|
|
| נשלח ב-19/3/2020 13:39 |
|
| |
חיים ואני שוב שואל למה מה שקורה באיטליה לא קורה בשום מדינה אחרת?? אני לא רופא ואין לי תשובה, אבל הייתי מצפה ממישהו שיענה לי על שאלה כל כך פשוטה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 13:47 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | חיים ואני שוב שואל למה מה שקורה באיטליה לא קורה בשום מדינה אחרת?? אני לא רופא ואין לי תשובה, אבל הייתי מצפה ממישהו שיענה לי על שאלה כל כך פשוטה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא יודע, אבל בהחלט יכול להמר שבגרמניה לדוגמה מצב הרפואה טוב יותר, יש שם יותר מיטות טיפול נמרץ ובכלל מיטות בבתיה"ח. בשונה מאיטליה ועוד מדינה מוזרה במזרח התיכון-שבהם אין גם בימי שגרה מספיק מיטות במחלקות הטיפול נמרץ, הרופאים (בעיקר המתמחים) והאחיות-תשושים מרוב עומס עבודה. מפחיד לחשוב מה יקרה אם יהיה עומס גבוה יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 14:19 |
|
| |
תפסיקו לדבר על בני 70, אחוז הנדבקים הגבוה ביותר הוא בין הגילאים 30 ל39, כאשר המעשנים הם בסיכון גבוה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 15:58 |
|
| |
רפיק
| אפיקטוזין כתב: |  | תפסיקו לדבר על בני 70, אחוז הנדבקים הגבוה ביותר הוא בין הגילאים 30 ל39, כאשר המעשנים הם בסיכון גבוה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
קודם כל עוד לא יודעים הכל על הוירוס הזה כי הוא חדש. עצם זה שיש בדיקת מעבדה שבה אפשר לזהות אותו היא הישג עצום, המגיפה השחורה הרגה מאות מיליונים בעולם וכל הזמן הזה לא היה לבני התקופה מושג מה הגורם או מה התרופה.
מהשוואה של נתוני הבדיקות והחולים בין מדינות אפשר ללמוד שהנשאים הם בעיקר אנשים צעירים, בגילאי 20-40 רובם הגדול לא יפתח תסמינים בכלל או יפתח תסמינים ממש קלים שדומים לשפעת קלה. זו הסיבה שהם מפיצים יותר את הוירוס הלאה כי הם לא מסתגרים בבית מחולי אלא ממשיכים בחייהם כרגיל. כאשר נדבקים בו אנשים מבוגרים עם מחלות רקע. ולהרבה מאוד מבוגרים יש איזושהי מחלת רקע, לחץ דם, סכרת או סתם קשיי נשימה אז הוירוס מסוכן בהרבה.
ולכן בשלבים הראשונים רואים המון נדבקים צעירים וללא תמותה, אבל מהר מאוד ובקלות ההדבקה מגיעה למבוגרים ואז המספרים קופצים בחדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 16:41 |
|
| |
הנדבקים הם כל מי שבא במגע עם הוירוס מכל גיל, ילדים וצעירים פחות מפתחים תסמינים, מבוגרים ובעלי רקע רפואי הם בסיכון, וגם ילדים יכולים להדביק אחרים.
הבעיה הקשה מגיעה כאשר מפתחים תסמינים וזה מגיע לריאות, (או לכבד ועוד) ואז צריך את עזרת מכשירי ההנשמה שיכולים להציל חיים.
מה שקרה באיטליה זה כמות הנצרכים למכונות הנשמה שאין להם מענה, ובעקבות כך הם מתים.
הסיבה למספר הנדבקים העצום באיטליה, או שהמחלה הגיעה לשם מסין בשלב מוקדם יותר, או שהכנסיות הרבות הפיצו את הנגיף בכמויות כפי שזה הופץ בהתחלה ע"י כנסיה אחת שהדביקה למעלה מאלף איש בדרום קוריאה, ובנוסף חוסר היערכות של המדינה בשלב הדגירה וההתפרצות הראשונית של המחלה, אך אותו תהליך צפוי במקומות אחרים שאינם מפרידים בין כלל האוכלוסיה כמו אירן שמצבה אינה יותר טוב מאיטליה ואף גרוע בהרבה מכיוון שעד עכשיו השלטון לא ביצע פעולות למניעת ההפצה ומאפשר חיים רגילים.
יתכן שמדינות נוספות יגיעו למצבה של איטליה כיום, אך עיקר השאלה מתי זה יפסק, וזה תלוי בעיקר באיזה שלב ביצעו את הסגר ובאיזה הרמטיות.
אם להאמין לשלטונות סין שהצליחו למגר את הנגיף משטחם אז זה רק בגלל הסגר החריף וההרמטי תחת משטר קומוניסטי שנעל אנשים בבתים באמצעי ריתוך כניסות, וסמכויות בלתי מוגבלות של המשטר.
תוקן על ידי חיים_התמים ב- 19/03/2020 16:54:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 17:00 |
|
| |
ולשרה_בן
בתי החולים בניו יורק מלאים עד אפס מקום, מחסור חמור בציוד רפואי, מגייסים את הצבא כדי לטפל במשבר לפני שמערכת הבריאות תתמוטט. רופאים מספרים שהם רואים נזקים בריאות אצל אנשים צעירים שהבריאו. ופה יושבים אנשים קטנים ודנים האם ניתן לקרוא לזה מגיפה או לא. עד שהאנשים האלו לא יראו גופות ברחובות הם לא יאמינו לכלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 17:09 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  | ולשרה_בן
בתי החולים בניו יורק מלאים עד אפס מקום, מחסור חמור בציוד רפואי, מגייסים את הצבא כדי לטפל במשבר לפני שמערכת הבריאות תתמוטט. רופאים מספרים שהם רואים נזקים בריאות אצל אנשים צעירים שהבריאו. ופה יושבים אנשים קטנים ודנים האם ניתן לקרוא לזה מגיפה או לא. עד שהאנשים האלו לא יראו גופות ברחובות הם לא יאמינו לכלום. |
|
אתה ממציא דברים ורוצה שיתייחסו אליך כרציני?? בתי החולים בניו לא מלאים עד אפס מקום! שקר מוחלט! הם מפחדים שיתמלאו. בינתיים הם לא מלאים. רוצים להכניס את הצבא. שוב שקר מוחלט! הכל דיבורים אם תחזית מסוימת תתממש ואתה כבר מציג את זה כעובדה! וככה אתה ושכמותך מפיצים שקרים ומייצרים עיוותים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 17:12 |
|
| |
והנה ההוכחה למי שיודע לקרוא אנגלית https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/03/19/nyregion/coronavirus-new-york-upd ate.amp.html תקראו ותספרו לי אם בתי החולים מלאים, ויש מחסור בציוד ורוצים להכניס את הצבא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 17:47 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | | ולשרה_בן כתב: |  | ולשרה_בן
בתי החולים בניו יורק מלאים עד אפס מקום, מחסור חמור בציוד רפואי, מגייסים את הצבא כדי לטפל במשבר לפני שמערכת הבריאות תתמוטט. רופאים מספרים שהם רואים נזקים בריאות אצל אנשים צעירים שהבריאו. ופה יושבים אנשים קטנים ודנים האם ניתן לקרוא לזה מגיפה או לא. עד שהאנשים האלו לא יראו גופות ברחובות הם לא יאמינו לכלום. |
|
אתה ממציא דברים ורוצה שיתייחסו אליך כרציני?? בתי החולים בניו לא מלאים עד אפס מקום! שקר מוחלט! הם מפחדים שיתמלאו. בינתיים הם לא מלאים. רוצים להכניס את הצבא. שוב שקר מוחלט! הכל דיבורים אם תחזית מסוימת תתממש ואתה כבר מציג את זה כעובדה! וככה אתה ושכמותך מפיצים שקרים ומייצרים עיוותים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה לא רק שקרן אלא גם בגדר רוצח. De Blasio calls on US military to help New York amid coronavirus, addresses possible 'shelter-in-place'Hospitals Facing Coronavirus Are Running Out of Masks, Other Key Equipment
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 18:26 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | והנה ההוכחה למי שיודע לקרוא אנגלית https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/03/19/nyregion/coronavirus-new-york-upd ate.amp.html תקראו ותספרו לי אם בתי החולים מלאים, ויש מחסור בציוד ורוצים להכניס את הצבא. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שקרן, אין מילה אחת בלינק שהעלת הסותר את מה שכתבתי. Shortage of hospital beds countywide Suffolk County is facing a dire shortage of hospital beds, according to County utive Steve Bellone. As the number of confirmed coronavirus cases spiked up to 152 Wednesday, Bellone said in Suffolk County, which has a population of 1.5 million, there are 2,300 hospital beds. Of those, 391 were available as of 9 a.m. Wednesday, or 17 percent. As for ICU beds, which many coronavirus patients need, there is a total of 242, with 68 currently available, or 28 percent.
https://patch.com/new-york/northfork/suffolk-coronavirus-159-cases-dramatic-jump-biz-devastated
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 19/03/2020 18:58:01
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 18:35 |
|
| |
באתר נכתב על יהודי מטהרן ששחל"ח מהמחלה הזו! וראיתי באיזהו מקומן. (באתר?) על יהודי מאיטליה שכנ"ל... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 18:35 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 18:39 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 19:43 |
|
| |
גם אני הקטן לא מבין - - -
אקדים ואומר, חס ושלום לזלזל בהנחיות מדובר בספק פיקוח נפש שדוחה את כל התורה כולה, אבל עדיין יש גם לי ספקות גדולים.
עובדות:
- נכון לרגע זה מספר החולים הרשמיים שנבדקו ויצאו חיוביים הוא - 529.
- אתמול ושלשום נוספו בכל יום 96 חולים רשמיים חדשים.
- בכל פאנל שהוא אומרים שמספר החולים הוא גבוה בהרבה, שמעתי אפילו הערכות של כמה אלפים והסיבה שאנחנו לא יודעים בגלל שלא מבצעים מספיק בדיקות.
- נכון לרגע זה מספר החולים קשה ל"ע עומד על 6 חולים.
- נקודה נוספת - ההיגיון אומר שחולים ללא תסמינים כלל או תסמינים קלים אינם מגיעים לבית חולים ואינם נבדקים אבל כל החולים קשה רח"ל ללא יוצא מן הכלל מגיעים לבית חולים, ז"א שמספר החולים קשה הוא אמיתי לגמרי ואין יותר. ז"א אומרת שמדובר בסך הכל על 6 חולים קשה בלבד ובמילים שישה חולים קשים.
ולשאלתי, מדוע ברוך השם למרות הגידול במספר החולים אין גידול במספר החולים קשה? ביומיים האחרונים נוספו 392 חולים רשמיים, ורק חולה אחד קשה בלבד, אם רק ניקח את המספר הזה מדובר על בערך רבע אחוז של חולים קשה מתוך סך החולים, ואם ההערכה שמספר החולים גבוה בהרבה מדובר על אחוז קטן גם מזה. הלזאת תיקרא מגיפה רח"ל???
ובהמשך לשאלתי הקודמת, אם הסיבה שאנחנו לא רואים את מספר החולים הגדול זה בגלל שאין בדיקות והמספר הוא גדול בהרבה, היינו צריכים כבר עכשיו להתחיל לראות ניצנים של קריסה של מערכת הבריאות היל"ת, כפי כל חוזי השחורות בערוצי התקשורת.
הלוואי והלוואי שלא אתבדה אבל לעת עתה הספיקות מכרסמים מאד.
אציין ואומר אין בכל שום קריאה או כוונה לזלזל בהנחיות לציבור, אלא רק תהיה בעלמא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2020 20:12 |
|
| |
|
|
|
|