בית פורומים בחדרי חרדים

חרדית בת 14 עברה הפלה. החשוד במעשה הוא אחיה הגדול.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2020 16:59 לינק ישיר 

לא יודעת ולא רוצה לדעת מה בדיוק קרה שם.
גם ככה מקרים כאלו גורמים לי להתמוטטות עצבים בנפש.

אבל מה שברור לי. שאם היו שואלים רב אם להפסיק או לא. הוא כבר היה מוצא את הפתרון ההלכתי לפי שוסהיים עם המניפולציה הרגשית הנכונה.

המזל של הבת שהטיפול בה הועבר נטו לרופאים בבית חולים ולא לעסקני הקהילה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 17:29 לינק ישיר 
תם_יושב

ליידוסית כתב:
אבל מה שברור לי. שאם היו שואלים רב אם להפסיק או לא. הוא כבר היה מוצא את הפתרון ההלכתי לפי שוסהיים עם המניפולציה הרגשית הנכונה.

יוליוס שטרייכר לא היה מנסח זאת אחרת ממך.
את חלאת המין האנושי.
ואני לא מבין את ההנהלה כאן איך היא לא חוסמת זבל שכזה.

לגופם של דברים, רבנים מתירים הפלות במקרים כאלו, וכבר הבאתי למעלה מקור הלכתי לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 17:52 לינק ישיר 

שואלים? יש פה בכלל דילמה?
והתשובה יכולה להיות גם שלילית.
כמו כל דבר. תלוי איזה רב אתה שואל.

ממתי רבנים אחראים על גופה של נערה? ממתי יש להם סמכות ושיקול דעת במקרה הזה. כזה. זהה. דומה. ושונה?

הקללות שלך מוכיחות שאמא שלך לא פנתה בזמנו לרב הנכון. עכשיו כל האנושות משלמת את המחיר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 18:02 לינק ישיר 
קלעפער

תם_יושב כתב:

יוליוס שטרייכר לא היה מנסח זאת אחרת ממך.
את חלאת המין האנושי.
ואני לא מבין את ההנהלה כאן איך היא לא חוסמת זבל שכזה.

לגופם של דברים, רבנים מתירים הפלות במקרים כאלו, וכבר הבאתי למעלה מקור הלכתי לזה.

אל תגזים. זו דעת יחידאה ואף אחד לא נוהג כמוהו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 20:56 לינק ישיר 

אתה טועה, גם אם רבנים רבים לא מפרסמים התירים רשמיים, כשמגיע לפניהם מקרה ספציפי הם נוטים לקולא.
אני יודע בבירור על גדולי הפוסקים החרדיים בדור האחרון שהתירו הפלות במקרים מסויימים.
אך כמובן שזה לא התירים בסיטונאות אלא כל מקרה לגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 21:31 לינק ישיר 

בזמננו אנו (עני) בהחלט יש להתחשב במצב הנפשי השוטף של אמא לתינוק כזו, ובפרט בגיל כזה צעיר, על כל המשתמע מכך.

מצב כזה בקלות יכול להביא להתאבדות.

רחמנא לישזבן מכאלו מקרים והחלטות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 21:43 לינק ישיר 

אני לא יודעת!ובנוסף לדברי הטעם שנאמרו לעיל :ייתכן מאוד,שעצם ההגעה לבית חולים הייתה בשל הפלה פעילה?.
אחרת ניתן להניח שהיו מוצאים פתרון יותר מתאים,שאינו מחתים את האנס ואת המשפחה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 21:47 לינק ישיר 

הויכוח הזה מוזר, הרי היא הגיעה לבית חולים עקב כאבי בטן
כמה נשים עוברות הפלה בהריון ראשון? 
לרוב, אם אשה מגיעה עם כאבי בטן בתחילת הריון, זה יכול להסתיים בהפלה, ואין אפילו שום צורך לשאול רבנים, זה כבר קורה ממילא. וההליך הכירורגי הוא כדי לנקות את הרחם ולמנוע סכנה מהאם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 21:50 לינק ישיר 

ברוך שכיוונתי?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/02/2020 21:57:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 22:13 לינק ישיר 

ליידוסית כתב:
סוף סוף נקודת אור בחושך המתועב. שהפסיקו את ההריון בבית חולים עם פיקוח רפואי ובלי הערות של רבנים שהחליטו שנם הבעלים גם על גוף של בת שעברה אונס זוועתי ומחליא.

אחת התגובות המטומטמות שקראתי בחיים שלי.

הרבנים לא מחליטים שהם בעלים על אף אחד ועל אף אחת. מי שרוצה שואל אותם מה התורה אומרת לגבי נושא מסוים. זכותם הדמוקרטית המלאה לומר מה לדעתם התורה אומרת בכל נושא, כולל בנושאים שקשורים לאדם, לגוף שלו ולכל נושא אחר. זכותם הדמוקרטית גם לפרסם את הדעה שלהם אם אף אחד לא שאל אותם. הם לא כופים את עצמם על אף אחד, ואם מישהו כפה את עצמו עליך, תפני למשטרה.

חוץ מכל זה, תזכורת קטנה: לא מדובר כאן רק על הגוף שלה, אלא גם על הגוף של עוד איזה אחד, עובר קטן. אולי גם לו יש אי אלו זכויות?

נ.ב. לפני שצורחים במקהלה, הכותבת עברה הריונות ולידות בחייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 23:56 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

מהשחושבים כתב:

הבעיה הגדולה בציבור החרדי היא שאין לבחור צעיר שום אפשרות לפורקן,
גם אם היצר נאגר אצלו מעבר ליכולתיו.

כל מה שיעשה יהיה אסור בשבילו בתכלית האיסור.

וזה מה שגורם לחולה נפש התורן לעשות שטויות

ובפרט לאור הבעיה הקשה של ריבוי בחורים מבוגרים חסרי תקווה בגור שעל פי גילו נראה שהשתייך לקבוצה הזו, ועל כך אמרו חז"ל מה יעשה הבן ולא יחטא.

כפי שציינו קודם, כאשר כל סוגי היחסים חמורים באותה רמת איסור והכל ברמת טאבו, אז לא פלא שכשזה יתפרץ לא תהיה הבחנה בין עריות לאיסורים קלים יותר, הסיבה שהוא תקף את אחותו היא לא משום שיש לו יצר מיוחד לעריות אלא פשוט משום שזה הדבר היחיד שזמין לו מבני המין האחר, וכאשר יש ריחוק ואין קירבה טבעית בין אחים לאחיות יש יותר סיכוי שיהיה יצר כלפי אחות,

הוא סך הכל בן 21 והוא עשה זאת כבר מגיל 19.
האחיות הקרבנות שרופות בשידוכים, כל חסידי גור ובפרט בערד יודעים במי מדובר ובפרט ששמו הופיע לפני כחודשיים במודעת האירוסין של החתן לפני כחודשיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2020 00:26 לינק ישיר 

ליידוסית כתב:

מדהים לראות את אופן החשיבה החרדק"י/דתי
"הרב היה מוצא פתרון הלכתי"..
זהו תפיסת החיים של החרדי-מודרני/דתי, הרב לוקח את התורה כמו פלסטלינה ומעצב אותה לפי דרישת הלקוח החרדק"י/דתי.
אולי אם הוא ישלם קצת כסף לרב, הרב ימצא לו אפילו היתר לעבוד בשבת.

ובמקרה דנן, לפי מה שפורסם, רבנים פסקו להפסיק את ההריון, למרות שבכללי תפיסת התורה היא שהפלה הינה רצח, ולכן גם אם העובר יהיה ממזר אסור להפיל אותו, יתכן וכאן מדובר בסכנה של הריון בגיל מוקדם שעלול לסכם את אם העובר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2020 00:26 לינק ישיר 
ליידוסית

פדהאל כתב:
סוף סוף נקודת אור בחושך המתועב. שהפסיקו את ההריון בבית חולים עם פיקוח רפואי ובלי הערות של רבנים שהחליטו שנם הבעלים גם על גוף של בת שעברה אונס זוועתי ומחליא.

הרבנים לא מחליטים שהם בעלים על אף אחד ועל אף אחת. מי שרוצה שואל אותם מה התורה אומרת לגבי נושא מסוים. זכותם הדמוקרטית המלאה לומר מה לדעתם התורה אומרת בכל נושא, כולל בנושאים שקשורים לאדם, לגוף שלו ולכל נושא אחר. זכותם הדמוקרטית גם לפרסם את הדעה שלהם אם אף אחד לא שאל אותם. הם לא כופים את עצמם על אף אחד, ואם מישהו כפה את עצמו עליך, תפני למשטרה.

חוץ מכל זה, תזכורת קטנה: לא מדובר כאן רק על הגוף שלה, אלא גם על הגוף של עוד איזה אחד, עובר קטן. אולי גם לו יש אי אלו זכויות?

או שקראת כל כך הרבה תגובות בחיים שלך, או שלא קראת כמעט כלום.
אם את מזכירה את זכויות העובר (לא אכנס לאנטומיה הרפואית כמה שבועות עברו וכו וכו, יש על זה הרבה פילוסופיה) אז לפי דעתך חצי מההחלטה בכלל שייכת לאנס. אז תמשיכי לשיר סולו את דברי הגאונות שלך. טוב באמת שאת פה. 
בכל מקרה אני שמחה מאוד שעברת את התהליך בקלות וידיים מלאות ומזל טוב, ולא מאחלת לך בחיים לעבור את מה שאני עברתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2020 00:58 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ליידוסית כתב:

מדהים לראות את אופן החשיבה החרדק"י/דתי
"הרב היה מוצא פתרון הלכתי"..
זהו תפיסת החיים של החרדי-מודרני/דתי, הרב לוקח את התורה כמו פלסטלינה ומעצב אותה לפי דרישת הלקוח החרדק"י/דתי.
אולי אם הוא ישלם קצת כסף לרב, הרב ימצא לו אפילו היתר לעבוד בשבת.

ובמקרה דנן, לפי מה שפורסם, רבנים פסקו להפסיק את ההריון, למרות שבכללי תפיסת התורה היא שהפלה הינה רצח, ולכן גם אם העובר יהיה ממזר אסור להפיל אותו, יתכן וכאן מדובר בסכנה של הריון בגיל מוקדם שעלול לסכם את אם העובר.

"פתרון הלכתי" הוא דבר מקובל מאוד, מעשים שבכל יום ולאו דווקא בהתרת עגונות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2020 08:14 לינק ישיר 

ליידוסית כתב:

או שקראת כל כך הרבה תגובות בחיים שלך, או שלא קראת כמעט כלום.
אם את מזכירה את זכויות העובר (לא אכנס לאנטומיה הרפואית כמה שבועות עברו וכו וכו, יש על זה הרבה פילוסופיה) אז לפי דעתך חצי מההחלטה בכלל שייכת לאנס. אז תמשיכי לשיר סולו את דברי הגאונות שלך. טוב באמת שאת פה. 
בכל מקרה אני שמחה מאוד שעברת את התהליך בקלות וידיים מלאות ומזל טוב, ולא מאחלת לך בחיים לעבור את מה שאני עברתי.

מדהים!
את כותבת לה על קריאת התגובות שלה, ומכניסה דברים בפיה, דברים שהיא לא כתבה.
היא כתבה על זכויות העובר כאדם, על הצד שיש לו זכויות כאלו.
ואת כותבת שאם כך חצי הזכויות האלו שייכים לאנס.

וזה פשוט לא נכון. כי אם יש לו זכויות כאדם. החברה/התורה/החוק/הרבנים, או מי מטעמם, הוא זה שאחראי על הזכויות האלו.

כמובן, בשאלות על הפלה, מי ששואל, עושה זאת מרצונו החופשי והדמוקרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדית בת 14 עברה הפלה. החשוד במעשה הוא אחיה הגדול.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.