| נשלח ב-3/3/2020 01:55 |
|
| |
בחור באמצע לימודים...
בס"ד לילה טוב חבר'ה  מה דעתכם על בחור שנמצא באמצע לימודים אקדמאיים? האם הוא בנוי להקים משפחה במצב כזה? לא ממזמן החלטתי שאני רוצה להפגש רק עם כאלו שסיימו ללמוד כבר ואפילו שקלתי להקשיח את התנאים לרק אם הוא גם עובד כבר בתחום,כדי שיוכיח רצינות...וגם כי חשוב לי להכנס לחיים מסודרים יותר...  מאידך הוא ספציפית נראה בחור ממש איכותי ועם שילוב מיוחד,משהו בעיניו מראה שהוא יכול להיות חבר טוב לחיים,כך שקשה לוותר...  נראה לכם שבחורים כאלה יכולים לפרנס משפחה במקביל ללימודים? והאם כדאי לוותר מראש אם חשוב לי גבר מסודר כבר בחיים?  דילמה לא פשוטה...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 03/03/2020 02:34:28
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2020 18:49 |
|
| |
אמונה בה הכל יהיה בסדר...6;6;
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2020 19:24 |
|
| |
בס"ד מה אתה רוצה?אני עוד נקראת מולטי מאמינה לעומת הליטאים שגם בודקים שיש דירה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 00:07 |
|
| |
חייכנית, את תעבדי, הוא יעבוד, תשאלי אותו.. מרוב בקשות וחששות את יכולה לאבד את הזיווג משורש הנשמה, וכשתוהים על קנקנך את מתרעמת.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 00:25 |
|
| |
בס"ד מה אתה משווה גבר לאישה? אל תשכח ש"המאמינים" האלו עומדים עם סטופר ורשימת בקשות בנושא הילודה  ... ואני אישית לא מרגישה ביטחון להביא ילדים במצב כזה...אין לי בעיה לעבוד,אך לא בטוח שארצה להתמודד עם זה במקביל להריון...אף פעם לא התנסתי בזה ולא אסבול את הרעיון לעבוד בכח,כשקשה לי.  לדעתי,אישה צריכה מישהו שתוכל לסמוך עליו שגם אם לא תוכל לעזור,הוא יוכל להסתדר בלעדיה...מבין? חבל שאחרי כל ההסברים שלי אתה עדיין לא מבדיל בין גברים לנשים בנושא הפרנסה. גבר לא צריך לעבוד במקביל להריונות. גבר עפ"י תורה לא צריך לבדוק מצב כלכלי של בחורה. גבר עפ"י הרמב"ם צריך להגיע עם פרנסה מסודרת ודירה. גבר עפ"י תורה מביא כתובה שבה מתחייב לפרנס אותה. כך שזכותה של בחורה לבדוק שהוא אכן יכול לעמוד בכך  ולדאוג לה בזמן שהיא דואגת לו למשפחה... חשבון פשוט.כל אחד נותן את מה שהוא חזק בו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 01:09 |
|
| |
בס"ד אני רק יודעת דבר אחד  המנהלים/ות לא סובלים חיסורים/איחורים/שלא מרגישים טוב ואין לרובם רחמים על נשים בהריון...(כך שאישה בהריון יכולה ממש לסבול,אם עובדת בגלל לחץ כלכלי) פעם לא הבנתי זאת...אך עם הזמן לומדים להכיר את הייצור שנקרא "מנהלים" נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 01:14:39
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 18:47 |
|
| |
חייכנית, ממליצה לך לצאת עם הבחור וכן לנסות.
חבל להפסיד משהו טוב (אולי) בגלל שלב בחיים, אם תחכי לגבר עם תואר ועבודה בתחום...זה לא יהיה טוב...לא לכל אחד הדרך קלה וחלקה מבחינה של עבודה וזה לא מעיד בכלום על אישיות או אופי של בן אדם והתאמה אלייך.
חבל לפספס, כי אפשר לחלוטין להסתדר עם סטודנט.
ואממ...אפשר גם לחכות קצת עם הילדים...
אבל השורש כאן הוא האמונה שלך. כי עובדה שיש לא מעט זוגות שמפרנסים בית מעבודה אחת ומשכורת של כולל, בתחילת הנישואים זה יכול לעבוד.
בהצלחה !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 19:35 |
|
| |
בס"ד שימי לב מה את אומרת...אחרי האמונה  עבודה אחת ומשכורת של כולל... אני לא רואה את עצמי מתחייבת לפרנס בית אפילו לא יום אחד בחיי כנשואה.פשוט לא יכולה להימשך ולהגיד "כן"לגבר שלא משדר גבריות בנושא...כבר ניסתי ולא הלך...כך שיתכן שאצא איתו ורק אבזבז לו ולי את הזמן היקר...  פעם הסכמתי שנה ראשונה,כדי שילמד בכולל,כשעוד הייתי תמימה.אבל מאז ראיתי מזה מנהלים.איך הם מאיימים בפיטורין על עובדת שמחסירה כשלא מרגישה טוב(ברור שיש חוקים שמגנים על אישה הרה,אך עדיין היחס כלפיה,רע,מאשים ומלחיץ אם תחסיר/תאחר).איך אישה בהריון רצה לאוטובוס,כדי לעבוד ונופלת על הבטן  (אני ליוותי אותה עד לבית הרפואה) ואף כשהייתי סטודנטית עבדתי במוקד וראיתי איך אחת(בהריון) הקיאה בשירותים והאחראית משמרת,צועקת עליה למה התעכבה יותר מדי זמן בחוץ.איך אחת יושבת בקושי על הכיסא כי התינוק בדיוק בועט לה בבטן,באמצע העבודה/גיסתי שסיפרה,שבאמצע שלקוחות מדברים איתה היא לא יכלה לדבר פתאום,כי בדיוק יש לה התקף בחילה ארוך...ושומעת על נשים עם קשיי נשימה/בחילות/בצקות ברגליים/גלי חום/שלא ישנות בלילה ואח"כ רצות לעבודה בבוקר,בכוח...(לא חושבת שגבר שנותן לאישתו חיים כאלה מכבד אותה כאישה.) אני לא רואה את עצמי בתוך הלחץ הזה,חשוב לי לחיות חיים רגועים ונורמליים.מבחינתי אישה מאבדת שליטה על גופה מהרגע שנכנסת להריון.ולא יודעת מה יהיה ואיך היא תחווה את התקופה וחייבת גבר חזק לצידה ולא רק פסיכולוג תומך  כך שלי אישית חשוב,שתמיד יהיה לי את החופש לעזוב את העבודה אם רצוני בכך,כבר באותו היום  ומכיוןן שכך חשוב שהוא ידע להסתדר גם לבד/שהוריו יתמכו רציני+התחייבות שהם לא מתערבים לי בחיים  ואנלא מעוניינת לחכות עם הילדים. כרגע,ישלי ביעד נסיכה קטנה(;...כך שלא מוכנה לדחות יותר מדי את החלום שלי...בגללו  ובכלל אסור הלכתית למנוע בגלל סיבה כזו,על ההתחלה,כך שאם אתחתן עם גבר חזק רוחנית(והבחור הזה חזק רוחנית),הוא לגמרי יביט עלי כאל מודרנית אם אגיד לו כך... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 20:21:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 20:44 |
|
| |
בס"ד ואגב,אני יודעת שיש לזה מחיר  לכל דרישה יש מחיר.במיוחד כשהמון נשים מסכימות לחיות ברמת חיים כזו קשה...בשם התמיכה בלומד תורה/הפמניזם... כשכל אחת נלחצת כרווקה למצוא עבודה כמה שיותר "קלה" וכמה שיותר מכניסה... אז ברור שבחורים חושבים שהריון זה משהו קל ולא מבינים כמה שזה ממש לא כך.וכמובן שהריון ראשון ידוע כהכי קשה,כך שאני לא ממש מבינה את הזילזול בחייה של האישה,כשאומרים שבהתחלה ניתן להעמיס עליה גם את צער הפרנסה...(או שהנשים מזלזלות בחייהן,בעצמן,מעצם זה שמסכימות לכך...) אם הייתי גבר?הייתי מתבייש בעצמי לראות את אשתי סובלת כשהיא בהריון,בשביל לפרנס אותי/לעזור. וזו גם התשובה לרציף.גבר שבודק אישה בקטע של פרנסה-זה משפיל אותו כגבר ואותה,כאישה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:00:12
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 21:13 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד מה אתה משווה גבר לאישה? אל תשכח ש"המאמינים" האלו עומדים עם סטופר ורשימת בקשות בנושא הילודה  ... ואני אישית לא מרגישה ביטחון להביא ילדים במצב כזה...אין לי בעיה לעבוד,אך לא בטוח שארצה להתמודד עם זה במקביל להריון...אף פעם לא התנסתי בזה ולא אסבול את הרעיון לעבוד בכח,כשקשה לי.  לדעתי,אישה צריכה מישהו שתוכל לסמוך עליו שגם אם לא תוכל לעזור,הוא יוכל להסתדר בלעדיה...מבין? חבל שאחרי כל ההסברים שלי אתה עדיין לא מבדיל בין גברים לנשים בנושא הפרנסה. גבר לא צריך לעבוד במקביל להריונות. גבר עפ"י תורה לא צריך לבדוק מצב כלכלי של בחורה. גבר עפ"י הרמב"ם צריך להגיע עם פרנסה מסודרת ודירה. גבר עפ"י תורה מביא כתובה שבה מתחייב לפרנס אותה. כך שזכותה של בחורה לבדוק שהוא אכן יכול לעמוד בכך  ולדאוג לה בזמן שהיא דואגת לו למשפחה... חשבון פשוט.כל אחד נותן את מה שהוא חזק בו  |
|
חבל שאת דואגת דאגה יתירה לחובות של האיש. מומלץ שתגיעי להצעת שידוך בהתמקדות בדברים שבאמת קריטיים, זה שהוא לומד עכשיו זה לא אומר שלא תסתדרו, חשבון פשוט אומר שכן תסתדרו, או אולי את מחפשת נושאים לדון בהם כאן בפורום ? אין עניין להוסיף מסננים מתי שאין צורך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 21:17 |
|
| |
בס"ד שימי לב מה את אומרת...אחרי האמונה  עבודה אחת ומשכורת של כולל... אני לא רואה את עצמי מתחייבת לפרנס בית אפילו לא יום אחד בחיי כנשואה.פשוט לא יכולה להימשך ולהגיד "כן"לגבר שלא משדר גבריות בנושא...כבר ניסתי ולא הלך...כך שיתכן שאצא איתו ורק אבזבז לו ולי את הזמן היקר...  פעם הסכמתי שנה ראשונה,כדי שילמד בכולל,כשעוד הייתי תמימה.אבל מאז ראיתי מזה מנהלים.איך הם מאיימים בפיטורין על עובדת שמחסירה כשלא מרגישה טוב(ברור שיש חוקים שמגנים על אישה הרה,אך עדיין היחס כלפיה,רע,מאשים ומלחיץ אם תחסיר/תאחר).איך אישה בהריון רצה לאוטובוס,כדי לעבוד ונופלת על הבטן  (אני ליוותי אותה עד לבית הרפואה) ואף כשהייתי סטודנטית עבדתי במוקד וראיתי איך אחת(בהריון) הקיאה בשירותים והאחראית משמרת,צועקת עליה למה התעכבה יותר מדי זמן בחוץ.איך אחת יושבת בקושי על הכיסא כי התינוק בדיוק בועט לה בבטן,באמצע העבודה/גיסתי שסיפרה,שבאמצע שלקוחות מדברים איתה היא לא יכלה לדבר פתאום,כי בדיוק יש לה התקף בחילה ארוך...ושומעת על נשים עם קשיי נשימה/בחילות/בצקות ברגליים/גלי חום/שלא ישנות בלילה ואח"כ רצות לעבודה בבוקר,בכוח...(לא חושבת שגבר שנותן לאישתו חיים כאלה מכבד אותה כאישה.) אני לא רואה את עצמי בתוך הלחץ הזה,חשוב לי לחיות חיים רגועים ונורמליים.מבחינתי אישה מאבדת שליטה על גופה מהרגע שנכנסת להריון.ולא יודעת מה יהיה ואיך היא תחווה את התקופה וחייבת גבר חזק לצידה ולא רק פסיכולוג תומך  כך שלי אישית חשוב,שתמיד יהיה לי את החופש לעזוב את העבודה אם רצוני בכך,כבר באותו היום  ומכיוןן שכך חשוב שהוא ידע להסתדר גם לבד/שהוריו יתמכו רציני+התחייבות שהם לא מתערבים לי בחיים  ואנלא מעוניינת לחכות עם הילדים. כרגע,ישלי ביעד נסיכה קטנה(;...כך שלא מוכנה לדחות יותר מדי את החלום שלי...בגללו  ובכלל אסור הלכתית למנוע בגלל סיבה כזו,על ההתחלה,כך שאם אתחתן עם גבר חזק רוחנית(והבחור הזה חזק רוחנית),הוא לגמרי יביט עלי כאל מודרנית אם אגיד לו כך... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 20:21:13 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 21:29 |
|
| |
בס"ד אני חושבת שזה חלק מהנושאים הקריטיים...י. האם אני אצטרך לקום בבוקר עם הבחילות והחוסר שינה ולרוץ לעבודה בכוח,כשהוא רץ ללמוד מקצוע?! האם אני אצטרך להשליך את התינוקת למעון(שלך תדע מי המטפלות שם...) ישר אחרי 3 חודשים ומשהו של חופשת לידה?! האם אני אצטרך לנטוש את הילדה כשהיא חולה במעון/בגן,רק כי המנהל כועס ואסור להחסיר ולהשאר עם הילדה החולה ולטפל בה בבית?!ואם אחליט שעוזבת את העבודה,נצטרך לחיות בצימצום ועל סף עוני? זה החיים בסוף.הדברים "הקטנים" האלו שמבאסים לאישה את החיים  אתה לא בחורה.אז אתה לא מבין עד כמה חשוב לבחורה שמבינה את החיים,הנושא הזה  אז נכון שצריך אמונה בה',אך איזהו החכם?הרואה את הנולד.ואני רואה שבחשבון הפשוט ממש לא נסתדר בלי נס.(ללא התחייבות מצידי לעבוד רציני,בכל מצב/להיות תלותית בהורים,שזלא תמיד נעים)) אשמח לשמוע איזה חשבון יש לך...אולי פספסתי משהו במשוואה  אגב,ישלי חברה נשואה,שבעלה סטודנט,כך שאני כבר יודעת ממקור ראשון שאנלא טועה  ולא אנלא מחפשת נושאי שיחה.זה אכן דילמה שלי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 22:24:53
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2020 21:32 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 20:21:13 |
|
עכשיו הבנו. צודקת. את לא מחפשת מותרות. אז תמצאי דרך לברר את הנושא הכלכלי
|
|
בס"ד כל אחד בשבילו "מותרות" זה משהו אחר...  אצלך מותרות זה גם מגש פיצה וערב בבית קפה  מה שבטוח שאנלא רוצה לרדת מהרמת חיים שאני חייה בה כרגע(שהרי לא מגיע לי עונש,על כך שאני נשואה ומייצרת צאצאים;)) וברור שמעדיפה גם תוספות משמחות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/03/2020 21:48:54
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 15:44 |
|
| |
תראי חייכנית, הנקודות והדאגות שהעלת הן באמת דברים לא פשוטים ואת צודקת.
אבל.
אנסה להסביר בצורה כמה שיותר ברורה.
דבר ראשון, אף אחד לא ביקש ממך לפרנס בית בעצמך, בעבר כשהייתי ילדה רציתי להיות עם אברך ואמרתי שלי לא אכפת לפרנס, אבל מה מבינה ילדה בת 12?התבגרתי והבנתי שאני לא מוכנה לפרנס גבר, כי שני הצדדים, גם האישה וגם הבעל צריכים לדאוג *יחד* לכל הבית, בין בצורה כספית ובין בתפעול היום יומי של הבית והילדים.
כיום אני לא ארצה גבר שלא מתכוון לדאוג ולפרנס אותי כי אני יודעת כמה זה קשה בצורה מטורפת ועד בלתי אפשרי לנהל בית עם כמה וכמה ילדים ולהיות אחראית בם לניהול השוטף של הבית עצמו וגם לפרנסה, זה לא מקובל בעיניי ולא אכנס מראש למשהו שאני יודעת שלא יעשה לי טוב. (כמובן שהכל בפרופורציות נכונות).
לרוב הסטודנטים שאני הכרתי הייתה חצי משרה שהכניסה להם בין 2,000 - 3,500 בחודש, שזה יחד עם המשכורת שלך זה יפה לשכר דירה, אוכל, מחיה וכו לזוג צעיר ואפילו אפשר לחסוך (בהנחה שלא מתחילים עם מינוס).
את ממילא עובדת, נכון?אז זה לא נחשב שאת מפרנסת אותו, אלא אתכם, אחרי הכל זו רק תקופה של לימודים לפני שהוא יצא לעבוד ולפרנס יחד איתך את הבית שלכם, סבלנות...זה כל מה שנדרש.
(בקשר לחברה שלך עם הסטודנט, לא ממליצה לך לגבש דעה על נושא שהוא עולם ומלואו על פי מקרה אחד).
נושא שני, בקשר להריון.
יש מקרים שבהם לחכות קצת עם ילדים זה כן מותר, בעיקר לאלה שמאד מאד צעירים וחסרי נסיון, ילדים זה לא משחק, לפני שרצים להביא אותם צריך לבדוק אם מוכנים נפשית וכלכלית ועוד ועוד, זה נושא רגיש אבל אפשר לזוז לכאן ולכאן, כל אחד והמקרה שלו.
מה שאת מתארת בעבודה ששמעת על נשים בהריון שכועסים עליהן בגלל שהן לא מרגישות טוב, מפטרים אותם בגלל שהן מחסירות/מאחרות/חא מתפקדות זו עבירה על החוק והיא חמורה *מאוד*.
לאף מעסיק אין רשות לפטר עובדת בהריון, לאף מעסיק אין רשות לבקש מהעובדת ההריונית שלו להקיא יותר מהר ולחזור לעבודה, מה שאת מתארת לא תקין וכל הנשים ההריוניות העובדות *חייבות* לבדוק את הזכויות שלהן בזמן ההיריון.
אני גם עובדת, אצלנו ההתייחסות היא מעבר ל*מושלמת* לנשים בהריון.
ככה שאני מציעה לך לבדוק מה החוק אומר, אני מניחה שזה גם תלוי באיזה מקום את עובדת...אבל באופן כללי אני יודעת שככה זה חייב להיות עם הנשים בהריון. יש להן הגנות מראש כי כל אדם עם שכל רואה שחייב להתחשב.
מאחר שאת מתעקשת על הנסיכה שלך כמה שיותר מהר....טוב זה באמת בעיה, כי בינתיים את מונעת מעצמך למצוא עם מי להביא אותה, תנסי, מה תפסידי?מקסימום עוד אחד שלא התאים, יכול להיות מאד שעל ידי משהו מאד פשוט הבעיה הזו תיפטר.
ואגב, יכול להיות מאד שדווא ההריון שלך יהיה חלק, למה מראש את חושבת על התסריטים הכי גרועים?לא כולן סובלות עד כדי כך מההיריון, לא כולן מקיאות 24/7 או מרגישות לא טוב...יש כאלה שמתפקדות כמעט רגיל.
בקיצור, תחשבי על זה ותני לבחור צ'אנס.
חוץ מזה, זה לא שאת מרוששת, נכון?את מגיעה כבר עם סכום לפני החתונה?תשמרי עליו, תחסכי, תהיא מחושבת מבחינת כסף ובעזרת השם הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.
בנושא אחר אני פשוט לא יודעת למי לפנות, מישהי הביאה לי עלון של כת של מסיונרים סוג של, למי אני מדווחת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 17:03 |
|
| |
בס"ד תודה על תגובתך הרחבה  רואים שאת בחורה חכמה...אך תרשי לי להסביר לך,"יחד",זה סיסמא יפה מאד.פעם גם חשבתי כמוך...אך כפי שכתבתי באשכול "פמניזם-שובניזם,מה נכון לנו", הבנתי שיחד עם הכיף והרצון להיות חברים ביחד.זה לא אפשרי בחיים... אז כשתגדלי עוד קצת או שתשאלי נשואות אם הן מאושרות עם ה"יחד" הזה תשמעי מה הן אומרות  בכל מקרה.יחד מבחינתי זה שהוא מתחלק איתי גם בהריון.זה אומר שילד אחד אני יולדת והילד הבא הוא יולד  ואם הוא לא יכול?נקודת הבסיס היא לא יחד. אז אשמח שתקראי שוב את האשכול ואת התובנות ואת האשכול של הילודה שהגיע אחרי מחקר...  אישה מתוכנתת בטבע שלה לחוסר שוויון בנושא הפרנסה.ולא מעריכה בסופו של דבר גבר שנזקק לעזרתה ולא יכול להסתדר בלעדיה.כיום את מנסה לספר לעצמך סיסמאות אך בסופו של דבר?החיים יגלו לך שעם כל הרצון לחברות. זה לא הולך כך בזוגיות. התורה הבינה זאת.כדי שאישה תהיה רגועה ותגדל ילדים מתוך שפיות ותתן לבעלה תשומת לב ואהבה,היא חייבת ביטחון,גבר שלא חצי-חצי איתה ביחד בפרנסה,אלא לוקח אחריות מלאה והיא?רק עוזרת כשהיא יכולה בלבד,בעבודה נעימה. כך שאם המאזן הולך לרעת האישה בחיים?היא נהפכת למפלצת ואז הגברים לא מבינים למה כ"כ רע להם בנישואין.הבסיס זה שהם לא מבינים שהיא לא גבר.אלא אישה.ולאישה יש תנאי חיים אחרים. אם הוא רוצה חצי-חצי,שיתחתן עם גבר וישלם לפונדקאית חצי מליון עבור ילד ויגדל אותו ביחד חצי-חצי,עם שותפו...  אבל לא יתכן לקנות מכונת ייצור ילדים ולהגיד למכונה לממן את עצמה ואולי גם אותו...  ... ברור שלא הייתי רוצה שיביטו בי כאל מכונה/בובה...זה רק בשביל הדוגמא  וכך גם נשים הרוצות חצי-חצי,בחברות "יחד",חיות עם אישה וכל אחת מביאה בד"כ ילד אחד כשחברתה דואגת לה בזמן הזה...(כך שאף אחד לא מתערב לה בנושא הילודה.והיא מחליטה כמה להביא.) וגם שם בחברה הלהט"בית תוכלי לראות שאחד מבני הזוג נשי יותר ומתחפש לאישה ולוקח יותר את תפקידי הבית...  לא עלינו ... אך גבר ממוצע?אף אחד שלא סובל ילדים,עדיין חולם על 3ילדים.שהמכונה שנקראת אישה,צריכה להמליט לו  לא נשמע לי הוגן לראות באישה חבר לנשק בפרנסה,כשהיא,בשונה ממנו נחלשת בזמן הזה מהריונות,מניקה ויותר נתונה בלחץ גידול הילדים,כשהוא עוזר לה "ביחד" במקרה הטוב(ומחפש לברוח מהבית...במקרה הרע(;) חבל שהנשים לא מבינות זאת ומסכימות לכך.בעצם המקור לבעיה זה הנשים שמסכימות לחיות בסגנון הזה והורסות לעצמן ולגבר את החיים. התורה יודעת מה נכון לאישה יותר ממה שהאישה חושבת שנכון לה...  היחד הוא שהאישה מבינה את הגבר בזמני משבר ומוכנה לחיות בצמצום אם פתאום נחלש/פוטר/חולה/עוזרת בפרנסה,אם היא יכולה(בצורה לא מחייבת/ חצי משרה/כמה ימים בשבוע ועדיף בעבודה שהיא אוהבת) היחד זה שהגבר עוזר לאישתו בבית אחרי יום עבודה למרות שקשה לו/מממן לה מנקה ומקשיב לדבריה בכבוד ובאהבה... המאזן צריך להיות שהוא זה שמביא את המשכורת הרצינית והאישה את המשכורת של הכולל  שהגבר לא תלוי בכספה.במועד קבלת התשלום(שאם המשכורת לא בזמן הוא מלחיץ את האישה לדבר עם הבוס ובמקום גבר הוא נראה כמו ילד מסכן  ).לא בקצבת חופשת לידה מהביטוח לאומי-שלא מתקבל מהר כלל. קיצער בסופו של דבר בזוגיות בריאה הגבר לא משדר תלות באישה כלל  אם האישה רוצה לעזור?זה כמו שילד רוצה לעזור בפרנסה.זה יפה.זה מוערך אך אף הורה שמכבד את עצמו לא יסמוך על הילד שלו או יפרנס איתו "יחד" בית. בתורה תמיד בהלכות שמזכירים ילדים אח"כ נשים ואח"כ עבדים...זה באותה קטגוריה  למה?כל אלה הם תלותיים באדון. אז נכון שאישה זלא עבד.(וגם לעבד יש דינים כמה האדון צריך לדאוג לו...(;) ולא טוב לאישה להיות תלותית עד הסוף, אך מאידך זה מבטא את הדרך הנכונה להבין שאישה זלא חבר שלך  שיש כאן הבדלים שצריך לכבד. שצריך לדאוג לה כמו שדואגים לילד שלך. ושצריך לכבד אותה יותר מגופו,לדאוג לכל צורכה גם כשהיא לא כמו ילדה  נכון שצריך וחשוב לחשוב חיובי בחיים  אך כצו בתרגיל ביטחוני.. המפקד לא אומר "למה לחשוב שלילי?אולי המחבל לא יצא מביתX? אולי פטמה תהיה תמימה ולא תחביא רובה בסיר?  אלא כבחורה מחליטה מה מתאים לה בחיים היא צריכה לחשוב על כל תרחיש.אפילו הגרוע ביותר כדי שתבין מה נכון לה  אז ברור שלא ניתן לשלוט על כל דבר.אך מאידך לא צריך מראש להכנס למתכונת חיים שלא מתאימה לה. כמו שאישה שלא רוצה לפרנס אברך,לא תתחתן עם אברך ותחשוב חיובי שהיא תצליח לפרנס לבד  אלא בוחרת מישהו בראש שלה... כך בחורה שחשוב לה לחיות חיים רגועים ושפויים ולגדל ילדים מתוך שמחה ולעבוד ממקום נעים ולא בכוח כשקשה לה,צריכה לבחור בגבר הנכון לה כרגע  אם ח"ו ה' יחליט לשנות את מזלם כזוג?אז היחד מתגייס וכל אחד אף שמבין את ההבדלים ותפקידו השונה...עוזר לשני ואוהב בטוב וברע.  אך מלכתחילה?לא מומלץ להיכנס לבוץ  בקשר ליחס לנשים בהריון,יש את מה שכתוב על הנייר ויש את מה שקורה בפועל.ברור שיחס למטפלת בהריון/למוקדנית,בהתאם. והיחס למנהלת מחלקה/הייטקיסטית,בהתאם. אך הלחץ הוא אותו לחץ.אף מנהל לא אוהב עובדת מחסירה/מאחרת/בעננים כי בלילה לא ישנה טוב. וכאישה את לעולם לא תוכלי לדעת מה תרגישי ואת צריכה לדעת שהתקופה הזו תעבור לך רגוע ונעים ושלא תעבדי מתוך כפייה וכורח המציאות.  דבר שני,יש נשים שההריון שלהן בסיכון והן צריכות "שמירת הריון" שז"א לא לזוז מהמיטה כמעט 9 חודשים בבית/בבית רפואה כדי שהתינוק לא יפול. כך שאם אישה כזו נשואה לגבר של חצי-חצי ו"ביחד"? הם יסתדרו?לא בטוח...  יש אף נשים העובדות בעבודות פיזיות,כמו מטפלות/קופאיות,הסוחבות כבד ומסכנות את העובר...(ושמעתי סיפורים על הפלות אף מחברה שעבדה במשרד וסחבה קלסרים כבדים...) כך שלא תמיד ה"יחד" הזה חכם...והגיוני  לכן אישה חכמה לא מתחתנת עם גבר שמשדר חצי-חצי,כי הוא לא מכבד אותה כאישה וכמובן לא בוגר מספיק כדי להבין שאישה זלא גבר.  ואם אני גבר?אז אהיה גבר עד הסוף  אני לא אוהבת שמשגעים אותי... לי בהרבה יותר קשה להכנס לתחום הנשי-הריון ולידות הרבה יותר מפחידות אותי מלפתוח עסק  חחח הצחקת אותי בקטע של הממש מהר(; לא ממש מהר כי באלי לטייל ולהינות בלי הבלאגן של ההריון לפחות כמה חודשים...אבל כן כשלי יש יעד אנלא אוהבת שמישהו אחר חוסם אותי...  עד כדי כך שאם היה אפשר והיה מקובל הייתי קונה עכשיו נסיכה קטנה לגדל...אני אוהבת להגשים לעצמי חלומות מהר... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/03/2020 17:19:56
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/03/2020 17:58:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2020 17:26 |
|
| |
אני לא מסכימה איתך כמעט בכלום ממה שאמרת, בואי נגיד ככה.
חיי נישואים זה לא כמו יציאה לקרב במטרה להרוג ולנטרל כל מי שתוקף אותך.
זה חיי זוגיות, מתנצלת אבל את אולי פמניסטית על פי היהדות אבל את חוזרת להגדרה של נשים במטבח וגברים לציד.
החיים שונים היום, זמנים משתנים.
אני בתור *אני*, יודעת שאם תתני לי כל היום להיות בבית, רגל על רגל ורק לבשל ולעשות שופינג ולגדל שבט כמו שאת קוראת לזה זה לא יקרוץ לי בשום צורה ולא אסכים לזה.
אני חייבת משהו שיספק אותי בפן האינלקטואלי, לעבוד, לעזור לאנשים אחרים, לתרום מעצמי, ללמוד, להתפתח וכו וכו, גם נניח יהיה לי כרגע 70 מיליארד דולר בחשבון בנק ואני אהיה מולטי מיליארדרית ובלה בלה אעבוד, כמובן תחת התנאים שלי ואהיה הבוסית של עצמי ואבחר בדיוק מה אני רוצה לעשות ומה לא אבל הבנת את העיקרון.
אני לא חושבת שרק הבעל צריך לפרנס בדיוק כמו שלא רק האישה צריכה לנקות ולסדר את הבית, אצלי במשפחה, שני ההורים עובדים, שני ההורים מנקים ושני ההורים מכינים אוכל, שניהם יוצאים לקניות ושניהם מנהלים את הבית באותו ה *יחד* שאת טוענת שלא קיים.
כמובן שיש דברים מסוימים שאמא שלי לוקחת עליהם יותר פיקוד ויש דברים שאבא שלי לוקח יותר פיקוד, אבל בשורה התחתונה הם פועלים בשיתוף וזה בדיוק הסוד למערכת יחסים וזוגיות בריאה.
להבין שהבן/ת זוג משלים/מה את השני/ה.
לפי מה שאת מתארת רוב חברותייך הנשואות לא ממש שמחות ומאושרות ודי רוצות לברוח מהכל ומהחיים שלהן כי לא טוב להן, אולי כדאי לבדוק מה לא תקין שם.
אולי לפני שממהרים ללדת 12 ילדים כדאי קודם לבנות אמון בין בני הזוג, לבנות יחד מערכת יחסים, חיים *משותפים*.
מי יודע, אולי כל מה שכתבתי כאן הוא בולשיט אחד גדול, אולי אני תמימה ונאיבית, אולי...אבל אני מסרבת לחשוב בצורה שלילית והגדרתית, אני עושה כפי יכולתי ואני מצפה בדיוק לאוצו הדבר מהבן זוג שלי.
בקשר לעבודות, עבדתי בכמה עבודות בחיי, ואני מודעת לעניין שיש הגנות לעובד/ת, יש ימי מחלת עובד, יש ימי חופשה, יש ימי מחלת הילד, גם לאמא וגם לאבא...לא הכל שלילי כמו שאת טוענת.
הפלות?קורות לאו דווקא אם האישה הרימה דברים כבדים או לא.
מה שכן זה בושה לבעל של אותה אישה שנתן לה לעבוד ולהרים ולשאר העובדים סביבה שאיפשרו לה לסחוב במהלך ההיריון.
בקיצור, לא הכל בלתי אפשרי חייכנית, נסי לצאת מהדעות שהכנסת את עצמך אליהן, תזמני לך במחשבה אך ורק דברים טובים ובהצלחה...
 |
|
|
|
|
|