| נשלח ב-10/2/2020 23:50 |
|
| |
שר החינוך 'הרב' פרץ העניק את 'פרס ישראל' ל'פרופסורית לתלמוד'
לראשונה: אישה זכתה בפרס ישראל בחקר התלמוד פרופ' ורד נעם, המשמשת כחוקרת תלמוד באוניברסיטת ת"א, התבשרה על ידי שר החינוך כי זכתה בפרס הנחשב • השר פרץ: "מחקריה ופועלה היוו פריצת דרך" ישראל היום פורסם ב: 10.02.2020 20:39 עודכן ב: 10.02.2020 21:55 פרופ' ורד נעם תקבל את פרס ישראל בחקר התלמוד, כך הודיע הערב (שני) שר החינוך, הרב רפי פרץ. פרופ' נעם היא האישה הראשונה שזוכה בקטגוריה זו. "בישרתי כעת לפרופ' ורד נעם על זכייתה בפרס ישראל בתחום חקר התלמוד", צייץ השר בטוויטר. "עבודותיה, מחקריה ופועלה בהנגשת לימודי התלמוד לאוכלוסיות רבות היוו פריצת דרך. פרופ' נעם מהווה מקור השראה לדור שלם של נשים הלומדות תורה במדרשות ובאקדמיה. והחידוש, לראשונה זוכה אישה בקטגוריה של חקר התלמוד". בישרתי כעת לפרופ' ורד נעם על זכייתה בפרס ישראל בתחום חקר התלמוד. עבודותיה, מחקריה ופועלה בהנגשת לימודי התלמוד לאוכלוסיות רבות היוו פריצת דרך. פרופ' נעם מהווה מקור השראה לדור שלם של נשים הלומדות תורה במדרשות ובאקדמיה. והחידוש, לראשונה זוכה אישה בקטגוריה של חקר התלמוד. עלי והצלחי! פרופ' נעם משמשת כחוקרת תלמוד באוניברסיטת תל אביב. מאז שנת 2016 היא אף משמשת כחברת דירקטוריון הספרייה הלאומית בירושלים. פרופ' נעם, נשואה ואם לשישה, מתגוררת בכפר אדומים. היא בתם של חוקר המקרא והגיאוגרפיה ההיסטורית של ארץ ישראל, פרופ' יהודה אליצור, וסופרת הילדים, רבקה אליצור. לפרופ' נעם ארבעה אחים - העיתונאי אורי אליצור, תמר בן ארי, הפיזיקאי פרופ' שמואל אליצור ופרופ' יואל אליצור https://www.israelhayom.co.il/article/732445 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2020 23:59 |
|
| |
דמגוגיה בגרוש. הרב פרץ לא 'העניק' לה שום פרס. הוא רק 'הודיע' לה על החלטת הועדה. לשר אין כל מעמד בקביעת זוכי הפרס.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 00:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 08:37 |
|
| |
הלמדנים המופלגים של בח"ח, החריפים ובקיאים בכל הנייעס החרדים, קראתם משהו של ורד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 08:42 |
|
| |
שאגתשביט, תודה שכתבת. הייתי מתבטא בנוסח דומה. אם תוכל בבקשה להפנות אותנו לכתביה כדי שנוכל לשפוט. מציין שאם העיסוק שלה הוא לא עם יראת שמים ויראת כבוד לחכמים, אף שהתוכן יכול להיות לעילא ולעילא הוא לוקה בעיקר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 09:00 |
|
| |
במחילה. אף אחד לא ביקש חוות דעת של משגיחים. גם את יראת השמים של חלק מהגושלים כאן, ובוודאי של שופי החרדיות, עדיף לא לבדוק.
אם יש לך גישה לאתרא קדישא פייסבוק, יש שם דף בשם יומי שהיא כותבת בו רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 09:31 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | שאגתשביט, תודה שכתבת. הייתי מתבטא בנוסח דומה. אם תוכל בבקשה להפנות אותנו לכתביה כדי שנוכל לשפוט. מציין שאם העיסוק שלה הוא לא עם יראת שמים ויראת כבוד לחכמים, אף שהתוכן יכול להיות לעילא ולעילא הוא לוקה בעיקר. |
|
הפרס הוא על חקר התלמוד. וזה בדיוק מה שהיא עשתה. לא מעניקים פרס על לימוד התלמוד או הבנתו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 11:12 |
|
| |
| טיןטין1 כתב: |  | | משגיחשליטא כתב: |  | שאגתשביט, תודה שכתבת. הייתי מתבטא בנוסח דומה. אם תוכל בבקשה להפנות אותנו לכתביה כדי שנוכל לשפוט. מציין שאם העיסוק שלה הוא לא עם יראת שמים ויראת כבוד לחכמים, אף שהתוכן יכול להיות לעילא ולעילא הוא לוקה בעיקר. |
|
הפרס הוא על חקר התלמוד. וזה בדיוק מה שהיא עשתה. לא מעניקים פרס על לימוד התלמוד או הבנתו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי תסביר לנו מהו חקר התלמוד וכיצד ניתן לחקור ללא הבנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 11:38 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  |
| טיןטין1 כתב: |  | | משגיחשליטא כתב: |  | שאגתשביט, תודה שכתבת. הייתי מתבטא בנוסח דומה. אם תוכל בבקשה להפנות אותנו לכתביה כדי שנוכל לשפוט. מציין שאם העיסוק שלה הוא לא עם יראת שמים ויראת כבוד לחכמים, אף שהתוכן יכול להיות לעילא ולעילא הוא לוקה בעיקר. |
|
הפרס הוא על חקר התלמוד. וזה בדיוק מה שהיא עשתה. לא מעניקים פרס על לימוד התלמוד או הבנתו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי תסביר לנו מהו חקר התלמוד וכיצד ניתן לחקור ללא הבנה? |
|
קח דוגמא : חכמת ישראלעריכה ערך מורחב – חכמת ישראל במאה ה-19 הוקמה באירופה תנועת חכמת ישראל, שייסדה את החקר האקדמי של מדעי היהדות והיהודים בכלל, ובכלל זה גם את החקר האקדמי של התלמוד. במרכז התעניינותה של השיטה עומדת ביקורת הנוסח ובירורו, כשעל ידי כך היא חותרת ליישובן של סתירות שונות, שיושבו בדרכי הלימוד האחרות על ידי חידושם של סברות ודינים חדשים. הבדלים עקרוניים בין המחקר האקדמי לדרך הלימוד המסורתית, באים לידי ביטוי בשורה של רכיבים. בניגוד לדרך הלימוד המסורתית, המתודה אינה חותרת ליישוב מלא של כל הקשיים ולראיה הרמונית של כל התלמוד; היא אינה חותרת להסקת מסקנות הלכתיות, וכל-שכן שאין היא חותרת ליישוב פסקי ההלכה של הפוסקים המאוחרים; והיא מרבה להשתמש במחקרים היסטוריים, כתבי יד ועזרים חיצוניים לצורך פרשנות הטקסט[38]. אף על פי ששורשי עקרונות אלו של המחקר מצויים אצל הפרשנים הקודמים[39], גיבושם המלא של העקרונות לכלל מתודה שלמה, בא רק בתקופתה של "חכמת ישראל", ומתודה זו משמשת עד היום את חקר התלמוד במוסדות האקדמאים. שיטת הרבדיםעריכה ערך מורחב – שיטת הרבדים לעומת השיטה הרגילה שרואה את כל התלמוד כמקשה אחת ולא מבדילה בין שיטות או שכבות שמצויות בו, שיטת הרבדים הולכת בעקבות המתודה האקדמית מיסודה של "חכמת ישראל", ומבחינה ומבדילה בין שכבות שונות בטקסט התלמודי. כך היא מוצאת בו ארבע שכבות: משנה, תורת התנאים הרחבה (ובפרט ברייתות), תורת האמוראים ("מימרות") וסתם הגמרא ("סתמא", סתמאים), הנלמדות לפי פשוטן. השתלשלות ההלכה מתבהרת על ידי הכרת הערך המוסף של כל רובד, ביחס לרובד הקודם, מאחר שהפירושים של רבדים מאוחרים אינם תמיד לפי פשוטם של מקורות מוקדמים יותר. דרך זו הוצעה גם כדרך דידקטית המנחילה את התלמוד לקהל יעד רחב, שבלימודו את התלמוד על פי דרך זו הוא מבין אותו טוב יותר ונקשר אליו. שיטת הרבדים ספגה ביקורת רבה בתחילה בקרב הציבור החרדי, בטענה ששיטה זו מביאה לזילות בדברי חכמים מאוחרים. גם מרבית רבני הזרם הדתי לאומי יצאו בקונטרס חריף כנגד לימוד בשיטת הרבדים. עם זאת ישנם מוסדות מועטים (בעיקר בקרב הציבור הדתי לאומי) המשתמשים גם בדרך לימוד זו. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 11:40 |
|
| |
בנוסף, היא למשל יכולה לחקור את היסטוריית הפסיקות של רמי בר חמא לאור עמידותו בראש ישיבה למשל. או שטות כזו ועדיין זה ייחשב מחקר תלמוד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 11:42 |
|
| |
מה עוד שלא בחנת אותה ואין לך מושג מה היא יודעת ומה לא. (גם לא בחנתי אותך וגם עליך אין לי מידע) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 11:50 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | דמגוגיה בגרוש. הרב פרץ לא 'העניק' לה שום פרס. הוא רק 'הודיע' לה על החלטת הועדה. לשר אין כל מעמד בקביעת זוכי הפרס. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2020 12:00 |
|
| |
הבחנה יפה שראיתי באחד האשכולות של בח"ח/עצכ"ח מלפני שנים ולא זוכר מקור מדוייק, ההבדל בהכללה גסה בין הלמדנים בישיבות לבין "חוקרי התלמוד":
תבקש מחוקר תלמוד קלאסי ללמוד סימן בקצות החושן-ויתקשה בד"כ ללא רקע ישיבתי קודם.
לעומת זאת- תבקש מבן ישיבה קלאסי להסביר באופן כללי-מה ההבדל בין גישת רש"י לגישת בעלי התוס'- הוא גם יתקשה בדרך כלל להגדיר....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2020 09:39 |
|
| |
לא הבנתי מה רוצה פותח האשכול.. שימליצו על ר' שולם בער לפרס?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2020 12:00 |
|
| |
בעוונותי אני גם בפייסבוק ורואה לעתים את ורד נעם כותבת בקבוצת "יומי" על הדף היומי. מדובר בתלמידת חכמים אמיתית, אמנם חוקרת מאוד רצינית עם גישה אקדמית אבל גם באמת אוהבת תורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2020 12:13 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | בעוונותי אני גם בפייסבוק ורואה לעתים את ורד נעם כותבת בקבוצת "יומי" על הדף היומי. מדובר בתלמידת חכמים אמיתית, אמנם חוקרת מאוד רצינית עם גישה אקדמית אבל גם באמת אוהבת תורה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ועל זה נאמר: עיברה גוררת עבירה 
|
|
|
|
|