בית פורומים שידוכי חרדים

מוקדש ל...(2)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2020 14:14 לינק ישיר 

בס"ד

צהריים טובים:)

אכן.אני מהדרת בשמירה על החיים.שלי ושל כל משפחתי.

כי אני מבינה יותר על הנגיף.מבינה שזה חשוב.

כשאתה תבין שמסכה עלולה להציל את חייך ממוות.אתה תשמח לשים אותה.כשאתה תבין שחיטוי ידיים לפני האוכל או מגע בפנים,תציל אותך ממות-תקפיד יותר.כשאתה מבין שאם לא תחליף אריזת מוצר לכלי אחסון נקי מהנגיף/תשטוף מוצרים ותגע בהם בשולחן במהלך הכנת האוכל/הארוחה(אחרי שלך תדע איזה לקוחות נגועים נגעו בזה...במיוחד שאתה גר בעיר עם המוני נדבקים!!!כך שרוב הסיכויים שיש את הנגיף על המוצר!),אתה עלול למות מנהגיף שחי עליהם(כמה ימים!)?אתה תנקה בשמחה את כל המוצרים, עם מים וסבון במטלית/תשים מוצרים בגיגית עם מים וסבון/תחטא עם מגבון חיטוי/

אגב,תוכל גם לשים בד/צעיף...יש אתרים שמוכרים דברים נוחים ומבד נוח...

תכנס לקישור הראשון "טרו פארם" שפרסמתי באתר "קורונה ושידוכים" ותראה הצעות של כיסויי פנים נעימים יותר,שאולי יותר יתאימו לך ולאביך...

למרות שאני חושבת שמסכת N95 יותר טובה.כי הנגיף הזה עלול לחדור בד רגיל.

אבל שוב אם מרגיש שבסוף תוריד?עדיף שתרכוש משהו שמסוגל לשים לאורך זמן.
וכך גם אביך

רק שעם זה?יהיה חשוב לשמור על 2 מטר כדי שהנגיף יהיה רחוק מלהיכנס לאפך/עינייך.

אתה צריך להבין.ישלך עסק עם נגיף קטלני שקוטל המונים באיטליה ובאמריקה,שמכינים עם העם למוות של 200אלף בקרוב ועוד זה רק בתרחיש הטוב ביותר

ישלך כאן עסק עם נגיף סיני אכזרי ביותר ביותר!!!אל תחכה לראות מוות בעיניים סביבך!!!.שמור על עצמך מתוך הבנה ולא מתוך כפיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 14:58:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2020 14:19 לינק ישיר 

חייכנית,
ההשקפה שלך על הציבור החרדי
היא לא נכונה,
לא ברור לי למה,
בהתחלה את כותבת שעושים ילדים
עבור הסביבה, ואחר כך את מתקנת את עצמך, ומוסיפה עוד סיבות,
ואז פתאום מציק לך שחלק מהציבור חי בעוני,
נכון, זוהיא העיוות הליטאי, אז מה הסלט שאת עושה כאן ?...

וגם, כנראה את לא רואה את עצמך חלק מהציבור החרדי,
ואז את תוקפת,
ושוכחת לדייק, ולכבד,
לא ברור למה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2020 14:44 לינק ישיר 

בס"ד

חחחח אני רואה את עצמי חרדיה עפ"י תורה.

לא עפ"י העיוותים של חרדים שכבר הפכו לחרדים לקהילה ומה יגידו

וזה לא רק הליטאים.זה גישה כללית על החיים אצל המוני חרדים/חסידיים/ברסלבים.

נכון התחלתי עם כבוד והמשכתי לעוד דברים..כי בכל דבר יש המון חלקיקים שמתחברים למשהו אחד

הרעיון המרכזי.שהתורה לא מבקשת מהבן אדם להביא המוני ילדים,שלא לפני כוחו או רצונו של האדם/בת האדם!

ואם אני שומעת מאחותי שהרב עושה לה בעיות כדי להתיר לה למנוע.זה מראה שיש כאן שליטה על גוף האישה...

שז"א שיש מצב שהרב יגיד לה שאין לה אישור למנוע ילדוה.גם אם אין לה סבלנות לעוד ילדים!!!

וזה מה שמפריע לי.שהילד נופל בין הכיסאות ועלול להוולד לבית שהאמא עלולה בסופו של דבר לקרוס/ לא לתת לו יחס מושקע/בכלל להביא אותו מתוך חוסר חשק!לא בגלל שהיא אוהבת המון ילדים!
או רק כי בעלה רוצה...וכן אי אפשר להתעלם מכך שזה מביא כבוד בקהילה.
במיוחד בבית הכנסת.וגברים?אוהבים כבוד
אתה מבין?

בכל דברי יש אחוזי אמת גבוהים.

חשוב לי שיביאו ילדים ממקום נכון.ממקום שאוהב.ממקום שבאמת רוצה להעניק ולגדל את הילד בחיים נורמלים ונעימים ולא בצימצום או צפיפות!

גבר שיכול לממן דירת חדר!לא יכול לחשוב שזה החיים שמגיע להמוני הילדים שלו כל החיים!זה זילזול בחיים של ילד שצריך פרטיות בחיים!

שוב.מי שרוצה המוני ילדים חייב להביא אותם ממקום אוהב.שהוא ואישתו שמחים בכך.לקחת אחריות ולפרנס רציני.לספק להם את צרכייהם לא בצימצום(מראש,אלא לחשוב שמגיע להם חיי שפע!) ולאפשר להם פרטיות בבית!

גבר שאוהב את אישתו לא יציק לה להביא יותר מכפי כוחה משום סיבה שבעולם!

ואני?שומעת על כאלו שמציקים גם שלאישה קשה!(דבר שגורם לאישה להרגיש שהגבר לא באמת אוהב אותה!כך שילדים הוא השיג.אך את הלב של אישתו?הוא איבד!)

כך שיש המון סיבות למה מביאים המון ילדים!

אך לי חשוב שזה לא יגיע רק ממקום שכלי(רב/תורה/קנאה בחבר/תחרות/כל סיבה שכלית).אלא מהלב.
מאהבה.לא מכפיה.לא עבור הסביבה.לא משיקולי כבוד ומה יגידו.
ושהבן אדם יקח אחריות רצינית ויעשה הכל כדי שיהיה לילדיו שפע!
לא מסוגל?תביא קצת!התורה המקורית?לא דורשת מהאדם לקרוע את עצמו שלא כפי כוחו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:01:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2020 15:14 לינק ישיר 

בס"ד

לאט לאט ובלי משים ובשם התורה הופכים את חייה של האישה הנשואה לפעמים,לבלתי נסבלים!!!

רק על עצם זה שהסכימה להינשא!מותר להציק לה להביא ילדים שלא לפי כוחה/רצונה/אהבתה.מותר לשגע אותה ללכת לבודקת טהרה על כל שאלה ולהכאיב לה נוראות.מותר לשגע אותה שתעבוד תוך כדי הריונות,לידות וגידול ילדים,כי אם לא היא תחיה בצימצום נוראי...
זה לא התורה המקורית.
התורה המקורית זה להביא בן ובת כשהמהודר זה 2 בנים ו2 בנות(מדרבנן) ואח"כ?כפי היכולת בלבד.
פעם לא היתה בודקת הלכתית על כל שאלה שמכאיבה לאישה,רק כי הגבר רוצה כבר "היתר"...(וזה לא שלום בית.כשלגבר לא איכפת שמכאיבים לאישתו עבורו.דבר שגורם לאישה ממש לא לאהוב אותו...)
והתורה המקורית אומרת שהגבר המפרנס העיקרי מתחילת הנישואין,לכל ימי חיי האישה איתו.(כך שהוא צריך להיות ערוך לכך!)
ולא רק!בשנתיים אחרי הלידה,התורה קובעת ש"פוחתים לה ממעשי ידיה בביתה" לא רק שהיא לא צריכה לעזור לבעלה בפרנסה.התורה קובעת שהיא צריכה עזרה אף לפעולות הבית(דרך הגבר/עוזרת!) כדי שתוכל לגדל את הילד החדש ברוגע.

זה התורה.

כשלא מחנכים גברים למה שבאמת כתוב בתורה?
זה בא בסופו של דבר לרעת האישה בחיים!
לרעת הילדים!
ובסופו של דבר לרעת הבן זוג שסובל בביתו מזוגיות גרועה/מבדידות כגרוש!

וזה חבל מאד!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:28:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2020 15:44 לינק ישיר 

בס"ד

ברור לי שלא כולם כך.כן?

אך אני מדברת על כך שיש אחוזים ניכרים שכך חייהם ועליהם אני מדברת

ברור לי שיש המוני משפחות שכן מנוהלות נכון.שכן איכפת לגבר לפרנס רציני משפחה גדולה יחד עם זה שהוא חזק רוחנית.שאיכפת לו מהרצונות של אישתו ושמביאים ילדים בקצב שנכון לשניהם כזוג וכמובן מספקים לאישה ולילדים חיים טובים ואוהבים...

רק שלי היה חשוב לתת את דעתי על כאלו שלא...
להסביר שלא זו דרכה של תורה.ושלא ינהגו כנבל ברשות התורה

זהו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:46:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 00:11 לינק ישיר 

שידוך בעידן הקורונה :) https://youtu.be/DqYNsOQ6kgA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2020 00:29 לינק ישיר 

רציף כתב:

שידוך בעידן הקורונה :)https://youtu.be/DqYNsOQ6kgA

בס"ד

חחחח אהבתי

שמת לב שמה ששם בפנים זו שקית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 05:19 לינק ישיר 

בס"ד

אני ככה מנמנמת...מתלבטת אם להקדיש היום משהו...

עייפה אנוכי מכל הקורונה והאקשן שלפני פסח...אצלי כל נקיון זה פרוצדורה...אני מתעייפת מראש רק מלחשוב שצריך לנקות לפסח

אך החלטתי שאי אפשר בלי הקדושע;)...ולהקדושע היויימיס

מוקדש לרציף היקר,אדם,אנו,סתם בחור,יפיפייה,גרושי,אליפלת,קייט ומשפחתה...וכמובן לכל המבודדים,החוששים והחולים...מאחלת לכם רפואה שלמה בקרוב

היום ההקדשה קצת מקורית
סרטון פיספוסים של מערכון מצחיק...
זה בטוח יביא להו הרבה אנרגיות טובות וחלומות מצחיקים יותר

מאחלת לילה טוב ושמח מלא בחלומות חסידיים קסומים

באהבה,

חייכנית

כבר הקישור....

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/04/2020 05:34:20

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/04/2020 05:35:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 05:30 לינק ישיר 

https://youtu.be/2lrr3hjkDJI(מכיל מעט נשים...70%אלכהול גברי)ליל שישי שמח חברוסעי;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/04/2020 05:41:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 05:58 לינק ישיר 

https://youtu.be/6Ibu2JqnFnMשיר לכבוד ליל שישי...(למרות שכבר בוקר;))

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/04/2020 06:07:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 06:04 לינק ישיר 

https://youtu.be/hQ39X3xvK5Iחלויימס מתוקים;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/04/2020 06:08:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2020 11:07 לינק ישיר 

אנא בכוח ; מקהלת שיר הלל ומקהלת פרחי הרא"ם. קסם של שיר, והמוני ילדים פרחים שנותנים לנו את הכוח להמשיך הלאה https://youtu.be/C5SBhC7p47o מוקדש לכפרונית ולכולם, חייכנית היקרה, טום היקר, אדם היקר ולכולם. שבת שלום ומבורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2020 14:40 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

חחחח אני רואה את עצמי חרדיה עפ"י תורה.

לא עפ"י העיוותים של חרדים שכבר הפכו לחרדים לקהילה ומה יגידו

וזה לא רק הליטאים.זה גישה כללית על החיים אצל המוני חרדים/חסידיים/ברסלבים.

נכון התחלתי עם כבוד והמשכתי לעוד דברים..כי בכל דבר יש המון חלקיקים שמתחברים למשהו אחד

הרעיון המרכזי.שהתורה לא מבקשת מהבן אדם להביא המוני ילדים,שלא לפני כוחו או רצונו של האדם/בת האדם!

ואם אני שומעת מאחותי שהרב עושה לה בעיות כדי להתיר לה למנוע.זה מראה שיש כאן שליטה על גוף האישה...

שז"א שיש מצב שהרב יגיד לה שאין לה אישור למנוע ילדוה.גם אם אין לה סבלנות לעוד ילדים!!!

וזה מה שמפריע לי.שהילד נופל בין הכיסאות ועלול להוולד לבית שהאמא עלולה בסופו של דבר לקרוס/ לא לתת לו יחס מושקע/בכלל להביא אותו מתוך חוסר חשק!לא בגלל שהיא אוהבת המון ילדים!
או רק כי בעלה רוצה...וכן אי אפשר להתעלם מכך שזה מביא כבוד בקהילה.
במיוחד בבית הכנסת.וגברים?אוהבים כבוד
אתה מבין?

בכל דברי יש אחוזי אמת גבוהים.

חשוב לי שיביאו ילדים ממקום נכון.ממקום שאוהב.ממקום שבאמת רוצה להעניק ולגדל את הילד בחיים נורמלים ונעימים ולא בצימצום או צפיפות!

גבר שיכול לממן דירת חדר!לא יכול לחשוב שזה החיים שמגיע להמוני הילדים שלו כל החיים!זה זילזול בחיים של ילד שצריך פרטיות בחיים!

שוב.מי שרוצה המוני ילדים חייב להביא אותם ממקום אוהב.שהוא ואישתו שמחים בכך.לקחת אחריות ולפרנס רציני.לספק להם את צרכייהם לא בצימצום(מראש,אלא לחשוב שמגיע להם חיי שפע!) ולאפשר להם פרטיות בבית!

גבר שאוהב את אישתו לא יציק לה להביא יותר מכפי כוחה משום סיבה שבעולם!

ואני?שומעת על כאלו שמציקים גם שלאישה קשה!(דבר שגורם לאישה להרגיש שהגבר לא באמת אוהב אותה!כך שילדים הוא השיג.אך את הלב של אישתו?הוא איבד!)

כך שיש המון סיבות למה מביאים המון ילדים!

אך לי חשוב שזה לא יגיע רק ממקום שכלי(רב/תורה/קנאה בחבר/תחרות/כל סיבה שכלית).אלא מהלב.
מאהבה.לא מכפיה.לא עבור הסביבה.לא משיקולי כבוד ומה יגידו.
ושהבן אדם יקח אחריות רצינית ויעשה הכל כדי שיהיה לילדיו שפע!
לא מסוגל?תביא קצת!התורה המקורית?לא דורשת מהאדם לקרוע את עצמו שלא כפי כוחו.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:01:34

מתקבל על הדעת.
יפה מאוד.
חוץ ממה שכתבת
"כל דברי יש בהם
אחוזי אמת גבוהים".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2020 14:43 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

לאט לאט ובלי משים ובשם התורה הופכים את חייה של האישה הנשואה לפעמים,לבלתי נסבלים!!!

רק על עצם זה שהסכימה להינשא!מותר להציק לה להביא ילדים שלא לפי כוחה/רצונה/אהבתה.מותר לשגע אותה ללכת לבודקת טהרה על כל שאלה ולהכאיב לה נוראות.מותר לשגע אותה שתעבוד תוך כדי הריונות,לידות וגידול ילדים,כי אם לא היא תחיה בצימצום נוראי...
זה לא התורה המקורית.
התורה המקורית זה להביא בן ובת כשהמהודר זה 2 בנים ו2 בנות(מדרבנן) ואח"כ?כפי היכולת בלבד.
פעם לא היתה בודקת הלכתית על כל שאלה שמכאיבה לאישה,רק כי הגבר רוצה כבר "היתר"...(וזה לא שלום בית.כשלגבר לא איכפת שמכאיבים לאישתו עבורו.דבר שגורם לאישה ממש לא לאהוב אותו...)
והתורה המקורית אומרת שהגבר המפרנס העיקרי מתחילת הנישואין,לכל ימי חיי האישה איתו.(כך שהוא צריך להיות ערוך לכך!)
ולא רק!בשנתיים אחרי הלידה,התורה קובעת ש"פוחתים לה ממעשי ידיה בביתה" לא רק שהיא לא צריכה לעזור לבעלה בפרנסה.התורה קובעת שהיא צריכה עזרה אף לפעולות הבית(דרך הגבר/עוזרת!) כדי שתוכל לגדל את הילד החדש ברוגע.

זה התורה.

כשלא מחנכים גברים למה שבאמת כתוב בתורה?
זה בא בסופו של דבר לרעת האישה בחיים!
לרעת הילדים!
ובסופו של דבר לרעת הבן זוג שסובל בביתו מזוגיות גרועה/מבדידות כגרוש!

וזה חבל מאד!

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:28:16

נכון,
אם לא מתנהגים לפי התורה
זה בעיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2020 14:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

ברור לי שלא כולם כך.כן?

אך אני מדברת על כך שיש אחוזים ניכרים שכך חייהם ועליהם אני מדברת

ברור לי שיש המוני משפחות שכן מנוהלות נכון.שכן איכפת לגבר לפרנס רציני משפחה גדולה יחד עם זה שהוא חזק רוחנית.שאיכפת לו מהרצונות של אישתו ושמביאים ילדים בקצב שנכון לשניהם כזוג וכמובן מספקים לאישה ולילדים חיים טובים ואוהבים...

רק שלי היה חשוב לתת את דעתי על כאלו שלא...
להסביר שלא זו דרכה של תורה.ושלא ינהגו כנבל ברשות התורה

זהו.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/04/2020 15:46:13

"אחוזים ניכרים" ?

מחילה, את הוזה בהקיץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מוקדש ל...(2)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 42 43 44 ... 49 50 51 לדף הבא סך הכל 51 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.