|
|
| נשלח ב-24/1/2020 02:24 |
|
| |
| גרושי כתב: |  | שם אחד היה כאן בפורום או בפורום פרק ב', בוודאות! |
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 04:37 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | חח את לומדת איך להתמודד, זה נסיון לחיים..  לילה טוב! |
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 10:24 |
|
| |
בס"ד חחחחח  יתכן...  אך בליל שישי?לשם שינוי זה גם בגלל מנהג ה"לילה לבן" לכבוד סופ"ש... מנהג קדוש שיש בו סגולות רבות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/1/2020 10:28 |
|
| |
| גרושי כתב: |  | שם אחד היה כאן בפורום או בפורום פרק ב', בוודאות! |
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 10:50 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | זאת הכללה רבתית, א"א להכליל את כל האנשים ולקבוע שצורה מסויימת בהכרח יותר טובה לכולם, כשם שפרצופיהם שונים כך דיעותיהם שונות..
יש הרבה סיבות להתאבדות, ואפשר להרגיש בודדים גם כשמוקפים במשפחה (ע"ע הילד שהתאבד היום או שתי הבנות מחסידות חב"ד שקפצו מהגג לפני כמה ימים..)
ואם יש כאלה שמעדיפים לעשות את האינטרקציות החברתיות שלהם רק מחוץ לבית אז שיבושם להם, לא צריך להכריח מישהו להכניס בן אדם לאיזור האישי שלו רק "כדי לראות איך הוא מסתדר ביחד". הרי בסופו של דבר לכל אחד יש את האיזור האישי שלו, שזה יכול להיות רק המיטה שלו או רק החדר שלו, אז למה שלא יהיה רק הבית שלו? |
|
בס"ד אכן אתה צודק...כל אחד שונה מחברו... אך מה שבטוח שזה לא טוב...לא כי אני אמרתי  הבורא שברא את האדם אמר זאת,שחור על גבי לבן,לא מפרשים ולא דרש/רמז/סוד... כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" (בראשית י"ח,ב'), אך מאידך בהר עיבל נכתב שה' נתן בחירה לאדם לבחור בין הרע לטוב... וגם נכתב בסוף במה כדאי לבחור...  אז ברור שלכל אחד יש בחירה חופשית,אך צריך לדעת שלהיות כך זמן ממושך,זלא טוב לאדם,לא כי פרויד אמר/(להבדיל)רב אמר, אלא ה' בכבודו ובעצמו אמר זאת.אני מקווה שזה מקור מספיק חזק  נכון שלכל אחד יש "איזור אישי",אך כשהאיזור הזה מתרחב לחדר אישי ואח"כ לבית אישי,לפני חתונה, זה יוצר הסתגרות מסויימת,לדעתי,דבר שעלול להקשות יותר על ההסתגלות לחיים הזוגיים אח"כ. בנוסף לזה אם עוברים שנים במצב כזה,האדם מתרגל לחיות כבודד ויתכן שיהיה לו קשה להכניס מישהו נוסף ל"איזור האישי" שבנה לעצמו במשך השנים וייתכן שהבת זוג תתפס אצלו אפילו כמטרד לחיים שבנה לעצמו,אם כבר התרגל ו"טוב" לו עם המצב...(כך שגם אם ימצא את זיווגו,אם יהיו קשיים קלים,יתכן שהיד תהיה קלה על ההדק,לרצות לחזור למצב הקודם/לרצון להסתגר ולא לתת יחס פתוח לבת זוג "הפולשת" ל"איזור האישי") כך שלדעתי,צריך להיזהר לפני שמחליטים להרחיב את גבולות ה"איזור האישי" לבית שלם  לאורך זמן... _________________
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 11:35:10
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 11:41:15
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 11:08 |
|
| |
בס"ד נ.ב וגם ב"איזור האישי"- מיטה/חדר אישי... הייתי ממליצה לעשות שעות ביום/בשבוע,להכניס "אורחים" לחדר... אני לפעמים קוראת לאחיי הקטנים...לחדרי,שמה סרט מצוייר קצר/סרטון מצחיק או כמה שירים יפים וחדשים... כשאני יושבת באמצע והם כשתילי זיתים סביבי...  וכך אנחנו צוחקים ביחד ונהנים,כשבא לי שילכו? אני אומרת "זהו סיימנו...פעם הבאה אראה לכם עוד דברים" והם מכבדים... כך אני נהנית מ"אזור אישי" אך מאידך שוברת את ההרמטיות של זה... כשהאיזור האישי נהייה הרמטי מדי ולא יוזמים "אורחים"(אחיות/חברות) לדעתי זה מביא להסתגרות בתוך בועה...ולא שאני "מארחת" בגלל זה,אני אישית גם נהנית איתם;) _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 11:18:10
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 11:23 |
|
| |
בס"ד *(בראשית ב',י"ח)  _________________
*שנים עוברות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 11:59:06
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 12:02 |
|
| |
אם טוב לך לחלוק את המרחבים האישיים שלך עם אחרים שיבושם לך, יש כאלה שלא. (ולכן גם מעדיפים להתרחק מהקן המשפחתי כדי לעצב לעצמם איזור אישי משלהם, שזה העניין שהוליד את האשכול) גם אנשים שהתחתנו ישירות מבית ההורים לעיתים לא הסתדרו עם בן/בת הזוג כשזה הגיע לכדי לגור תחת קורת גג אחת, והיו גם מקרים הפוכים כך שזה לא בהכרח קובע ותלוי בעוד כמה דברים. "לא טוב היות האדם לבדו" - מי קבע שלכן צריך להיות ביחד כל הזמן? כמו בכל דבר צריך איזון, ולכל אחד המינון המתאים לו וא"א להשליך מאחד על השני.. (ועדיין לא ראיתי בדברייך הסבר למה גבר לא ואשה כן, שמזה התחיל כל הדיון) ודרך אגב, כשאומרים בתורה משהו בכללית לבני האדם, זה בנוגע לרוב בני האדם בדר"כ כי לא יפרטו יוצאים מן הכלל לכל דבר. כמו למשל שיש מצווה לאכול מצות, אבל יש כאלה שרגישים לקמח ולהם המצווה תהיה דווקא סבל.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 12:12 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד מזל טוב...איזה יופי  בגיל הזה?נראה לי ההורים גרו אצלם  נ.ב זה כ"כ לא רגיש לעשות כתבה מחגיגה אישית...שלא בטוח שהבחורה מעוניינת בפרסומה  _________________
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 12:22 |
|
| |
בס"ד אני חושבת שזה בריא לכל אחד לחלוק את המרחב האישי שלו עם אחרים לפעמים...  לא כולם פורחים מהקן כדי ליצור לעצמם מרחב אישי הרמטי  יש כאלה שזה בא כתוצאה מהמציאות שמחייבת שינוי אם מכך שרוצים פרטיות יותר/רצון לעצמאות/רצון לחיות במקום שמכיל את האדם בלי הרגשה שיפוטית מציקה,על עצם היותו רווק...אך עדיין רוצים לחיות עם חברה ולא בבדידות... ואם זלא היה מספיק ברור אדגיש שדברי שווים בשוויון מוחלט הן לגברים והן לנשים  בקשר למצה,אכן אתה צודק אך גם מי שזה גורם לו סבל,אדם יר"ש מתקשר לרב,לשאול מה דינו, כי מאידךמרגיש סבל לא לעשות מצווה מהתורה,שהיא חובה בלילה הראשון  והרב בד"כ מוצא לו הקלות כדי שיוכל לקיים את המצווה בכמה שפחות סבל  ובמקרה שלנו...אדם שמרגיש סבל לחלוק את האיזור האישי עם עוד יצור אנוש,צריך להתייעץ מה נכון וטוב לו כדי למנוע הסתגרות  בד"כ הרבה בוחרים בחיית מחמד אם לא מסתדרים עם שותפים  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 12:25:15
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 12:58 |
|
| |
בס"ד אמממ זה יותר מתאר לפרוח מה"קן" ל"עיר מקלט" מפני טילים גרעיניים של החמאס  (מילים מעצבנות) האזנות סתר של הק.ג.ב (לשיחות,מחוץ לדלת ,מהאחים) מואזין שצועק "אללה הוא אכבר"(שבמקרה שלנו שאלות "מתי את יוצאת לשידעך?!") כשאתה אומר מרחב אישי,שלא מתחלק אף פעם עם מישהו...זה נשמע הרמטי...  אממ לא כ"כ הבנתי את הקשר בין האינידווידואל לבין לחיות עם שותף/הכנסת אורחים?  חחחח  סגרנו  בדיעבד של הדיעבד,בכשרות רפורמית  אבל אך ורק לי מותר כלב פרוותי,לגבר אסור  לגבר,רק תוכי/אוגר/כבש/אפרוח/ארנבת  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 13:36:41
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 13:01 |
|
| |
בס"ד וכמובן שהדיל כולל להזמין אח/חבר ל"איזור האישי" פעם בשבוע/חודש לפחות  _________________
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 13:03:05
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 13:39:15
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2020 13:10 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד וכמובן שהדיל כולל להביא אח/חבר ל"איזור האישי" פעם בשבוע/חודש לפחות  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/01/2020 13:03:05
|
|
מה קשור?
|
|
|
|
|