| נשלח ב-29/12/2019 14:41 |
|
| |
הצרות באים על יהודי ארה"ב המבזים את ארץ הקודש - דעת המשפיע
המשפיע מענדיל ראטה משיב דברים נכוחים ליהדות ארה"ב
פעם שניה בתוך שבועיים שקורה אירוע טרור בארצות הברית, בתוככי הקהילה החרדית - חסידית. הדבר הראשון והנכון בשעה כזו הוא להשתדל לחזק את הקהילה בדברי ניחומים והרגעה, וכמובן להתפלל לרפואת הפצועים שיבריאו במהרה. אנשי חסד ועשייה אף יירתמו לעזרה למשפחות, והקהילה החרדית באמריקה מצטיינת ביותר במעשי חסד ונדבה מהסוג הזה. אנשים לא אוהבים בדרך כלל כל מיני פרשנויות, למה עשה ד׳ ככה ועל מה הגיע זאת. כי אין אנו מבינים באמת את דרכי הבורא. ובכל זאת, מכיוון שגם באירוע מלפני שבועיים חשתי די חזק שיש כאן איתות מסויים, והנה תוך שבועיים זה קורה שוב לקהילה החרדית בארצות הברית, כאשר הם בכלל לא הכירו דבר כזה, שגוי ייכנס וככה ידקור יהודים, כמו בסיפורים של פעם, או כמו שהם שומעים סיפורים שקורים בישראל, ובכן.. הדבר אומר דרשני. ליבי אומר לי שהמסר מכוון פה על העניין עם ארץ ישראל. על עזבם את ארצי. רבים מיהודי אמריקה לא היו מזדהים תמיד מספיק עם הכאב של הפיגועים בישראל, והיו מאשימים בכך את ה׳מתנחלים׳ שבוודאי אשמים בכך, שהרי מה להם להתגרות באומות העולם. ואף על פי שאותם מתנחלים מוסרים את נפשם לגור במקומות אלו בכדי שהאויבים לא יתקרבו חלילה לגור ליד המרכזים הגדולים של ירושלים ובני ברק ותל אביב, והמתנחלים מסכימים לחטוף את החיצים בשביל להגן כחומה על עם ישראל שגר רובו במרכז, עם כל זה יש לא מעט המאשימים אותם בכל הצרות והבעיות, וזה אכן סבל נוסף אותם סובלים אותם יהודים המוסרים את נפשם למען עם ישראל ולמען ארצינו הקדושה. יהודי אמריקה חשו עד היום ביטחון גדול. לנו המנוחה והנחלה. והראיה הכי גדולה שהמתנחלים אשמים, שהנה כאן באמריקה אין לנו לא פיגוע ולא דקירות ולא שום דבר. ״אנחנו יודעים להסתדר עם הגויים. אבל אתם הישראלים, לא יודעים לוותר, מתעקשים ועושים מעשים מסוכנים ומתגרים באומות, ולכן באים עליכם כל הצרות״. אינני מתיימר חלילה להבין את דרכי הבורא, ובכל זאת אני מעיז לשתף את תחושתי. תחושתי אומרת לי שיש כאן קריאה משמים. יהודי אמריקה, תתעוררו. אמריקה זה לא באמת המקום שלכם. יש לכם ארץ משלכם. הגלות הזאת באמריקה מתוקה לכם מדאי. טוב לכם שם ונראה שאין לכם כל כוונה לעבור במאה השנים הקרובות לארץ ישראל, ארץ אשר עיני ד׳ אלוקיך בה. חשבתם שבאמריקה תימלטו משנאת היהודים היוקדת ברבים מאומות העולם? חשבתם שאתם במרחב בטוח ומוגן? הנה קיבלתם. שנאת יהודים היא דבר שעדיין חי ופועם היטב בעולם. האנטישמיות חיה וקיימת, בכל מקום. עד שתגיע עת הגאולה השלמה. ועל כן, אין שום סיבה שתישארו בגלות אמריקה. אמריקה היא מקום זמני בלבד שניתן לכם כדי שתעברו מתוך ישוב הדעת לארצכם, ולא בשביל שתשתקעו בה לנצח. למה לכם בונים עוד ועוד קריות ושכונות בארץ העמים, כאשר ברור שאין עוד הרבה זמן מדי להישארות זו בגלות? והרי ברור לנו מדברי חכמינו ז״ל שבסוף ׳ששת אלפים שנה׳ מעת בריאת העולם כבר לא תתקיים הגלות, וזה עוד כמאתיים שנה בלבד, וההגיון אומר שהגאולה או תחילת הגאולה תבוא עוד הרבה לפני כן, ואם כן, מה לכם משתקעים יותר ויותר בארצות העמים וקונים לכם שם דירות ובניינים, במקום להפריח את ארץ ישראל ולהשקיע בה את כספכם? וכי אינכם מאמינים כבר חלילה בגאולת עמינו? כל כך נשתקעתם בגלות שהפסקתם כבר להאמין בדברי התורה ובדברי חז״ל? אם רק יעלו החרדים באמריקה לארצינו, מה שיביא עוד לפחות כמליון חרדים לארץ ישראל, הרי שכל המדינה פה תשנה את צביונה ותהפוך למרכז עצום של תורה וקדושה ואור גדול, מה שיקרב בוודאי גם רבים מאחינו שנתרחקו מדרך התורה, חזרה אל חיק התורה והיהדות הנאמנה. וזה יהיה בוודאי צעד גדול מאוד לקרב את גאולתינו. ליבי עם הפצועים ועם משפחותיהם, ואני מאחל להם רפואה שלמה וקרובה ושלא ידעו עוד חלילה ממקרים כאלו יותר. אבל כיהודים אנו צריכים לזכור שמקרים כאלו נושאים איתם מסר לעם ישראל. ואיך שאני מרגיש, המסר הוא מאוד ברור: יהודים תתעוררו. יש לכם ארץ משלכם, ויש לכם שם ייעוד גדול וקדוש. משם אתם צריכים להפיץ את בשורת האמונה והאור שלכם לכל העולם. הגיע הזמן שתחזרו לארצכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 15:07 |
|
| |
"סליחה היכן יש כאן מניין לתפילת מנחה?", שאלתי פעם יהודי נעים סבר, שזקנו מגודל ופרקו נאה, אשר טייל להנאתו בשבת אביבית - בעיירה מונסי. "שם ממול" השיב היהודי והוסיף בחיוך: "מהיכן אתה?" "אני מישראל כמובן" i am fr om israel of course השבתי. "למה כמובן?" Why of course תמה היהודי. "כי אני יהודי" Because I'm a Jew השבתי. היהודי החביב הוכה בתדהמה. ארשת פניו השתנתה והוא מיהר לפנות לדרכו. ©משה פייגלין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 15:22 |
|
| |
דווקא בארץ ישראל נהרגו יותר יהודים מאז קום המדינה (23,000 יהודים). כך שאין כאן "ביטחון" פיזי. ואל ה' נשואות עינינו תמיד.
נכון שמקומנו בארץ ישראל. פה אשב כי איוויתיה. אבל לא מהסיבה הביטחונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 15:57 |
|
| |
אין טעם לטעון על כמות הרוגים משנת תש"ח דווקא. אם הולכים להיסטוריה, אפשר גם להמשיך עוד עשר שנים אחורה. או שנלך על ההווה. כמה הרוגים בטחוניים משנת תשע"ה. זה יותר רלוונטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 16:36 |
|
| |
רק בשבוע שעבר פורסם שאיזה רב צודרייטער מארה"ב האשים בשלש-סעידעס-תוירה את המדינה ואת הציונים בטבח בניו-ג'רסי. בגלל שהם 'שבו את לבו' של טראמפ וצירפו אותו לצידם ולכל ההתגרות באומות... משוגע. הציוניים (ימש"ו ושר"י) הם מספיק רשעים, אין צורך להעמיס עליהם גם את הצרות של קנאי-מטורפי אמריקה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 17:47 |
|
| |
לה''ו. שם יהודי חרדי, הוא מסרוחניק כאן. שם הולכים לקולג' מלכתחילה, כאן מקסימום אונו, בשני ''מקצועות''. שם בית 3 קומות + בייסמענט, יקנה כאן דירת 6 חד' בפ''ת בקומה 7 ללא מעלית בשבת. שם, רמת המחיה ב100$K, כאן תעלה לו כפול. אבל, כשהייתי שם, ורבים וטובים קראו לברוקלין עיה''ק, נחרדתי... עד כאן!!! ''הזכרתי'' להם שלפני השואה קראו לווילנא (ולא רק שם) ירושלים דליטא... וח''ו שברוקלין וגלילותיה תהפוך לגטו קובנר, אושוויץ, ובירקנאו. הפתרון לענ''ד? זה לבנות רבעים ענקיים בי''וש, הגליל והנגב, אבל, זה לא יקרה. אז לבינתיים, הם שם פיזית, ובלב כאן. ואנחנו כאן פיזית, אבל הלב באמריקה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 18:01 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
לה''ו. שם יהודי חרדי, הוא מסרוחניק כאן. שם הולכים לקולג' מלכתחילה, כאן מקסימום אונו, בשני ''מקצועות''. שם בית 3 קומות + בייסמענט, יקנה כאן דירת 6 חד' בפ''ת בקומה 7 ללא מעלית בשבת. שם, רמת המחיה ב100$K, כאן תעלה לו כפול. אבל, כשהייתי שם, ורבים וטובים קראו לברוקלין עיה''ק, נחרדתי... עד כאן!!! ''הזכרתי'' להם שלפני השואה קראו לווילנא (ולא רק שם) ירושלים דליטא... וח''ו שברוקלין וגלילותיה תהפוך לגטו קובנר, אושוויץ, ובירקנאו. הפתרון לענ''ד? זה לבנות רבעים ענקיים בי''וש, הגליל והנגב, אבל, זה לא יקרה. אז לבינתיים, הם שם פיזית, ובלב כאן. ואנחנו כאן פיזית, אבל הלב באמריקה! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 18:39 |
|
| |
לה''ו. ג'ינג'י. You have a dream... אבל, אאל''ט אתה ניהלת בי''ס לאמנות, אז בבקשה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 19:42 |
|
| |
מצדרביעי
| יוחנןש כתב: |  | דווקא בארץ ישראל נהרגו יותר יהודים מאז קום המדינה (23,000 יהודים). כך שאין כאן "ביטחון" פיזי. ואל ה' נשואות עינינו תמיד.
נכון שמקומנו בארץ ישראל. פה אשב כי איוויתיה. אבל לא מהסיבה הביטחונית. |
|
מענדל ראטה ודומיו טוענים גם לגבי זה, שחלק גדול מההרוגים זה דווקא משום שאנחנו לא מעזים להכריע את האויב, ולהתנהג אתו כמו שמקובל במזרח התיכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 21:34 |
|
| |
נחכה קודם איך יראה הסיבוב הבא מול החמאס בדרום והחיזבאלה בצפון, ואח"כ נראה אם יש לנו מה להזמין את האמריקאים לגור פה,
הסיבובים הקודמים הסתיימו עפעס עם טעם מר בפה...... והעתיד גם לא מי יודע מה ,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2019 23:46 |
|
| |
לה''ו. בונדמן. הרחקת עד חמאס וחיזבאללה?! יהודי ניויורקי (ממונסי. ממש אקטואליה), שפגשתי בב''פ שאל אותי מה המרחק בין בלעין לק''ס? היינו בשדרה 14 ורחוב48, הסתכלתי סביב, ואמרתי לו: רואה את באבוב פה? ענה כן. אמרתילו, בעוד שתי בלוקים לערך באבאב השני? ענה כן. אמרתי לו, זה בלעין וק''ס... חשב שאני עובד עליו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|