|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:00 |
|
| |
זה עוגות שצריך לאכול בזוגות.. אחד אוכל והשני דופק לו על הגב..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:01 |
|
| |
בס"ד חחחחח תודה  לא ידעתי...הייתי "טריה" בתחום  אבל לפעמים אין מנוס.הרעב מכריע לאכול אפילו זבוב מעופף.  אז אני מצטיידת מראש בכוס מים ובודקת שיש פח בסביבה ואז מתחילה לטעום... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/07/2020 15:02:12
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:03 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | זה עוגות שצריך לאכול בזוגות.. אחד אוכל והשני דופק לו על הגב.. |
|
בס"ד חחחחח ממש כך  ועל כך נקרא שמם בישראל "עוגות חנק" 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/07/2020 15:04:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:36 |
|
| |
| בתתימן כתב: |  | | חחח קורע ... מאיפה השם הזה למאכל אדם ?? |
|
"למאכל אדם"? :) לפי ויקיפדיה: מקור השםישנן מספר אגדות הקשורות למקור השם: הראשונה קשורה בכמרים חמדנים אשר מיהרו לאכול את ארוחות הפסטה והיו נחנקים תוך כדי אכילה, כשחלקם אף מצאו את מותם תוך כדי כך. הסבר נוסף מתאר את עקרת הבית האיטלקייה, שבזמן הכנת הפסטה מוציאה את זעמה (ייתכן שבשל חייה הקשים) תוך שהיא "חונקת" את בצק הפסטה, וחמתה עולה עד כדי כך שתוכל לחנוק כומר. סברה שלישית היא שנשות מחוז אמיליה-רומאניה נוהגות להכין מאכלים לכמרים ולאנשי הדת באזור, ובעליהן כועסים על מעשה זה ומוכנים לחנוק את הכמרים על אף שהם אנשי דת. סברה נוספת היא שהאיכרים שבבתיהם הכמרים אכלו בחינם, קיוו שהכמרים ייחנקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:40 |
|
| |
אללה יסטור , מאיפה אתה יודע את כל הדברים ההזויים האלה ????
הסברות 3 ו-4 נשמעות הכי הגיוניות .... כמרים זה יצורים שבהחלט ראויים למיתת חנק...
בכל מקרה לא נראה שיש הכשר על האריזה... יש הכשר מאחורה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:42 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | האמת שפעם קניתי פסטה קפואה שקוראים לה "חונקי כמרים", מזל שאני לא כומר... 

|
|
בס"ד חחחח אהבתי  הייתי מפחדת לטעום מאכל שמצהיר מראש שהוא חונק 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/07/2020 15:42:11
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 15:49 |
|
| |
| בתתימן כתב: |  | אללה יסטור , מאיפה אתה יודע את כל הדברים ההזויים האלה ????
הסברות 3 ו-4 נשמעות הכי הגיוניות .... כמרים זה יצורים שבהחלט ראויים למיתת חנק...
בכל מקרה לא נראה שיש הכשר על האריזה... יש הכשר מאחורה ??
|
|
כן ברור, את רואה ששופרסל מייבאת את זה והם לא מזלזלים בדברים כאלה.
אגב, נראה לי שרוב הפסטות מיוצרות באיטליה, וכמדומני שמעיקר הדין לא צריך הכשר לפסטה פשוטה, שווה לברר.. (סתם לידע, למשל אם אתה בחו"ל ואין אוכל כשר באיזור)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 16:41 |
|
| |
בס"ד אבל זה מורכב מקמח...אז לא צריך ניפוי? 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 10/07/2020 16:41:27
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 16:55 |
|
| |
לחם מקמח לא מנופה לא כשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 17:32 |
|
| |
יוווו ידעתי שמתאים לך להמציא לעצמך היתרים .. אם בחלב אי אפשר לסמוך על הגויים איך אפשר לסמוך עליהם כשזה מגיע לפסטה ? אולי הם החליטו ששומן חזיר מוסיף לזה טעם פיקנטי ???
ואם לא מנפים את הקמח ויש שם תולעים איך זה כשר בעיניך ??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 17:42 |
|
| |
כי חלב אפשר להחליף בחלב לא כשר, קמח אי אפשר להחליף בקמח לא כשר. יש רשימת רכיבים, ידוע שפסטות של חברות מוכרות מכילות רק קמח ומים. בזמן הגמרא היהודים היו קונים בצק מהגויים לפעמים.
את יודעת בוודאות שהיתה תולעת? כמה פעמים מצאת חרק (לכלוך או נקודה שחורה לא נחשב) בפעמים האחרונות שניפית קמח? אם אין חשש סביר ביותר שיש שם חרקים אז לא. אגב, סתם לשם הידע, גם אם נניח שהיו שם חרקים הם כבר התבטלו בשישים. תזכרו את זה פעם הבאה שאתם שותים יין, כי הענבים שנבצרים בכרם נזרקים למכונה ללא שטיפה!
שוב, כמו שאמרתי זה הבסיס של ההלכה, אח"כ כל אחד שמקפיד על כשרויות מהדרין וכו' זה שונה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 17:48 |
|
| |
טוב יכול להיות שאתה צודק בכל מקרה אני מעדיפה לשאול רב כי אני באמת לא מבינה בהלכות....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2020 17:50 |
|
| |
גם אני סייגתי את זה רק למקרים שנמצאים במקומות שאין בהישג יד אוכל כשר. תכל'ס אין הבדל בין זה לבין פת עכו"ם שמותר לאכול במקום שאין לחם ישראל..
|
|
|
|
|