בית פורומים בחדרי חרדים

ואני הקטן שואל: האם אפשר לכנות "מגיפה" כשאין אף מת???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2020 09:32 לינק ישיר 

טעות גדולה בידך, במלחמת המפרץ נפלו כאן 39 טילים במרכזי האוכלוסיה שכל אחד היה בו כדי להמית עשרות אם  לא יותר אזרחים, בעירק פגע טיל אחד כזה והרג כארבעים חיילים אמריקאים, זה שהיו כאן ניסים לא פוטר מלהכיר בנסים הגדולים על הצלת כה הרבה נפשות, לבוא ולומר שלא היתה סכנה זוהי טעות עצומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 09:38 לינק ישיר 

ולכן יש את גדולי ישראל שהורו מה לעשות.
השומע ישמע והחודל יחדל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 10:50 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
ולכן יש את גדולי ישראל שהורו מה לעשות.
השומע ישמע והחודל יחדל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ולכן יש גם את ההלכה האורתודוקסית, שאומרת כל הזמן "חמירא סכנתא מאיסורא", ושצריך לשאול רופא לגבי צום ביו"כ לחולה לדוגמה, ועוד רבים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:03 לינק ישיר 

מר תמניא אפי, לכן כתבת שהבהלה במלחמת המפרץ לא הצדיקה את עצמה, וכי זה שר' חיים ברך והתקיימה ברכתו, הצדיק שלמפרע לא היו צריכים לדאוג?! בהחלט הציבור מוטרד ובצדק ואין בין זה להוראת גדולי ישראל כלום. וגם עכשיו אתה בטוח שהכל יסתדר והברכות יתקיימו כרגיל.
צריכים אמונת צדיקים אבל לא להיות מופקרים לדאוג ולשמור כהוראת הרופאים והאחראים המבינים מעט יותר מכל חכמי הפורום. והראיה שגם ר' חיים עצמו למרות כל מה שאמר הוא נשמר ונזהר ביתר שאת ואינו מזלזל בשום הוראה.

תוקן על ידי דברי ב- 19/03/2020 11:04:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:15 לינק ישיר 

באיטליה מתים יותר מ-600,000 כל שנה רובם בעלי מחלות רקע קשות, יש שנים ש-25,000 מתים משפעת, אתמול פורסם שכ-49% מהמתים באיטליה סבלו מ-3 מחלות רקע קשות, 25% סבלו משתיים, 25% מאחת וכ-0.5% לא סבלו משום מחלה
השאלה היא בכמה קצרה הקורונה את חייהם, האם הייתה עלייה בתמותה בחודשים האחרונים באיטליה או שמתו מקורונה כאלו שתוך זמן קצר היו מתים בכל מקרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:17 לינק ישיר 

גם לשיתוק הכלכלי יש מחיר, כשאין כסף יש פחות בריאות (בין היתר), גם זה יעלה בחיי אדם בודאי כשהשיתוק הוא גלובלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:32 לינק ישיר 
מצדרביעי

A_Smithee כתב:
באיטליה מתים יותר מ-600,000 כל שנה רובם בעלי מחלות רקע קשות, יש שנים ש-25,000 מתים משפעת, אתמול פורסם שכ-49% מהמתים באיטליה סבלו מ-3 מחלות רקע קשות, 25% סבלו משתיים, 25% מאחת וכ-0.5% לא סבלו משום מחלה
השאלה היא בכמה קצרה הקורונה את חייהם, האם הייתה עלייה בתמותה בחודשים האחרונים באיטליה או שמתו מקורונה כאלו שתוך זמן קצר היו מתים בכל מקרה

אם "כל" הרופאים באיטליה מספרים על המצב הזוועתי-הם כנראה יודעים על מה הם מדברים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:35 לינק ישיר 

"כל" הרופאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:36 לינק ישיר 
מצדרביעי

הכובס1 כתב:
נתונים מאיטליה: 99% מקורבנות הקורונה סבלו לפחות ממחלה אחת נוספת

הבנתי...

לצורך העניין,אני מכיר אדם בן 60+ עם סוכרת, ועד המגפה היה נראה שהוא יכול להמשיך בשגרת חייו עד זקנה ושיבה  בעז"ה-כמובן תוך טיפול בסוכרת.
עכשיו, אם חלילה יידבק בקורונה- יש סיכוי שיכנס לסכנה.
אבל- הניקים המשועממים של "בחדרי" החליטו שדווקא היהדות שנותנת ערך רב מאוד לחיי אדם הרבה יותר מהעולם המערבי (עיין ערך המתת חסד-טבח עוברים בדם קר ועוד).
דווקא ליהדות פחות משנה אם ימותו אנשים כתוצאה מחוסר זהירות?????????.??

רוצחים!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:40 לינק ישיר 

פסטרמי_כהן כתב:
כל העולם בסערת הקורונה, וממבט יהודי אני שואל איך אפשר לכנות את הקורונה בשם מגיפה כשאיש לא מת מזה, וגם אם חלילה מישהו ימות הרי זה בוודאי לא יהיה במימדים של מגיפה כפי שידוע לנו מההיסטוריה. אז מה הבהלה הגדולה הזאת,

הרי הנתונים על מקרי מוות מהמחלה הארורה היתה יכולה להיקרא מגיפה, מוות משפעת חורף, אבל קורונה?

נכון להיום כחודשיים וחצי מאז התפרצות הנגיף בסין נספרו 8780 מקרי מוות בכל העולם כולו, רובם הכמעט מוחלט הם קשישים ובעלי מערכת חיסונית מוחלשת. האם אפשר לקרוא לזה מגיפה?

איזהו דבר עיר המוציאה חמש מאות רגלי ויצאו ממנה שלשה מתים בשלשה ימים זה אחר זה הרי זה דבר
תענית י"ט,א

שם מדובר בעיר של 2400 איש ומוות של שלושה מתים בשלושה ימים, זה נקרא דבר/מגיפה, אבל בקורונה אנו לא נוגעים בזה בכלל, עד כה ב"ה לא נספר אפילו לא מת אחד, אז מי יכול להעיר את עיני.

המשנה בתענית מדברת לגבי מתי צריך להתריע וממתי צריך גם להתענות, ועל כך נאמר שם במשנה ח' "על כל צרה שלא תבא על הציבור מתריעין עליהן",  אך "עיר שיש בה דבר מתענה ומתרעת, איזהו דבר וכו'".

כעת תסביר מה קשה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 11:49 לינק ישיר 
מצדרביעי

A_Smithee כתב:
"כל" הרופאים?

תראה לי רופא אחד (!) מאיטליה שטוען שהמצב לא נורא שם...

על הדרך:

כניצולת שואה אני מרגישה כאילו אני שוב במחנה הריכוז"

מונולוג של זני רוזנשטיין, ניצולת שואה בת 85, נצורה בביתה בתל אביב בשל הקורונה. ימי הבידוד בצל התפשטות הנגיף מחזירים אותה לסיוטי השואה

לומר את האמת? כניצולת שואה אני מרגישה ששוב חזרתי לתקופה שצריכים לחיות במחבוא. כאילו אני שוב נמצאת במחנה הריכוז, וזה לא טוב עבור אף אחד מניצולי השואה להרגיש כך. הצורך להתחבא, הסכנה הקטלנית שאורבת לבני גילי מהקורונה – כל זאת גורם לי שוב לחיות בפחד.

"אף אחד יכול להגיע אלי כי אסור: בני ובתי חוששים לשלומי ולכן לא מגיעים, וגם נערות מתנדבות שהיו באות אלי – עכשיו אין לי אותן. למזלי יש לי מטפלת צמודה כי אני נכה, אחרת הייתי גמורה.

"הבנתי שהמצב מזכיר לי את השואה כבר מהרגע הראשון שהחלו הדיווחים התכופים בטלוויזיה. עוד כשקורונה החלה להתפשט בסין, חשבתי שצריך לעצור בישראל, לסגור את כל שדות התעופה ולהכניס את כל מי שמגיע להסגר. לא עשו את זה בזמן, וגם כשעשו זאת היו אנשים שברחו מההסגר והתחבאו. המשטרה צריכה ללכת לתפוס אנשים שמסתתרים? אין לאנשים האלה מצפון? שיתביישו להם.

"ובכלל, עצם המרדף אחר אנשים שמפרים בידוד מחזיר אותי לימי השואה: המשטרה נאלצת לעבור ולחפש אנשים שמתחמקים מהבידוד, זה מזכיר לי את החיפושים אחר יהודים מתחבאים בימי השואה. אנשים מתנהגים רע מאוד, הם לא ממושמעים, ומעמידים את המשטרה במצב בלתי אפשרי. הם לא חושבים שההימלטות שלהם מבידוד עלולה לעשות להם יותר רע, ואף לפגוע בכולנו. הרי לו העם שלנו היה ממושמע ולא מתחמק מבידוד – לא היינו מגיעים למעל ארבע מאות חולי קורונה. בסין אנשים היו ממושמעים, והנה ממדי המחלה הולכים ופוחתים.

"במקום להיות בעלי מצפון נקי ולהגיד: 'יש לנו סבתות, יש לנו גם בתי אבות, יש פה אנשים זקנים שצריכים להיות בריאים' ובמקום לחשוב על הילדים שצריכים ללכת לבתי הספר – ישנם אנשים חסרי אחריות שמתווכחים עם הצורך להיות בבידוד ובכך נותנים למשטרה לרדוף אחריהם ולהתאמץ. אזרחים פה בכלל לא לוקחים אחריות על הצעדים שלהם, ובכך עושים צחוק מהמדינה.

"אני נצר למשפחת אדמו"רים וכועסת גם על החרדים שרקדו אתמול בצפיפות בחתונה, איך נתנו להם לרקוד ככה? הרי כך המחלה רק יכולה להתפשט יותר ויותר ולסכן את כולנו. לו הם היו אוהבים את אלוהים, והיו אוהבים את האנשים, גם הם היו לוקחים חלק במאמץ הזה כי זו גם המדינה שלהם, וכדאי לא להרוס אותה.

"מה שמדברים בתקשורת מטרטר יותר מידי בראש ועושה שטיפת מוח, מכניס אותך לאי וודאות באשר למה לעשות ואיך לעשות. זה מכניס לפחד. אני, מצידי, לא יוצאת מהבית, כי איך אני יכולה לצאת אם אני בעונש? אני נמנעת אפילו מלרדת למטה, לספסל הסמוך כדי לנשום אוויר, כי לא מרשים. כתוב במפורש: לא ללכת לגנים, לא לצאת מהבית, בפרט לאנשי בני שמונים ומעלה.

"אני הייתי בגטו ליד באבי יאר במקום הכי גרוע שבו היה דמיאניוק. עמדתי בשבועות הקרובים להעביר הרצאות בנושא בשמונה מקומות שצמאים שאבוא לעשות להם את ההרצאה שלי. כולם כמובן ביטלו, וגם לא הייתי הולכת במצב החדש שנוצר.

"הנכדים גם לא יכולים לפגוש את הסבים והסבתות שלהם, וגם את הנכדים זה מכניס למצב נוראי. ילד קטן שרוצה לראות את הסבתא ולא נותנים לו יכול גם כן להיכנס למצב פסיכולוגי קשה שיותיר בו שרידים, גם כשהמשבר כבר יהיה  מאחורינו. זה יכול להשאיר לו מזכרת מאוד לא טובה לכל החיים. כולנו נפגעים, ולא משנה מה הגיל שלנו.

"יש לי בעיות בקיבה שדורשות תזונה מיוחדת, ואני אוכלת רק עוף מכובס. אלו החיים שלי. המטפלת קונה אוכל ואני מלמדת אותה איך להכין ומה להכין. אני לא אכלנית והאוכל לא מדבר אלי, מה שמדבר אלי זה הנפש והחופש, ואת זה אין לי. בליל הסדר לא אעשה שום דבר. אכנס מתחת לשמיכה ואלך לישון. מה שחסר לי בימים אלה זו שלוות נפש, זה ושאנשים שיהיו טובים האחד אל השני, כדי שנוכל להיפטר מהווירוס הזה".

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 19/03/2020 11:50:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 12:12 לינק ישיר 

מסתכלים על פוטנציאל הנזק שיכול להיות. יש המון שנים של ידע מצטבר על וירוסים ועל המגיפות שהם יוצרים כך שניתן להעריך בעזרת מודלים סטטיסטיים מה יהיו התוצאות עוד בהתגלות המקרים הראשונים.

יותר מזה, מה שרואים היום בבתי החולים אלו תוצאות של הדבקות שקרו לפני 10 ימים או יותר. כלומר שאנחנו תמיד באיחור מסוים אחרי ההתקדמות של הוירוס באוכלוסייה. 

רק כדי לסבר את האוזן, במידע שישנו כיום בעולם על שיעור ההדבקה והתמותה מהנגיף. אם 60-70 אחוזים מהאוכלוסייה תידבק בנגיף ואחוזי התמותה הם 2-4 אחוזים אז אנחנו מדברים על מעל למאה אלף מתים בטווח זמן של חודשים.
אם מערכת הבריאות קורסת, דבר שסביר שיקרה במידה ולא תהיה שליטה על קצב ההדבקה אז אחוזי התמותה צפויים לעלות למעל ל 5 אחוזים, כלומר כ- 300 אלף מתים וזה רק ישירות מהוירוס. במקרים כאלה לרוב למערכת הבריאות אין כלים לטפל במטופלים אחרים שאין להם קשר לוירוס ואז מטופלים שצריכים טיפול מציל חיים כמו חולי סרטן או נפגעי תאונת דרכים מקבלים טיפול חלקי אם בכלל מחשש להדבקה ואז מספר המתים יכול גם לעלות עוד יותר. 
בתרחיש הכי הכי קיצוני אפשר לדבר על כמה מאות אלפי מתים עד סוף השנה *אם* לא יבצעו צעדי מניעה אגרסיביים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 12:23 לינק ישיר 

באנגליה יש רופאים לא פחות טובים מבשאר מקומות, והם החליטו שלא כ"כ כצעקתה ואפשר להתנהג פחות או יותר רגיל.

באה התקשורת ששונאת את ג'ונסון והפכה עולמות עד שיישרו קו.

אני לא רופא ולא יודע.
מה שאני כן יודע זה שבדומה לפרשיות אחרות התקשורת משמיעה רק צד אחד של הסיפור. מי שרוצה לספר על צד שני מקבל כזה עליהום שלא מתאושש ממנו זמן רב.
ראה ערך שינוי האקלים, נתנניהו ועוד, ולכן אני לא סומך על מה שהם אומרים.

המציאות בינתיים לא הוכיח מי יודע מה חד משמעי על צידוק להשתיק את כל המשק.

רק ההיסטוריה תשפוט אם העולם התנהג באיזון או בטירוף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 12:31 לינק ישיר 

ועוד נקודה

מה שמאוד מחשיד זה שחולה הקורונה הראשון התגלה, ב27 בפברואר, לפני שלושה שבועות. מאז יש 529 נדבקים ואף אחד, שמעו טוב! אף אחד ברוך השם לא מת!
אז המציאות לבינתיים ברוך השם בחסד.

יצעקו כולם "אתה מחכה שמישהו ימות??"

בהחלט ייתכן שחייבים להיזהר, ואם יידבקו יותר אנשים וכו'וכו' אבל להשתיק את כל המשק בלי שום הוכחה במציאות זה בהחלט יכול להיות פשוט בלחץ התקשורת ובלי שיקול דעת מאוזן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 13:27 לינק ישיר 

תמניא, המצב הוא שאחוז מסויים מהנדבקים צריך עזרה רפואית ממכשירי הנשמה, אך כשיהיה עומס נדבקים חשש כבד שלא יהיה די מכשירי הנשמה, זה בדיוק מה שקורה באיטליה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ואני הקטן שואל: האם אפשר לכנות "מגיפה" כשאין אף מת???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.