בית פורומים בחדרי חרדים

האם אהרן ברק איבד שליטה על החונטה המשפטית שהוא יצר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2020 10:23 לינק ישיר 
האם אהרן ברק איבד שליטה על החונטה המשפטית שהוא יצר?

אהרן ברק לדן אלדד לפני מינויו למ"מ פרקליט המדינה: אסור לך לקבל את התפקיד
נשיא בית המשפט העליון לשעבר אמר לאלדד, שהיה מתמחה שלו בעבר, כי הסכמה להתמנות למ"מ פרקליט המדינה בניגוד לעמדת מנדלבליט תהיה בחירת צד במאבק בין נתניהו למי שהגיש נגדו כתב אישום
גידי וייץ 06:05| עודכן ב: 09:18

ערב מינויו לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה נפגש דן אלדד עם נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק. אלדד, שהיה מתמחה של ברק כשזה היה המשנה לנשיא העליון בתחילת שנות ה–90, שיתף את ברק בהתלבטותו אם להיעתר לפניית שר המשפטים אמיר אוחנה ולהתמנות למ"מ פרקליט המדינה, למרות התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. היועמ"ש סבר כי יש מניעה משפטית במינויו של אלדד וכי הוא אינו ראוי לתפקיד.
על פי מידע שהגיע לידי "הארץ", ברק אמר לאלדד כי בנסיבות הללו אסור לו להסכים להצעתו של השר אוחנה. לדבריו, פירושה של הסכמה למינוי היא בחירת צד במאבק בין ממשלה שבראשה עומד נאשם בפלילים ובין יועץ משפטי שהגיש נגדו כתב אישום. אלדד לא קיבל את עצתו של ברק ומינויו למ"מ פרקליט המדינה עדיין מעורר תסיסה קשה במשרד המשפטים.

באירוע של עיתון "בשבע" אתמול (שני) הגן מנדלבליט על החלטתו של אלדד לפתוח בחקירה בפרשת "הממד החמישי". "אני משוכנע, ואני רוצה להגיד את זה כאן בצורה ברורה, כי ממלא מקום פרקליט המדינה איננו פועל מתוך שיקולים פוליטיים", אמר בכנס, "זוהי טענת כזב. היא נועדה לפגוע באמון הציבור בפרקליטות, ויש לדחות אותה בכל תוקף". הוא הוסיף: "אני גם רוצה לומר פה בצורה הברורה ביותר — ממלא מקום פרקליט המדינה ואני נחושים לעבוד בשיתוף פעולה מלא למען קידום שלטון החוק במדינה, ולמען ביצור מעמדה העצמאי של התביעה הכללית". על אף דברים אלו, בשיחות עם בכירים בצמרת הפרקליטות ביקר היועמ"ש בחריפות את ההחלטה לפתוח בחקירה והביע חוסר אמון מוחלט באלדד.

מאז פרישתו מתפקידיו הציבוריים ברק שקוע בהוראה ובכתיבת ספרים, אך מדי פעם הוא נפגש ומשוחח עם דמויות מצמרת המערכת הפוליטית ואכיפת החוק. בחקירתו בפרשת 4000, כאשר ביקש לצמצם את עוצמת הקשר שלו עם איש העסקים ובעל השליטה בוואלה לשעבר שאול אלוביץ', אמר נתניהו לחוקרי המשטרה: "מערכת היחסים שלי עם אלוביץ' היא כמו מערכת היחסים עם אהרן ברק. אותו מספר פגישות, אותו מספר ארוחות ערב עם הרעיות".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2020 10:41 לינק ישיר 

זה סופם של כל בעלי "השקופעת" קיצוניות ומלחמתיות-שבסוף זה יוצא משליטה ומופנה גם כנגד אלו שיצרו אותם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2020 13:08 לינק ישיר 
שום איבד,ושום נעליים.נותן לנייטיבס' הרגשה

לה''ו. טובה, ואחרי הבחירות המושלים האמתיים יחזרו לשיגרע!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2020 09:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם אהרן ברק איבד שליטה על החונטה המשפטית שהוא יצר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext