בית פורומים בחדרי חרדים

וידר: רוצים קולות חרדים עובדים? הפסיקו למנוע מהם הקמת ממ"ח.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2020 08:50 לינק ישיר 
וידר: רוצים קולות חרדים עובדים? הפסיקו למנוע מהם הקמת ממ"ח.

הפח שטמן וידר לש''ס ו'דגל': יאשרו בית ספר ממלכתי חרדי בבני ברק?
המפלגות החרדיות מתייחסות אל 'החרדים העובדים' רק כאשר יום הבוחר נראה באופק • כעת מבקש חבר מועצת ב"ב, יעקב וידר, לנצל הזדמנות: "בעיר לא נפתח מוסד ממלכתי-חרדי בשל סירוב תמוה של העירייה. עכשיו הזמן לתקן את העוול בו עסקני העירייה כופים את דעתם על ההורים"
אריה ריבקינד י"א שבט התש"פ / 06.02.2020 20:53
https://www.ch10.co.il/news/570351/

המפלגות החרדיות מתייחסות אל 'החרדים העובדים' רק כאשר יום הבוחר נראה באופק. פתאום ש''ס מקימה מטה מיוחד שיתחנף אליהם, וגם בדגל התורה מרבים לפזר הבטחות – שלעולם לא מתגשמות.

אחד הדברים עמם מתמודדים 'החרדים העובדים' הם קשיים בקבלת ילדיהם למוסדות הלימוד – והקמת בתי ספר ממלכתי חרדי.

היום, לאחר שח''כ משה גפני הצהיר כי יהדות התורה החליטה ללכת על הראש של הציבור הדתי-לאומי ולנגוס בקולות –  אמרה ח''כ איילת שקד כי גם ימינה פונה ל'חרדים העובדים'.

''אני פונה לציבור החרדי העובד שרוצה שילדיו ילמדו ליבה ושיוכלו ללכת ללימודים אקדמאים ולרכוש מקצוע'', אמרה שקד. ''נפתלי בנט כשר חינוך ואני כשרת משפטים פעלנו לאפשר לימודים בהפרדה באקדמיה. אנו מחויבים לפתיחת ממ״ח (-ממלכתי חרדי) היכן שיש ביקוש ולהילחם אם צריך גם מול הרשות המקומית''.

מי שהחליט לאתגר את כולם הוא יעקב וידר, יו''ר סיעת הליכוד במועצת העיר בני ברק שהגיש היום (חמישי) הצעה דחופה לאישור הקמת בית ספר ממלכתי חרדי בבני ברק.

''כמעט מידי יום אני מקבל פניות מתושבים שסובלים מאפליה וגזענות ומעוניינים במוסד חינוך ממלכתי חרדי איכותי אך נענו בשלילה'', אומר וידר. ''עכשיו, כשכל המפלגות מחזרות אחרי קולות הציבור 'החרדי העובד' –  זאת הזדמנות נדירה לדרוש וגם לקבל תמיכה בצרכים של ילדי החרדים העובדים''.

לדבריו, ''פניתי לעמיתי, חברי מועצת העיר משאר הסיעות, ואמרתי להם שעכשיו זה הזמן של כולנו לתקן את העוול ארוך השנים בו עסקני העירייה כופים את דעתם על ההורים. רק ההורים יחליטו היכן ילמדו ילדיהם''.

במכתב ששיגר לראש העיר בני ברק, כתב וידר: ''לפני מספר שנים הקים משרד החינוך זרם חינוך ממלכתי חרדי (ממ''ח) שנותן מענה להורים חרדים רבים שמעוניינים שילדיהם ילמדו במוסד בבעלות משרד החינוך, וזאת גם בהיבטים של איכות הוראה גבוהה, בקרה מתמדת, תשתיות פיזיות תקינות, מיגור מוחלט של גזענות ואפליה, וגם כמובן בהיבט של לימודי יסוד מלאים המותאמים לתלמידים חרדים''.

וידר הוסיף וכתב: ''מאז ועד היום נפתחו בתי ספר ממלכתיים חרדים רבים, המונים אלפי תלמידים ותלמידות, לשביעות רצונם המלאה של ההורים, צוותי ההוראה ואף התלמידים.

''קיבלתי פניות רבות ביותר של הורים תושבי בני ברק שטוענים כי גם הם מעוניינים שילדיהם יזכו ללמוד בבית ספר ממלכתי חרדי, אך לא קיימים כלל מוסדות מסוג זה בבני ברק בשל סירוב תמוה של העירייה''.

לדבריו, ''מבדיקה שערכתי מול המחוז החרדי במשרד החינוך עלה כי משרד החינוך מודע מאוד לצורך והביקוש למוסד ממלכתי חרדי בבני ברק ומעוניין להעמיד את כל המשאבים והתקציבים הנדרשים לכך, אך החוק מחייב גם את הסכמת אגף החינוך של עיריית בני ברק להקמת המוסד''.

אלא ש''מאגף החינוך בעירייה נמסר לי כי קיימת הנחיה להתנגד להקמת מוסדות חינוך ממלכתיים חרדים בעיר באופן גורף. לא הצלחתי לקבל הסבר מי קיבל את ההנחיה ומה הנימוקים לכך.

''משכך, מוצעת בזאת החלטה:

1. מועצת העיר בני ברק מורה לאגף החינוך לתמוך בבקשות להקמת בתי ספר ממלכתיים חרדים.

2. מועצת העיר מחליטה כי העירייה תפסיק להתערב בהחלטות ההורים היכן ילמדו ילדיהם, וודאי שלא תכפה עליהם עמדה כלשהי נגד רצונם ו/או תפיסת עולמם''.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 10:56 לינק ישיר 

וידר צודק.
לימודי אנגלית, מתמטיקה ומדעים מחייבים בהכרח פרישה מעולם התורה והמצוות?
ממש לא! ואולי להפך.
בפרשבורג בקהילתו של החתם סופר (שהיו חרדים 'קיצוניים')  למדו בחורי הישיבה, בראשות צאצאיו הכתב סופר והשבט סופר,  לימודי חול כולל בחינות בגרות של המדינה. בניגוד לישיבה הגדולה בפראג, בבפרשבורג הלימודים היו מחוץ למגרת הישיבתית, בהסכמת ראשי הישיבה , אחרת המדינה לא הייתה נותנת לבוגרים את האפשרות לשמש כרבנים.
האדמו"ר מויזניץ ר' אליעזר הגר זצ"ל הקים בבוקבינה ישיבה גבוהה חסידית שלמדו בה לימודי חול במסגרת הישיבה  ועוד ועוד...
בארץ רקבגלל הסיפור של הדחיה משרות הצבאי , התפתחה אידאולוגיה ש 'תורתו אומנותו' היא יסוד היסודות של היהדות. ומי שלומד מקצוע ו/או לימודי חול הפסיד בזה ובבא.
ולא היא! זה שקר! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 12:15 לינק ישיר 

כל הכבוד. הורים שרוצים ממח צריך לאפשר להם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 13:18 לינק ישיר 

כל הנחשים יוצאים ממאורותיהם,
כבר נחשי ההשכלה קידמוכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2020 13:22 לינק ישיר 

גפני ודרעי בחיים לא יסכימו!!
כי זה יזיק לבתי הספר של חינוך העצמאי !!!
גפני כיור ועדת הכספים וליצמן לפניו מנעו את העברת התקציב כחוק
כי הם רצו שמנהלים יצרו תלות בהם !!!ויהיו תלויים בהם !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 07:07 לינק ישיר 

נכון מאוד,אחרת תמיכת המדינה במוסדות חרדים היו מזמן חלק מן התקציב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 08:59 לינק ישיר 

כל מי שרוצה ממ"ח מזמן לא מצביע למפלגות חרדיות, ואין שום צורך שיצביע להן.
הוא איננו חרדי, ויכול להצביע ללפיד או למר"צ.
אין לחרדים שום צורך במצביעים שכאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 09:46 לינק ישיר 
שאני אספור לך את הקולות מהמשפחה שלי ?

תם_יושב כתב:
כל מי שרוצה ממ"ח מזמן לא מצביע למפלגות חרדיות, ואין שום צורך שיצביע להן.
הוא איננו חרדי, ויכול להצביע ללפיד או למר"צ.
אין לחרדים שום צורך במצביעים שכאלו.

גדלתי בבית שאבא שלי בשנות החושך 60-70-80  בעיר בשרון היה מצביע "אגודה" .

אני אישית הצבעתי לעוצמה . (גילוי נאות )
שאר בני המשפחה מצביעים לאגודה ומעט לש"ס . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 11:37 לינק ישיר 

חרדים עובדים זה שם קוד לחרדים מקולקלים?
איך הוא מעיז ליצג אלפי חרדים עובדים שאינם מקולקלים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 11:58 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:

כבר נחשי ההשכלה קידמוכם.

איזהו רשע ערום? כגון יצחק הספרן, שמיקל לעצמו (לשרוץ באינטרנט) ומחמיר לאחרים (שלא יפתחו ממ"ח)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 12:51 לינק ישיר 

יש כיום 52 בתי ספר ממ"ח (36 לבנים, 16 לבנות) ועוד עשרות רבות של גנים, ואני מעריך שמרבית ההורים של התלמידים שם מצביעים למפלגות חרדיות. אם אכן הם ישקלו להימנע מתמיכה במפלגות חרדיות, במידה והן ימשיכו להתנגד להן, אני חושב שזה יהווה לחץ משמעותי לשינוי המדיניות שלהן. בוודאי שהורים שמעוניינים שילדיהם ילמדו בממ"ח, ובסביבתם אין מוסד ממ"ח מתאים, צריכים לנקוט בצעד זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 13:25 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:

יש כיום 52 בתי ספר ממ"ח (36 לבנים, 16 לבנות) ועוד עשרות רבות של גנים, ואני מעריך שמרבית ההורים של התלמידים שם מצביעים למפלגות חרדיות. אם אכן הם ישקלו להימנע מתמיכה במפלגות חרדיות, במידה והן ימשיכו להתנגד להן, אני חושב שזה יהווה לחץ משמעותי לשינוי המדיניות שלהן. בוודאי שהורים שמעוניינים שילדיהם ילמדו בממ"ח, ובסביבתם אין מוסד ממ"ח מתאים, צריכים לנקוט בצעד זה.

מאיפה הנתון שרוב ההורים מצביעים למפלגות חרדיות?
אני יכול שהנתון הפוך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 15:16 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

יצחקהספרן כתב:

כבר נחשי ההשכלה קידמוכם.

איזהו רשע ערום? כגון יצחק הספרן, שמיקל לעצמו (לשרוץ באינטרנט) ומחמיר לאחרים (שלא יפתחו ממ"ח)

אכן יפה לך בדמגוגיה אתה חזק,
אבל חכמינו חכמים ממך והם אלו שמבינים שממ"ח זה לא לכתחילה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2020 18:36 לינק ישיר 

רשע ערום. אינטרנט זה כן לכתחילה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 18:33 לינק ישיר 

לא רק האדמו"ר מויזניץ (הדמשק אליעזר) הקים ישיבה עם לימודי מקצוע ובית מלאכה וכו' 
גם אחיו הבכור הגאון האדמו"ר הרבי מווישווה...
ציטוט:
מספר התלמידים בישיבת אויבערווישא- עלה על 300, כולם בחורי חמד לבושים בתלבושת חסידית ומשלבים תורה וחסידות גם יחד. באחיו בוויזניצה וסערעט שבבוקובינה, השתדל הרב ר' מנדיל להציב שם ויד לישיבתו זו, ואף השיג רשיון מאת הממשלה הרומנית בשנת 1933הייתה זו הישיבה הראשונה במרמורוש שנתאשרה מאת המיניסטריום לחינוך שבבוקרשט. בשנה ההיא כבר היה להישיבה בנין חדש בעל שלש קומות, עשרות חדרים מרווחים, מסודרים בכל הנוחיות. בשנת 1938 "היה מספר התלמידים 348, ארבעה בחורים קבלו סמיכה, שבעה נתמנו לעוזרים של רבנים, ששה עשר נעשו שוחטים"5.

כבר בשנת 1931 התקין הרב האגר בהישיבה בית-מלאכה לחרושת עץ, אשר הלך וגדל במשך הזמן. בשנת 1938 היו 152 בחורים עוסקים במעבדה הזאת. גם יתר התלמידים אימנו את ידיהם בעבודות שונות.

רעיון העלייה וההתיישבות בארץ ישראל היה ער ומשורש בהישיבה. חלק גדול מתלמידי הישיבה עסקו בפלחה בשדה ובגן להכשיר את עצמם לעבודה חלוצית בארץ ישראל, ואף השתייכו לקבוצה חלוצית שבעיר. והיה להם היום למלאכה ולעבודה והלילה ללימוד.

תכנית הלמודים כללה בעיקר גפ"ת ופוסקים והלמודים המכוונים לקבלת היתר-הוראה.
בהישיבה הופיע ירחון תורני בשם "דגל התורה", בו השתתפו רבנים ומטובי הבחורים.

מנהלי הישיבה היו:
הרה"ג ר' מנחם מנדיל האגר ז"ל,
שני בניו, הדיין ומו"צ מהר"ד וריס ז"ל ועוד אחד מהקהילה, - כולם מלמדים שלא על מנת לקבל פרס.

ללימודים החיצוניים - מלאכת הנגרות והחקלאות מינו ארבעה מורים מיוחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2020 18:36 לינק ישיר 

"ישיבה ומוסד תורה וחיים" במרמורוש-סיגיט
כבר הזכרנו לעיל שהייתה קיימת ישיבה במרמורוש עוד מחצי המאה התשע עשרה מיסודו של הרב זלמן ליב טייטלבוים, שהיה ממשפחה חסידית מפורסמת.

בשנת 1928 נתחדשה הישיבה בעיר מרמורוש (שמנתה כ-12,000 יהודים) ע"י הרב יקותיאל יהודה גרשם, ראש הישיבה החדשה הכוללת בית-מלאכה לאריגה בשם "ישיבה ומוסד תורה וחיים ללמד אומנות לבני הישיבה". המצב הכלכלי, והדחקות הטיפוסית ששררה בתחום זה הביאה לידי כך שישיבות כאלו תכלולנה קורסים מיוחדים לאמנות-יד מיזמתם של רבנים חסידים שהתחשבו עם צרכי החיים הממשיים.

הרב גראס, או "הרב האדומי" כפי שקראו לו, היה יוזם ובעל מרץ כביר, שלא התחשב עם דעות אחרים והוציא את תכניתו לפועל, הישיבה קיבלה תמיכה מהממשלה; מהג'וינט וגם מ"קרן הישיבות" מיסוד חאבקין, שתמכה בעיקר במפעלי-שלוב של תורה ומלאכה.

בישיבה למדו 150 תלמידים, והחל משנת 1938 אסרה פקודת המיניסטריון לדת ולחינוך לקבל תלמידים מחוץ לגבולות רומניה7. מטעם זה ירד אח"כ מספר התלמידים ל-100. גם בהישיבה הזאת נזקקו להכניס שעתיים לשבוע לימוד הלשון הרומנית. במכתב הרב גראס הר"מ מ-27 ליולי 1938, לדר. מ. ווישניצר מודיע הרב בין השאר:
"יש לי שני בחורים שיודעים מסכת חולין בעל פה, שלשה שיודעים גיטין ושנים שיודעים בבא מציעא. הראשונים מקבלים פרסים של 2.000 לעי כל אחד והאחרונים מקבלים 1.000 לעי בל אחד".

התלמידים היו בגיל צעיר, ומחוץ להשיעורים הרגילים בהישיבה היה הרב גרוס מרצה להם שיעורים מיוחדים. בבית האריגה למדו אז 12 בחורים שנבחרו מתוך 30 מועמדים. הישיבה הוציאה כבר אומנים מושלמים שהתפרנסו יפה מיגיע כפיהם. מהם ניהלו את המלאכה בבתי-מלאכה לאריגה במרמורוש. קרן חאבקין הספיקה להם מכונות אריגה. הלימוד היה נלמד באופן שיטתי, עיון לחוד ומעשה לחוד. הרב גראס חשב גם להקים מחלקה חקלאית בישיבה, והציג לו שלש מטרות:
-לדאוג לבריאות התלמידים החולים שבהם יוכלו להינפש בנאות-דשא בחווה;
-להספיק לבית-תבשיל הישיבה ירקות, פירות, חלב וחמאה משלהם,
-ולהכשיר את התלמידים לעליה לארץ ישראל.

ואמנם רבים מהבחורים גמרו אומר לעלות ארצה, וחלק מהם אף עלו והתעסקו שם בחקלאות.

תכנית הלימודים בהישיבה הייתה מחולקת לשתים:
חצי יום למדו משניות, גפ"ת ופוסקים,
וחצי יום עבדו חלקם בבית-מלאכה לאריגה.
תכנית כזו הייתה נהוגה גם בישיבת סערעט-בוקובינה. רובו הניכר של התלמידים הקדישו כל היום וכל הלילה רק ללימודיהם.

תכנית ההכשרה של הנוער החרדי לתורה ולמלאכה, שיוכלו להתקיים בעצמם, כבר נידונה בכובד-ראש בשנת 1911 באחת הועידות הראשונות של האדמורי"ם והרבנים החסידים בטשרנוביץ, בהנהלתו של כמו"ר דודי האדמו"ר מטשורטקוב זצ"ל 8. תכניתו זו של הרב גראס לא התגשמה בשל המלחמה שהתפרצה ב-1939. בראשית ספטמבר 1940 סופחה צפון טרנסילבניה לאונגריה שנית. ביום 8 ליולי 1941 יצאה פקודה בסיגט-מרמורוש שכל היהודים הגרים באונגריה והם מחוסרי אזרחות יקובצו במחנות. עם רבות המחנות העבירום הגרמנים מעבר לגבול ונרצחו במיתות משונות בגליציה ובאוקריינה, הי"ד. עוד קיבוץ חרדי בשלמותו נמחק מעל המפה בזדון העריצים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > וידר: רוצים קולות חרדים עובדים? הפסיקו למנוע מהם הקמת ממ"ח.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext