בחורף גשום כמו השנה ובבית עם לא מעט ילדים קטנים המייבשים עובדים סביב השעון במיוחד להורים המקפידים על החלפת בגדים . תעשה חשבון צריכה ב W ותראה שזה הרבה כסף עלות הפעלת המייבש .
עוד נקודה לבדיקה: אם החיבור חשמל לדירה הוא 25 אמפר, אם מדליקים בו-זמנית מייבש, בוילר ועוד איזה מכשירים זוללי חשמל, הפיוזים עלולים לקפוץ. כך שכדאי לשקול שידרוג ל-40 אמפר אם בכוונתכם להדליק כמה מכשירים כאלה בו-זמנית.
נשלח ב-22/1/2020 15:43
פיינרך כתב:
עוד נקודה לבדיקה: אם החיבור חשמל לדירה הוא 25 אמפר, אם מדליקים בו-זמנית מייבש, בוילר ועוד איזה מכשירים זוללי חשמל, הפיוזים עלולים לקפוץ. כך שכדאי לשקול שידרוג ל-40 אמפר אם בכוונתכם להדליק כמה מכשירים כאלה בו-זמנית.
40 אמפר גם לא תמיד מספיק. מזגן גדול/מספר מזגנים קטנים מכונת כביסה מייבש כביסה בויילר וכבר הגעת ואף עברת את ה-40 אמפר וזה בתקווה שהשקעים מחולקים נכון. התאורה והמקררים בבית גם לוקחים 1-2 אמפר, ואם מישהו בדיוק מדליק קומקום חשמלי אז בכלל...
קניתי באייס ב900 שח קונדנסור .נאון .שילמתי הובלתי בעצמי .מרוצה . מייבש זה מוצר פשוט יחסית מבחינה טכנולוגית .בסך הכל מייבש אויר גדול בקופסה . אין טעם להתקשקש יותר מידי עם המלצות לדעתי .קח מה שזמין .השתמש וזרוק .עוד 5 שנים תקנה חדש.
יש 2 בעיות שמפריעות לי שעצתך לא פותרת. 1. יש הבדל עצום בצריכת חשמל בין המייבשים , שיכול להתבטא במאות שקלים בכל חשבון. 2.זמן הייבוש , בזאפ למשל מתלוננים הרבה שהכביסה יבשה רק אחרי 6-7 שעות! נשמע לי הזוי
בעקרון קונדנסור הוא בסך הכל מעבה שמפריד את המים מהאוויר החם והלח שיוצא מהבגדים הרטובים.
מה שגורם לבלבול ולטענות על זמן יבוש ארוך הן טכנולוגיות אחרות שהגיעו עם חלק ממיבשי הקונדנסור, כמו שימוש חוזר באוויר החם שיצא מהמכונה ומכונות שפועלות על בסיס משאבת חום כמו מזגן עם מדחס וגז, וכן קונדנסור שלא מתוחזק נכון.
אני לא יודע לענות לך על שאלתך כי אין לי נסיון אישי עם מייבש כזה, אך כדאי שתדע על ההבדלים שציינתי.
כמובן שלגבי צריכת החשמל צריך לחשב את זמן הפעולה כולו ולא רק את צריכת החשמל הרגעית של המכונה.
טין: אם יש לך מכונת כביסה בסל"ד גבוה והסחיטה נעשית בצורה מיטבית אתה כבר במצב מקדמי של חסכון לפני יבוש. אם תכניס למייבש כביסה רטובה ולא לחה ברור שזמן היבוש יהיה ארוך .
יש לי גם מייבש קונדנסור (יצרן לא הכי מוכר ) הזמן הממוצע הוא שעתיים ותלוי בנפח הכביסה . מניסיון אני יכול למליץ לי על AEG כמו שהמליצו מעלי .
הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! אך מי שלא ממסכן עצמו.לא מרחמים עליו! אלאמעריכים אותו!!!
נשלח ב-23/1/2020 20:12
ניוטרל כתב:
שידור כתב:
טין: אם יש לך מכונת כביסה בסל"ד גבוה והסחיטה נעשית בצורה מיטבית אתה כבר במצב מקדמי של חסכון לפני יבוש. אם תכניס למייבש כביסה רטובה ולא לחה ברור שזמן היבוש יהיה ארוך .
יש לי גם מייבש קונדנסור (יצרן לא הכי מוכר ) הזמן הממוצע הוא שעתיים ותלוי בנפח הכביסה . מניסיון אני יכול למליץ לי על AEG כמו שהמליצו מעלי .
אומרים שסל"ד גבוה למדי, שוחק את הבגדים מהר...
לה''ו. הצטרכתי פעם לכבס 2 מכונות. את הראשון חברי הכניס לקונדסון הנ''ל, וזה עבד ועבד ועבד... והפסיק! כי מיכל המים התמלא. ואז רוקנתי, תוך כדי שנשפך על הרצפה,ולנגב... ואז, עשיתי מכונה שניה, ושאלתי אותו אם יש לו חבל כביסה וכד'. ענה שכן. סיימתי לכבס, תליתי בחבל, והמכונה השניה התייבשה לפני המכונה הראשונה... מה שאומר שזה היה כשלוש וחצי שעות. בשבילי, זה היה סיוט. כיום, יש לי מכונה ללא שרוול, ופשוט פותח חלון, אין אדים, לחות, ו mildew. אז, אם אין איוורור, אז כנראה שההצעה לחבר לביוב נשמע הכי הגיוני. אסטטי? כל אחד והרמה שלו.
מייבש הקונדסייר שלנו שבק חיים אחרי 4 שנים. לא הייתה כדאיות לתקן אותו במיוחד שהוא היה דגם יחסית זול ויצרן לא הכי מוכר . הוא עשה את שלו בקיצור איך שאנחנו אומרים: נתן עבודה . אחרי בדיקה וסקר שוק רכשתי את המייבש הבא שצריכת החשמל שלו עומדת על 900W לעומת האחרים שנעים בין 2500-3000.
מדובר על טכנולגיה חדשה של יבוש תוך חסכון ניכר בתצרוכת החשמל . הנה הקישור למי שמתעניין :
העדפתי רכישה מיבואן ולא מיבואן מקביל למרות הפרשי עלות של 10%.
נשלח ב-28/1/2020 23:46
שידור כתב:
הבחירה שלי לאחר בדיקה אצל אנשי מקצוע
מייבש הקונדסייר שלנו שבק חיים אחרי 4 שנים. לא הייתה כדאיות לתקן אותו במיוחד שהוא היה דגם יחסית זול ויצרן לא הכי מוכר . הוא עשה את שלו בקיצור איך שאנחנו אומרים: נתן עבודה . אחרי בדיקה וסקר שוק רכשתי את המייבש הבא שצריכת החשמל שלו עומדת על 900W לעומת האחרים שנעים בין 2500-3000.
מדובר על טכנולגיה חדשה של יבוש תוך חסכון ניכר בתצרוכת החשמל . הנה הקישור למי שמתעניין :