|
|
| נשלח ב-18/2/2020 17:50 |
|
| |
גם אני כפוף לדעת רבנים ודעת תורה אבל אני קובע לאיזה רבנים יש דעת תורה ולאיזה לא ובאיזה ענין ומצב.... כמו כן אני קובע מהי דעת תורה ומתי נזקקים לה והיכן, וגם אני מבטל את הרבנים כשלא מוצא חן בעיני מה שהם אומרים כעפרא דארעא. זאת ועוד, אני קובע את דרגת הרבנים ותואריהם בהתאם למה שלי נראה דעת תורה ובהתאם למלוא צרכי הכרעתי ודעותי. לפעמים אני מכריע על גדלותם של הרבנים לפי לבושם לאו דוקא לפי מעשיהם ותורתם, אבל גם זה בגלל שדעתם מתנגשת עם דעתי, ואם הם משנים דעתם או בדברים אחרים דעתם מתאימה לדעתי אז אני מחזיר להם את התואר ואף משפח אותם על גדלותם התורנית וחוכמתם. אבל במקרה ובמריים עומדים אני מפחית בתוארם ומזלזל בתורתם.
זו הדרך ללכת בה ואין בלתה, וכל מי שאומר אחרת משקר את עצמו, כי סביבתו יודעת נפש בהמותיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 17:51 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | פשוט מאוד. כאשר מצביעים למפלגה חרדית, זה אומר כפיפות לדעת תורה, גם אם לא מדובר בדעת תורה של הקהילה שלנו.
וזה אומר שגם מי שמבקש להכנע לחלוטין לדעת תורה, יש לו בחירה מסויימת.
גם דעת תורה של הרבנים הד"לים? זה כבר שאלה נפרדת. האם דעתם היא דעת תורה.
|
|
ומה עם דעת תורה של רבני העדה החרדית והרבי מסאטמר? ומה עם דעת תורה של הרבי מחב"ד? ומה עם דעת תורה של רבנים ד"לים כדוגמת הרב שמואל אליהו? של הרב יעקב אריאל? הרב דב ליאור? הרב אבינר? רבני ישיבת מרכז הרב?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 17:54 |
|
| |
רבני העדה החרדית, זה פיקציה. לא מעט מהם אין להם שום דעה קנאית בעניין הבחירות. ובמסגרת הסכם העבודה הם חייבים לחתום איסור להשתתף. האדמו"ר מסאטמר הוא הנושא.
ומי שסבור שדעתו דעת התורה, שוקלת יותר מדעת כל הרבנים כאן בארץ גדולי התורה שהיו כאן מקום המדינה, שאמרו אחרת. שיהיה לו לבריאות.
הרבי מחבד אמר להצביע למפלגה חרדית. הד"לים, כתבתי כנ"ל. אין טעם להתייחס לכל אחד בנפרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:05 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | רבני העדה החרדית, זה פיקציה. לא מעט מהם אין להם שום דעה קנאית בעניין הבחירות. ובמסגרת הסכם העבודה הם חייבים לחתום איסור להשתתף. האדמו"ר מסאטמר הוא הנושא.
|
|
אני רחוק מאוד מדעות הקנאים, אבל זה פשוט לא יאומן. לא יאומן! הרב בענגיס, הרב שטרנבוך, הרב ישראל יעקוב פישר, הרב וייס ועוד גאונים וצדיקים רבים. כולם פיקציה? חותמים בנושא כ"כ קריטי בשביל סידור עבודה? עפ"ל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:14 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | שאלה 1 : האם אנו חיים בסביבה/חברה/מדינה דמוקרטית ? שאלה 2 : האם אנו מספרים לסביבתנו את האמת מהו הפתק ( ''ואני מדגיש את הפתק האמיתי'' ) אותו נשים בקלפי ? עשו חשבון אישי לפני שאתם עונים , תשובה 2 קשורה לתשובה 1 וכן להיפך ... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לשאלה הראשונה
מאז שלבג"ץ יש מפלגות משלו בכנסת, בניגוד גמור לחוק,(למיטב הבנתי)
משום שהחוק קובע שרוב חברי ועדת הבחירות המרכזית לכנסת קובעים איזה מפלגות יהיו בבחירות ואיזה לא,
ואין בחוק שום סמכות לבית המשפט להתערב בהליכים דמוקרטיים,
כל עוד הם מתנהלים כחוק,
ולכן מדינת ישראל היא לא דמוקרטיה,
אם אינני טועה זה המצב 26 שנה,
ואולי יותר,
לשאלה השנייה
אני באופן גלוי מצביע ג'
אם כי הייתי מעדיף שסף אחוז החסימה יהיה 2 חברי כנסת,
ואז דגל התורה ואגודת ישראל ירוצו בנפרד,
ויחס המנדטים המעוות מזה שנים רבות לטובת החסידים יתוקן,
בדיוק כמו שקרה בבחירות לעיריית ירושלים.
ששם שני המפלגות רצו בנפרד והליטאים קיבלו קולות פי שניים מהחסידים.
(אני מעריך שבאם אגודת ישראל תרוץ בנפרד,
ימונו חברי כנסת רציניים ומעשיים יותר, כי התחרות עם דגל התורה תלחץ על האדמורי"ם)
וכך כל חברי הכנסת החרדיים יהיו מקצועיים יותר, בתפקידים משמעותיים יותר,
וכך הציבור החרדי יקבל יותר ובצורה מכובדת,
משום שגם החילונים מעריכים חברי כנסת שעובדים, ולא כאלה,
שקיבלו את תפקידם, בגלל שהם שייכים לחוג מסויים או עדה מסויימת או מין מסויים.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 18/02/2020 18:20:59
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:21 |
|
| |
1. אין דמוקרטיה, יש דיקטטורה, וכבר היטיבו קודמי להסביר, העם לא נתן מעולם לרשות השיפוטית את האוקיי שהכל שפיט 2. אני מספר לכל מי ששואל אותי, אבל אין מי שישאל, כל מכירי וגם אלו שאינם מכירים כבר יודעים היטב למי מצביע חרדי מן השורה.
רמזת על קשר בין השאלות, אבל לא נראה לי שישפטו אותי אי פעם על כך שהצבעתי למפלגה חרדית.. דיקטטורה אמרנו אבל לא צפון קוריאה..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:23 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | רבני העדה החרדית, זה פיקציה. לא מעט מהם אין להם שום דעה קנאית בעניין הבחירות. ובמסגרת הסכם העבודה הם חייבים לחתום איסור להשתתף. האדמו"ר מסאטמר הוא הנושא.
אני רחוק מאוד מדעות הקנאים, אבל זה פשוט לא יאומן. לא יאומן! הרב בענגיס, הרב שטרנבוך, הרב ישראל יעקוב פישר, הרב וייס ועוד גאונים וצדיקים רבים. כולם פיקציה? חותמים בנושא כ"כ קריטי בשביל סידור עבודה? עפ"ל!!! |
|
רק נוסיף למען הקוראים. ר' דוד יונגרייז, הרב י"י ווייס, הרמ"א פריינד, ר' פנחס עפשטיין, הרב דושינסקי, ועוד גאוני עולם וצדיקי הדור.
הקרומקייט הישיבתית, של אבישי, במקרה זה מבהילה על הרעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | רבני העדה החרדית, זה פיקציה. לא מעט מהם אין להם שום דעה קנאית בעניין הבחירות. ובמסגרת הסכם העבודה הם חייבים לחתום איסור להשתתף. האדמו"ר מסאטמר הוא הנושא.
אני רחוק מאוד מדעות הקנאים, אבל זה פשוט לא יאומן. לא יאומן! הרב בענגיס, הרב שטרנבוך, הרב ישראל יעקוב פישר, הרב וייס ועוד גאונים וצדיקים רבים. כולם פיקציה? חותמים בנושא כ"כ קריטי בשביל סידור עבודה? עפ"ל!!! |
|
הם הצטרפו לדעת הרוב, כמקובל בבתי הדין שהמיעוט נגרר אחרי הרוב. גם כאשר הרוב חסר ערך ביחס למיעוט.
שים לב שהמציאות שלהם היא שהרבה מהגדולים שלהם הגיעו בייבוא מיוחד מחו"ל. כי בארץ היה קשה למצוא רבנים רציניים שלא השתתפו בבחירות. ואלו שהגיעו בייבוא אישי, לא היו קנאים. הם לא השתתפו בבחירות, כי פשוט לא היו כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:41 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 1. אין דמוקרטיה, יש דיקטטורה, וכבר היטיבו קודמי להסביר, העם לא נתן מעולם לרשות השיפוטית את האוקיי שהכל שפיט 2. אני מספר לכל מי ששואל אותי, אבל אין מי שישאל, כל מכירי וגם אלו שאינם מכירים כבר יודעים היטב למי מצביע חרדי מן השורה.
רמזת על קשר בין השאלות, אבל לא נראה לי שישפטו אותי אי פעם על כך שהצבעתי למפלגה חרדית.. דיקטטורה אמרנו אבל לא צפון קוריאה.. |
|
לא דיברתי על הרשות השופטת ( משום מה אחרים פה הכניסו את זה ) . בשאלה 2 . שאלתי על הסביבה וכדו' . נניח לדוגמא אם במקום העבודה שלך תרגיש חופשי לספר למי הצבעת, או שתחשוש למשרתך ? וכאן חזרנו לשאלה 1 . אם נניח וקיים החשש ובעקבותיו ההסתרה , אז איפה הדמוקרטיה ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 18:41 |
|
| |
חלק מרבני העדה החרדית,
רק חתמו על מודעות איסור הצבעה, כפי שנתבקשו מ"ועד העדה החרדית" ותו לא.
אלפי אברכים היו נוהגים לשאול שאלות בהלכה יום יום את הרב ישראל יעקב פישר זצ"ל,
וכן את הרב מאיר ברנדסדורפר זצ"ל, וכן את הרב יעקב ישעיה בלוי זצ"ל,
ומעולם הם לא ביקשו מהם שלא להצביע לכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2020 20:02 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | 1. אין דמוקרטיה, יש דיקטטורה, וכבר היטיבו קודמי להסביר, העם לא נתן מעולם לרשות השיפוטית את האוקיי שהכל שפיט 2. אני מספר לכל מי ששואל אותי, אבל אין מי שישאל, כל מכירי וגם אלו שאינם מכירים כבר יודעים היטב למי מצביע חרדי מן השורה.
רמזת על קשר בין השאלות, אבל לא נראה לי שישפטו אותי אי פעם על כך שהצבעתי למפלגה חרדית.. דיקטטורה אמרנו אבל לא צפון קוריאה.. |
|
לא דיברתי על הרשות השופטת ( משום מה אחרים פה הכניסו את זה ) . בשאלה 2 . שאלתי על הסביבה וכדו' . נניח לדוגמא אם במקום העבודה שלך תרגיש חופשי לספר למי הצבעת, או שתחשוש למשרתך ? וכאן חזרנו לשאלה 1 . אם נניח וקיים החשש ובעקבותיו ההסתרה , אז איפה הדמוקרטיה ? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| הדמוקרטיה קיימת מאחורי הפרגוד. שם יש דמוקרטיה מלאה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2020 02:13 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | 1. אין דמוקרטיה, יש דיקטטורה, וכבר היטיבו קודמי להסביר, העם לא נתן מעולם לרשות השיפוטית את האוקיי שהכל שפיט 2. אני מספר לכל מי ששואל אותי, אבל אין מי שישאל, כל מכירי וגם אלו שאינם מכירים כבר יודעים היטב למי מצביע חרדי מן השורה.
|
לא דיברתי על הרשות השופטת ( משום מה אחרים פה הכניסו את זה ) .
בשאלה 2 . שאלתי על הסביבה וכדו' . נניח לדוגמא אם במקום העבודה שלך תרגיש חופשי לספר למי הצבעת, או שתחשוש למשרתך ? וכאן חזרנו לשאלה 1 . אם נניח וקיים החשש ובעקבותיו ההסתרה , אז איפה הדמוקרטיה ?
|
|
לא דיברת על הרשות השופטת, אבל שאלת אם יש פה דמוקרטיה וקיבלת תשובה, אני הבאתי את הסיבה לחוסר הדמוקרטיה, כי הרשות השופטת יכולה לקבוע כאן מי ראש הממשלה, מי יכול להתמודד בכלל, וכמובן לקפד את ראשו של ראש הממשלה. היא יכולה למשל להחליט שביבי יישפט וגנץ לא, למרות שיש לו קופת שרצים.
בקשר להצבעה, כמו שאמרתי, הציבור החרדי ברובו אינו מסתיר את ההצבעה, כי היא ידועה לכולם, אבל ההסתרה של כל אזרח מה הוא הצביע, והקשר של כל זה לדמוקרטיה/דיקטטורה, קשורה כמובן למשטרים אפלים כמו צפון קוריאה, או אפילו טורקיה ואיראן, שם אם אתה מספר לכולם שהצבעת נגד ה"מועמד הרצוי".. אתה עלול לאבד בגלל כך את עבודתך או אפילו חירותך. מה שלא ניתן לומר כאן בארץ, שמאלנים וימנים זכויותיהם שווים, ולא נראה לי שמישהו יחשוש לחייו או לחירותו אם הוא ידווח שהוא הצביע ימין או שמאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2020 08:31 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | גם אני כפוף לדעת רבנים ודעת תורה אבל אני קובע לאיזה רבנים יש דעת תורה ולאיזה לא ובאיזה ענין ומצב.... כמו כן אני קובע מהי דעת תורה ומתי נזקקים לה והיכן, וגם אני מבטל את הרבנים כשלא מוצא חן בעיני מה שהם אומרים כעפרא דארעא. זאת ועוד, אני קובע את דרגת הרבנים ותואריהם בהתאם למה שלי נראה דעת תורה ובהתאם למלוא צרכי הכרעתי ודעותי. לפעמים אני מכריע על גדלותם של הרבנים לפי לבושם לאו דוקא לפי מעשיהם ותורתם, אבל גם זה בגלל שדעתם מתנגשת עם דעתי, ואם הם משנים דעתם או בדברים אחרים דעתם מתאימה לדעתי אז אני מחזיר להם את התואר ואף משפח אותם על גדלותם התורנית וחוכמתם. אבל במקרה ובמריים עומדים אני מפחית בתוארם ומזלזל בתורתם.
זו הדרך ללכת בה ואין בלתה, וכל מי שאומר אחרת משקר את עצמו, כי סביבתו יודעת נפש בהמותיה... |
|
דבר אחד אני יכול לשבח אותך שאתה אומר את האמת (של דרך מעוותת וחולנית ופוקרת) ולא מתחבא מאחורי צביעות ודמגוגיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|