|
|
| נשלח ב-4/2/2020 22:48 |
|
| |
מסקנה: מייסדי המיזם העסקי "ינוקא" עשו טעות מרה בבחירת היח"צן שעליה הם משלמים כעת ביוקר...ואכמ"ל וסוד גדול יש בדבר! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 23:32 |
|
| |
בבא, צורת המריבה שלך עם איש חשוב לא מוסיפה לכבוד האשכולות שלך מאומה. אדרבה, היא גורעת מאוד ונראית אובססיבית להחריד ומיותרת. מותר לבנאדם להביע את דעתו גם אם היא לא הכוס תה של רוב הגולשים בפורום וגם אם היא קצת טיפשית פה ושם. המילים המכוערות גם מצדך וגם מצדו מקומם אינו כאן, אבל כבר כתבתי שכנראה למערכת טוב עם הביטויים משום מה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 23:56 |
|
| |
דווקא מאז ההתפרצות האחרונה של הבאבא זוטא התחלתי להעריץ יותר את איש_חשוב. כולם רואים איך שהבאבא זוטא מדבר כמו תגרן בשוק ואף גרוע מכך, ואיש_חשוב עונה לו רגוע ובצורה מכובדת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 02:13 |
|
| |
פדהאל
| avishai323 כתב: |  | יש מחקרים כאלו, ויש גם אחרים. בפשטות, המחקרים השוללים, נעשו על גרפולוגים שלא היו באמת מומחים.
אשמח אם תפנה אותי למחקר רציני אחד שתומך.
ראה בקישור להלן. ככלל, המחקרים שנעשו לגבי התאמה לעבודה, רדודים מעיקרם. כיון שגרפולוג טוב יכול להבין באופי של האדם, גם אם אינו מבין דבר וחצי דבר בעניין התאמת האופי של האדם לעבודה הנדרשת.
|
|
חתכתי את הקישור כדי לא לשבש את תצוגת העמוד.
לא הצלחתי להיכנס לאתר של הקישור, לא יודעת למה. משהו שם משובש. אולי מחר יתחבר.
הטענה שלך אינה נכונה כלל, כי לכל בן אדם יש הבנה בסיסית בהתאמה של אנשים לעבודה, ואם הגרפולוגים היו מבינים טוב את אישיות האדם, הם היו צריכים להצליח להתאים לפחות קצת יותר מהתאמה של אנשים שהם לא גרפולוגים. ממש כמו שאדם שמכיר מישהו יכול להתאים אותו לעבודה יותר טוב מאדם שלא מכיר. ואל תכתוב לי עכשיו שיכול להיות שההוא שלא מכיר יתאים יותר טוב, ברור שיכול להיות, אבל אנחנו מדברים על סטטיסטיקות של מחקרים שבדיוק בשביל זה בודקים הרבה מקרים ויש מבחנים סטטיסטיים שבודקים את הסיכוי לשגיאות כאלו. בקיצור, מה שכתבת נוגד את כל המושג של מחקר, לאו דווקא מחקר אקדמאי, שעיקרו הוא השוואה בין שני דברים שהשוני ביניהם אמור לבדו לעשות את ההבדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 03:10 |
|
| |
| שלג_דאשתקד כתב: |  | | דווקא מאז ההתפרצות האחרונה של הבאבא זוטא התחלתי להעריץ יותר את איש_חשוב. כולם רואים איך שהבאבא זוטא מדבר כמו תגרן בשוק ואף גרוע מכך, ואיש_חשוב עונה לו רגוע ובצורה מכובדת. |
|
תודה, למרות שנפלתי כאן פעם אחת ועניתי לו כן בשפתו, אבל בעיקרון אני די מתאפק לא לרדת לרמה שלו ולשפה שלו למרות שהוא כבר קורא לי כאן רק "הנבל" "הנבל"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 03:17 |
|
| |
| באבא_זוטא כתב: |  |
בתגובה הראשונה של הנבל לעיל (אליה לא הגבנו...) נכתב:
זה רק סיפור שמישהו סיפר על "הינוקא" ולא ידוע אם זה נכון, ואם "הינוקא" אכן אמר שהוא כתב את "הדף" בגיל שמונה...
והנה כעת לאחר שהבאנו את "הדף המקורי" מעצם כתי"ק של הינוקא ש"צ... נאלץ הנבל (בלית ברירה) "לשנות חזית" וכעת הוא לא מטיל ספק בעובדה שהינוקא ש"צ כתב את "הדף"...
לא זו אף זו, הנבל כבר "מודה" (בלית ברירה) כי: לא יתכן שילד בגיל שמונה כתב את "הדף"...
|
|
נכון, עד שראיתי את כתב היד, אמרתי שאי אפשר לדעת אם הינוקא אכן כתב את זה בגיל 8 או שמי שפתח את האתר החליט כך אבל מרגע שפורסם כאן כתב היד, וראיתי שזה כתב יד של אדם מבוגר ולא כתב יד ילדותי, ישר באתי ואמרתי שאין מצב שבגיל 8 ילד כותב ככה
שינוי חזית..
ורק אזכיר שוב, שהעצומה שנכתבה נגד הניק מבזה הת"ח, נכתב ביום בו הוא פרסם לכלוך נגד הרב עובדיה, גם ציינתי את זה באשכול לא תרבות הדיון בפורום הפריעה לי כמו עצם הפגיעה בת"ח וכל מי שמכיר אותי כאן בפורום ואני לא מעט זמן כאן, יודע שכיבוד תלמידי חכמים, ומחאה על פגיעתם, זה הדבר הכי חשוב אצלי, ולא בכדי, חז"ל קבעו שעונשו של השומע בזיון ת"ח ואינו מוחה, ענשו חמור, וחז"ל הפליגו בלשונם אודות העונש, ידוע גם סיפורו של האור החיים שנענש ויצא לגלות ארוכה בגלל ששמע בזיון תלמיד חכם ושתק לידו, בגלות זו חיבר את מ"ב פירושיו על בחוקותי
רק אצטט כאן מה שמצאתי אודות בזיון ת"ח לדעת את חומרת הענין שהפך להיות כאן מעשה שבכל יום בלי מספיק מחאה כי התרגלנו בגל אי אלו ניקים חסרי יראת שמים
א. אומרת הגמרא:" אמר רב יהודה אמר רב: ''כל המבזה תלמידי חכמים אין לו רפואה למכתו''. ב. וכתב הרמב''ם:''עוון גדול לבזות את החכמים או לשנאותן, ולא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים''. ג. ובמשנה שנינו "ואלו שאין להם חלק לעולם הבא; האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים, ואפיקורס'' ובגמרא פירשו רב ורבי חנינא אמרו שניהם:''אפיקורס זה המבזה תלמידי חכמים''. נמצא אם כן שהמבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא. ד. ונפסק להלכה ב"שלחן ערוך". ומי שביזה ת''ח, אפילו בדברים אפילו שלא בפניו, בית דין מנדין אותו ואין מתירים לו עד שירצה החכם שנידוהו בשבילו. ואף אם התחיל החכם קצת, אין רשות לכל אדם להחציף נגדו לענות לו בעזות. וחייבים כל העם לנהוג במנודה כל דיני נידוי, כגון שלא לצרפו למניין ושלא לשבת בתוך ארבע אמותיו. עד שימחל לו החכם ויתיר לו נידויו. ה. ואף אם לו יצויר שטעה החכם, כבר כתב הרדב''ז שאם תלמיד חכם טועה בעיונו בדבר מעיקרי הדת, יש להתייחס אליו כמו שהתייחסו לרבי הילל. ואין היתר לבזותו, אלא זו סיבה להתווכח, להקשות, כדרכה של תורה. ו. וכתב הרמב''ם, אף על פי שיש רשות לחכם לנדות לכבודו ואין הוא רוצה בכך, במה דברים אמורים? כשבזהו או חרפהו בסתר, אבל תלמיד חכם שבזהו או חרפהו אדם בפרהסיא אסור לו למחול על כבודו, ואם מחל נענש שזהו בזיון התורה, אלא נוקם ונוטר כנחש עד שיבקש ממנו מחילה ויסלח לו.וכל השומע בזיון תלמידי חכמים ואינו מוחה עתיד ליתן את הדין.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/02/2020 03:19:58
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 07:49 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  |
הטענה שלך אינה נכונה כלל, כי לכל בן אדם יש הבנה בסיסית בהתאמה של אנשים לעבודה, |
|
אני סבור הפוך לגמרי. לרוב האנשים אין בכלל הבנה בסיסית בהתאמה של אנשים לעבודה. ולגרפולוגים יש פחות מכולם. כי בעוד כרגיל יש התרשמות מהסוג הלא מוגדר, מה שנקרא חוש שישי. לגרפולוגים אין את זה משתי סיבות. גם הם לא רואים את האדם, והם עובדים רק לפי רשימת תכונות שהם רואים בדף הכתוב. וגם שהם רגילים לשפוט לפי הספר, ולא לפי תחושות אישיות.
התחושות האישיות, יש כאלו שמובילות אותם להצליח, ויש כאלו הפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 17:40 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | מסקנה: מייסדי המיזם העסקי "ינוקא" עשו טעות מרה בבחירת היח"צן שעליה הם משלמים כעת ביוקר...ואכמ"ל וסוד גדול יש בדבר!
|
|

|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 20:34 |
|
| |
אבישי
המחקרים התומכים בקישור שהבאת הם מחקרים שבודקים תוקף ניבוי או תוקף התאמה, אין שם את המחקרים המלאים עם המתודולוגיה שלהם, אבל קשה לפקח במחקרים כאלו שלא יהיו משתנים משפיעים נוספים.
לא מצאתי שם מחקרים תומכים שהם מחקרים השוואתיים, שמשווים בין גרפולוגים לבין כאלו שאינם גרפולוגיים שבדקו כתבי יד, מי מהם אבחן טוב יותר. מחקרים כאלו, אלו שאני קראתי, הראו שאין פער משמעותי או שאין פער כלל. ראה למשל כאן: http://www.haayal.co.il/story?id=1421&NewOnly=2&LastView=2006-04-27%2014%3A59%3A31
או בבלוג חשיבה חדה, או בספר מכונת השקר של בר ובן שחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 21:00 |
|
| |
מכיר את המחקרים השונים. מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).
אתייחס למשפט האחרון מהקישור שהבאת:
ולסיום, עוד דבר אחד: לו הייתי אני גרפולוג המשוכנע בתקפותה של הגרפולוגיה, הייתי עושה כל מאמץ להוכיח זאת למטילים בה ספק. כל עוד הוכחה זו מתמהמהת, השימוש מרחיק הלכת הנעשה כיום בגרפולוגיה אינו מוצדק בעיני.
אני סבור שזה פשוט טעות. כי אלו שמבינים בתחום ועושים עבודה טובה, אין להם עניין להוכיח את העובדה הזו. יש להם מספיק עבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 21:46 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).
|
|
ועל פי מה נבדיל אם הוא "יודע מה שהוא אומר" או מאחז עיניים כמו הרוב? אם לא ע"י מחקרים מדעיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 00:27 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | מכיר את המחקרים השונים. מכיר גם גרפולוגים שיודעים מה שהם אומרים, וגם כאלו שהם מאחזי עיניים בלבד (ולכאורה הם הרוב).
אתייחס למשפט האחרון מהקישור שהבאת:
ולסיום, עוד דבר אחד: לו הייתי אני גרפולוג המשוכנע בתקפותה של הגרפולוגיה, הייתי עושה כל מאמץ להוכיח זאת למטילים בה ספק. כל עוד הוכחה זו מתמהמהת, השימוש מרחיק הלכת הנעשה כיום בגרפולוגיה אינו מוצדק בעיני.
אני סבור שזה פשוט טעות. כי אלו שמבינים בתחום ועושים עבודה טובה, אין להם עניין להוכיח את העובדה הזו. יש להם מספיק עבודה. |
|
הכל סיפורים. חוקר שיביא מחקר שמתקף את הגרפולוגיה בצורה מדעית רצינית, יזכה לתהילת עולם. איזה חוקר לא רוצה כזה דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 03:38 |
|
| |
שלום לך בבא זוטא!
רציתי להפנות את תשומת ליבך בעניין הפורומים שהעלת ופתחת לאחרונה על הינוקא:
אני מבין ששלחו לך בתיבה הפרטית מידע מסויים על הינוקא כפי שכתבת, אך מה אם המידע נשלח אליך בערמה מגורם אינטרסנט שהציג לך את הדברים בצורה מוניפולטיבית בתקווה שאולי תעשה בשבילו את העבודה השחורה שהוא מאוד לא רוצה לעשות..
אין לי קצה חוט למי יש אינטרס להכפיש את שמו של הינוקא, אבל עצם העובדה שבן אדם הפך כל פינה למצוא ולהמציא מידע על אדם אחר מעידה כאלף עדים על חוסר ניקיון כפיים.
במקרים מסוימים אנו הולכים רחוק, ולפעמים רחוק מדי. לפעמים תוך כדי ריצה אנו נוטים לא לעצור ולחשוב, אך במשך הזמן כשאנחנו מביטים לאחור לא פעם היינו רוצים להחזיר אחורה את הגלגל..
כשמסתכלים על דברים בחשיבה בוגרת ומפוקחת אנו חייבים להיות אמיתיים, לעצור לרגע, ולחשוב טוב וכמה פעמים אם אנחנו פועלים נכון. ראשית כל כלפי בורא עולם, שנית כלפי המצפון שלנו, ולא פחות חשוב כלפי הצד השני שלא אחת קרה שלא ראינו או שמענו את עמדתו לפני שחרצנו את דינו..
לצערנו אין אדם חף מטעויות, ולאורך ההיסטוריה שלנו לא חסרים מקרים בהם דאגנו להשמיץ ולחרף דווקא את ענקי הדורות שהיו לנו (במרחק הזמן, ולאחר שהתפזר העשן זה נראה לנו תמוהה איך זה קרה ואיך טעינו בזה בעקביות, אך זה פשוט לכל מבין שכלפי חוץ הצדיקים היו נראים האנשים הפשוטים ביותר וכל מטרת היצר היא שנהיה פזיזים ולא נעצור לחשוב ולבדוק. אזכיר שבזמנו היו כאלו שניסו להשחיר את שם הבעל שם טוב - בכינוי ש"צ, וכן את רבי יהונתן אייבשיץ ועוד צדיקים רבים, ומה חשבו לעצמם אלו שקראו לו כך? מן הסתם חשבו שהם מצילים את העולם..)
לגופו של עניין: ראשית כל אני אדם שלא ממהר לכתוב, לדבר, או להגיב על שום דבר עד שאני בודק בעצמי את העניין טוב טוב, לעומק, וכל דבר לגופו ואכן הדברים צריכים בדיקה, אך תמיד זה צריך להיות באופן הוגן וניטרלי.
וכאן אוכל לומר שאכן בדקתי את הדברים לעומק במשך תקופה ארוכה ורק מכלי ראשון. אתחיל עם זה שהלכתי בעצמי לאחד משיעוריו של הינוקא לאחר ששוחחתי עם כמה רבנים גדולים שהגיעו בעצמם לשיעוריו ועם עוד כמה רבנים חשובים שמכירים אותו (פעולה פשוטה שכל אחד יכול לעשות) ושאלתי אותם איך התרשמו ממנו, והתשובות שקיבלתי היו חד משמעיות, הם הגיעו מעצמם לתהות על קנקנו אחרי שראו או שמעו שיעורים שלו והתפעלו מאוד, וכולם אמרו לי שלא ראו עדיין תלמיד חכם עצום כזה.
לגבי הטענות שמנסים להסתיר את משפחתו, נוכחתי לדעת שגם בזה אין ממש, כל מי שמכירו ענה לי בגילוי לב ולפרטים על כל שאלה ששאלתי על משפחתו או עברו וכו', בנוסף ראיתי שבספריו או בחוברות וכו' מזכירים בעקביות את שם אימו - "שלמה יהודה בן דליה", וכן מוזכר להתפלל לע"נ אביו "גואל בן נעמי", כך שלא הרגשתי שמסתירים דבר, ולא הייתה שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה מספקת.
הטענה שכביכול לא גדל כילד דתי גם היא המשך ישיר וחלק משרשרת הדברים שאילו היו נבדקים היו מתבהרים בקלות, אך כנראה שלמישהו היה פחד גדול לבדוק ולגלות את האמת.. כל מכיריו מילדותו מספרים שתמיד גדל בדרך התורה, וישנן תמונות שלו עוד משנות ילדותו הראשונות עם כיפה לראשו ופיאות ארוכות.
כמו כן דיברתי עם אנשים שהיו גרים בשכנות איתו מצעירותו והם אכן אישרו שהיה מוסר שיעורים מגיל צעיר יחסית, והם קראו לו הינוקא עוד מאז.
לדעתי מטבע הדברים ייתכן שבכל תופעה כזאת ישנם דברים שוליים שיצאו מפרופורציה, אך בשורה התחתונה כל מי שהגיע התרשם והבין שמדובר בתלמיד חכם פלאי עם פשטות ואהבת ישראל אמיתית.
בנוסף רואים שהמידע נגדו הוצג באופן מגמתי ומטעה, כגון גימטריות שהובאו עליו מאתר חסר זהות (ששם מעלים גם גימטריה שדונלד טראמפ הוא המשיח למשל ועוד..), ולא רק שלא צויין שזה הובא מאותו אתר, אלה זה הוצג כאילו זה הגיע ממקור שקשור אליו. וכן להעלות ציטוטים מויקיפדיה או המכלול באופן שלפעמים אתה משתמש בהם כאמינים ולפעמים כנוכלים, ובנוסף להשמיט את העובדה שבאגרון רואים שקוראים לסביו שלמה ויהודה, וכך זה חוזר על עצמו בעקביות..
כמו כן אם יהודי אומר שהוא נולד בליל ט"ו באייר לאחר השקיעה, מדוע שלא נאמין לו..
לסיכום, התוכנית לבנות את מגדל הקלפים היא כך: קודם כל להמציא ולקבוע שמסתירים משהו, אחר כך להמציא מה מסתירים, אחר כך להמציא למה מסתירים, ואז לקבוע מה באמת "התאוריה הנכונה"..
בשורה התחתונה הייתי רוצה להזכיר לכולם שבניגוד לכותבים שיושבים מאחרי ניק וירטואלי, מושאי הפורומים הם אנשים אמיתיים שיש להם אשה, ילדים קטנים, ומשפחה שבשבילם הם כל עולמם, לא צריך להרחיב כמה אכזר העולם ובפרט עולמם של ילדים, ולא צריך דמיון גדול להבין כמה הרס, רע וחורבן יכולה לגרום הוצאת שם רע (לא לחינם אמרו חכמים שלשון הרע שקולה כנגד ג' עברות הכי חמורות).
בתקווה שהדברים יהיו לתועלת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2020 18:08 |
|
| |
בל"נ בהמשך אכתוב כאן תגובה.
תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 06/02/2020 18:11:26
|