בית פורומים בחדרי חרדים

וירוס הקורונה - עידכונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2020 22:33 לינק ישיר 

ישיבות רבות בארץ מאמצות את מתוה בתי הכנסת המתירות התקהלות עד 50 איש ופותחות את הישיבות לקבוצות של 50, ביניהם ישיבת מיר, ישיבת וולפסון, ועוד. בישיבות שפתחו ע"פ מתוה הקפסולות ועברו 14 יום נמצאים כעת כל הבחורים יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 22:36 לינק ישיר 

חיים_התמים כתב:
אפי' שבוטלו חלק מההגבלות על פתיחת בתי הכנסת, רבני שכונות רבים מורים לגבאי בתי הכנסת מרכזיים לא לפתוח עדיין את בתי הכנסת לקהל הרחב, בעיקר בגלל הקושי לאכוף את התקנות.

כך גם הורה הרב אשכנזי בכפר חבד
https://col.org.il/news/124875

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 23:18 לינק ישיר 

חיים_התמים כתב:

חיים_התמים כתב:
אפי' שבוטלו חלק מההגבלות על פתיחת בתי הכנסת, רבני שכונות רבים מורים לגבאי בתי הכנסת מרכזיים לא לפתוח עדיין את בתי הכנסת לקהל הרחב, בעיקר בגלל הקושי לאכוף את התקנות.

דווקא פה.
היה פתוח חלקית...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 23:35 לינק ישיר 

לאחר תקופה ארוכה, הודיע היום (רביעי) מושל ניו יורק, כי ממחר, יום חמישי כ"ז אייר, יתאפשר לקיים מנייני תפילה באופן מצומצם של עד 10 איש בלבד בכל מניין, תוך שמירת מרחק בין המתפללים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 02:39 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:

חיים_התמים כתב:

חיים_התמים כתב:

דווקא פה.
היה פתוח חלקית...

ההסרטה "תוקנה"! והועלתה מחדש:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 03:20 לינק ישיר 

מגדולי מחזיקי התורה, הנגיד הגדול ר' לייבל לדרמן ז"ל, מחסידות צאנז קלויזנבורג, הלך לעולמו בגיל 72 לאחר שחלה בנגיף הקורונה. חמותו מרת שרה שוורץ ע"ה נפטרה אף היא שעה אחריו.
https://www.bhol.co.il/news/1102206

הר״ר יצחק דומיניץ ז״ל (60) סטמפורד היל, לונדון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 03:36 לינק ישיר 

סייעת בחינוך מיוחד בבני ברק נמצאה חיובית לקורונה, בעקבות כך עיריית ב"ב סגרה את הגן ו-17 ילדים ו-9 אנשי צוות נשלחו לבידוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 10:24 לינק ישיר 

בני ברק: תוצאות בדיקת הקורונה של סייעת בגן ילדים שנסגר אתמול - חזרו חיוביות. 17 ילדים ו-5 גננות נשלחו לבידוד.

'אתר N12': גננת בגן ילדים בצפון תל אביב חלתה בקורונה. 50 מילדי הגן נשלחו לבידוד.

רחובות: מטפלת בהוסטל 'בית חנה' אובחנה כחולת קורונה. 27 חניכים ו-3 אנשי צוות נכנסו לבידוד.

*לכל העדכונים:* bit.ly/3gaWDTl

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 10:27 לינק ישיר 

ענבר טויזר ב'N12': הערים ראש העין, רמלה ורחובות מצטרפות לרשימת האזורים ה"אדומים" הדורשים תיעדוף טיפול בהתפשטות הקורונה.

*לכל העדכונים:* bit.ly/3gaWDTl

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 23:13 לינק ישיר 

על המצב העגום בבתיה"ח בניו יורק:

בתוך הצער על מאורעות הנגיף, יש דבר מיוחד שזכו בני ארץ ישראל מה שלא זכו תושבי רוב העולם בכלל ותושבי ניו יורק בפרט.

בא"י היתה תחושה ברורה עד כמה חיי אדם יקרים, גם אם מדובר בישיש בן מאה ונעשה כל מאמץ להציל ולשמור על החיים, לעומת זאת, בשאר המדינות חשו את הזלזול המחפיר בחיי אדם, ומעדויות ששמענו ממשפחות הרבה, אפשר כמעט לומר בוודאות כי רוב הנפטרים שומרי תורה ויראי ה' בניו יורק מתו עקב ההזנחה של בתי החולים, שאפי' לא נתנו אפשרות לעקוב ולהשגיח על החולים, רק השליכו אותם פנימה כעוד מספר ואולי אף זה לא.

סיפר לי אברך שקיבל טלפון מביה"ח מיימונידיס בבורו פארק כי אביו נפטר ושיבא לאסוף את גופת אביו המנוח, כאשר הגיע לשם, היה בהלם, כי אביו כבר היה 4 ימים מאושפז שם ועדיין שכב עם הבעקיטשע בלי שיחליפו אותו, והלה פרץ בבכי והתבייש לספר לי שאביו הנכבד היה מטונף כולו מהפרשות גופו כי לא החליפו אותו ופשוט נתנו לו לגווע, וזה רק דוגמא אחת.

לא הייתי מקבל את דבריו, לולא הייתי עד וראיתי במו עיני וחשתי על בשרי את התנהגותם, כדלהלן:

לפני שנה ומחצה, קיבלתי שיחת טלפון מאיש הצלה מניו יורק, כי אחי הבכור שהגיע לארה"ב (להשתתף בשמחת הנישואין בבית האדמו"ר מבאבוב שליט"א), אינו חש בטוב והצלה מפנים אותו לביה"ח מיימונידיס, כמובן שעזבתי הכל ונסעתי מיד מלייקווד לביה"ח, מרחק כשעה וחצי.

הגעתי לחדר מיון (עמערדז'ענסי רום בלע"ז), אחי ז"ל שכב שם מתייסר מכאבים מבלי שאף אחד מביה"ח יעיף מבט לעברו, וכמוהו שכבו עוד עשרות ונראה שפשוט לא מזיז לאף אחד, מיד התחלתי לנסות להזיז עניינים, אך לשוא, תאמינו או לא: יותר מיממה הוא שכב כך, עד שבכלל התחילו לבדוק אותו, חשבתי שאני מתפוצץ, שאלתי את סובביי האם אני באיזה מדינת עולם השלישי באיזור נידח באפריקה, או בניו יורק רבתי?

לא אאריך בתיאורים, כי קשים עלי הדברים, רק לאחר מכן שמעתי כי אדמו"ר מקלויזנבורג שליט"א כבר מזמן רב אסר על כל חסידיו לדרוך כף רגלם בבית החולים הנ"ל.

למרות שבשאר בתי החולים בניו יורק גם היה גרוע מאוד, ותיאור חי מכך היה שבוע שעבר במגזין משפחה מפי החזן ידידי הרב יצחק מאיר הלפגוט שליט"א, שאושפז במנהטן וכפסע היה בין חיים למוות עקב החוסר איכפתיות וחוסר שימת לב הנוראה, זה לא הגיע לאפס קצהו של מה שהתרחש בין כותלי ביה"ח הנ"ל, וחשוב שהדברים יגיעו לידיעת הציבור.

שוחחתי על כך היום עם רב גדול ומפורסם שמכיר את בתי החולים כאן, וכך אמר לי בכאב: מה שאמרו חז"ל 'טוב שברופאים לגיהנום', היינו, שהטובים שבהם יזכו לפחות להגיע לגיהנום, לעומת הלא טובים שבהם, שאפילו לגיהנום לא יזכו להגיע.

שבת שלום ומבורך, שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא

ישראל אהרן קלצקין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 23:36 לינק ישיר 

משרד הבריאות מעדכן הערב (חמישי) כי נכון לשעה 20:15 עומד מניין הנדבקים מנגיף הקורונה בישראל על 16,659, עליה של 18 חולים מאז העדכון האחרון אמש בשעה זו. על פי משרד הבריאות, היום נוספו 13 חולים חדשים. מניין הקורבנות מהנגיף עומד על 279, זהה למספר הנפטרים לפני יממה.

47 מהחולים מאושפזים במצב קשה. בהם 36 מחוברים למכונות הנשמה (ירידיה של 10% ביממה האחרונה). עוד 30 חולים במצב בינוני. עד כה החלימו והשתחררו 13,724 חולים. מניין החולים בפועל עומד על 2,680 בניכוי הנפטרים ל"ע והמחלימים ב"ה. בבתי החולים מאושפזים 137 חולים. אתמול נערכו 5,969 בדיקות, עד לשעה זו היום בוצעו 3,203.
https://www.jdn.co.il/health/1328778/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 23:58 לינק ישיר 

בדגימות מי ים שבוצעו ע"י חוקרים בצרפת במשך זמן לא נמצאו עקבות לנגיף, לעומת בדיקות שגילו את המצאות הנגיף בשפכים. אך עם זאת מוסרים החוקרים כי זאת משימה קשה להוכיח את זה מאחר ולא בוצעו דגימות מכל איזורי החוף העלולים להיות מזוהמים בנגיף.

https://wwz.ifremer.fr/Actualites-et-Aga/Toutes-les-actualites/Aucune-trace-de-SARS-CoV-2-dans-les-premiers-echantillons-d-eau-de-mer-et-de-coquillages-analyses

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2020 10:53 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2020 11:01 לינק ישיר 

למנין החולים העולמי נוספו בשלשת הימים האחרונים למעלה מ-200,000, וכ-10,000 מתים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2020 16:09 לינק ישיר 

בתלמוד תורה בשכונת רמת בית שמש ב', התגלה אחד התלמידים כחולה בנגיף הקורונה. במשרד הבריאות תתקבל החלטה בהקדם האם כל התלמוד תורה יחויב בבידוד או רק הכיתה בה למד התלמיד.

בשכונה אחרת בבית שמש, רמב"ש ג', אחת הגננות אובחנה כחולה בנגיף. הילדים ששוהים במעון וכן הגננות ואנשי הצוות נשלחו לבידוד
https://www.kikar.co.il/360973.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > וירוס הקורונה - עידכונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 53 54 55 ... 75 76 77 לדף הבא סך הכל 77 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.