| נשלח ב-3/2/2020 08:31 |
|
| |
בשר ביונד... כשר? בשרי?
איך בכלל צריך להתחיל לבדוק דבר כזה?
אם הבשר גדל במעבדה עם חומרים ותנאי גידול כמו ברחם פרה, אז הוא בשרי? הוא כשר? אין שחיטה בכלל כי מגדלים חלקי בשר ולא פרה שלמה כמובן... בכתבה כמובן לא מדובר בבשר אמתי אלא סינתטי, אבל ה"ביונד" האמתי שכבר מפתחים בכמה מקומות בעולם, הוא בשר בגידול מעבדה, ועל זה שאלתי
בעקבות זה:
רשת ויקטורי תמכור ביונד מיט ויקטורי תהיה רשת השיווק הגדולה הראשונה שתחל למכור בעוד שבועיים את תחליף הבשר ביונד בורגר של חברת ביונד מיט, שכבר נמכר בארץ במסעדות ובבתי טבע. המחיר: 49.90 שקל לשתי קציצות https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5671069,00.html#autoplay
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 03/02/2020 08:32:46
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 03/02/2020 08:33:48
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 09:50 |
|
| |
צמחי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 09:51 |
|
| |
בשר שישוכפל מבשר פרה יזדקק לכשרות ויחשב בשרי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 11:34 |
|
| |
| בקיצר כתב: |  | בשר שישוכפל מבשר פרה יזדקק לכשרות ויחשב בשרי |
|
כבר יש על זה דיונים בין הפוסקים. אם אני זוכר נכון חלק מתירים אפילו כשלקחו את הרקמות מבהמה חיה ויש שאוסרים אפילו כשלקחו מבהמה שחוטה שנמצאה גלאט. בזמנו כאשר עלה הרעיון לגדל עדרים של בני פקועה היו רבים שהתנגדו בגלל שתשכח מסורת ההלכה בעניני שחיטה ניקור וטריפות ולכאורה אין הבדל גם במקרה כזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 15:05 |
|
| |
בכתבה מדובר על תערובת רעלים מן הצומח שמוכרים ביוקר לחסידי הדת הטבעונית.
אני מניח שהשאלה היא על הבשר המתורבת, שנכון לעכשיו לא יצא מגבולות גימיק-מעבדה, בעיקר בשל מחיר הייצור האסטרונומי, עדיין. מדובר בתאים מן החי שגורמים להם להתרבות ובמעבדה ולדמות רקמה חיה. השאלה היא האם בכלל משתמשים בכמות נראית לעין של תאים ראשוניים מן החי. אם הכמות היא כזו שלא נראית לעין - למשל תא אחד בודד, יכול להיות לכאורה גם בשר דבר אחר כשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2020 15:18 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
אני מניח שהשאלה היא על הבשר המתורבת, שנכון לעכשיו לא יצא מגבולות גימיק-מעבדה, בעיקר בשל מחיר הייצור האסטרונומי, עדיין. מדובר בתאים מן החי שגורמים להם להתרבות ובמעבדה ולדמות רקמה חיה. השאלה היא האם בכלל משתמשים בכמות נראית לעין של תאים ראשוניים מן החי. אם הכמות היא כזו שלא נראית לעין - למשל תא אחד בודד, יכול להיות לכאורה גם בשר דבר אחר כשר?
|
|
לא בטוח, מן הסתם נחשב "דבר המעמיד".. (מצד שני גם חיידקים "לא כשרים" ועדיין מעמידים איתם חלב ולחם) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 00:37 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
|
|
אכן. השאלה על הביונד האמיתי כשיהיה כזה.. למה צריך כשרות בכלל? הרי זה לא פרה אלא תאי איבר? מעבר לסיבת "שלא תשתכח תורה".. האם יש טענה על טריפה וכדומה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 03:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2020 07:32 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
עד שאתה שואל על טריפה, שאל על "אבר מן החי"...
|
|
אולי.. גם.. יש פה המון שאלות, והשאלה העיקרית, אם ניתן בכלל ללמוד/להביא ראיה ממקרים אחרים, כי זה חדשני לגמרי, ולא בטוח שדומה לפסיקות בנושאים קרובים כמו תינוקות מעבדה, הפרייה חוץ גופית וכדומה (לגבי "בכור" וכו'..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|