|
|
| נשלח ב-15/3/2020 19:03 |
|
| |
בעניין החשבונות שמביא "חריף ומקשה"...
ובכן...המספרים הם בקילומטר מרובע [קמ"ר] לא במטר מרובע [מ"ר].
שטחה של בני ברק הוא 7.31 קמ"ר. שטחו של גוש דן הוא כ1500 קמ"ר.
אם נניח שההסתברות שאיזור כלשהוא בגוש דן ייפגע מטיל שווה ליחס שבין שטח האיזור לשטח של גוש דן, כי אז הסתברות הפגיעה בבני ברק היא פחות מ 0.005.
במילים אחרות, בממוצע פחות מפגיעה אחת בבני ברק לכל 200 פגיעות בגוש דן (בלי להביא בחשבון את הרב קנייבסקי).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2020 23:27 |
|
| |
בהוראת מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו הרב קובי רוזנשטיין מנכ"ל רשת 'דרכי יושר' הודיע לכלל רשת התתי"ם (מודיעין עילית, אחיסמך לוד, גבעת זאב, בית שמש) כי חמירא סכנתא מאיסורא, ומחר יסגרו כל המוסדות. בנוגע להתארגנות של לימוד בקבוצות של 10 תלמידים תבוא הודעה נפרדת. (הקו החרדי)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2020 23:30 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | בעניין החשבונות שמביא "חריף ומקשה"...
ובכן...המספרים הם בקילומטר מרובע [קמ"ר] לא במטר מרובע [מ"ר].
שטחה של בני ברק הוא 7.31 קמ"ר. שטחו של גוש דן הוא כ1500 קמ"ר.
אם נניח שההסתברות שאיזור כלשהוא בגוש דן ייפגע מטיל שווה ליחס שבין שטח האיזור לשטח של גוש דן, כי אז הסתברות הפגיעה בבני ברק היא פחות מ 0.005.
במילים אחרות, בממוצע פחות מפגיעה אחת בבני ברק לכל 200 פגיעות בגוש דן (בלי להביא בחשבון את הרב קנייבסקי). |
|
מחמת בהילותי להשיב על אתר, לא דק טובא. וה' הטוב יכפר בעדי. העיקר שהעיקרון הסטטיסטי מובן. וידעו כל עמי הארץ שאין סומכין על הנס.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2020 23:54 |
|
| |
משבר הקורונה: ראש ישיבת סלבודקא הגרמ"ה הירש הודיע, כי פנימיית הישיבה תיסגר ומי שלא ימצא מקום ללון בבני ברק ישוב לביתו וילמד שם עד יעבור זעם. הלימוד בישיבה יערך בקבוצות קטנות, כהוראת משרד הבריאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 08:40 |
|
| |
יוחנןש, מצד אחד אתה טוען שהגר"ח פוסק לפי רוח הקודש ומצד שני אתה מסביר שבהלווית הרב וואזנר לא היה שום מידע שמראה על סכנה. וקשה הדבר בעיני. אם הגר"ח פוסק לפי ההגיון וההלכה, ההסבר שלך לגבי הלווית הרב וואזנר באמת מחזיק. אלא שאתה טוען שהוא פוסק מרוח הקודש, ובמקרה כזה היינו מצפים שהוא יצליח לראות את הסכנה שהיתה וקיפחה חייהם של שני אברכים. אגב, אם לא היתה סכנה, מדוע לשיטתך בכלל הלכו לשאול את הגר"ח? כשאצלנו במשפחה היו הלוויות לא הלכנו לשאול את הגר"ח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 09:05 |
|
| |
כואב לראות שוב ושוב את העציצים ונפגעי 6-3 מקשרים את נושא ההלוויה ותולים זאת בהוראת הגר"ח.
וכי יש מישהו שחושב שאם היה אור יום, אנשים לא היו נופלים על מדרגות המוות??? וכי יש מישהו שלא מבין שהאשמים היחידים הם אלו שהחליטו לרדת מהמדרגות הצרות כל כך???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 10:31 |
|
| |
עוד אחד מגדולי הדור מהצד הליטאי שמעז להביע דעה שונה ורציונלית
בהוראת מרן גאון ישראל הגר"ד לנדו הרב קובי רוזנשטיין מנכ"ל רשת 'דרכי יושר' הודיע לכלל רשת התתי"ם (מודיעין עילית, אחיסמך לוד, גבעת זאב, בית שמש) כי חמירא סכנתא מאיסורא, ומחר יסגרו כל המוסדות. בנוגע להתארגנות של לימוד בקבוצות של 10 תלמידים תבוא הודעה נפרדת. (הקו החרדי)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 10:34 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | מדובר באיש מופת, שבמלחמת המפרץ (בהיותו בן 60) הורה מפורשות שבעיר בני ברק אין להיכנס לחדרים אטומים, ואף תלה פתק בדלת ביתו, להודיע על הוראה זו, כנגד מוסדות הביטחון, וכנגד הגרא"מ שך שאף היתה לו ביקורת על כך. והוא בשלו. והתוצאה המופלאה ידועה; פגיעה בכל הרחובות הגובלים את בני ברק (רמת גן) מכל שלושת הצדדים. ובבני ברק זה דילג. רבותי, בנוגע להרב קנייבסקי, גם הליטאים לראשונה מאמינים במופתים ובאיש אלוקים. הבה לא נסתנוור מה6-3 שאוכל את חלק מהניקים עד היום. ולא מהקרירות של הסמרטפונים שלכם, המרקיבים את אישיותכם היהודית.
הרב קנייבסקי לא פוסק בדברים כאלה מתוך 'ספרי ההלכה' הפתוחים לפניו, אלא ממקום אחר, שמיימי.
מי שלמד קצת סטטיסטיקה מבין ש"מופת" הזה הוא אחת הפיקציות הגדולות בהיסטוריה החרדית.
אתה יודע באיזה גודל בני ברק? כ 7 מטר מרובע (כולל פרדס כץ, שעליה ר' חיים לא דיבר) אתה יודע באיזה גודל גוש דן? למעלה מ1,500 מטר מרובע! כלומר בני ברק היא אפילו לא חצי אחוז מהשטח של גוש דן.
כל סטטיסטיקאי מתחיל יגיד לך שאם תיקח שטח אקראי של 7 מ"ר בגוש דן ותסמן אותו. הסיכוי שיפול שם טיל ישירות שואף לאפס!.
וכמה הבטחות של ר' חיים לא התקיימו? מכיר אישית אנשים שר' חיים הבטיח להם דברים והם האמינו בו במאה אחוז ועשו כדבריו וניזוקו. קרה בדיוק ההפך מההבטחות של הרב. |
|
הגאוה הזאת של 'מי שלומד קצת סטטיסטיקה' קצת מוגזמת, כי גם מי שלא למד סטטיסטיקה (כמו למשל ר' חיים.. שגאונותו לא פוסחת גם על הלכות קידוש החודש, ע"ע שקל הקודש) מבין שהמשפט 'הסיכוי.. שואף לאפס' הוא הבל מוחלט!
אני לא מתמצא מספיק, אבל נניח שבגוש דן נפלו 30 טילים (מתוך ה-39), והגודל של בני ברק הוא חצי אחוז מגוש דן, הרי שהחישוב הנכון הוא 0.995 בחזקת 30 = 86% שלא יפלו טילים, 14% שיפלו על בני ברק, לא ממש אפס..
אבל גם זה ממש לא נכון, זה בערך כמו אלו שטענו שהמתים מקורונוה בסין הם מעטים מאוד, כי יש מיליארד סינים, ולא לקחו בחשבון את החלוקה למחוזות. רוב הטילים נפלו בתל אביב וברמת גן, שהם ביחד פחות מ-70 קמ"ר. אם נשוה למשל לרמת גן (שהיא רק פי שנים מבני ברק), הרי שאם רמת גן קיבלה 4 טילים (לא בטוח, אולי יותר) בני ברק היתה צריכה לקבל 2, והסיכוי שלא תקבל בכלל (אם 'נאחד' אותה עם רמת גן) הוא פחות מ-20%!! אולי לא מויפת אבל עדיין צריך הרבה אומץ לקחת אחריות ולהבטיח דבר ש-80% שלא יתגשם..
האמת שגם אני לא אוהב את המויפת שעושים מזה, גם שם וגם היום הייתי חושב שצריך להישמע להוראות כאילו היו מפורטים כולם במשנה ברורה.. ולא באתי אלא כנגד הזלזול וההשווצה..
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 16/03/2020 10:39:23
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 10:36 |
|
| |
ירו_שלמי
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 16/03/2020 10:37:40
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 11:48 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | יוחנןש,
מצד אחד אתה טוען שהגר"ח פוסק לפי רוח הקודש ומצד שני אתה מסביר שבהלווית הרב וואזנר לא היה שום מידע שמראה על סכנה.
וקשה הדבר בעיני. אם הגר"ח פוסק לפי ההגיון וההלכה, ההסבר שלך לגבי הלווית הרב וואזנר באמת מחזיק.
אלא שאתה טוען שהוא פוסק מרוח הקודש, ובמקרה כזה היינו מצפים שהוא יצליח לראות את הסכנה שהיתה וקיפחה חייהם של שני אברכים.
אגב, אם לא היתה סכנה, מדוע לשיטתך בכלל הלכו לשאול את הגר"ח? כשאצלנו במשפחה היו הלוויות לא הלכנו לשאול את הגר"ח.
|
|
אתה צודק לכאורה רק מפני שאתה 'תינוק שנשבה', ולימדו אותך (כמוני) כי 'רוח הקודש' ו'נבואה' חד הם. אך כל מתבגר ומתבונן ומעיין בספרים ובחז"ל אמור להבין, כי בדורנו פסקה 'נבואה' (הן אצל אדמורי"ם, באבות, משיחיים), ורק רוח הקודש מצויה, והיא איננה נבואה. היא רוח של קדושה המתלווה יחד עם דעת תורה (עיין בספר אורחות יושר להגרח"ק עצמו, מה שביאר בערך 'רוח הקודש' כמה מדרגות בעניין זה, וכמובן שהוא עצמו מדבר מתוך גרונו, נורא!).
ואכן, אם 'רוח הקודש' היא נבואה, כמו שאתה סובר לתומך, אתה צודק שיתכן שהגרח"ק 'פספס' משהו. אבל לשיטה האמיתית, רוח הקודש איננה אורים ותומים, והיא מתייחסת רק לשאלה שנשאלה, ורק לנתונים המוצגים - וכלפי זה התשובה נכונה ועילאית, ומה שקורים דברים צדדיים לא צפויים, וכמעט בגדר 'לא טבעיים' מבחינת המציאות הידועה, אין זה סותר לגמרי את רוח הקודש המנשבת בבית מדרשו של הגדול.
לך ולחבירך, אני ממליץ להתנתק מכל סיפור העלי-בבא שמסרו לנו בהיותנו ילדים, עד שחלקנו מאמינים, שגם אישים כמעט עמי-הארץ, וגם אינם ידועים כעובדי ה' ומסתגפים וכדומה, רק מפני שנולדו 'למשפחה הנכונה' יש להם כוח לחולל פלאים בהינף יד ובקריצת עין. לא ולא! רבי פינחס בן יאיר הציב משנה שלימה, שרק בסוף בסוף מגיעים לרוח הקודש. זו לא תכונה גנטית אלא תכונה נרכשת לאחד מאלפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 11:57 |
|
| |
קטונתי מלהבין דעת גדולים, אבל אני שאלה: נניח אם עפים כאן טילים, ויש כאן שאלה של פיקוח נפש, וההוראה הוא להתגונן, ומגיע גדול ואומר תורה מגני ומצלי, לי זה לא יקרה כי אני לומד תורה, אני מוסר את נפשי לתורה - ניחא, אף אחד לא יכול להכריח אותי אם אני רוצה למסור נפש לתורה, וכך צריך להיות. אבל הפעם ההוראה איננו להתגונן, אלא שלא תדביק אחרים! יתכן שאתה חולה ואתה לא יודע, ואתה מדביק אחרים, האם כאן אפשר להגיד תורה מגני ומצלי, על מי התורה מגן ? אולי על המדביק, אבל הנדבק הרי לא לומד תורה, ואתה פשוט חב לאחריני! האם לזה ייקרא מסירות נפש, האם אני מוסר את 'נפשי' לתורה, לא ולא, אני מוסר 'נפשות של אחרים'... !?!?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 12:05 |
|
| |
שאלה: מדוע לא יוצאים לבין הזמנים עכשיו? בדרך כלל הלימוד נמצא ברפיון בין פורים לר"ח. בעז"ה אם הכל ישתנה שיחזירו את התלמידים מיד אחרי פסח ללמוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 12:10 |
|
| |
יהיו החמרות בהוראות משרד הבריאות, וכולנו באותה סירה, לא רק על נפשנו עלינו לחוס. ותראה שיותר ויותר רבנים (שאינם יושבים בחצר החסידית ברשב"ם) נותנים את הטון בשפיות ובאחריות, לאחר שמיעת הנתונים, שקילת הדברים, והכרעה. זה תהליך שהתחיל, ויתגבר עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 12:47 |
|
| |
מצדרביעי
| יוחנןש כתב: |  | יוחנןש,
מצד אחד אתה טוען שהגר"ח פוסק לפי רוח הקודש ומצד שני אתה מסביר שבהלווית הרב וואזנר לא היה שום מידע שמראה על סכנה.
וקשה הדבר בעיני. אם הגר"ח פוסק לפי ההגיון וההלכה, ההסבר שלך לגבי הלווית הרב וואזנר באמת מחזיק.
אלא שאתה טוען שהוא פוסק מרוח הקודש, ובמקרה כזה היינו מצפים שהוא יצליח לראות את הסכנה שהיתה וקיפחה חייהם של שני אברכים.
אגב, אם לא היתה סכנה, מדוע לשיטתך בכלל הלכו לשאול את הגר"ח? כשאצלנו במשפחה היו הלוויות לא הלכנו לשאול את הגר"ח.
אתה צודק לכאורה רק מפני שאתה 'תינוק שנשבה', ולימדו אותך (כמוני) כי 'רוח הקודש' ו'נבואה' חד הם. אך כל מתבגר ומתבונן ומעיין בספרים ובחז"ל אמור להבין, כי בדורנו פסקה 'נבואה' (הן אצל אדמורי"ם, באבות, משיחיים), ורק רוח הקודש מצויה, והיא איננה נבואה. היא רוח של קדושה המתלווה יחד עם דעת תורה (עיין בספר אורחות יושר להגרח"ק עצמו, מה שביאר בערך 'רוח הקודש' כמה מדרגות בעניין זה, וכמובן שהוא עצמו מדבר מתוך גרונו, נורא!).
ואכן, אם 'רוח הקודש' היא נבואה, כמו שאתה סובר לתומך, אתה צודק שיתכן שהגרח"ק 'פספס' משהו. אבל לשיטה האמיתית, רוח הקודש איננה אורים ותומים, והיא מתייחסת רק לשאלה שנשאלה, ורק לנתונים המוצגים - וכלפי זה התשובה נכונה ועילאית, ומה שקורים דברים צדדיים לא צפויים, וכמעט בגדר 'לא טבעיים' מבחינת המציאות הידועה, אין זה סותר לגמרי את רוח הקודש המנשבת בבית מדרשו של הגדול.
|
|
אתה מתקדם טוב.... השאלה הגדולה פה היא האם ר' חיים שככל הנראה לא יודע איפה נמצאת בית שמש, יודע ומבין את הנתונים המוצגים?
האם הוא בהכרח הבין את מה שקרה באיטליה עם ההדבקה ההמונית שקרתה ב"בום" אחד, וגרמה לקריסת בתי החולים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2020 13:15 |
|
| |
לחובבי הסטטיסטיקה צריך להוסיף עוד נתון מה הסיכוי שמספר טילים ייפלו בדיוק ב2 קילומטרים מתוך 9 קילו מטר (בני ברק והאיזור הצמוד) ולא ייפלו ב7 קילומטרים מתוך ה9 אף אחד עדיין לא הצליח להסביר את זה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|