|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:15 |
|
| |
בס"ד
גם אתם קצת במתח וסקרנות, מה נכתב עליכם לשנה הקרובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:43 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
לא בדיוק... כדי ששוקולד מומס, יתקשה שוב בצורה יציבה הוא צריך לעבור תהליך של טמפרינג...(עם מד חום לחמם, לקרר ושוב לחמם/ שיטה אחרת...)כך שזה לא קל מצריך תירגול...
אך שוקולד מריר הוא קצת יותר יציב ולא נמס במהירות כמו חלבי, אם לא עושים את תהליך הטמפרינג...
לכן עדיף להשתמש בצימקאו, אם רוצים לדלג על הטמפרינג או לפחות להשתמש במריר, ככל שהמוצקי קקאו גבוהים יותר,כך הוא יציב יותר בטמ' חדר...
כמובן שעדיף להימנע ממגע מיותר בשוקולד כמה שניתן, חום גופנו ממיס אף שוקולד שעבר את התהליך ק"ו שוקולד שלא עבר את התהליך ונוטה להינמס בקלות יותר....
אך זה כיף רק בשביל החוויה לנסות עם מריר, רציתי לעשות איתכם פיסול בשוקולד, מתבניות ביתיות... כך תלמדו להכין כוסוית וצלוחיות משוקולד וכמובן ניתן לערבב אגוזים ולהכין קצפת למילוי
אז מה שתחליטו...
אגב, בציפוי ניתן יותר להשתמש בחלבי, אך צריך לשמור במקרר עד להגשה...
כך שנוכל לעשות ביחד כמה רעיונות של ציפוי...
כמו:
*קייקפופס- סוכריות על מקל,עוגה בציפוי שוקולד...(ניתן לוותר על המקל)
*חטיפי בננה בציפוי שוקולד עם שבבי אגוזים...
*טראפלס...(המרכיבים:שוקולד,שמנת מתוקה, קקאו הולנדי/ושוקולד לציפוי)
מה הייתם רוצים שנעשה יחדיו?
נ.ב
כמובן שנקבע מועד שנוח לכולם וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 01:02 |
|
| |
בתתימן
| חייכנית770 כתב: |  | בס"דאגב,בקשר למתנה שהבטחתי לא שכחתי...הייתי קצת עמוסה , כך שלא בטוח שזה יהיה בתקופת החגים...למרות שמאד רציתי...אך חשבתי על רעיון של לעשות איתכם סדנא ביחד...כשאני מדריכה אתכם מכאן...אמן שכולם כאן ירצו להשתתף... תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/09/2020 02:40:27 מעניין מי ירצה, אני כבר רוצה... איזה סדנא אפשר לעשות מרחוק?תוקן על ידי בתתימן ב- 18/09/2020 02:46:24
בס"דחחח המון דברים...אני חשבתי על סדנת שוקולד מיוחדת... כל שתצטרכו זה רק לקנות שוקולד מריר(אעדכן לגבי כמות), כוס חד פעמית(עדיף קטנה של קידוש), וצלוחית חד פעמית...או צלחת חרסינה רגילה(עדיף צלוחית)אני רוצה שנהנה ביחד מחוויה ייחודית שטרם הייתה בפורום אני אוהבת שוקולד חלבי, זה אפשרי לעשות את זה עם שוקולד חלבי? בס"דלא בדיוק...כדי ששוקולד מומס, יתקשה שוב בצורה יציבה הוא צריך לעבור תהליך של טמפרינג...(עם מד חום לחמם, לקרר ושוב לחמם/ שיטה אחרת...)כך שזה לא קל מצריך תירגול...אך שוקולד מריר הוא קצת יותר יציב ולא נמס במהירות כמו חלבי, אם לא עושים את תהליך הטמפרינג...לכן עדיף להשתמש בצימקאו, אם רוצים לדלג על הטמפרינג או לפחות להשתמש במריר, ככל שהמוצקי קקאו גבוהים יותר,כך הוא יציב יותר בטמ' חדר...כמובן שעדיף להימנע ממגע מיותר בשוקולד כמה שניתן, חום גופנו ממיס אף שוקולד שעבר את התהליך ק"ו שוקולד שלא עבר את התהליך ונוטה להינמס בקלות יותר....אך זה כיף רק בשביל החוויה לנסות עם מריר, רציתי לעשות איתכם פיסול בשוקולד, מתבניות ביתיות...כך תלמדו להכין כוסוית וצלוחיות משוקולד וכמובן ניתן לערבב אגוזים ולהכין קצפת למילוי אז מה שתחליטו... אגב, בציפוי ניתן יותר להשתמש בחלבי, אך צריך לשמור במקרר עד להגשה...כך שנוכל לעשות ביחד כמה רעיונות של ציפוי...כמו:*קייקפופס- סוכריות על מקל,עוגה בציפוי שוקולד...(ניתן לוותר על המקל)*חטיפי בננה בציפוי שוקולד עם שבבי אגוזים...*טראפלס...(המרכיבים:שוקולד,שמנת מתוקה, קקאו הולנדי/ושוקולד לציפוי)מה הייתם רוצים שנעשה יחדיו? נ.בכמובן שנקבע מועד שנוח לכולם וכו'... |
|
ואוו זה נשמע דברים שממש קשה לעשות... את בטוחה שאפשר לעשות את זה עם הדרכה מרחוק?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 01:15 |
|
| |
בתתימן
חטיפי בננה נשמע לי הכי טעים, צריך בננה בשביל זה? חול המועד יש לי מלא סמן,אין לאן לצאת השנה 
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 01:26 |
|
| |
בס"ד
והנה פתיח לשנה החדשה:
יתושים אכזריים עקצו את כפות רגליי הענוגות... ובטני עדיין כואבת מעומס מאכלי החג....אוי טאטע...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/09/2020 01:26:39
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 01:31 |
|
| |
היי חבר'ה.... איך עבר עליכם החג? אני ב"ה זכיתי להתפלל את כל התפילות בשלמות (לא כמו בשנים הקודמות....) ולגמור שני ספרי תהילים...
|
|
|
|
|
|