|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:32 |
|
| |
בס"ד זהו מלכתחילה הבלדי היה נשמע לי מגרה יותר  פעם הגעתי לבית הכנסת של ספרדים...כמעט התעלפתי מהסילסולים כל התפילה,עם קול כבד... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:33 |
|
| |
בתתימן
חחחחח... אני בלדי... י'הורסת...
חחחח לא נפגעת נכון ??? וגם אחרי התפילות המצ'ומקות האלה כל כך קשה לך לעמוד לשמונה עשרה של שתי דקות ? חחח סתם אני ממש מבינה אותך כי אני באותה סירה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:34 |
|
| |
בס"ד ההיפך זו מעלה שאין לך אתזה. קבלת עול בלי לשאול שאלות זה מצרך יקר היום  כמו שנאמר "שהיום לא פשוט להיות יהודי פשוט" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:35 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
שהגבר צריך ללכת לעבוד רח"ל?
אם אישה רוצה שבעלה יעבוד זו זכותה המלאה ... לא יודעת כל כך מה יש לשאול בזה  |
|
בס"ד נכון..ההיפך רבנים ספרדים הכי בעד זה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 03:36:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:36 |
|
| |
בעד מה?? שגבר יעבוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:36 |
|
| |
בתתימן
כשאמרתי השקפה, לא התכוונתי רק למושג "השקפה"- שאלות באמונה וכו', רציתי לבדל את זה משאלות בהלכה...הייתי אצלו פעמיים, לגבי עניין מאוד מאוד מורכב שעברתי, והוא כל כך עזר לי... הוא אמר לדוד שלי (שנמצא איתו בקשר טוב מאוד והיה מעורב בעניין) שכל פעם לפני שהוא נכנס למסור בישיבה שיעור, הוא מכוון שהשיעור יהיה לזכותי... את לא מבינה איזו תחושה זה נותן... הוא ממש כמו סבא... ככה אני מרגישה.. כשישבתי אצלו, לא הרגשתי שבאתי לשבת מול רב... ממש לא. הרגשתי שאני מדברת עם סבא שלי, הוא מדבר בגובה העניים, את רואה עליו שאכפת לו ממך... ואחרי תקופה, הוא התקשר להורים שלי לשאול מה איתי, ואם העניין ההוא הסתדר..מבחינתי, הוא הרב שלי גם אחרי החתונה..
יווו איך אני שונאת לשפוך את הלב לפני גברים , תמיד מרגיש לי לא צנוע כזה , אפילו השיחות עם המנהל בסמינר הרגישו לי ממש בעייתיות , הוא לא היה מספיק רציני והעיז לחייך אלי ולהסתכל לי בעיניים ... מעניין שיש כאלה שזה בסדר מבחינתם כנראה עניין של חינוך 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:37 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד זהו מלכתחילה הבלדי היה נשמע לי מגרה יותר  פעם הגעתי לבית הכנסת של ספרדים...כמעט התעלפתי מהסילסולים כל התפילה,עם קול כבד... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואצלנו הבלדי, את בקושי מבינה משהו.. , אבל אין מה לומר, שהתפילות של התימנים יפות ומרגשות... במיוחד בסליחות..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:38 |
|
| |
בתתימן
ההיפך זו מעלה שאין לך אתזה. קבלת עול בלי לשאול שאלות זה מצרך יקר היום  כמו שנאמר "שהיום לא פשוט להיות יהודי פשוט"  חחחח חמודה , הלוואי והייתי מקבלת עול ככה בלי שאלות , לאחרונה אני רק מחפשת היתרים ... שה' יעזור לי ..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:40 |
|
| |
יווו איך אני שונאת לשפוך את הלב לפני גברים , תמיד מרגיש לי לא צנוע כזה , אפילו השיחות עם המנהל בסמינר הרגישו לי ממש בעייתיות , הוא לא היה מספיק רציני והעיז לחייך אלי ולהסתכל לי בעיניים ... מעניין שיש כאלה שזה בסדר מבחינתם כנראה עניין של חינוך [/quote]
את חושבת שזה היה לי קל?? התפדחתי רצח, והייתי עם העיניים למטה כל הזמן הזה שהייתי שם, אבל זו תחושה שאת בחיים לא תביני עד שלא תעמדי שם.. ובמיוחד שזה היה נושא רגיש מאוד, שזו אמורה להיות הכי פדיחה שיש, ובאמת בהתחלה התפדחתי, אבל אחרי כמה דקות, הרגשתי שיושב פה מולי מישהו שדואג לי באמת, לא הרגשתי שאני יושבת מול רב... ממש לא.. וזה נכון שצריך לדעת גם מול מי לפרוק... אני לא אלך ואפרוק מול כל אחד את מה שעובר עליי...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:40 |
|
| |
פעם הבאתי את חברות שלי החסידות לבית כנסת הספרדי לסליחות , הם אמרו שהתפילה מאד מרגשת והמילים מאד כנועות ... אין התפילה הכי יפה אצל הספרדים זה סליחות ... אצל התימנים אני לא מצליחה להבין כלום .. רק שהם שרים ממש ממש ממש יפה ביחד 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:42 |
|
| |
אצל ספרדים- הם לא אומרים סליחות, הם שרים סליחות, ושירים זה תמיד יפה, ואין לי משהו נגד זה- להיפך, אני כל שנה אצל הרב אלבז, משהו מיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:43 |
|
| |
לא יודעת איך יכלת לפרוק את זה מולו , אני בכל מקרה אעדיף אישה ב100 אחוז . לא חסר נשים חכמות וצדיקות , אני עכשו התחלתי ללכת לאיזה יועצת מקסימה , כל רגע שאני אצלה זה פינוק אמיתי.. בכל מקרה סחתיין על ההקרבה .. אני שונאת לשתף בדברים רגישים ... זה סוחט 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 03:44 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  |
| בתתימן כתב: |  | חחחחח... אני בלדי... י'הורסת... חחחח לא נפגעת נכון ??? וגם אחרי התפילות המצ'ומקות האלה כל כך קשה לך לעמוד לשמונה עשרה של שתי דקות ?חחח סתם אני ממש מבינה אותך כי אני באותה סירה ... |
|
חחח... נראה לך?? אבל קשה לי עם השעה, לקום מוקדם בבוקר לתפילה... גם עם מנחה וערבית היה לי בהתחלה קל, חודש כזה הצלחתי כל ערב, ועכשיו כבר שבועיים אני מאוד מזגזגת עם זה.. לצערי... |
|
בס"ד כל הכבוד לך...צדיקה שאת  ה' מעריך כל מאמץ שלך ורואה את הקשיים ואיך את מתגברת בכל פעם מחדש! אבל לדעתי, כדי שיהיה לך קל יותר אל תעמיסי על עצמך כבר על ההתחלה להיות מושלמת  כמו שנאמר "תפסת מרובה לא תפסת" תתחילי להקפיד רק על ברכות השחר ותפילת מנחה/ערבית... אם פיספס מנחה?תתפללי ערבית, עד שתרגישי שזה חלק מחייך ואז תעלי לשלב הבא  זו המלצתי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 03:53:27
|
|
|
|
|