|
|
| נשלח ב-16/2/2020 10:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | תאמין לי אני מפרגן לכם שזה יקרה, אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו והאמת, מה יש לדבר, ככל שהציבור הדתי חי יותר קרוב לפיתויים יש יותר סיכויים שהנוער ינשור לעומת ככל שהחרדים מסתגרים יותר, בעיקר בקהילות בהם אין כמעט חדירת סמארטפונים הסיכוי יפחת
|
|
איזה מזל שאפשר להאשים את הסמארטפון בתחלואי הדור!! ומה היה לפני 30 שנה ?? אז לא היה סמרטפון !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2020 12:38 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| איש_חשוב כתב: |  |
בציבור החרדי יש נשירה יש נערים ונערות שלא מוציאים את עצמם בפס הייצור של חינוך החרדי !! שאין לו הרבה אופציות מלחתילה לנער שלא רוצה או שלא מתאים הדרך החרדית החינוכית!! הינו חיידר ישיבה קטנה !!ישיבה גבוהה כולל ורק אז הוא לפעמים יכול לחשב מסלול מחדש !!
אכן יש נשירה, אבל בציבור הדתי המזרחיסט ובעיקר החרדק"י יש שיטפון, פשיטת רגל טוטאלית אם מדברים על נשירה טלו קורה בבקשה מבין עיניכם, ואל תדברו על הנשירה בציבור החרדי.. |
|
למדונו בעלי ה"השקופע" שמה שקובע זה המגמה, כיום, המגמה בקרב הציבור הדת"ל התורני היא של התייצבות ובריאות ופחות נשירה, לעומת הציבור החרדי ש...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/02/2020 22:22:25 |
|
צודק בהחלט !! בציבור הדתי לאומי גם אם נשירה שהיא באחוזים בודדים!! היא לא כמו בציבור החרדי ששם הנשירה היא במסות!! הכול תוצאה של הורים לא מכילים ושל מורות ומשגיחים שלא ראויים לתפקיד והם הורסי נשמות !! וקהילה מצומצמת וסגורה !!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כנראה שאין לך שמץ של מושג מה קורה בציבור הדתי לאומי ... 3 שנים בבר אילן לא הופכים אותך לידענית בציבור... גם אני לא חלק מהציבור הזה אבל קורא את עיתון בשבע\ שביעי\ מקור ראשון \סרגים ורואה מה הציבור כותב על עצמו
בציבור הדל"י יש מעל 50 אחוז נשירה !!! גם אלו שלא נשרו הם ברמה רוחנית נמוכה משל ההורים שלהם לנפנף בציבור החרדל"י זה נחמד אבל הם אחוז מאוד קטן יש בעיה קשה לחבר את התלמידים ללימוד תורה או גמרא ועם כל המאמץ שלהם להשקיע בלימודי השקפה זה לא עובד מספיק לראות את שלל הארגונים ההזויים שהציבור מצמיח כמו רבנים מחבקי להטבים או נשים שדורשות בבית הכנסת
ברור שבציבור החרדי יש נשירה ויש בעיות ויש הרבה מה לשפר אבל אם בודקים מול הדרכים האחרות אין ספק שהזו הדרך המוצלחת ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2020 14:06 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
בציבור החרדי יש נשירה יש נערים ונערות שלא מוציאים את עצמם בפס הייצור של חינוך החרדי !! שאין לו הרבה אופציות מלחתילה לנער שלא רוצה או שלא מתאים הדרך החרדית החינוכית!! הינו חיידר ישיבה קטנה !!ישיבה גבוהה כולל ורק אז הוא לפעמים יכול לחשב מסלול מחדש !!
אכן יש נשירה, אבל בציבור הדתי המזרחיסט ובעיקר החרדק"י יש שיטפון, פשיטת רגל טוטאלית אם מדברים על נשירה טלו קורה בבקשה מבין עיניכם, ואל תדברו על הנשירה בציבור החרדי.. |
|
למדונו בעלי ה"השקופע" שמה שקובע זה המגמה, כיום, המגמה בקרב הציבור הדת"ל התורני היא של התייצבות ובריאות ופחות נשירה, לעומת הציבור החרדי ש...
|
צודק בהחלט !! בציבור הדתי לאומי גם אם נשירה שהיא באחוזים בודדים!! היא לא כמו בציבור החרדי ששם הנשירה היא במסות!! הכול תוצאה של הורים לא מכילים ושל מורות ומשגיחים שלא ראויים לתפקיד והם הורסי נשמות !! וקהילה מצומצמת וסגורה !!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
| נשלח ב-16/2/2020 14:50 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | תאמין לי אני מפרגן לכם שזה יקרה, אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו והאמת, מה יש לדבר, ככל שהציבור הדתי חי יותר קרוב לפיתויים יש יותר סיכויים שהנוער ינשור לעומת ככל שהחרדים מסתגרים יותר, בעיקר בקהילות בהם אין כמעט חדירת סמארטפונים הסיכוי יפחת
|
|
איזה מזל שאפשר להאשים את הסמארטפון בתחלואי הדור!! ומה היה לפני 30 שנה ?? אז לא היה סמרטפון !!
|
|
אז היות ולא נולדתי אתמול, יכולני להעיד שלפני 40 שנה ידעו כל השכונה להצביע על הפושטק היחיד שיצא לתרבות רעה..
אני יכול גם להישבע שאילו היתה מכת הסמארטפונים מכה כבר אז, הנשירה וירידת הדורות היתה כבר פושה אז.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2020 14:52 |
|
| |
מצדרביעי
| פלדלפי כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
צודק בהחלט !! בציבור הדתי לאומי גם אם נשירה שהיא באחוזים בודדים!! היא לא כמו בציבור החרדי ששם הנשירה היא במסות!! הכול תוצאה של הורים לא מכילים ושל מורות ומשגיחים שלא ראויים לתפקיד והם הורסי נשמות !! וקהילה מצומצמת וסגורה !!! נשלח מהאנדרואיד שלי
כנראה שאין לך שמץ של מושג מה קורה בציבור הדתי לאומי ... 3 שנים בבר אילן לא הופכים אותך לידענית בציבור... גם אני לא חלק מהציבור הזה אבל קורא את עיתון בשבע\ שביעי\ מקור ראשון \סרגים ורואה מה הציבור כותב על עצמו
בציבור הדל"י יש מעל 50 אחוז נשירה !!! גם אלו שלא נשרו הם ברמה רוחנית נמוכה משל ההורים שלהם לנפנף בציבור החרדל"י זה נחמד אבל הם אחוז מאוד קטן יש בעיה קשה לחבר את התלמידים ללימוד תורה או גמרא ועם כל המאמץ שלהם להשקיע בלימודי השקפה זה לא עובד מספיק לראות את שלל הארגונים ההזויים שהציבור מצמיח כמו רבנים מחבקי להטבים או נשים שדורשות בבית הכנסת
ברור שבציבור החרדי יש נשירה ויש בעיות ויש הרבה מה לשפר אבל אם בודקים מול הדרכים האחרות אין ספק שהזו הדרך המוצלחת ביותר
|
|
מסכים שמחבקי להטבים הם לכאורה מגזימים (אע"פ שבעצם גם רבנים חרדים הם היום בעד לחבק נוער נושר שמחלל שבת-ולא בטוח שיש הבדל כל כך מהותי...) אבל-אפשר לשאול מה הבעייה הגדולה בנשים שדורשות בבית הכנסת??
האם בעידן בו אשה יכולה להיות בנקאית/מנכלי"ת/שופטת (גם חרדית) אתה בטוח שזה כל כך בעיה אם גם "תעז" לומר דבר תורה בבית כנסת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2020 23:06 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
|
|
|
הדרך החינוך החרדית יותר מוצלחת ???? לא נראה לי בכלל !! הבעייה של חיבור הגמרא לנערים זאת בעייה שיש בכל המיגזרים גם הדתים לאומים וגם בעולם החרדי !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|