בס"ד
חחחח אני רואה את עצמי חרדיה עפ"י תורה.
לא עפ"י העיוותים של חרדים שכבר הפכו לחרדים לקהילה ומה יגידו

וזה לא רק הליטאים.זה גישה כללית על החיים אצל המוני חרדים/חסידיים/ברסלבים.
נכון התחלתי עם כבוד והמשכתי לעוד דברים..כי בכל דבר יש המון חלקיקים שמתחברים למשהו אחד

הרעיון המרכזי.שהתורה לא מבקשת מהבן אדם להביא המוני ילדים,שלא לפני כוחו או רצונו של האדם/בת האדם!
ואם אני שומעת מאחותי שהרב עושה לה בעיות כדי להתיר לה למנוע.זה מראה שיש כאן שליטה על גוף האישה...
שז"א שיש מצב שהרב יגיד לה שאין לה אישור למנוע ילדוה.גם אם אין לה סבלנות לעוד ילדים!!!
וזה מה שמפריע לי.שהילד נופל בין הכיסאות ועלול להוולד לבית שהאמא עלולה בסופו של דבר לקרוס/ לא לתת לו יחס מושקע/בכלל להביא אותו מתוך חוסר חשק!לא בגלל שהיא אוהבת המון ילדים!
או רק כי בעלה רוצה...וכן אי אפשר להתעלם מכך שזה מביא כבוד בקהילה.
במיוחד בבית הכנסת.וגברים?אוהבים כבוד

אתה מבין?
בכל דברי יש אחוזי אמת גבוהים.
חשוב לי שיביאו ילדים ממקום נכון.ממקום שאוהב.ממקום שבאמת רוצה להעניק ולגדל את הילד בחיים נורמלים ונעימים ולא בצימצום או צפיפות!
גבר שיכול לממן דירת חדר!לא יכול לחשוב שזה החיים שמגיע להמוני הילדים שלו כל החיים!זה זילזול בחיים של ילד שצריך פרטיות בחיים!

שוב.מי שרוצה המוני ילדים חייב להביא אותם ממקום אוהב.שהוא ואישתו שמחים בכך.לקחת אחריות ולפרנס רציני.לספק להם את צרכייהם לא בצימצום(מראש,אלא לחשוב שמגיע להם חיי שפע!) ולאפשר להם פרטיות בבית!

גבר שאוהב את אישתו לא יציק לה להביא יותר מכפי כוחה משום סיבה שבעולם!
ואני?שומעת על כאלו שמציקים גם שלאישה קשה!(דבר שגורם לאישה להרגיש שהגבר לא באמת אוהב אותה!כך שילדים הוא השיג.אך את הלב של אישתו?הוא איבד!)
כך שיש המון סיבות למה מביאים המון ילדים!
אך לי חשוב שזה לא יגיע רק ממקום שכלי(רב/תורה/קנאה בחבר/תחרות/כל סיבה שכלית).אלא מהלב.
מאהבה.לא מכפיה.לא עבור הסביבה.לא משיקולי כבוד ומה יגידו.
ושהבן אדם יקח אחריות רצינית ויעשה הכל כדי שיהיה לילדיו שפע!
לא מסוגל?תביא קצת!התורה המקורית?לא דורשת מהאדם לקרוע את עצמו שלא כפי כוחו.