| נשלח ב-2/2/2020 07:06 |
|
| |
ג'וק אייכה???
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 07:28 |
|
| |
אני הבאתי מדי פעם עדכונים (ממומחה מטוסי המקצוענים בארץ) ומכיוון שלעגו אז שיחפשו את הגוקים (שדרך אגב ג'וק היה מצויין). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-2/2/2020 07:53 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 09:19 |
|
| |
כמדומני, שהג'וק ראה שעוד כמה מתערבים, והחליט שהוא מיותר, ואז הספרן ודבוקרבו כנראה נעלבו, ועכשיו נותרנו קרחים מכאן ומשם.. הג'וק היה איכותי ומספק! חבל שנכנסו לו לפינה הזו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 02/02/2020 09:19:58
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 09:24 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
כמדומני, שהג'וק ראה שעוד כמה מתערבים, והחליט שהוא מיותר, ואז הספרן ודבוקרבו כנראה נעלבו, ועכשיו נותרנו קרחים מכאן ומשם.. הג'וק היה איכותי ומספק! חבל שנכנסו לו לפינה הזו..
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 02/02/2020 09:19:58 |
|
אני שמעתי שהיה מו"מ כלשהו בינו להנהלת האתר, כזה שעלה על שרטון בסופו של דבר. (כמדומני שהיו פעמים בודדות של כתבות תחזית באתר מג'וק עצמו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 10:07 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
כמדומני, שהג'וק ראה שעוד כמה מתערבים, והחליט שהוא מיותר, ואז הספרן ודבוקרבו כנראה נעלבו, ועכשיו נותרנו קרחים מכאן ומשם.. הג'וק היה איכותי ומספק! חבל שנכנסו לו לפינה הזו..
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 02/02/2020 09:19:58 |
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 10:43 |
|
| |
טוב עשה אךטובוחסד שפתח את האשכול.
אנו נמצאים בפתחו של שבוע דרמטי שבו בנקודת הזמן שבה אנו עומדים כל המודלים הגלובאליים הרציניים (שמספקים תחזיות לטווח של שבוע פלוס) חוזים פתיתים קפואים בבירה בעוד כשבוע ימים בערך. זה לא דבר של מה בכך. ראוי להדגיש שזה לא קרה מתחילת החורף. אין ספק שהחורף הארץ-ישראלי מעביר הילוך ומתחיל להיות כאן מעניין.
אבל רגע לפני שאתם שוקעים בחלומות לבנים. התזמון ואופי האירוע, משכו, ועצמתו נפרסים על גבי שלל תרחישים של הרצות המודלים השונות ׁשמזגזגים אף בינם לבין עצמם (נכון לכרגע האמריקאי שם על המוקד את שישי-שבת ואילו האירופאי את שבת-ראשון). בנוסף צריך לזכור שיכולות המודלים לחזות שלג בעוד כשבוע, הן לא גבוהות. וצריך לקחת הכול בעירבון מוגבל. בלבי מנצנצת התקווה שאחרי ארבע שנות יובש, בירתנו וגלילותיה סוף סוף ייצבעו בלבן.
(ניסיתי לחקות את ג'וק. ספרו לי אם הצלחתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 10:52 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | טוב עשה אךטובוחסד שפתח את האשכול.
אנו נמצאים בפתחו של שבוע דרמטי שבו בנקודת הזמן שבה אנו עומדים כל המודלים הגלובאליים הרציניים (שמספקים תחזיות לטווח של שבוע פלוס) חוזים פתיתים קפואים בבירה בעוד כשבוע ימים בערך. זה לא דבר של מה בכך. ראוי להדגיש שזה לא קרה מתחילת החורף. אין ספק שהחורף הארץ-ישראלי מעביר הילוך ומתחיל להיות כאן מעניין.
אבל רגע לפני שאתם שוקעים בחלומות לבנים. התזמון ואופי האירוע, משכו, ועצמתו נפרסים על גבי שלל תרחישים של הרצות המודלים השונות ׁשמזגזגים אף בינם לבין עצמם (נכון לכרגע האמריקאי שם על המוקד את שישי-שבת ואילו האירופאי את שבת-ראשון). בנוסף צריך לזכור שיכולות המודלים לחזות שלג בעוד כשבוע, הן לא גבוהות. וצריך לקחת הכול בעירבון מוגבל. בלבי מנצנצת התקווה שאחרי ארבע שנות יובש, בירתנו וגלילותיה סוף סוף ייצבעו בלבן.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2020 11:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 10:08 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | טוב עשה אךטובוחסד שפתח את האשכול.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 10:23 |
|
| |
בעדכונים האחרונים המודלים מנמיכים ציפיות. מעדכון לעדכון השלג החמקמק מתרחק מהבירה ונסוג צפונה לרמת הגולן. תקווה עדיין מפעמת, אך היא קלושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 11:59 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בעדכונים האחרונים המודלים מנמיכים ציפיות. מעדכון לעדכון השלג החמקמק מתרחק מהבירה ונסוג צפונה לרמת הגולן. תקווה עדיין מפעמת, אך היא קלושה. |
|
עדכון צהרים יש שיפור לשבת. איסי עדיין מראה שלג רציני. אך הוא היחיד. קור קיצוני יהיה בתחילת שבוע הבא. בעיקר בלילה בין שני לשלישי. מעלות שמתקרבות לאפס ברוב רחבי הארץ. כרגע לא רואים מפות של משקעים. אך אם יהיה משקעים. יהיה שלג בגבהים נמוכים (350-400 מטר) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 08:07 |
|
| |
מישהו מבין מפה מה המצב בשישי שבת? https://www.seasonet.co.il/forum/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%92-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 09:58 |
|
| |
הסיכוי לחסימת צירים בשישי-שבת-ראשון-שני (בשל מזג האוויר, לא בגלל הפלג..) שווה ערך לסיכוי של גוש ימין-חרדים להשיג 61. אולי ביבי יטוס לפוטין ובחזרתו לארץ יביא במטוסו שלג סובייטי מהכיכר האדומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 16:32 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הסיכוי לחסימת צירים בשישי-שבת-ראשון-שני (בשל מזג האוויר, לא בגלל הפלג..) שווה ערך לסיכוי של גוש ימין-חרדים להשיג 61. אולי ביבי יטוס לפוטין ובחזרתו לארץ יביא במטוסו שלג סובייטי מהכיכר האדומה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 23:14 |
|
| |
ערב טוב!
לצערי בעקבות חוסר זמן לא יוצא לי לבקר כאן, והאמת גם אין לי כ''כ זמן לשבת ולנתח מפות!
ראשית לשאלת השאלות-יהיה שלג בירושלים או לא? התשובה: שמי שיאמר כן, יש לו על מי לסמוך, ומי שיאמר לא-גם הוא נתמך בגדולים...
אז מה בעצם קורה פה? לפני הכל! צריך לזכור שמפתח הגשמים נמצא ביד הרבש''ע, והוא לבדו משנה עיתים ומחליף את הזמנים!
ולאחר ההקדמה: ראשית, לצערי המודל האמריקאי (GFS) שעובר כל שנה אופטומיזציה ושקלולים חדשים כדי לנסות ולשפר את יכולת דיוק החיזוי ע''י אלגוריתמים חדשים, גרם לכך שבשנים האחרונות יכולת החיזוי שלו לאזורינו ירד מאוד, וניתן לראות זאת בזיגזוגים שלו בין עדכון לעדכון. ניתן לראות דוגמא למצב העגום: לפני כשנתיים המודל חזה סערת ענק של שלג באיזור ניו יורק מנהטן-השביתו שם את כל האיזור כולל: טיסות, רכבות, תחבורה ציבורית. דיברו על סופת המאה, ובסופו של דבר הסופה עברה לפיטסבורג... וגם שם היא לא הייתה כמו שחשבו וצפו (אגב המודל האירופי אז אמר להם שלא הולך להיות כלום, אבל הגאווה האמריקאית...) (עוד נקודה צדדית: לפני כשנה הם ניסו להעלות לאוויר מודל חדש בשם PARA, ולהוציא את המודל הישן GFS לגמלאות, אולם לאחר שגילו את הבעייתיות שלו, הורידו אותו לגמרי). שנית: המודל האירופאי (השירות המטאורולוגי עובד אתם), שיחסית לשנים עברו היה קולע למטרה, השנה לא בדיוק מצליח בכך. מי שכן מצליח להפתיע יחסית לאזורינו הוא המודל הקנדי-הידוע בגוזמאותיו בשנים עברו, ודוקא השנה הצליח די יפה לתת מפות סינופטיות שיחסית הוכיחו את עצמם!
ומה בכל אופן טמון לנו בימים הקרובים: ישנה מאסת קור מהקוטב ששולחת אלינו זרוע דרך רוסיה וטורקיה ומגיעה עד פאתי ארץ ישראל. כרגע אין סנכרון מושלם בקור בין השכבות הגבוהות (היווצרות עננים ומשקעים) לנמוכות (שיצליח לרדת שלג), אבל אם מזלנו יתמזל והקור ירד מעט יותר למטה, ויצליח להסתנכרן ביחד עם המשקעים, אזי בצורת השלג (5 שנים!!) של ירושלים תגיע לקיצה-כרגע זה לא נראה כך, אך צריך לזכור שיש עדיין זמן לשיפורים, וכמו שכרגע מעדכון לעדכון ישנה התמנות ביחס לימים הקודמים-כך זה יכול ברגע האחרון להקצין, ולא בשמים היא. . .
ועכשיו לתחזית: מחר יום רביעי-יהיה אחד מהימים היותר חמים שידענו בתקופה האחרונה, השמים יהיו יחסית בהירים עם מעט עננות. אבל אל דאגה-כל זה הנו השקט שלפני הסערה! כבר ביום חמישי מהצהרים יחלו לנשב רוחות שיתחזקו מאוד לקראת ערב, גשם צפוי לרדת בצפון, ומהמרכז עד הנגב יתכנו גשמים חולפים בעלי אופי מקומי. בדרום יעשה אביך. ביום שישי העסק מעלה הילוך הרוחות יתחזקו [בין 50-70 קמ''ש עם משבים עד 90 קמ''ש], בשעות הבוקר צפוי להיות גשום וסוער בעיקר בצפון הארץ, הטמפרטורות ירדו במידה ניכרת, ובחרמון ירד שלג. לקראת ליל שבת הגשם ידרים, ויעשה גשום וסוער עם מטחי ברד מצפון הארץ ועד הנגב. בפסגות הגבוהות של הרי הצפון יחל לרדת שלג. בשבת משעות הבוקר צפוי להיכנס קור משמעותי יותר, ושלג ירד בפסגות הצפון וברמת הגולן, וכן בפסגות הגבוהות של הרי המרכז, ומשעות אחה''צ המאוחרות יתכן שלג קל בירושלים. .
עד כאן להיום. ותזכרו שמבחינת החודש הלועזי, עיקר השלגים בירושלים היו בחודש זה, כך שגם אם לא נוציא ממערכת זו שלג, עדיין לא אפסה תקווה.
כטו''ס
 |
|
|
|
|
|