בית פורומים בחדרי חרדים

מאמר דעה ב'בשבע' תוקף: התפיסה החרדית טעתה פעם אחר פעם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2020 13:31 לינק ישיר 

נתחיל מהסוף, אני מסכים שהטענה על מות הדת אצל החרדים היא טענת הבל ורעות רוח, דורות רבים לא הייתה יצירה כזו כמו היום, מבחינה תורנית, חלק בגלל הקידמה והגישה לבתי ספרים בעולם ותוכנות המקילות על החיפוש, וחלק בגלל ריבוי מקומות תורה, ואין צורך להאריך בדבר הפשוט לכל מי שעיניו לא אטומות.

כתבת שאין "שום" אז זה קפץ. לי. וגם אם נניח שהתכוונת לדורוות האחרונים הרי שהבאתי לך שני לינקים מהדור הזה ממש, ולדוגמא נוספת יש גם את יצחק מאיר יעבץ וחבריו שהם במידה מסויימת מזזרחי , ואני מקוה שלא יפגעו מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2020 14:20 לינק ישיר 

אם כבר מדברים על השגיאות של המנהיגות החרדית: "היינו צריכים להיות הראשונים לדבר בעברית, זה היה מוציא את הנשק מידיו של אליעזר בן יהודה" (ר' משה בלוי בשם ר' חיים זוננפלד)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2020 14:25 לינק ישיר 
חבל שאתם לא מודעים לבעיות בחברה החרדית

קלעפער כתב:

נתחיל מהסוף, אני מסכים שהטענה על מות הדת אצל החרדים היא טענת הבל ורעות רוח, דורות רבים לא הייתה יצירה כזו כמו היום, מבחינה תורנית, חלק בגלל הקידמה והגישה לבתי ספרים בעולם ותוכנות המקילות על החיפוש, וחלק בגלל ריבוי מקומות תורה, ואין צורך להאריך בדבר הפשוט לכל מי שעיניו לא אטומות.

כתבת שאין "שום" אז זה קפץ. לי. וגם אם נניח שהתכוונת לדורוות האחרונים הרי שהבאתי לך שני לינקים מהדור הזה ממש, ולדוגמא נוספת יש גם את יצחק מאיר יעבץ וחבריו שהם במידה מסויימת מזזרחי , ואני מקוה שלא יפגעו מכך.

בציבור החרדי יש נשירה יש נערים ונערות שלא מוציאים את עצמם בפס הייצור של חינוך החרדי !!
שאין לו הרבה אופציות מלחתילה לנער שלא רוצה או שלא מתאים הדרך החרדית החינוכית!!
הינו חיידר ישיבה קטנה !!ישיבה גבוהה כולל
ורק אז הוא לפעמים יכול לחשב מסלול מחדש !!
אין הכלה וקבלה של נער שרוצה דרך אחרת !!
יש משבר באמונה בציבור החרדי גם אצל הנוער וגם אצל מבוגרים!!
יש תופעה של אנוסים של חילונים בלבוש חרדי !!
תופעות שלא קיימות בציבור הדתי לאומי
וכמובן אתם מתעלמים מכל הישיבות הגבוהות מישיבות ההסדר מכוללים ששם יש אברכים שיושבים ולומדים
בבחירה ולא באילוץ!!!
מרבנים בעלי שיעור קומה גדול
ראשי ישיבות כמו הרב סולויציק הרב ליכטנשטיין זצל !
והרב ריינס הרב בר אילן הרב קוק שהיה הרב הראשי הראשון בארץ זצל ועוד רבנים שלא הזכרתי את שמם!!
כי תקצר היריעה מלהרחיב !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2020 16:08 לינק ישיר 
קלעפער

שחור_כתום כתב:
אם כבר מדברים על השגיאות של המנהיגות החרדית: "היינו צריכים להיות הראשונים לדבר בעברית, זה היה מוציא את הנשק מידיו של אליעזר בן יהודה" (ר' משה בלוי בשם ר' חיים זוננפלד)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה הרווח? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2020 20:43 לינק ישיר 

טעות נוספת:
החזו"א הודה בראיון, שזו הייתה טעות מצד החרדים להחרים את הבחירות  שהיו ב-1920 לוועד הלאומי בשל כך שהתירו לנשים להצביע בבחירות...
(אפרופו אנשי הדת החדשה שטוענת ש"השקופע" לא משתנה אף פעם....)
אם החרדים לא היו מחרימים-יכול להיות שהייתה להם השפעה הרבה יותר גדולה על הועד הלאומי, ואחר כך על המדינה שקמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2020 21:06 לינק ישיר 
שזורקים לכלוך על השני

מסתירים את הלכלוך שיש אצלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2020 22:12 לינק ישיר 

שרית560 כתב:

בציבור החרדי יש נשירה יש נערים ונערות שלא מוציאים את עצמם בפס הייצור של חינוך החרדי !!

אכן יש נשירה, אבל בציבור הדתי המזרחיסט ובעיקר החרדק"י יש שיטפון, פשיטת רגל טוטאלית אם מדברים על נשירה
טלו קורה בבקשה מבין עיניכם, ואל תדברו על הנשירה בציבור החרדי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2020 22:19 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

אכן יש נשירה, אבל בציבור הדתי המזרחיסט ובעיקר החרדק"י יש שיטפון, פשיטת רגל טוטאלית אם מדברים על נשירה

למדונו בעלי ה"השקופע" שמה שקובע זה המגמה, כיום, המגמה בקרב הציבור הדת"ל התורני היא של התייצבות ובריאות ופחות נשירה, לעומת הציבור החרדי ש...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/02/2020 22:22:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2020 22:21 לינק ישיר 

תאמין לי אני מפרגן לכם שזה יקרה, אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו
והאמת, מה יש לדבר, ככל שהציבור הדתי חי יותר קרוב לפיתויים יש יותר סיכויים שהנוער ינשור
לעומת ככל שהחרדים מסתגרים יותר, בעיקר בקהילות בהם אין כמעט חדירת סמארטפונים הסיכוי יפחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 00:02 לינק ישיר 

טענה ראשונה: הרב ריינס פתח ישיבה עם לימודי חול, רבני אירופה דחו את המודל הנ"ל. ואם לא היו שוללים אותה – רוב יהדות אירופה לא היתה יוצאת לחילוניות.
זוהי טענה מוגזמת. החילוניות באירופה התחילה מהגויים כאשר הנחות היסוד של הכנסיה פשטו רגל. כדור הארץ מסתובב סביב השמש ולא ההיפך. לזבוב יש 6 רגלים ולא 4. האפיפיור אינו יכול למחול על חטאים ועוד ועוד.
רק אחרי שנכנסה ההשכלה אצל הגויים הגיעו מנדלסון ושאר המסכילים עם "היה יהודי בביתך ואדם בצאתך". לטעון שהיה בכוחו של הרב ריינס לעצור את גל החילוניות ע"י לימודי חול בישיבה – נשמע לי מוגזם ולכל הפחות טעון הוכחה.
טענה שניה: אי עליה לארץ.
הבה נדייק: גאוני פולין ובמיוחד ה"אמרי אמת" למשל היו בעד עליה לארץ. בתנאי שניתן לחנך את הילדים לתורה ובתנאי נוסף – שיש לך מקור פרנסה בעלייתך ארצה. לעומתם רוב גדולי הונגריה ובמיוחד "מנחת אלעזר" היו נגד, ובנחרצות.
יוצא מן הכלל בולט בין רבני הונגריה הוא הגאון הרב ישכר טייכטל הי"ד בעל שו"ת "משנה שכיר" ותלמידו של "מנחת אלעזר". הוא מתחרט על התנגדותו לעליה ארצה. וקובע (בספרו "אם הבנים שמחה") כי גם הגאון "מנחת אלעזר" היה חוזר בו אם היה חי והיה רואה מול עיניו את מוראות השואה.
לדעתו של הרב טייכטל, השגיאה החרדית היא עצם ההחרמה של התנועה הציונית, כתוצאה מכך אין ליהדות החרדית משקל במכסות הסרטיפיקטים וגם אם יהודים חרדים רוצים לעלות ארצה כבר נתפסו המקומות ע"י הציונים החילונים, שבדרך הטבע הם מעדיפים את אנשי שלומם ולא את החרדים.
(זה קצת מזכיר לי את הפרוייקט של פייגלין: במקום ליילל על ההתנהגות של ה"ערב רב" – קומו ותיצרו פרוייקט שלטוני במגמה להחליף אותם! אל תסתפקו בתקציבים לישיבות, לכו על כל ההנהגה!)
טענה שלישית: אי יציאה לעבודה
ניתן לומר שהמגמה השתנתה, יותר ויותר חרדים יוצאים לעבודה בצורה זו או אחרת. הייתי שמח אם אמנון שפירא הנכבד היה מספר לנו לאיזה חרדי הוא עזר אי פעם בנושאי תעסוקה. אבל אני יודע שזה לא קרה ולא יקרה. אדון שפירא נתפס כנודניק גם בתוך הציונות הדתית. ולא בכדי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 00:25 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

בדורות האחרונים שינוי כזה שוה כתבה בעיתון ברמה של "אדם נשך כלב", מבחינתי זה נחשב "שום דבר". וזאת לעומת ישיבות שלימות שבנויות כולן על בחורים שעושים את הדרך ההפוכה.

מאידך, אני דוקא לא באתי להתוכח עם הכותב כדי לטעון כנגדו שהדת החרדית לא מתה, רק גיחכתי על הראייה שעליה הוא מבסס את התזה שלו: העדר ספרות דל"ה בבתי מדרש חרדים.

אם נמשיך עם הקו הזה אז הדת החסידית והספרדית חיה והליטאית מתה כי בישיבות ובתי מדרש ליטאיים כמעט שאין ספרות ספרדית/חסידית, משא"כ להיפך. בקיצור ליצנות.
"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 06:12 לינק ישיר 
momeir

בונדמן כתב:
המיסרוחניק הזה עוד מדבר ?  הם ברובם בני נדות 
ולגופם של טענותיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 06:26 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

המיסרוחניק הזה עוד מדבר ?  הם ברובם בני נדות 

אסור להוציא שם רע על יהודים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 09:14 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

למדונו בעלי ה"השקופע" שמה שקובע זה המגמה, כיום, המגמה בקרב הציבור הדת"ל התורני היא של התייצבות ובריאות ופחות נשירה, לעומת הציבור החרדי ש...

הכיוון של הדתי לאומי תורני הוא חרדי ולא אחת חרדי קיצוני ולכן פוחתת הנשירה מה ששוב מראה מה הנתיב הבריא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2020 10:49 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

צודק בהחלט !!
בציבור הדתי לאומי גם אם נשירה שהיא באחוזים בודדים!!
היא לא כמו בציבור החרדי ששם הנשירה היא במסות!!
הכול תוצאה של הורים לא מכילים ושל מורות ומשגיחים שלא ראויים לתפקיד והם הורסי נשמות !!
וקהילה מצומצמת וסגורה !!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאמר דעה ב'בשבע' תוקף: התפיסה החרדית טעתה פעם אחר פעם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.