כל עוד לא נפנים את העובדות שהעשירונים העליונים מממנים את העשירונים התחתונים. ושהציבור החרדי נמצא ברובו המכריע בעשירונים התחתונים, וכתוצאה מכך החילונים מממנים אותנו. לא נוכל להגיע להבנה של החילונים.
נשלח ב-20/1/2020 23:12
איש_חשוב כתב:
אתה לא משלם 45% ממשכורתך, אתה לא מרויח 20.000+
אתה לא בכיוון. מעשרים אלף המדינה לוקחת פחות מ35%.. אם היית לומד ליב"ה אולי היית יודע מאיזה משכורות המדינה לוקחת 45%..
נשלח ב-20/1/2020 23:14
avishai323 כתב:
כל עוד לא נפנים את העובדות שהעשירונים העליונים מממנים את העשירונים התחתונים. ושהציבור החרדי נמצא ברובו המכריע בעשירונים התחתונים, וכתוצאה מכך החילונים מממנים אותנו. לא נוכל להגיע להבנה של החילונים.
זהו, שהמתלהמים כאן בכלל לא מנסים להבין את הצד החילוני. רגשי הנחיתות והאשמה מביאים אותם לאיבוד עשתונות מוחלט!
נשלח ב-20/1/2020 23:22
איש_חשוב כתב:
אם ישראל פריי הוא מורך ורבך, מצבך בכי רע
ישראל פריי הוא ההפך הגמור ממורי ורבי. הוא משתייך לשמאל הסהרורי וחובב ערבים מושבע. אבל, כבר אמרו חכמים: קבל את האמת ממי שאמרה. צריך להתייחס עניינית לתוכן הדברים ולא לאיש שכתב.
נשלח ב-21/1/2020 04:01
חריף_ומקשה כתב:
אתה לא משלם 45% ממשכורתך, אתה לא מרויח 20.000+ אתה לא בכיוון. מעשרים אלף המדינה לוקחת פחות מ35%.. אם היית לומד ליב"ה אולי היית יודע מאיזה משכורות המדינה לוקחת 45%..
אני עיגלתי מעט את הסכום, ולא צריך ללמוד ליב"ה, הרי באשכול זה מופיעה הטבלה המפורטת.. אבל אנחנו דנים פה על 35%-45% כאילו אתה משלם חצי מזה.. בטח שמעת מה אומר הפסוק על "דל גאה"..
נשלח ב-21/1/2020 04:03
חריף_ומקשה כתב:
אם ישראל פריי הוא מורך ורבך, מצבך בכי רע
ישראל פריי הוא ההפך הגמור ממורי ורבי. הוא משתייך לשמאל הסהרורי וחובב ערבים מושבע. אבל, כבר אמרו חכמים: קבל את האמת ממי שאמרה. צריך להתייחס עניינית לתוכן הדברים ולא לאיש שכתב.
אם אתה מצטט בהנאה את הגיגיו המטומטמים, הרי שאתה הולך בדרכו הנושא כאן הוא לא שמאלני, אלא בדרכו האנטי חרדית עם טיעונים מופרכים, הרי הפרכתי את כל התזה שלו, בנוגע להתעלמות שלו מיתר דבריו והתנהגותו של לפיד, משום מה לא מצאת מה לענות על כל זה מלבד "צריך להתייחס ענינית" בלה בלה.. אתה מנסה כאילו למרוח אותנו במילים? תתמודד או תודה
נשלח ב-21/1/2020 04:07
avishai323 כתב:
ומה עם העובדה שציינתי, שרוב החילונים עצמם סמוכים על שולחנם של אחרים? לא תורמים למדינה אלא נתמכים על העשירון העליון? שהרי העשירון העליון מממן 70 אחוז ממיסי ההכנסה אם 9 מתוך 10 אנשים במדינה נתמכים, הרי שהסיפור הוא לא ממש חרדי חילוני, אלא רוב העם נתמך על עשירית ממנו
כבר כתבתי את זה כמה פעמים באשכול, ואני מוצא את עצמי כותב את זה שוב ושוב כי אתה לא מתייחס לזה.
נשלח ב-21/1/2020 08:45
כתבתי לך שאתה טוען טענות חסרות בסיס. אתה מסתמך על עובדה שרוב המיסים מגיעים מהעשירון העליון, ועל בסיס זה טוען שהם תומכים בכל היתר.
וזוהי שטות מוחלטת.
העשירון העליון תומך בעשירונים התחתונים. מעמד הביניים תומך בעצמו. והעשירונים שקרובים לעליון, תומכים גם הם בעשירונים התחתונים. אם כי בהיקפים נמוכים יותר.
המציאות הפשוטה היא שאחוז החרדים המצוי בעשירון העליון, נמוך להחריד. כך גם ביתר העשירונים העליונים.
נשלח ב-21/1/2020 10:28
איש_חשוב כתב:
אתה לא משלם 45% ממשכורתך, אתה לא מרויח 20.000+ אתה לא בכיוון. מעשרים אלף המדינה לוקחת פחות מ35%.. אם היית לומד ליב"ה אולי היית יודע מאיזה משכורות המדינה לוקחת 45%..
אני עיגלתי מעט את הסכום, ולא צריך ללמוד ליב"ה, הרי באשכול זה מופיעה הטבלה המפורטת..
הנה עוד דוגמה לאיך אתה מבלבל את המוח ומלהג על דברים שאתה לא מסוגל להבין. תעבור על כל האשכול ולא תמצא טבלה אחת שמפרטת על האחוזים שהמדינה לוקחת מהמשכורת לפי איזה חלוקה שתרצה.
נשלח ב-21/1/2020 16:16
חריף_ומקשה כתב:
הנה עוד דוגמה לאיך אתה מבלבל את המוח ומלהג על דברים שאתה לא מסוגל להבין. תעבור על כל האשכול ולא תמצא טבלה אחת שמפרטת על האחוזים שהמדינה לוקחת מהמשכורת לפי איזה חלוקה שתרצה.
לא יאומן חשבתי שאתה רק קבצן שחי על חשבון אחרים במדינה, מסתבר שאתה גם סנילי.. עיין כאן https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=5&topic_id=3161437 עמוד 5 באשכול זה, אתה בעצמך הבאת את הטבלה הזאת.. עמודה ראשונה הכנסה ברוטו, עמודות הבאות המס המשולם באחוזים מהמשכורת עצמה, עמודות אחרונות, התפלגות המס בין אזרחי המדינה ויודע מה? עולה על דעתי שאתה ממשיך בויכוחים מטומטמים שלך למרות שנותנים לך כאן נותנים ועובדות מדויקות, כי אתה פשוט רוצה להקפיץ את האשכול שלך, אין לי הסבר אחר להתנהלות שלך באשכול, אתה לא עונה על טענות ששמים לך, אתה מצד שני טוען טענות מגוחכות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/01/2020 16:16:52
נשלח ב-21/1/2020 16:27
avishai323 כתב:
כתבתי לך שאתה טוען טענות חסרות בסיס. אתה מסתמך על עובדה שרוב המיסים מגיעים מהעשירון העליון, ועל בסיס זה טוען שהם תומכים בכל היתר.
וזוהי שטות מוחלטת.
העשירון העליון תומך בעשירונים התחתונים. מעמד הביניים תומך בעצמו. והעשירונים שקרובים לעליון, תומכים גם הם בעשירונים התחתונים. אם כי בהיקפים נמוכים יותר.
המציאות הפשוטה היא שאחוז החרדים המצוי בעשירון העליון, נמוך להחריד. כך גם ביתר העשירונים העליונים.
מעמד הבינים, אלו המרויחים 11.000- 8.000 ומשלמים למדינה 1000-1500 אלו תומכים בעצמם? בעודך מדבר על ליבה, חשבון פשוט אינך יודע.. אם העשירון העליון נותן 70% ממסי ההכנסה, והעשירון השני נותן עוד 20% הרי שכל יתר האזרחים ביחד נותנים רק 10%, כלומר, 3 עשירונים האמצעיים ומעלה, דהיינו עשירון 6-7-8 במקום שישלמו ביחד על עצמם 30% מהמיסים שהרי חלקם הוא 30% הם משלמים רק 10% (ואני עוד לא מדבר על חצי המדינה הנמצאים בתחתית העשירונים נקטתי בעשירונים העליונים) אתה פשוט בדיחה מהלכת, הרי לא מדובר כאן בחשבון ממש מסובך ואני רוצה לראות אותך עכשיו בא לכאן שוב ועונה לי על החשבון הזה, אל תביא לכאן עוד ערימת טענות חדשה, אני מבקש תשובה על החשבון שערכתי כאן. נראה אותך גבר אומר טעיתי ולא ממשיך לבלבל את השכל בכל מיני תירוצי סבתא.
נשלח ב-21/1/2020 16:40
מעמד הביניים הוא סוג של ביטוי לממוצע של חילוני במדינה הזו. אחרי שנוריד 30% של ערבים וחרדים עניים. הרי שהממוצע החילוני הוא בעשירונים 6-7. ואם נזכור גם את העובדה שהחילונים הצעירים מרוויחים פחות בשנים האחרונות. ונתייחס לחילוני ממוצע בגילאי 30 ומעלה. נבין שמעמד הביניים החילוני נמצא בעשירונים 7-8. ואלו הם החילונים שמרגישים שהם סוחבים אותנו על גבם. ובצדק.
ואם נרצה עוד קצת להתבונן, נוכל להתייחס גם לעניין הפריפריה. אבל זה יהיה מידי מסובך עבורך.
תוקן על ידי avishai323 ב- 21/01/2020 16:40:52
נשלח ב-21/1/2020 17:29
איש_חשוב כתב:
לא יאומן חשבתי שאתה רק קבצן שחי על חשבון אחרים במדינה, מסתבר שאתה גם סנילי.. עיין כאן https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=5&topic_id=3161437 עמוד 5 באשכול זה, אתה בעצמך הבאת את הטבלה הזאת.. עמודה ראשונה הכנסה ברוטו, עמודות הבאות המס המשולם באחוזים מהמשכורת עצמה, עמודות אחרונות, התפלגות המס בין אזרחי המדינה ויודע מה? עולה על דעתי שאתה ממשיך בויכוחים מטומטמים שלך למרות שנותנים לך כאן נותנים ועובדות מדויקות, כי אתה פשוט רוצה להקפיץ את האשכול שלך, אין לי הסבר אחר להתנהלות שלך באשכול, אתה לא עונה על טענות ששמים לך, אתה מצד שני טוען טענות מגוחכות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/01/2020 16:16:52
צודק. ניצחתני. בושתי וגם נכלמתי. כשהבאתי את זה הייתי ממוקד בנושא הרלוונטי ולא שמתי לב בכלל לעמודות הראשונות. (רק צריך לציין שהמספרים הם הסכום של כל העשירון. כי אחרת המספרים היו צריכים להיות יותר גדולים וגם זה תלוי במעמד אישי ילדים וכו')
נשלח ב-21/1/2020 17:58
avishai323 כתב:
מעמד הביניים הוא סוג של ביטוי לממוצע של חילוני במדינה הזו. אחרי שנוריד 30% של ערבים וחרדים עניים. הרי שהממוצע החילוני הוא בעשירונים 6-7. ואם נזכור גם את העובדה שהחילונים הצעירים מרוויחים פחות בשנים האחרונות. ונתייחס לחילוני ממוצע בגילאי 30 ומעלה. נבין שמעמד הביניים החילוני נמצא בעשירונים 7-8. ואלו הם החילונים שמרגישים שהם סוחבים אותנו על גבם. ובצדק.
ואם נרצה עוד קצת להתבונן, נוכל להתייחס גם לעניין הפריפריה. אבל זה יהיה מידי מסובך עבורך.
תוקן על ידי avishai323 ב- 21/01/2020 16:40:52
הפריפריה היא דוגמה להמחשת הפער. הרי רוב הקולות של 'יהדות התורה' הגיעו ממקומות שנחשבים מרכז. מירושלים, בני ברק, אלעד, ומודיעין עילית. ואם כן, לכאורה המגזר החרדי היה אמור להיות יותר עשיר ביחס לאוכלוסיה הכללית שמפוזרת בכל רחבי הארץ. אבל העובדות הם שהמצב בדיוק הפוך. וזה בגלל אורח החיים החרדי ולא קשור לסביבת המגורים. הפערים בין בני ברק לרמת גן השכנה, בין מודיעין עילית לבין מודיעין השכנה, בין אלעד לשוהם השכנה, בין מטרסדוף לרמת אשכול השכנה. ניכרים לעין וזועקים עד לב השמיים.
נשלח ב-21/1/2020 18:14
avishai323 כתב:
למה אתה מתעלם מהחישוב שערכתי אודות אותם עשירוני 7-8? הרי כתבתי לך חישוב פשוט מאוד שכל ילד יכול להבין אותו, איך העשירונים ב7-8 נתמכים כמעט לגמרי על ידי העשירונים שמעליהם עליך ללמוד מחבירך איך להודות כשטועים, (וכל הכבוד לו) ואני מציע לך לספר לכל החברים שלך שם החילונים מהעישרון של 7-8 שהם לא תומכים באף אחד שהרי כדי לתמוך אתה צריך קודם כל להפסיק להיות נתמך...