האם מי שלוקח שקית ניילון בחנות ולא משלם, האם יש בזה איסור גניבה? האם בעל הרשת משלם מס פר שקית ואז זה גניבה מבעל החנות? או דילמא החנות הוא פשוט מעביר את התשלום שהוא מקבל על השקיות לרשות שמטפלת בזה, ואז זה כמו השתמטות ממס, וייתכן שאסור אבל איני יודע אם שייך בזה גניבה.
גניבה או לא, ישנם חנויות שלקחו טרמפ על החוק הזה בשביל להרוויח עוד כמה גרושים. כמו החנויות הקטנות של בר-כל שלוקחים 10 דקות על כל שקית למרות שהם לא מעבירים את זה למדינה.
גניבה או לא, ישנם חנויות שלקחו טרמפ על החוק הזה בשביל להרוויח עוד כמה גרושים. כמו החנויות הקטנות של בר-כל שלוקחים 10 דקות על כל שקית למרות שהם לא מעבירים את זה למדינה.
לה''ו. גזל, אפי'הפרווה. פרוטה כיום 7 אג', ומכיוון שזה לא מטבע חוקי , אז הבא בתור זה 10 אג', אז... זה גסל.!!! החוק קבע שכל רשת חייבת במס הזה, ולענ''ד בר כל, היא רשת...
אם החנות משלמת את המס הלאה, אז מסופקני מאוד אם בעיקרון זה מפריע לחנות שייקחו מבלי לשלם. אם לי היתה חנות אני לא חושב שזה היה מאוד מפריע לי, ובוודאי לא מספיק מפריע שאאשים את מי שלוקח כגנב.
לה''ו. גזל, אפי'הפרווה. פרוטה כיום 7 אג', ומכיוון שזה לא מטבע חוקי , אז הבא בתור זה 10 אג', אז... זה גסל.!!! החוק קבע שכל רשת חייבת במס הזה, ולענ''ד בר כל, היא רשת...
החוק קובע שכל רשת קמעונאית חייבת. ולא כל מרכול קטן של ברכל שנמצא בתוככי השכונות נקרא קמעונאי. וגם המחירים בהתאם.
אבל, מצד החוק אין מניעה למכולת שכונתית לקחת כסף על שקיות אם הוא רוצה. זכותו.
עד שיצא החוק, נתנו בעצם החנויות במתנה את עלות השקית, שהיא לפי מה שנכתב פה באיזור ה6 אג', (למרות שלדעתי חנות הקונה עשרות אלפי שקיות בחודש משלמת מן הסתם מחיר מוזל יותר ממה שאדם פרטי קונה)
עכשיו השאלה היא האם מבחינת החנות מצידם הם ממשיכים בנתינת השקיות במתנה, ורק נותנים את ההפרש, דהיינו 4 אג' על כל שקית. לכאורה צריך לשאול כל בעל חנות מה דעתו על כך והאם הוא מוחל על השקיות, כי הרי זה תלוי בדעתו של בעל החנות ולמרות שמאז ומעולם חנויות נתנו במתנה את השקיות, אבל יתכן והיום כשמנהג המקום הוא כבר לא לתת שקיות במתנה, אולי גם הוא אינו רוצה. אני מעריך שבעל חנות הרוצה בלקוחות מרוצים, יסכים לכך, ובפרט כשהוא מרויח מליונים כל חודש על הלקוחות, והשקיות הם הכסף הקטן, או יותר נכון הזעיר, ועדיין צריך את רשותו המפורשת.
דיברו כאן על שווה פרוטה, אבל לא לשכוח ששתי שקיות הם בוודאי מעל שווה פרוטה.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 20/02/2020 02:20:04
נשלח ב-20/2/2020 06:43
עד החוק שנכפה על החנויות השקיות היו חינם ובעלי החנויות לא הקפידו על השקיות.
השאלה אם להאמין שעשרות האגורות שהם גובים באמת חשובים להם.
אין ספק שזכותם להקפיד ואם הם מקפידים יש כאן גזל אבל השאלה אינה פשוטה.
עד החוק שנכפה על החנויות השקיות היו חינם ובעלי החנויות לא הקפידו על השקיות.
השאלה אם להאמין שעשרות האגורות שהם גובים באמת חשובים להם.
אין ספק שזכותם להקפיד ואם הם מקפידים יש כאן גזל אבל השאלה אינה פשוטה.
כאשר התחיל החוק לשערי רווחה בירושלים היה רק סניף 1 ולפי החוק הם לא היו מחוייבים לגבות והם בכל זאת גבו אז נראה שבעלי החנות הזאת לפחות שמחו על ההזדמנות שניתנה להם לחסוך הוצאה של מאות אלפי שקלים בשנה