|
|
| נשלח ב-9/2/2020 15:25 |
|
| |
אדם_ה1נשלח ב-9/2/2020 14:31) אם לא אז יש לנו 2 "צדיקים" במשפחה.. (יחסים בין אחים במשפחה נחשב תועבה בכל העולם) לה''ו. ע''ע חלון אוברטון. אם לא תבין, הספרן יודע בדיוק במה מדובר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 18:21 |
|
| |
אך כיהודים, זה לא יותר "תועבה" משאר עריות כמו 'אשת איש'. אותה דרגה, אותה חומרה, אותו חיוב מיתה.
זה נכון שיש בכך יותר מיאוס, עקב כך אשר לא אמורה להיות משיכה לקרובות, כמבואר בגמרא. וזה נוגד את הטבע האנושי.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 09/02/2020 18:23:01
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 20:31 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אך כיהודים, זה לא יותר "תועבה" משאר עריות כמו 'אשת איש'. אותה דרגה, אותה חומרה, אותו חיוב מיתה.
זה נכון שיש בכך יותר מיאוס, עקב כך אשר לא אמורה להיות משיכה לקרובות, כמבואר בגמרא. וזה נוגד את הטבע האנושי.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 09/02/2020 18:23:01 |
|
מסתבר שהרמב"ן בפירושו לתורה בתחילת פרשת נוח לא חשב כמוך. ודעתו שיש חומרה יתרה על דבר שהוא מובן מצד השכל גם ללא התורה.
"כי החמס הוא החטא הידוע והמפורסם ורבותינו אמרו (סנהדרין קח) שעליו נתחתם גזר דינם והטעם מפני שהוא מצוה מושכלת אין להם בה צורך לנביא מזהיר"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 22:23 |
|
| |
מתוך ויקיפדיה; קיימות הערכות שגילוי עריות בין אחים נפוץ פי 5 יותר מגילוי עריות בין הורה לילד[51]. כמה מחקרים מציעים שמתבגרים המבצעים התעללות באחים בוחרים לרוב קורבנות צעירים, מתעללים בקורבנות על פני תקופה ארוכה יותר, משתמשים באלימות קשה יותר ומבצעים את ההתעללות בתדירות גבוהה יותר מאשר מבצעים מבוגרים. בהתעללות אחים יש שיעור גבוה יותר של מעשי חדירה לעומת מקרי התעללות של אבות או אבות חורגים. כמו כן, גילוי עריות שנעשה על ידי אח בוגר או אב מביאים לדיווח על רמת מצוקה גבוהה יותר אצל הקורבן, לעומת מקרי אב חורג[51][52][53]. בניגוד לאמונה שגילוי עריות נפוץ יותר בקרב משפחות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך, מחקרים מראים כי התופעה מתרחשת בכל השכבות הסוציו-אקונומיות, ללא הבדל ברמת ההכנסה או ההשכלה של בני המשפחה. בנוסף לכך, התופעה מתרחשת בכל המקומות ללא הבדל של מוצא אתני או הבדלי דת ומסורת. הנפגעים הם בנים ובנות, תינוקות ומתבגרים. גילויי עריות מתרחשים בין אבות ובנות, אבות ובנים, אמהות ובנות, ואמהות ובנים. כמו כן, מבצעי גילוי העריות יכולים להיות דודים, דודות, בני דודים, אחיינים, אחייניות, הורים חורגים, ילדים חורגים, סבים ונכדים. עקב כך, לא ניתן למצוא מאפיין דמוגרפי או משפחתי שיסייע לזהות ילדים שעברו התעללות מינית. https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99_%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2020 23:50 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  |
אך כיהודים, זה לא יותר "תועבה" משאר עריות כמו 'אשת איש'. אותה דרגה, אותה חומרה, אותו חיוב מיתה.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 09/02/2020 18:23:01 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 09:59 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  |
הבעיה הגדולה בציבור החרדי היא שאין לבחור צעיר שום אפשרות לפורקן, גם אם היצר נאגר אצלו מעבר ליכולתיו.
כל מה שיעשה יהיה אסור בשבילו בתכלית האיסור.
וזה מה שגורם לחולה נפש התורן לעשות שטויות
|
|
ובפרט לאור הבעיה הקשה של ריבוי בחורים מבוגרים חסרי תקווה בגור שעל פי גילו נראה שהשתייך לקבוצה הזו, ועל כך אמרו חז"ל מה יעשה הבן ולא יחטא. כפי שציינו קודם, כאשר כל סוגי היחסים חמורים באותה רמת איסור והכל ברמת טאבו, אז לא פלא שכשזה יתפרץ לא תהיה הבחנה בין עריות לאיסורים קלים יותר, הסיבה שהוא תקף את אחותו היא לא משום שיש לו יצר מיוחד לעריות אלא פשוט משום שזה הדבר היחיד שזמין לו מבני המין האחר, וכאשר יש ריחוק ואין קירבה טבעית בין אחים לאחיות יש יותר סיכוי שיהיה יצר כלפי אחות, נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 12:47 |
|
| |
דבר אחד אני לא מבין.
למה רצחו את העובר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 13:38 |
|
| |
תם_יושב
| asher177 כתב: |  | דבר אחד אני לא מבין.
למה רצחו את העובר? |
|
הילד הזה הוא ממזר גמור ע"פ דין, ויש מהפוסקים שהתירו הפלה באופן כזה, עיין שו"ת ציץ אליעזר חלק ט סימן נא. יש עוד סברות להתיר הפלה במקרה זה עקב גילה הצעיר של הנערה, והסיכון שהריון עלול לגרום לה בגיל כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 14:07 |
|
| |
למה כל האשמה מופנית כלפי האח, הרי אין אשה מתעברת מביאה ראשונה וכו'?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 14:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 14:38 |
|
| |
טיעון גאוני, א' דברי התלמוד צריכים הסבר, עובדתית אישה כן מתעברת בפעם הראשונה ב' מי אמר לך שזה היה פעם אחת?
| חרשתן כתב: |  | | למה כל האשמה מופנית כלפי האח, הרי אין אשה מתעברת מביאה ראשונה וכו'? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 15:53 |
|
| |
סוף סוף נקודת אור בחושך המתועב. שהפסיקו את ההריון בבית חולים עם פיקוח רפואי ובלי הערות של רבנים שהחליטו שנם הבעלים גם על גוף של בת שעברה אונס זוועתי ומחליא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 15:58 |
|
| |
| ליידוסית כתבה: |  |
סוף סוף נקודת אור בחושך המתועב. שהפסיקו את ההריון בבית חולים עם פיקוח רפואי ובלי הערות של רבנים שהחליטו שנם הבעלים גם על גוף של בת שעברה אונס זוועתי ומחליא.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 16:16 |
|
| |
בס''ד ע''מ שעובר/תינוק לא יהיה פגום נפשית, פיזית, צריך שהגנים יהיו שונים. מכיוון שהגנים זהים לחלוטין במקרה הזוועתי הנ''ל, רוב הסיכויים שהעובר היה פגום בצורה מסכנת חיים. וגם אם לאו, מסכן את נפשה, ויש לו דין רודף וודאי. ומכיוון, שהילדה קטינה, והוריה הם האפוטרופוסים, וכן חסידי גור, ברי לי שהם שאלו פוסק. נ.ב. לגבי מטען גנטי זהה, הסתכלו על המגזר המוסלנאצי, שבו האבא והאמא, ופעמים רבות גם הסבא והסבתא בני דודים. ורואים בחוש את כמות החולים הקשים אצלם בבתי החולים. אז ק''ו בן בנו של ק''ו, באח ואחות. תמונת הפושע, נשלחה לכמה חברים כאן, מכיוון שאיני מצליח להעלות לאתר. היו שלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|