא "לטנף" רעיונות עמוקים עם סיבות לא טהורות
|
|
זה לא לטנף. זה שיא הטוהר, לנסות להבין מה התכוון בורא עולם. ואפשר להבין, זה לא מסובך, זה שיש כופרים מסובבים, זה כי הם בחרו לעוות, ולהביא ראיה שהתורה היא לא ישרה ומעוותת, ואז פתאום מתברר ההיפך, שהכל בחכמה ובפתיחות, ובהתאם לתקופה ההיא
|
|
רציף יש הבדל עצום בין לנסות להבין מה התכוון בורא עולם לבין להטיל את האג'נדה שלך על דברי הבורא. רוצה באמת להבין מה התכוון הבורא? תעבור על כל מילה שהוא אמר לעולם ותנסה לצרף מבין כל הציווים שלו את הקו המנחה ותבדוק פעם ראשונה כאן שניה אם כל הציווים עולים בקנה אחד עם הקו המנחה ואז תשלש ואולי אחרי זה תוכל להגיע ולומר מה הכוונה מאחורי מצווה מסויימת. בדיוק כמו שאני לא יכול לפרש התנהגות אחת שלך בלי להבין את כל כולך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 12:01 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | אני לא מרגישה שאין לי הרבה ברירות, זה הציבור שגדלתי בו ולכן זה חלק מהחיים שלי.. לא יתאים לי עכשו מישהו מציבור אחר, חוצניק או חבדניק.. ככה זה בכל ציבור יש את הבעיות שלו.. אני בכל אופן לא מוטרדת מהחלק הזה בציבור שלי אלא מדברים אחרים לגמרי.
לא הייתי משתמשת במונח יתקפל, אין היום כמעט רבנים בטח לא ספרדים שיגידו לגבר להמשיך לשבת ללמוד בשעה שהוא אמור לפרנס את משפחתו. ובכלל אני לא מתייעצת עם רבנים בכאלה נושאים, יפריע לי אם בעלי יהיה כרוך אחרי רב במידה והוא יתחשב ברב שלו ולא בצרכים שלי, זה נשמע מחריד בעיני, אנחנו לא חסידים, אצלינו רב הוא בעיקר פוסק הלכות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 14:14 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | זה באמת מבאס הסיפור עם השדכנית הזאת.. מצד שני אני מבינה שהיא כנראה חנוקה בכסף ואין לה הרבה ברירות..
נראה לי שדברנו על זה, לא משנה לי בדיוק אם הוא עובד/לומד.. יותר חשוב לי כמה היראת שמיים שלו וכמה הוא מחובר לתורה.. מה שקשה למצוא אצל בחורים צעירים שעובדים, אבל יכול להיות שבתור אדם בוגר שיוצא לעבוד זה לא מעיד על פחות עניין בתורה אלא אילוצי החיים.
את שוכחת את הבדלי האופי ביננו.. אני חושבת בערך יומיים קדימה ואת מדברת איתי על לתכנן הבטחת הכנסה למקרה שהבית יתמוטט.. את צריכה להבין שאין לי תא במוח לעוד 5 שנים קדימה.. לזמן הזה אין לי אפילו לא תכנון אחד.
אני רגילה לחיים מלאי הפתעות ושינויים, אני לא מתכננת שום דבר לעתיד ולביטחוני האישי.. מה שכן אני מנסה לתכנן בצורה מעשית איך אני קונה דירה בלי לקחת יותר מדי משכנתא, אני מרגישה שאני צריכה בן זוג שיעזור לי בבירורים/התלבטויות... קשה לי להחליט לבד על נושאים כאלה. |
|
בתתימן, נראה לי בזמננו מה שקורה שאין ממש ביטוח, זה יכול להיות אחד שכאילו לומד וכאילו מחובר לתורה- - - בעוד שמצד שני יכול להיות אחד שעובד חצי יום, ומשקיע יפה בלימודים, חרוץ וירא שמיים, הרי המחשבה של קושי החיים של השנים האחרונות מחלחל כבר, ויש כאלה שמבינים שמצוה לעבוד וחובה לעבוד במקצוע עם עתיד, חייבים המון כסף כדי לחיות, ואפילו לפרנס משפחה קטנה של חמש נפשות זה ים של כסף. אז ההגדרה היא בחור ירא שמיים מקסים וחרוץ, טוב לב. ובחור שמבין שמצוה לפרנס. אני מסכים אתך שבחור צעיר מוגן יותר בין כותלי הישיבה, הוא צריך להיות בחור עם אופק ברור של פרנסה, או שהוא כבר מצליח במשהו, או שהוא לומד מקצוע רציני, כל זה בחור בגיל שאת מחפשת, עשרים ושבע בערך.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 14:52 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | אני מסתכלת סביבי ורואה שהרבה בנות ממשיכות לעבוד גם אחרי לידה של 4 ילדים.. כמובן שאם רוצים להאריך חופשת לידה צריך להתכונן לכך מראש עם חסכונות בצד.. יכולים להיות בחיים הרבה מקרים של הוצאה כספית בלתי צפויה כמו בעיה רפואית/נזק לדירה/טיפול לילד וכו' לכן צריך מראש לחסוך סכום בצד על כל צרה שלא תבוא...
באמת קשה להתפרנס משכר מינימום, אבל אני מתארת לעצמי שמדובר היה בתקופה של חודשיים-שלש... שזה באמת קשה. יכול להיות שהוא כעס עליה שהיא בוחרת לנוח בזמן שאין להם מספיק כסף כדי לחיות. אין לי פתרון בשבילם, זה מצב שיכול לקרות וקורה לאלפי זוגות.. הבחירה ביד הבעל אם להטיל את האשמה על זוגתו או לנסות לשאת בעול לבד. בכל אופן אני לא אמורה להכניס את ראשי לדאגות שעדיין לא קיימות.. אני לא ארצה ככה להתחתן לעולם. אולי נדבר על אופציות יותר מפחידות כמו לידה של ילד עם נכות שזקוק לטיפולים יקרים? או מחלה שצצה פתאום אצל אחד מבני הזוג? צריך להבין ששום דבר לא וודאי בחיים האלו ואנחנו מתמודדים עם כל דקה ושניה בפני עצמה ולא נתמודד כעת עם מה שיקרה מחר.
זה לא שאני עומדת עכשו לפני בחירת דירה, אני מתלבטת אם כדאי לי לקנות או לחכות אולי ירדו המחירים. ואם כדאי לי אז אם דירה להשקעה או למגורים. ואם כן אז איפה ובכמה. ואם אני לא עושה טעות ולא מרמים אותי וכו' וכמובן יש את העניין עם המסמכים שהוא גדול ומורכב ואין לי חשק להתחיל לנסות איך הדברים עובדים. |
|
בתתימן, בקשר להשקעה, תחפשי אדם עם ראש גדול, אדם כזה ידע גם מתי שחייבים יעוץ. בגדול משתלם לקנות כעת קניה טובה ולא לחכות למחר. צריך לבדוק מה יש לך, ומהם האפשרויות. חייכנית צודקת שחייבים היום עוגן כלכלי, די מהר האישה כבר לא יכולה לפרנס, היוקר האמיר, ההורים כבר לא יכולים לעזור כל כך. אז תמצאי בחור עם הרבה שכל כמוך, שיהיה מוכן ללמוד מקצוע תיכף אחרי החתונה, אין לך כמובן בעיה עם בחור שלומד כבר להיות רב ורואה ברכה בעמלו. שיהיה בחור עם עוגן כלכלי, ואת בחורה על רמה, אז מגיע לך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 15:16 |
|
| |
|
|
|
בס"ד
חחחח הצחקת אותי חחח
|
|
|
|
כן, נכון, זה מה שהתרשמתי, ונתתי הגדרה עדינה.. אתה לא ממש יודע איזה בחורה מושכת אותך, זה נשמע תמוה ואפילו מדאיג משהו, וכן כל מיני פחדים..
|
|
אוי נו באמת... בכל אופן למה זה תמוה?
|
|
זה קצת נדיר, גבר שלא יודע לאיזה סוג אישה הוא נמשך.. טוב, נו, העיקר תתייעץ כבר, אני רואה בזה הכרח, ויש לך הרי אמצעים, אז בכבוד
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 01/11/2020 15:49:10
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 15:23 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
|
|
|
כי הדבר הראשון שנשים נשואות רוצות לעשות במלחמה זה לשכב עם חיילי האויב? (רש"י: אשת - אפילו אשת איש)
וקצת לא ברור לי ההגיון שלך, פחות מתקבל עך הדעת לבוא על אישה ללא רצונה מאשר לכבוש ארץ זרה, להרוג את כל הזכרים ולקחת את נשותיהם ובנותיהם לשפחות? |
|
אני בכיון של להבין את 2 הסוגיות, אני מנסה לפחות. אין לתורה עניין של לכפות דברים שהאדם בזמנו לא היה עומד בהם, בעת מלחמה ודאי שהרגו את כל הזכרים, זה הדרך לנצח, ברגע שכבשת עיר, אז כבשת את הנשים, כי חיסלו את הגברים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|