|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:09 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  |
וואו חייכנית נכנסתי לתומי לפורום ולא צפיתי לראות כזו מחמאה ענקית! תודה. מחמאה גוררת מחמאה:) גם את לימדת אותי הרבה על מה אני מחפש ומה חשוב לי. יש לי עוד כברת דרך ארוכה אבל זה הרבה יותר רחוק מנקודת ההתחלה. בכל מקרה. מה דעתך, אני צריך לייעץ ליועץ של רציף? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
למי שמגיע מגיע ואני בהחלט מודה לך... וכמובן לכולם כאן וכמובן לאדם ורציף היקרים, לימדתם אותי המון על עצמי ועל החיים...וזה מאד תורם לי לחיי ב"ה
תודה על המחמאה... כיף לדעת שזה הדדי נאמר ש"אין אסיר מתיר עצמו מבית האסורים", כך שאני חושבת שיחד עם חכמתך ויכולתך לעזור לאחרים, עדיין כדי לזרז תהליכים תמיד טוב אדם חכם שיעזור לך להתקדם לעבר היעדים שהבנת שאתה צריך להשתפר בהם...
רק שאלה לי אליך מניסיונך האישי, ראיתי שיש כמה דברים שאני אכן צריכה לעבוד עליהם לפי מה שיצא בתוצאות של האניאגרם... אך אני חוששת מאידך שזה ייקח לי הרבה זמן... האם נראה לך שניתן יחד עם זאת לצאת לדייטים ולהתקדם בחיים? או שחייבים לתקן הכול כדי להיות "מוכנים" ו"משופצים" לגמרי לפני שאני מכירה מישהו?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 21:16:11 |
|
צודקת אהבתי. גם פסיכולוג הולך לטיפול. את שואלת שאלה טובה. הסיכון של לחכות עד שתהיי מושלמת די מובן כי יתכן שזה לא יקרה לעולם או שזה יקח הרבה זמן יקר שיתבזבז. אבל מה הסיכון של להתחיל שידוכים לפני שתיקנו את עצמנו? אני לא יודע מה התשובה אצלך. אצלי התשובה היא שאני מפחד להזיק לבחורה ולפגוע בה ולכן אני חייב להיות קודם מושלם. הפיתרון הוא להבין שאני לא מזיק לה ואז אין בעיה שאני לא מושלם. יכול להיות למישהו אחר, סיבה אחרת כמו אם אני לא מושלם אז לא אמצא מישהי מושלמת. אולי זה נכון אבל תמיד אפשר לקוות לטוב. יכולה להיות עוד סיבה כמו שהוא יהיה מושלם לי עכשיו אבל לא אחרי שאתקן את עצמי וגם לזה לדעתי יש תשובה בפרט אחרי שמבינים מה החולשות שצריך תיקון אז אפשר לדעת גם מה נצטרך בעתיד. בקיצור קשה לי לענות בלי להבין למה בשבילך חשוב להגיע מתוקנת לגמרי. אני אישית התעכבתי עד גיל 23 בגלל זה ויצאתי עם בחורה שהתעכבה עד גיל 22 בגלל זה. אני לא יותר מתוקן אחרי גיל 23 מאשר לפני (אולי קצת) אבל אני מודע לזה שאני בתהליך צמיחה ואני מאמין שגם אשתי תהיה בתהליך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:09 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
אני רק רוצה לציין שלעניות דעתי, גם בנתוני גוף אין נכון או לא נכון....
היה רב מרצה בשיעור שהשתתפתי, שאמר שלפני שחזר בתשובה נמשך לסגנון גוף מסוים, אך פתאום כשראה את אישתו?זה השתנה לחלוטין...
בכללית? אדם שלא יודע להעריך את מה שיש לו ולהיות שמח בחלקו? תמיד ירצה את מה שחסר לו!
אם ישיג גבוה? ירצה פתאום נמוכה. אם ישיג בלונדינית? ירצה פתאום ברונטית. וכן הלאה...
גם אני אישית נמשכת מלכתחילה לסגנון מסוים אך אף פעם לא פסלתי מראש בגלל זה! אני בודקת ולפעמים יש הפתעות טובות... במיוחד כשיש כימיה מדהימה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/11/2020 01:28:12
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:11 |
|
| |
זה בהחלט דורש ביטחון. עד לא מזמן התביישתי בזה שאני רגיש ודיכאתי את זה. היום אני יודע שזה לא בושה אלא תכונה שיש שיחשיבו ויש שפחות. מכיוון שאני רגיש אז אני מחשיב את הרגישות וכל גם כל מי שמעניין אותי (קרי רגישים). אבל אני פשוט זכיתי שמישהו הפנה אותי לספר הזה. אחרת עד היום הייתי מכחיש את זה שאני רגיש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:15 |
|
| |
בס"ד
עכשיו מוצאת זמן להגיב על מה ששאלתם... (אתמול כאב לי הראש... )
רציף, בין כך ובין כך אני הבטחתי לעשות את ניסוי בת שלמה במגדל, כך שאיך אשמע על הצעות שידוכים "רגילות" לפני?
סתם בחור, יפה לך ששמת לב ואומר שמקודם צריכה להתרגל לצאת יותר מהבית, זה נכון... בגלל הקורונה וכול ההתנהגות הברוטלית של השוטרים, אין לי ממש חשק לצאת לפארקים... וכמובן שבגלל שעובדת מהבית, אני פחות יוצאת כי אין כ"כ לאן... אבל בהחלט חייבת להתרגל לצאת יותר... אפילו כדי לקנות סתם שטויעס...
בקשר לרכב? תודה על נדיבותך חחח אין לי רישיון בגלל הסיבות הללו:
1) אם אין לי רכב אין לי חשק להוציא...וחונכתי שבחורה לא קונה רכב לפני חתונה...
2) הייתי עסוקה באתגרים והגשמת חלומות אחרים, שהיו נראים לי חשובים יותר...
3) אבי אמר שמקודם זוג צריך לקנות בית ואח"כ רכב ו"שהדור הזה מפונק ומוציא המון הוצ' על שטויות ולכן קשה להם לקנות בית"- כך שהחינוך לא בעד להוציא כסף על נושא זה לפני שיש בית.
4) חישוב כלכלי עתידי, איני רוצה להתרגל לרכב, מכיוון שלדעתי 2 רכבים בבית אחד זה הוצאה ענקית ומעדיפה להשאיר את האופציה הזו פתוחה, עד שאראה איך המצב הכלכלי ואז אחליט ביחד עם בן זוגי...(וכפי שאמרתי אם אין לי יעד לקנות רכב לפני חתונה. אז אין חשק להתאמץ למען הרישיון )
5) זה נראה לי מאד רומנטי שהבן זוג לפעמים מסיע אותי וכו'...
6) הרבי אומר שבגלל שלאמא יש אחריות יותר על נפש ילדיה, חשוב שלא תיסע בכבישים בין עירוניים, שהם מסוכנים יותר ומסכנים אותה במוות... (וגם אני חושבת כך וחוששת מנסיעות אלו) אם כך? נשאר לי רק נסיעה בעיר...אני כשלעצמי? אוהבת ללכת בתוך העיר ובד"כ לא ממש ישלי סבלנות לחכות לאוטובוס/ לחפש חניה...
כך שרואה את הרכב כמשהו שהוא יותר תחביב (ומשהו שאולי יעזור לי כאמא לילדים בעז"ה), אך כרגע זלא ממש נצרך ולכן לא מתאמצת באמת להשיגו...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 23:44:27 |
|
אוקיי מסכים עם כמעט הכל. רכב זה באמת ביזבוז ובא על חשבון הבית ללא ספק (כ20 אלף מיותרים כל שנה). גם יצאתי עם בחורות שחזרו לבד ברכב שלהן ולא אהבתי את זה כל כך. הרגיש לי כאילו אין לי מה להעניק להן:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:20 |
|
| |
בס"ד
אני רק רוצה לציין שלעניות דעתי, גם בנתוני גוף אין נכון או לא נכון....
היה רב מרצה אצלנו, שאמר שלפני שחזר בתשובה נמשך לסגנון גוף מסוים, אך פתאום כשראה את אישתו?זה השתנה לחלוטין...
בכללית? אדם שלא יודע להעריך את מה שיש לו ולהיות שמח בחלקו? תמיד ירצה את מה שחסר לו!
אם ישיג גבוה? ירצה פתאום נמוכה. אם ישיג בלונדינית? ירצה פתאום ברונטית. וכן הלאה...
גם אני אישית נמשכת מלכתחילה לסגנון מסוים אך אף פעם לא פסלתי מראש בגלל זה! אני בודקת ולפעמים יש הפתעות טובות... במיוחד כשיש כימיה מדהימה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/11/2020 01:14:06 |
|
לי יש משהו שמפריע לי. אני הולך ברחוב ורואה בחורה יפה (שומר עיניים אבל עדיין..) ואני נמשך אליה ואני אומר לעצמי שזה בסדר לחכות כי עוד מעט אמצא בחורה יפה לא פחות שתתאים לי ואתחתן איתה. לכן כל בחורה שאני נפגש אני מעביר אותה מעין מבחן "רחוב". אני שואל את עצמי האם במידה והיא הייתה הולכת לידי ברחוב הייתי מסתכל עליה או שלא. כמעט תמיד הן נופלות במבחן ואז אפילו אם אני נמשך אליהן (כי לכל בחורה כמעט אפשר להימשך) היא עדיין לא ממלאת לא את מה שרציתי. זה אולי דומה למה שכתבת על מי שלא שמח בחלקו אבל קצת שונה. חבר שלי טוען שזה רצון שלעולם לא יתממש כי בחורה ברחוב תמיד יותר מושכת אם אני לא מכיר אותה מאשר אם ישבתי ודיברתי איתה כמה שעות. לא יודע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 01:41 |
|
| |
לא אמרת שאתה לא משקיע ברכב? ברכב מיני יד שניה ירידת הערך היא מינימלית, וכך גם ביטוח צד ג' וטסט. דלק לנסיעות קצרות בתוך העיר לא משמעותי, ואפילו יותר זול לפעמים מתחבורה ציבורית..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 02:07 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לא אמרת שאתה לא משקיע ברכב? ברכב מיני יד שניה ירידת הערך היא מינימלית, וכך גם ביטוח צד ג' וטסט. דלק לנסיעות קצרות בתוך העיר לא משמעותי, ואפילו יותר זול לפעמים מתחבורה ציבורית.. |
|
אמממ רכב בסביבות ה50. ירידת ערך של 13 אחוז בשנה. טסט זה 1300 ונסיעות של כ25 אלף קילומטר בשנה זה שני טיפולים אז עוד אלף. חשבן דלק (יוצא כ12 בשנה אבל התקנתי מערכת גז) ועל 50 עושים גם ביטוח מקיף. עשרים אלף זה זול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 02:36 |
|
| |
מי שלא משקיע ברכב לא קונה ב-50, זה נחשב הרבה יחסית.. אפשר לקנות יותר קרוב ל-30 וירידת הערך לא יותר מ10%.. רשיון רכב 1000 גג, וצד ג' על כזה אוטו.
25 אלף קילומטר בשנה? יש לי את האוטו שלי 5 שנים ועוד לא הגעתי למספר הזה חחח, אתה כנראה חורש איתו מחוץ לעיר. בחורה שצריכה אוטו מהבית לעבודה בתוך העיר לא צריכה יותר מטנק או 2 בחודש, וטיפול אחד בשנה יספיק..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 03:33 |
|
| |
חייכנית770
| סתםבחור כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
בס"ד
עכשיו מוצאת זמן להגיב על מה ששאלתם... (אתמול כאב לי הראש... )
רציף, בין כך ובין כך אני הבטחתי לעשות את ניסוי בת שלמה במגדל, כך שאיך אשמע על הצעות שידוכים "רגילות" לפני?
סתם בחור, יפה לך ששמת לב ואומר שמקודם צריכה להתרגל לצאת יותר מהבית, זה נכון... בגלל הקורונה וכול ההתנהגות הברוטלית של השוטרים, אין לי ממש חשק לצאת לפארקים... וכמובן שבגלל שעובדת מהבית, אני פחות יוצאת כי אין כ"כ לאן... אבל בהחלט חייבת להתרגל לצאת יותר... אפילו כדי לקנות סתם שטויעס...
בקשר לרכב? תודה על נדיבותך חחח אין לי רישיון בגלל הסיבות הללו:
1) אם אין לי רכב אין לי חשק להוציא...וחונכתי שבחורה לא קונה רכב לפני חתונה...
2) הייתי עסוקה באתגרים והגשמת חלומות אחרים, שהיו נראים לי חשובים יותר...
3) אבי אמר שמקודם זוג צריך לקנות בית ואח"כ רכב ו"שהדור הזה מפונק ומוציא המון הוצ' על שטויות ולכן קשה להם לקנות בית"- כך שהחינוך לא בעד להוציא כסף על נושא זה לפני שיש בית.
4) חישוב כלכלי עתידי, איני רוצה להתרגל לרכב, מכיוון שלדעתי 2 רכבים בבית אחד זה הוצאה ענקית ומעדיפה להשאיר את האופציה הזו פתוחה, עד שאראה איך המצב הכלכלי ואז אחליט ביחד עם בן זוגי...(וכפי שאמרתי אם אין לי יעד לקנות רכב לפני חתונה. אז אין חשק להתאמץ למען הרישיון )
5) זה נראה לי מאד רומנטי שהבן זוג לפעמים מסיע אותי וכו'...
6) הרבי אומר שבגלל שלאמא יש אחריות יותר על נפש ילדיה, חשוב שלא תיסע בכבישים בין עירוניים, שהם מסוכנים יותר ומסכנים אותה במוות... (וגם אני חושבת כך וחוששת מנסיעות אלו) אם כך? נשאר לי רק נסיעה בעיר...אני כשלעצמי? אוהבת ללכת בתוך העיר ובד"כ לא ממש ישלי סבלנות לחכות לאוטובוס/ לחפש חניה...
כך שרואה את הרכב כמשהו שהוא יותר תחביב (ומשהו שאולי יעזור לי כאמא לילדים בעז"ה), אך כרגע זלא ממש נצרך ולכן לא מתאמצת באמת להשיגו...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 01/11/2020 23:44:27 |
|
אוקיי מסכים עם כמעט הכל. רכב זה באמת ביזבוז ובא על חשבון הבית ללא ספק (כ20 אלף מיותרים כל שנה). גם יצאתי עם בחורות שחזרו לבד ברכב שלהן ולא אהבתי את זה כל כך. הרגיש לי כאילו אין לי מה להעניק להן:) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
חחח תודה...אך למרות זאת הייתי רוצה שלפחות לבן זוגי יהיה רכב, כי כיום? זלא כמו בעבר שהיה קל יותר להגיע לדירה...(תוך כמה שנים) אז לפחות שיהיה קצת איכות חיים לבינתיים...
אכן... זה כ"כ מתוק שגבר מחזיר בחורה לביתה...זו חוויה שאין דומה לה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 04:30 |
|
| |
וואו יש לו שירים מושלמים 
|
|