נציגי הציבור 'שלנו' לא חייבים דו"ח לאף אחד. להלן רק 2 דוגמאות מהשבוע האחרון. 1. אתמול האדון גפני עזר לאחמד טיבי למנוע העברת תקציב לתפקוד שוטף של משרד המשפטים, (אחמד היתנה את העברת התקציב בביטול 'חוק קמניץ'. וגפני עזר לו בעקיפין להצליח). מי התיר לגפני לשתף פעולה עם משת"פ ותומך נלהב של רוצחי יהודים. לעזור למי שמעודד את תנועת ה BDS ? מי התיר לגפני לשת"פ עם מוסלמנאצים הדורשים לבטל חוק שכל כולו נועד למנוע השתלטות ובניה בלתי חוקית של הערבים על קרקעות המדינה? איך לא תרעד לי היד כשאקח את הפתק עם האות ג' ? ובמו ידי אתמוך בנציג תומך טרור? 2. קראתי השבוע את החלטות הוועדה בגור בנוגע לחסידי הרה"ג ר' שאול שליט"א. (ב 2 מילים: בושה וחרפה!) איך לא תרעד לי היד כשאקח את הפתק ג' ? ובמו ידי אכניס את נציג 'הוועדה' לכנסת? רוצה לקיים את המצווה של: " ועשית ככל אשר יורוך" . אבל בתנאי אחד. שייתנו לי להשמיע את דברי בפני הצדיקים וראשי הישיבות ולשמוע מהם את ההוראה. לשמוע מהם שכך היא דרכה של תורה.
מעולם לא תמכתי ולא הצבעתי זהות. האופציה של 'שב ואל תעשה' לא עומדת על הפרק. יש עוד מפלגות דתיות/חרדיות. יש את ש"ס . יש את עוצמה יהודית. ובכלל יש לי חודשיים לחשוב...
נשלח ב-31/12/2019 08:49
פסתםנחמד כתב:
דפקת את אגד.. מה תצביע זהות?
מי שלא הצביע זהות דפק את עצמו. לי אכן יש בעיה עם זה, לא רואה למי ניתן להצביע.
נחזור ונגיד. אנחנו לא מצביעים לגפני ליצמן וכו, אלא לרב חיים, ומועצות גדולי התורה. מצביעים ע"מ לקדש שם שמים ברבים בקיום המצווה בפרהסיה הכי גדולה שיכולה להיות. וגם עם עפ"ל גדולי הדור טועים, עדיין המצווה קיימת. ולכן בכלל לא משנה כמה נציג הציבור טועה. (אגב הצבעה לש"ס אכן עושה את אותו אפקט)
אני הבנתי כבר לפני 25שנים שאסור להצביע למפלגות המסואבות האלו !! שלא דואגים לאף אחד חוץ ממנהלי הסמינרים . לכל חרדים העובדים הם לא עוזרים והם משמשים כבשר תותחים רק לתקופת הבחירות !!
נחזור ונגיד. אנחנו לא מצביעים לגפני ליצמן וכו, אלא לרב חיים, ומועצות גדולי התורה. מצביעים ע"מ לקדש שם שמים ברבים בקיום המצווה בפרהסיה הכי גדולה שיכולה להיות. וגם עם עפ"ל גדולי הדור טועים, עדיין המצווה קיימת. ולכן בכלל לא משנה כמה נציג הציבור טועה. (אגב הצבעה לש"ס אכן עושה את אותו אפקט)
אבל את הכוח לשחק משחקים מלוכלכים, הוא כן מקבל ממני...
נשלח ב-31/12/2019 15:46
אוי ואבוי! זה לא נכון!! אם אתה יודע שגדולי ישראל טועים בהוראתם. ובכך שתקיים את ההוראה שלהם אתה תתן לפוליטיקאים שאינם ראויים כוח לפגוע באנשים. אתה תתן על כך את הדין בשמיים! בהנחה ואתה יודע שהם טועים, לא תוכל לפטור את עצמך בגלל שכך גדולי ישראל הורו.
כותב בעל כנסת-הגדולה (חו"מ סי' לד, בהגהות לטור סעיף יא): "אם הוא ת"ח ויודע ספר ויודע שהוראת החכם הוא שלא כדין ואפילו אם הוא עם הארץ וברור לו שהחכם מורה לו שלא כדין, הוא ודאי מזיד מיקרי ומפסיל (לעדות). והוצרכתי לכתוב זה מפני שראיתי הרבה בני אדם יודעים את קונם ומתכוונים למרוד בו וסומכים על הוראת החכם שהורה שלא כדין אע"פ שיודעין בבירור שהחכם הורה שלא כדין."
נשלח ב-31/12/2019 15:47
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
טיןטין1 כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
טיןטין1 כתב:
אבל את הכוח לשחק משחקים מלוכלכים, הוא כן מקבל ממני...
כאמור, אני לא מצביע לו ולא ע"מ לתת לו כח. אלא לקדש שם שמים בשמיעה לקול חכמים. (אפשר כמובן גם להתווכח על התחושה הרווחת כאן בפורום כאילו הם לא מייצגים את הציבור באמת, אבל זה בכלל לא פקטור)