|
|
| נשלח ב-12/12/2019 08:02 |
|
| |
גם כאן עוד לא הבינו רבים שעידן נתניהו תם, שהוא יורשע בעברות חמורות אם לא יסכים לעסקת טיעון, ושכנראה נזכה לראות אותו נכנס לכלא אחרי מאבק משפטי יקר, נואש וכושל. עברותיו הישיגו אותו וחיסלו אותו. יהיה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2019 08:02 |
|
| |
אפשר להבין את הקושי הרגשי שיש לחסידיו של ביבי, שמתקשים להשלים עם רדתו הקרובה מהבמה, צפויים להם ימים לא קלים של תהליך גמילה מהסגידה לאיש. זה דרכו של עולם. אף מנהיג לא נשאר לתמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2019 09:01 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | גם כאן עוד לא הבינו רבים שעידן נתניהו תם, שהוא יורשע בעברות חמורות אם לא יסכים לעסקת טיעון, ושכנראה נזכה לראות אותו נכנס לכלא אחרי מאבק משפטי יקר, נואש וכושל. עברותיו הישיגו אותו וחיסלו אותו. יהיה טוב. |
|
גם אם זה יקרה (ואני כמו רבים מקווה שלא) הרי להגיד שזה עברותיו זו בדיחה עלובה, וכל מי שהדמוקרטיה יקרה לו גם אם הוא שמאל קיצון, צריך לצאת להילחם למען נתניהו כי המעללים הללו הם מעללי דיקטטורה עם דיקטטור שאפילו איננו אוחז בבדל משרה דבר שגם במדינות דיקטטוריות לא הגיעו וזה בטח ילמד בהרבה מקומות בעולם הדיקטטורה הפסבדו/הכאילו דמוקרטית שקמה כאן ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:13 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | בחצי שנה האחרונה כל מה שהוא עושה זה להיגרר אחרי האירועים כמו מכונית מקולקלת, הצעדים שלו שקופים וצפויים מראש, מדובר בנתיב ידוע מראש וחסר אפרויות תמרון, אז אולי נהג המירוצים יפתיע בכך שהוא יצליח לסחוב עוד כמה ק"מ, אבל ההגה כבר לא ממש מגיב, הרכב רועד הבלמים שרופים ואוטוטו גם המנוע הולך פייפן וכל נוסעי הרכב יאלצו לעמוד טרמפים בגשם
|
|
הבוקר בקלמן&ליברמן ברשת ב':
השר דודי אמסלם (דקה 46:00): "הפער בין נתניהו לסער הוא כמו בין מרצדס לסוסיתא"
גדעון סער בתגובה (דקה 46:40): "אם המרצדס מתדרדרת לתהום עם כל הנוסעים בלי בלמים, עלה עלה על הסוסיתא ותגיע איתה לפיסגה"
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 15/12/2019 12:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 14:20 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | ולמי שתוהה, גדעון סער אינו אהובי, לא הבעתי או חשפתי כאן שום משאלה, יתכן ואני בכלל שמאלני שמעדיף את כחול לבן מגדעון סער ואני שמח מהמהלך, זה לא הנקודה, הנקודה היא האופי המסוכן של ביבי
|
|
אגב, אני גם לא ניסיתי לטעון שסער יכול להביא יותר קולות לליכוד ולגוש הימין יותר מנתניהו, כפי שניסו לטעון באשכול הזה, שלא לדבר שלא לדבר בקרב מתפקדי הליכוד, כפי שטוען דודי אמסלם, מעמדו של נתניהו גבוה מאוד. כי עם כל מצבו הרע של ביבי, מצבו עדיין הרבה יותר טוב מסער בלהיבחר שזו אומנות מיוחדת שביבי מצטיין בה, קל לשער שאחרי עידן נתניהו הליכוד עלול לשקוע גם אל מתחת לרף ה-20, ולמי שחושב שהציבור ימני, אני מזכיר את תקופת אריק שרון בה 'ההתנקות' זכתה לתמיכה בקרב רוב הציבור, אין לי ספק שחלק גדול מהסיבה שהציבור מוגדר 'ימני' הוא בגלל נתניהו עצמו שמוביל את דעת הקהל וכל מה שיוצא מפיו קדוש יאמר לו.
דוקא בגלל זה אני טוען שהיתה כאן החמצה של הזדמנות היסטורית ובכייה לדורות בגלל שיקולי אגו וטובה אישית, כי ההזדמנות האחרונה למנוע את קריסת הליכוד (ובעקבותיו גוש הימין) היתה אם נתניהו היה מעביר לסער בזמן (קרי, קודם הבחירות) את המושכות ו-32 המנדטים של הליכוד יחד עם ה'בלוק', בכך היה מעניק לו את תפקיד ראש הממשלה (בצירוף ליברמן או כחול לבן, זה כבר לא היה משנה) ובכך היה מאפשר רצף מנהיגות של הליכוד וגוש הימין מכוח התנופה שלו, ובנתיים הליכוד היה יכול לנסות לשקם את מעמדו הציבורי כדי שיוכל להגיע למספרים דומים גם בבחירות שיבואו אחרי כן. כעת, אם נתניהו יצמק את הגוש אפילו ב3 מנדטים, ההזדמנות הזו נמוגה, מי יודע לכמה זמן.
אבל ביבי מבחינתו, אחריו המבול. ככל שהליכוד ישקע הוא יהיה יותר מרוצה כי זה ידגיש ויצדיק את תחושת הנפיחות שמשפחת נתניהו כולה מסתובבת איתה מהבוקר עד הערב: בלי ביבי מדינת ישראל היו רוכבים על גמלים ומייצאים תפוזים, בלי ביבי הליכוד לא שוה כלום ולכן תגידו תודה שהגענו מאמריקה והסכמנו לנשום את האויר הדלוח כאן, ואל תתלוננו אם לשרוד את זה דרש מאיתנו לשתות שמפניה ורודה וסיגרים קובניים ע"ח טייקונים אם הציבור כפוי הטובה לא הבין שהוא זה שצריך לממן זאת.
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 15/12/2019 12:28:27
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2019 16:31 |
|
| |
לה''ו. להיגרר אחרי האירועים כמו מכונית מקולקלת, הצעדים שלו שקופים וצפויים מראש, מדובר בנתיב ידוע מראש וחסר אפרויות תמרון, אז אולי נהג המירוצים יפתיע בכך שהוא יצליח לסחוב עוד כמה ק"מ, אבל ההגה כבר לא ממש מגיב, הרכב רועד הבלמים שקופים ואוטוטו גם המנוע הולך פייפן וכל נוסעי הרכב יאלצו לעמוד טרמפים בגשם מזכיר את הבדיחה העצובה מימי רבין פרסבאסון אוסלו. למכירה מדינה מודל 48 פוטנציאל אדיר הגה מושך שמאלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2019 14:47 |
|
| |
לפני כמה ימים המשיל השר דוד אמסלם את ההתמודדות של בנימין נתניהו
וגדעון סער על ראשות הליכוד, לתחרות בין מרצדס לסוסיתא. ברצוני לענות לשר
הנכבד בכמה משפטים: ראשית, אני אמנם כבר דור שלישי לנרצחי השואה אבל
אני עדיין מקפיד שלא לקנות תוצרת גרמנית. ככה שמרצדס לא 'עושה לי את זה'.
המרצדס איננה בבחינת משהו חדשני ונוצץ אלא בבחינת סמל גרמני נוסף אשר
הימנעות מרכישתו יכולה להיכנס לגדר "זכור את אשר עשה לך עמלק". ממליץ לשר
לקבל על עצמו מנהג זה, במקום להמשיל משלים חלולים. שנית, הסוסיתא
היתה פאר היצירה של מדינת ישראל בשנותיה הראשונות. רכב מתוצרת ישראלית, עם
טכנולוגיה של מדינה צעירה ויומרנית. רכב צנוע, ללא הדר מוחצן, במחיר שווה
לכל נפש. משהו שהוא 'משלנו' ולא רעייה בשדות זרים. לא כל כך מהר הייתי שש
לצחוק על הסוסיתא, ובטח שלא מול רכבים גרמניים שמפעליהם שיעבדו עובדי כפייה
יהודים בשנות השואה. שלישית, בשתי מערכות הבחירות
האחרונות הוכיח נתניהו שגם אם הוא מרצדס (לשיטת אמסלם) הרי שהוא מודל ישן
ומקרטע, אשר לא מסוגל להגיע ליעדו. נתניהו הפסיד את שתי מערכות הבחירות
האחרונות והוא מוביל את הימין והליכוד מדחי אל דחי. רביעית, לכולי
עלמא ברור שהמרצדס כבר מספר שנים נוסעת בזיגזגים ושהיא צריכה בדחיפות כיוון
פרונט ואיזון גלגלים. הייתי ממליץ גם על בדיקת סמים ואלכוהול לנהג המרצדס.
ומכאן לנמשל: נתניהו כזכור אימץ את הסכמי אוסלו (אשר עד היום לא בוטלו),
לחץ את ידי ערפאת, חתם על הסכם חברון, חתם על נסיגה (״פעימה״ בלשון מכובסת)
בהסכם וויי פלנטיישן, תמך והצביע בעד הגירוש מגוש קטיף כמעט עד הרגע
האחרון, הקפיא את הבנייה ביו״ש, לא אימץ את הדו״ח החשוב של הועדה בראשות
השופט אדמונד לוי, נאם בעד 'שתי מדינות לשני עמים', לא פינה את חאן
אל-אחמר, לא סיפח מטר אחד משטחי יו"ש למרות תמיכה בלתי מסוייגת של ממשל
טראמפ בארה"ב משך כל ה-3 שנים האחרונות, ועוד כהנה וכהנה. חמישית,
אני לא בטוח שיש בכלל מנוע למרצדס של אמסלם ונתניהו. עובדה היא שבכל תקופת
שלטונו של נתניהו פרחה ושיגשגה כנופיית שלטון החוק, והיא זו שמנהלת לנו את
המדינה, עד כדי כך שנתניהו עצמו הלך לדיון בבג"ץ כדי להגן על עמדתו
(בעניין מיתווה הגז). הזנב ממשיך לכשכש בכלב, ובכל שנות שלטונו לא טרח
נתניהו לחוקק את פיסקת ההתגברות, לפצל את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ועוד
צעדים הכרחיים לשינוי המערכת המשפטית. ששית, הייתי ממליץ לאמסלם לא
להשתמש ברכבים כמשל, היות ורכבים מזכירים לי את זה שלא הייתי רוצה לרכוש
ממנו או מנתניהו רכב משומש. מידת האמינות שלהם היא לא מהגבוהות. הרכבים גם
מזכירים לי מגבים (וישרים בלע"ז). נתניהו זקוק לכאלה אחרי כל הליקוקים
הרבים שהוא מקבל משרי הליכוד (דוגמת אמסלם) ומאלה אשר מאד מעוניינים
להתמנות כעת כשרים בארבע משרות השרים שנתניהו אמור לפנות עד סוף החודש. כל
בר דעת מבין כי תמיכתם בנתניהו והחנופה כלפיו נובעים לא בשל חשיבתם על טובת
הליכוד, הימין ועם ישראל, אלא אינטרסים צרים אישיים. שביעית, אני
מעדיף סוסיתא ישראלית חדשה ורעננה אשר נוסעת בביטחה אל היעד, על פני מרצדס
חבוטה, מקרטעת ומזגזגת. גדעון סער הוכיח עמידה איתנה למען עם ישראל וארץ
ישראל גם כאשר נתניהו נשבר, ראו למשל את התנגדותו העזה לגירוש מגוש קטיף
כאשר נתניהו תמך בגירוש זה. לסיום, אזכיר כי כאשר נתניהו התמנה לכהן
כראש ממשלה היה זה אחרי שכיהן כסגן שר החוץ והיה חסר ניסיון מיניסטריאלי
כלשהו, ואף ניסיונו הפרלמנטארי היה קצר ימים. לעומת זאת גדעון סער שימש
קדנציות ארוכות כמזכיר ממשלה ולאחר מכן כיו"ר הקואליציה, שר חינוך ושר
פנים, כולל חברות בקבינט המדיני-ביטחוני. אז, מר אמסלם, אם גדעון סער הוא סוסיתא, אתה אפילו לא קורקינט מקולקל.
עו"ד דורון ניר צבי
 |
|
|
|
|
|