בס"ד
צהריים טובים.
יפה אז יש הסכמה בינינו ששואלים רב= אני צודקת בדברי שזה החינוך שהן מקבלות.
עכשיו רק השאלה האם הרב יהיה טוב ויבין לליבה,ידבר אליה ברכות וכמובן לא יסתיר ממנה מידע על גופה ושיקום גופה אחרי לידה, עפ"י תורה...
ועוד שאלה,האם היא תרגיש נעים לשאול רב?
והאם בכלל היא תשאל אם מראש אומרים לה "שאסור למנוע ורק במקרים קשים/בעיה בריאותית,פונים לרב"
כך שהאישה מרגישה שכל עוד אין מקרה של בעיה בריאותית הרי דינה להביא ילדים גם אם היא לא אוהבת המון ילדים!
ואני חושבת שגם אם אין בעיה בריאותית?
אישה צריכה להביא רק אם היא אוהבת.
או שתגיד את האמת לרב.
"אני לא אוהבת המון ילדים,כרגע ויתכן שאביא להם יחס רע בגלך זה".
אבל לפעמים האישה יכולה להתבייש להגיד זאת.
לי אישית חשוב שהאישה תהיה קשובה לעצמה.
תביא ילדים מאהבה.
ואם לא?שתעשה הכל כדי לקבל אישור למנוע ולא תביא ילדים כשהיא לא שלמה עם התהליך

מצידי שתמציא לרב שהיא הולכת להתאבד מחר.(וזלא כזו המצאה.הרי איזה אדם אוהב לעשות בגופו דברים שהוא לא אוהב?;))
וכמובן שהיה חשוב לי להדגיש שהגבר(/הרב) ידבר אל האישה ברכות ובנעימות.ויבין שהיא לא חייבת לו כלום וזכותה גם להגיד לא בכל שלב בנישואין!(מכיוון שחיוב הפרו ורבו זה על הגבר).בלי קשר לרצון הרב.הוא אח"כ יצטרך לשאול רב מה דינו ומה לעשות.וכמובן להיות נעים אליה ומתחשב וכמובן לפנק כדי שיהיה לה חשק להביא;)
ושהילד?יוולד אך ורק ממקום ששני הוריו אוהבים אותו ורוצים באמת להשקיע בו

2) זה לא סוד שמחנכים חלק מסויים בציבור להעריך את חיי הצימצום.רק שהיום זה לא צימצום.זה לדעתי זילזול בילד,אם האב לא חושב להתאמץ מספיק למען אישתו וילדיו שיחיו חיי שפע!(או לפחות חיים נורמליים!)
אני באתי לעורר שזה חשוב לשאוף להיות כך.
ולמי שהוא עצלן ולא מוכן להתאמץ?וחושב שמגיע לאישתו לסבול ולעבוד תוך כדי הריון/ישר אחרי לידה?שמגיע לילד שלו לחיות בצימצום ובלי פרטיות?
שלא ישתמש באמונה וביטחון- כי אין לזה קשר. גם אדם מאמין חייב לעשות השתדלות רצינית כדי שה' יתן לו שפע!
ופשוט יביא בדיוק עפ"י תורה.בלי משחקים.

3)אדם תאוותן/אכזר ואגואיסט- שלא ישתמש ברב/בתורה,כדי לשלוט בגוף של אישתו.
אלא יהיה אמיתי ויגיד שהוא כזה.
4)אישה- גופה שייך לה.היה חשוב לי להדגיש זאת מכיוון שהרבה חושבים שעצם הטבעת והקידושין מתירים להם לתת לה יחס של רכוש אישי.
אנחנו לא רכוש.ולא נמכרנו לעבדות.וגם לשפחה יהודיה יש כללים והלכות.
יש הלכות גם על איך מכבדים את רצון האישה.
איך שצריך לכבד אותה יותר מגופו.
מה הגבר צריך לדאוג לה ולילדיה במשך חייה איתו.וגם אחרי- לילדיו.
היה חשוב לי להדגיש את הנושא הזה לטובת הכלל.
מי שכפוי טובה אלו גברים הנוהגים כך עם אישה מתוקה,עדינה וחמודה שסך הכל האמינה באהבה והסכימה להתחתן

נכון טעיתי אם היה נשמע מדברי שכולם כך.
לא כולם כך אלא שיש גברים כאלה גם בחברה החרדית/חסידית.
אנחנו לא טלית שכולה תכלת

ותפקידו של הפורום זה לשוחח על בעיות.להוציא מהלב ואולי גם לגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם נותנים לאישה יחס של חפץ