|
|
| נשלח ב-12/7/2020 12:08 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד אגב, אדם לא הצלחתי לצטט את מה שהבאת מויקיפדיה  פשוט מידע מהמם!לא ידעתי שזה חלק גדול מהאיסור ושיש היתרים כאלו... תודה על העשרת הידע... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל העניין של בישול גוי (בדברים שאין בהם חשש מאכלות אסורות כמובן) הוא כדי למנוע התקרבות אליהם ונישואי תערובת.
מכיון שכך, בדברים שאפשר לאכול אותם חיים והם לא מאכלים חשובים ("עולים על שולחן מלכים" כהגדרתם בתלמוד) אין בזה בעיה של בישול גוי מכיון שזה לא מאכל חשוב והגוי לא עשה לך טובה בבישול (כי אתה יכול לאכול את זה חי) אז חשש הקירבה פה לא שייך.
לכן הרבה יהודים דתיים הולכים לנגב חומוס באבו גוש, למרות שחומוס הוא מבושל, מכיון שחומוס אפשר לאכול אותו חי וגם אני לא חושב שהמלכה אליזבת מנגבת חומוס בארמון בקינגהאם..  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 12:26 |
|
| |
בטל בשישים..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 12:42 |
|
| |
חחחחחח אתה כל הזמן מוצא היתרים , מה אז מבחינתך מותר ללכת לחומוס של אבו גוש ?? אתה היית הולך ?? אז למה בכלל צריך הכשר לחומוסיות ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 12:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בטל בשישים.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 13:28 |
|
| |
אתה רואה חרק על גרגיר החומוס השלם? אם לא, אז מה הבעיה? אני מניח גם שבלי מסעדות לא ישימו בכוונה חרקים, גם אם הם יראו תוצרת מנוגעת כלשהי הם ישטפו אותה טוב. אתה יודע בטח שחרק אחד בצלחת יעלה להם הרבה יותר ממחיר המנה מהרבה בחינות. לא לאכול חרקים זאת לא המצאה יהודית..
לא הבנתי את השאלה השניה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 14:22 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אתה רואה חרק על גרגיר החומוס השלם? אם לא, אז מה הבעיה? אני מניח גם שבלי מסעדות לא ישימו בכוונה חרקים, גם אם הם יראו תוצרת מנוגעת כלשהי הם ישטפו אותה טוב. אתה יודע בטח שחרק אחד בצלחת יעלה להם הרבה יותר ממחיר המנה מהרבה בחינות. לא לאכול חרקים זאת לא המצאה יהודית..
לא הבנתי את השאלה השניה.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2020 15:17 |
|
| |
חרק שלא נראה בעין רגילה לא נחשב איסור, ובדיקה נצרכת רק במקרה שיש חשש סביר ביותר לחרקים.
אם החומוס שלם אז אין בעיה, ואם יש בו חור אז תזרוק אותו, ואם אתה ממש מחמיר אז תוציא את הגרגרים ותאכל את החומוס. בתיאבון!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 23:29 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 23:31 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | חרק שלא נראה בעין רגילה לא נחשב איסור, ובדיקה נצרכת רק במקרה שיש חשש סביר ביותר לחרקים.
אם החומוס שלם אז אין בעיה, ואם יש בו חור אז תזרוק אותו, ואם אתה ממש מחמיר אז תוציא את הגרגרים ותאכל את החומוס. בתיאבון! |
|
בס"ד אויי גיוועלד! רק העיידוע החריידיס בחומוס בלבד!שומו שמיים ללכת לרעות בשדות זרים! אויי מי יודע אם לא שמו שם שומן כבש שלא נשחט כהלכה?או הכלי שבו נאכל החומוס, אולי הוגש בו בשר פיגייולים? אויי גיוועלד! 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/07/2020 23:32:21
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2020 23:45 |
|
| |
סתם לידע הכללי, ערבים לא אוכלים חזיר..  ומבחינת ההלכה נטו, אין בעיה שגוי בישל בכליו מכיוון שסתם כלי אינו בן יומו (ז"א לא השתמשו בו ב24 שעות האחרונות למשהו אחר) אחרת כל דבר היה אסור בבישול גוי ולא רק דברים שהגדירו בהלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 00:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2020 00:08 |
|
| |
לא שיש בו נבלה עכשיו כמובן.. חומוס למשל זה לא דבר חם אז לא משנה מה אכלו בצלחת קודם..
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 14/07/2020 00:10:55
|
|
|
|
|