בית פורומים בחדרי חרדים

מזל טוב לשר התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2020 21:31 לינק ישיר 
לבחירתכם

יוחנןש כתב:
וורט "קטן" דלהלן, לא יכלו לכתוב גדולי האחרונים בדור האחרון - טרום עידן המחשב. המתבוננים יבינו!!
מספר "טעמא דקרא" של מרן הגרח"ק:

וכתב לה ספר כריתות. כתבו בשם הגר"א ז"ל, דלכך נקרא 'גט', משום שאותיות ג"ט לא מצינו סמוכים זה לזה בכל הפסוקים ולכך הוא סימן להרחקה. וצ"ע, דגם אותיות ג"ק ז"ט ז"ץ ז"ס ס"ץ לא מצאתי סמוכים בפסוקים [אבל השאר נמצאים או ישר או הפוך]. וי"ל ד'גט' הוא הראשון שאינו סמוך.

לא בדקתי סומך עליך
אבל חברה תדעו שהולכים להיות לנו עוד 400 כאלו בזכות דירשו
זה חברה שיודעים את הש'ס גפת דורך און דורך בני 40 חמישים ועד גיל תשעים גם הם יוכלו להגיע לכזו רמה
אני מאמין שגאונות כזו אפשר למצא אצל רבנים מזרוחניקים אבל ר חיים הוא משהו מיוחד רוח הקודש מדברת מתוך גרונו [רציני] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2020 22:25 לינק ישיר 

יש להערכתי, כיום בקרב היהודים בכל תפוצות העולם, מקסימום כמה מאות בודדים של ידענים 'מופלגים' בש"ס. ולדעתי אין אפילו מאתיים. כי אני אישית מכיר רק 10 עד 15 בלבד. כולל גדולים ידועים כמו ר' מיכל זילבר ור' אשר ווייס. אבל אני נוטה להאמין (וגם שמעתי על אישים שאינני מכיר אותם אישית) שיש יותר, ולכל היותר מגיע למספר הנ"ל.

ועם כל ירידת הדורות - זה המון המון !!!

יש אמנם מאות רבות של יודעים בצורה חופפת, וזה כמובן גם בזכות 'מפעל הש"ס', מפעל 'דרשו', מפעל כולל ש"ס-אידן, ועוד כגון דא. שתרמו לעולם התורה עוד כמה עשרות בעלי בקיאות. אבל רובם ככולם, עם כל הכבוד, בוודאי אי אפשר להגדירם שהם יודעים את התלמוד בגדר 'ישר והפוך'.

ועדיין - אני חוזר ואומר שוב במלוא הביטחון: את הוורט הנ"ל שציטטתי [שהוא דווקא בתנ"ך ולא בש"ס], וכגון דא עוד כמה וורטים שיש לי באמתחתי. שבהם סורק הגר"ח במוחו 'מיליוני אותיות', לא 'דינים' הגיוניים, ולא מימרות וכדומה, אלא פשוט 'אותיות', זה אין אפילו אחד בדור הזה ובדור שלפנינו !! ומסופקני אם היה אחד כמותו בענין זה מאז הגר"א מווילנא (שהמציא את הוורט השורשי, עיין לעיל) ואילך.

זה מדהים (ויש לי עוד דוגמאות) !!!
בפרט בשים לב, שכוחו של ר' חיים אינו בחידודי אותיות <ולכן אולי אפשר 'לתפוס' אותי עם איזה דוגמא של בעל כשרון 'מוזר' שג"כ יכול אולי אולי להשיג בקיאות כזו באותיות הש"ס והמקרא>, אלא עיקר כוחו הגלוי הוא בשלל ספריו, שבהם חורש בעומק סוגיות מקצועיות נידחות וגם מוכרות, בשפה ברורה ונעימה. והנ"ל הוא כנראה איזה בונוס ו'חוש על טבעי' שנתן לו הבורא ית"ש [וקדם לו הגר"א כאמור, ואולי עוד מתי מספר מאז היה ישראל לגוי].

אכן "שר" ומושל על תורה. בפן המעשי והפשוט ביותר

תוקן על ידי יוחנןש ב- 14/01/2020 22:30:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2020 03:36 לינק ישיר 

ר' מיכאל דוב ווייסמנדל ידע דברים מסובכים יותר בתנ"ך. עליו בוססה הקוד התנכ"י.

ומבלי להפחית בגדלותו של הגר"ח יש הבדל גדול למי שיודע מהו מחפש כמו בווארט של הגר"ח לבין מה שהרמ"ו עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזל טוב לשר התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext