בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2020 03:35 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נו עלזה אני מדברת שאת מרגישה שזה ממש "בעל כורחך", כך אני הרגשתי... יש מצב שבאותו רגע נשמתך עלתה לדיון למעלה

אמאלה שהם ישמור, אני באמת מתחילה לחשוש מה יהיה עם השנה הבאה, השתדלתי להתפלל כמו שצריך, אבל עדיין מפחיד ממש... כתבת דיון חחח הלוואי וזה היה רק "דיון" 

נו באמת. אולי זה נכון אבל לא סביר. בסופו של דבר למעלה בשמיים אין זמן ולכן לשפוט אדם לוקח כלום זמן אז אין סיבה שתצטרכי להיות עייפה כדי שהנשמה תעלה וכו'. ואם לקחתי תרופות חזקות שמונעות ממני להירדם אז אין לי דין? בסופו של דבר צריך להשתדל כמה שאפשר לקבל עול מלכות שמיים במהלך היום ואם ישנת לצורך אז זה בסדר גמור. בפועל מה שיצא בדין זה מה שהכי טוב לך רק צריך להתחנן ולבקש שהקב''ה יחליף את הגזירות הקשות לדברים יותר מתוקים. ולפחד ממה שיצא בדין זה מעולה! זה אחד מרמות התשובה לפי הרבינו יונה. אדם צריך לחיות בדאגה תמידית שמא חטעיו יגרמו לעונש ויסורים בעולם הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:36 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בס"דבהחלט...מאחלת לכולם שנה טובה וגמר חתימע טוייבה...נו איך עבר החג? ספרו חוויות...

היה ממש חם. לא יודע איך נסתדר ביוהכ

נשלח מהאנדרואיד שלי

לי היה קפוא, שמתי בטעות את המזגן על 21, למה לא הדלקת מזגן ?

לא התפללתי בבית:(

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נו וחוץ מחום איך היה לשמוע את הסלסולים של החזן?
אגב, איפה אתה עושה את 3 שבועות הסגר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2020 03:36 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
בס"דגם אתם קצת במתח וסקרנות, מה נכתב עליכם לשנה הקרובה?
כן. אבל יש לי הרגשה גרועה. מזל שיש עד הושענה רבה לתקןנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דכן גמלי יש הרגשה בלתי מוסברת...מזל שזה נחתם רק ביום כיפור...יש עוד זמן לתקן....תגיד, זה נכון מה ששמעתי, שכשהנשמה של האדם נשפטת בשמיים, הוא חש עייפות ובא לו לישון?בערב ר"ה הרגשתי מין עייפות מוזרה כזו, עד שנרדמתי לאיזה שעת שינה קסומה כזו...כמה שקראו לי ,לא יכולתי להתעורר, הרגשתי שאיני יכולה לסרב לתנומה הזו...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/09/2020 01:33:31

למיטב ידיעתי עיקר הדין זה מהנץ ועד שעה חמישית ביום ראש השנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא זוכרת מתי זה שעה חמישית, ולצערי גם לא מתי הנץ 

הרעיון הוא שלא להראות זילזול בדין. אם נרדמת באונס אז אין חשש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:38 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בס"דבהחלט...מאחלת לכולם שנה טובה וגמר חתימע טוייבה...נו איך עבר החג? ספרו חוויות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נראה שהדבר לא רציני עד אחרי יוהכ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:40 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
בס"דגם אתם קצת במתח וסקרנות, מה נכתב עליכם לשנה הקרובה?
כן. אבל יש לי הרגשה גרועה. מזל שיש עד הושענה רבה לתקןנשלח מהאנדרואיד שלי
בס"דכן גמלי יש הרגשה בלתי מוסברת...מזל שזה נחתם רק ביום כיפור...יש עוד זמן לתקן....תגיד, זה נכון מה ששמעתי, שכשהנשמה של האדם נשפטת בשמיים, הוא חש עייפות ובא לו לישון?בערב ר"ה הרגשתי מין עייפות מוזרה כזו, עד שנרדמתי לאיזה שעת שינה קסומה כזו...כמה שקראו לי ,לא יכולתי להתעורר, הרגשתי שאיני יכולה לסרב לתנומה הזו...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/09/2020 01:33:31

למיטב ידיעתי עיקר הדין זה מהנץ ועד שעה חמישית ביום ראש השנהנשלח מהאנדרואיד שלי
אני לא זוכרת מתי זה שעה חמישית, ולצערי גם לא מתי הנץ 

הרעיון הוא שלא להראות זילזול בדין. אם נרדמת באונס אז אין חשש

נשלח מהאנדרואיד שלי

חחח תודה על העידוד, אבא שלי העיר אותי מה זה נרדמת ?? ככה שישנתי חלקית אבל שטויות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:41 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נו עלזה אני מדברת שאת מרגישה שזה ממש "בעל כורחך", כך אני הרגשתי... יש מצב שבאותו רגע נשמתך עלתה לדיון למעלה

אמאלה שהם ישמור, אני באמת מתחילה לחשוש מה יהיה עם השנה הבאה, השתדלתי להתפלל כמו שצריך, אבל עדיין מפחיד ממש... כתבת דיון חחח הלוואי וזה היה רק "דיון" 

נו באמת. אולי זה נכון אבל לא סביר. בסופו של דבר למעלה בשמיים אין זמן ולכן לשפוט אדם לוקח כלום זמן אז אין סיבה שתצטרכי להיות עייפה כדי שהנשמה תעלה וכו'. ואם לקחתי תרופות חזקות שמונעות ממני להירדם אז אין לי דין? בסופו של דבר צריך להשתדל כמה שאפשר לקבל עול מלכות שמיים במהלך היום ואם ישנת לצורך אז זה בסדר גמור. בפועל מה שיצא בדין זה מה שהכי טוב לך רק צריך להתחנן ולבקש שהקב''ה יחליף את הגזירות הקשות לדברים יותר מתוקים. ולפחד ממה שיצא בדין זה מעולה! זה אחד מרמות התשובה לפי הרבינו יונה. אדם צריך לחיות בדאגה תמידית שמא חטעיו יגרמו לעונש ויסורים בעולם הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נכון זה עד צאת ראש השנה, אבל אח"כ וגם בסעודות? יש עניין להיות בשמחה ולהתפנק, כדי להראות את ביטחוננו בה'...
ובמיוחד במוצאי ראש השנה, יש עניין להיות בשמחה(למרות הקושי) כדי להראות שאנחנו בוטחים בטוב ה' שבטח גזר עלינו גזירות טובות...

ומאידך להגיד תהילים, עד יום כיפור ולעשות עוד מעשים טובים וכמובן לערוך חשבון נפש! אך חשוב לעבוד את ה' בשמחה דווקא...כי העצבות מביאה לייאוש וכך עלולים ליפול יותר...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/09/2020 03:43:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2020 03:44 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דנו עלזה אני מדברת שאת מרגישה שזה ממש "בעל כורחך", כך אני הרגשתי... יש מצב שבאותו רגע נשמתך עלתה לדיון למעלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

זאת מציאות שהחטאים הם אלה שגורמים לנו לסבול בעולם הזה.. הבעיה שאני לא רוצה לסבול 
והשנה האחרונה היתה לא כזאת כייפית עם כל הקורונה ששיבשה קצת את החיים, בכל אופן התפללתי מלא שהשנה אני אתחתן, מה שלא עשיתי כל כך שנים שעברו כי הייתי טרודה בנושאים אחרים, מקווה שבאמת ה' יקבל את התפילות שלי ומכאן והלאה הכל ילך חלק 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:46 לינק ישיר 
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ניסת לעבור מעיר לעיר?
רעיון ההפגנות צלח? תן פרטים מהשטח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2020 03:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נכון זה עד צאת ראש השנה, אבל אח"כ וגם בסעודות? יש עניין להיות בשמחה ולהתפנק, כדי להראות את ביטחוננו בה'...
ובמיוחד במוצאי ראש השנה, יש עניין להיות בשמחה(למרות הקושי) כדי להראות שאנחנו בוטחים בטוב ה' שבטח גזר עלינו גזירות טובות...

ומאידך להגיד תהילים, עד יום כיפור ולעשות עוד מעשים טובים וכמובן לערוך חשבון נפש! אך חשוב לעבוד את ה' בשמחה דווקא...כי העצבות מביאה לייאוש וכך עלולים ליפול יותר...

ממש לא נכון. תשובה צריכה להיות כל החיים כי לעולם את לא יודעת מתי היא התקבלה ומתי לא. את מערבבת עם נושא אחר. זה טוב מאוד שאדם דואג מה הדין שלו בשמיים. דאגה לא שווה עצב. בקיצור מוזמנת לפתוח שערי תשובה. זה לא ספר רק לבנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:50 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"דנו עלזה אני מדברת שאת מרגישה שזה ממש "בעל כורחך", כך אני הרגשתי... יש מצב שבאותו רגע נשמתך עלתה לדיון למעלה

נשלח מהאנדרואיד שלי

זאת מציאות שהחטאים הם אלה שגורמים לנו לסבול בעולם הזה.. הבעיה שאני לא רוצה לסבול 
והשנה האחרונה היתה לא כזאת כייפית עם כל הקורונה ששיבשה קצת את החיים, בכל אופן התפללתי מלא שהשנה אני אתחתן, מה שלא עשיתי כל כך שנים שעברו כי הייתי טרודה בנושאים אחרים, מקווה שבאמת ה' יקבל את התפילות שלי ומכאן והלאה הכל ילך חלק 

אני לא יודע אם החטאים הם אלו שגורמים לנו לסבול. אלו חשבונות שמיים. כפי שרואים את איוב ששואל צדיק ורע לו. בסופו של דבר כולנו גם נענשים על החטא הקדמוני שלי הנחש. בפשטות הרבה מהחטאין העונש שלהם בשמיים. רק קצתם יש עונש גם בעולם הזה ולרוב זה מיתה. יש אלמנט אחר שאם עושים תשובה ורוצים שהחטא יכופר כבר בעולם הזה אז יש חטאים שהתשובה לא מספיקה להם אלא תולה ויסורים ממרקים. בעזרת השם אם זה טוב עבורך תתחתני השנה. אני גם ביקשתי אבל הכל בידי שמיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:50 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ניסת לעבור מעיר לעיר?
רעיון ההפגנות צלח? תן פרטים מהשטח

לא נסיתי. אבל מהעיתונות נראה שצלח ולא הייתה בכלל אכיפה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 03:51 לינק ישיר 

אני שוקל להזמין משקפיים דרך המרשתת. השאלה איזה מסגרת יפה ומאיפה כדאי להזמין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 04:03 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
חייכנית770 כתבה:
חייכנית770

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:
בתתימן

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ממש לא נכון. תשובה צריכה להיות כל החיים כי לעולם את לא יודעת מתי היא התקבלה ומתי לא. את מערבבת עם נושא אחר. זה טוב מאוד שאדם דואג מה הדין שלו בשמיים. דאגה לא שווה עצב. בקיצור מוזמנת לפתוח שערי תשובה. זה לא ספר רק לבנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ואתה מוזמן לפתוח ספרי חסידות ותניא...(שזה עפ"י הזוהר בראי החסידות)...

אין עניין לדאוג כל היום. שהרי דאגה עלולה לגרום לעצב בסופו של דבר ולהפריע לאדם לקיים מצוות בשמחה וכמובן לעסוק
בסדר יומו מתוך רוגע...

יש עניין בסוף כל יום להקדיש זמן לפני קריאת שמע, כדי לערוך חשבון נפש, לעשות תשובה על היום החולף ולחשוב איך להשתפר מחר ולהיות טוב יותר בתור יהודי...

אין עניין לחיות כל היום במחשבות טורדניות על חטאים ועוונות! זה רק מחליש את האדם ולא מביא אנרגיה טובה!

זו בעצם גישה שונה וזה בסדר...הגישה החסידית זה לשמור על השמחה ולחשוב חיובי יותר על הקב"ה ובני האדם סביבנו ולהקדיש זמן מוגדר וקצוב לדאגה ועצב, על הרוחניות שלך!

במשך היום בעסקים/בזמן התפילה? עפ"י החסידות צריך לסלק מחשבות על דאגות רוחניות, מכיוון שלכל דבר יש זמן ומקום!

מה שכן צריך לעסוק במהלך היום בלהיות נר להאיר לסביבה, גם בעבודה להיות זה שמשלב בשיח סיפור חסידי מחזק/דבר תורה קטן...וכמובן במצוות ודברים חיוביים מתוך שמחה וכמובן לדאוג לזולת שסביבך מתוך אהבת ישראל אמיתית...

בלילה לפני השינה? שב בשקט (ותגדיר זמן מראש, כמה) ואז תן דרור לכל דאגותיך הרוחניות וכו' כפי שכתבת, שאכן גם במהלך השנה הדין יכול להשתנות לפי מעשי האדם לטוב/ לרע ולכן יש עניין לעשות כל יום בדק בית קטן....
ובסוף שנה? מאזן רציני יותר שבו עושים "בדק בית" לכל השנה החולפת...וכמובן שצריכים לדאוג לעשות יותר תשובה וכו'...

אך עדיין כפי שאמרתי, יש עניין אחרי ר"ה עפ"י החסידות להיות שמחים דווקא, רק כדי להראות שאנחנו בוטחים בטוב של ה' וכו'(שזה סוג של עבודה בביטחון בה', עיין חובת הלבבות)...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/09/2020 04:12:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2020 04:08 לינק ישיר 

אולי באמת אפתח תניא. לדעתי יש כאן עירבוב אבל תמיד אפשר ללמוד משהו חדש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 04:11 לינק ישיר 
בתתימן

סתםבחור כתב:
אני שוקל להזמין משקפיים דרך המרשתת. השאלה איזה מסגרת יפה ומאיפה כדאי להזמין

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני חושבת שכדאי למדוד משקפיים לפני שקונים, אבל אם אתה מתעקש אנחנו נעזור לך לבחור  אני אישית חושבת לעשות עוד כמה חודשים לייזר בעיניים, ואז אני אסיים עם המשקפיים אחת ולתמיד.

דרך אגב, יש כמה דברים שצריך לדעת חוץ מהמידה כשמזמינים עדשות, אני יכולה לברר לך אם תצטרך... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול טוק7-שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 83 84 85 ... 169 170 171 לדף הבא סך הכל 171 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.