בית פורומים בחדרי חרדים

יש לי חשק שכל עם ישראל יצטרף למיזם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2020 23:28 לינק ישיר 
יש לי חשק שכל עם ישראל יצטרף למיזם

ערב טוב,
כקרליבך בארון (כמו כל ליטאי קלאסי:)

יש לי חשק שכל עם ישראל יצטרף למיזם:
(הרי גם ככה האווירה תהיה דומה ליום כיפור, כמעט בלי נסיעות וכו')

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/431056

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 20/03/2020 00:05:00

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 23:36 לינק ישיר 

לכה דודי" במרפסות ירושלים

הצעירים מקטמון יצאו בכניסת השבת אל המרפסות ויחלו בתפילת ''קבלת שבת''.

חזקי ברוך , כ"ג באדר תש"פ 
שיתוף

שירת מרפסות. ארכיון
שירת מרפסות. ארכיון
צילום: ערוץ 7

רווקים ורווקות ירושלמים שנכנסו לבידוד בשל חשיפה לקורונה, החליטו ליזום "תפילת מרפסות".

מחר (שישי) תיכנס השבת בירושלים בשעה 17:12, ובשעה 17:30 בדיוק יצאו הצעירים מקטמון אל המרפסות ויחלו בתפילת "לכה דודי".

במודעה שהכינו היוזמים נכתב: "בערב השבת הקרובה, נצא כולנו למרפסות , מבודדים וכאלה שעוד מעט יהיו, לקבל את פני השבת המלכה, בשירת המונים של לכה דודי. מקווים שצלילי התפילה יפתחו שערי שמיים".

מי שעומד מאחורי היוזמה הוא ד"ר ארי אנגלברג, מרצה לסוציולוגיה במכללה האקדמית הדסה ירושלים, ותשוב שכונת רסקו: "זה התחיל מזה שאחת החולות לפי המסלול שלה שפורסם, הייתה בפורים איתנו בבית הכנסת, ואחר כך במסיבה בבית ברחוב פלמ"ח בירושלים. הרבה חבר'ה משכונת קטמון והסביבה הפכו עכשיו למבודדים.

''אנחנו חבר'ה צעירים ודתיים, יותר או פחות. חלקנו מתגוררים לבד או עם שותפים, ולהכניס שבת לבד זה אחד הדברים המדכאים שיש. אז בהשראת האיטלקים ששרו במרפסות, חשבתי שיהיה יפה אם נשיר 'לכה דודי' במרפסות ועינת ברזילי הרימה ומינפה את הרעיון".

עינת ברזילי סיפרה: "החלטנו שאם ללכת לאיבוד אז דרך מרפסת. אנחנו מתכוונים ללבוש בגדי שבת ולזמר בחלונות ככה הייאוש נעשה יותר נוח. אני משוכנעת כי עד שבת יצטרפו ליוזמה גם ישובים נוספים בכל הארץ".

Video Player
type="button" aria-controls="mep_0" title="Play" aria-label="Play" tabindex="0" style="font-size: 0px; background-image: url("mejs-controls.svg"); background-position: 0px 0px; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; cursor: pointer; display: block; height: 20px; line-height: 0; margin: 10px 6px; overflow: hidden; padding: 0px; position: absolute; width: 20px; outline: 0px;">
00:00 | 02:06
type="button" aria-controls="mep_0" title="Mute" aria-label="Mute" tabindex="0" style="font-size: 0px; background-image: url("mejs-controls.svg"); background-position: -60px 0px; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; cursor: pointer; display: block; height: 20px; line-height: 0; margin: 10px 6px; overflow: hidden; padding: 0px; position: absolute; width: 20px; outline: 0px;">
type="button" aria-controls="mep_0" title="Fullscreen" aria-label="Fullscreen" tabindex="0" style="font-size: 0px; background-image: url("mejs-controls.svg"); background-position: -80px 0px; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; cursor: pointer; display: block; height: 20px; line-height: 0; margin: 10px 6px; overflow: hidden; padding: 0px; position: absolute; width: 20px; outline: 0px;">
"הלב שלי" - שירת המרפסות בהדר גניםתמונה:ערוץ 7

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו >

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 23:39 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
יש לי חשק שכל הדתיים במדינה יצטרפו למיזם

ערב טוב,
כקרליבך בארון (כמו כל ליטאי קלאסי:)

יש לי חשק שכל החרדיים והדתיים יצטרפו למיזם:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/431056

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 23:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 23:53 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:

אם הגברים ישירו בקול-לא ישמעו אותם:)

בכל מקרה-נהרא נהרא ופשטיה, אבל עדיין יהיה יפה אם כולם יתאחדו סביב המשותף (כמובן, כל קהילה בדרכה שלה)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 19/03/2020 23:54:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2020 23:56 לינק ישיר 

לא הבנתי.

נהרא נהרא ופשטיה גובר על איסור שירת נשים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 00:01 לינק ישיר 

יש היתרים (דחוקים אמנם), אבל אי אפשר "להוציא מהכלל" קהילות בהם הדבר נהוג, בפרט כשזה חלק מהרבה אנשים ולא נשים ספציפיות...
להרחבה לגבי ההיתרים:

https://www.etzion.org.il/he/%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D

https://revivim.yhb.org.il/2012/01/12/%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 00:15 לינק ישיר 

גם אם לא צריך להוציא מהכלל קהילות כאלה מי התיר לך להזמין את כל עם ישראל לתיפלה כזו שנשים שרות בקול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 00:17 לינק ישיר 
מצדרביעי

לא הבנתי, אתה גר בבני ברק לדוגמה, אתה לא יכול להצטרף למי שמתפלל בגבעת שמואל רק בגלל שהם "מקילים" בהלכה מסוימת, ולכן תפילתם נהפכת ל"תיפלה" עפ"ל?....

לגופו של עניין, יש אנשים שבכל דבר טוב מחפשים מה לא מושלם בו, חושב שחבל להכנס לנישה הזו...

האם כל מנייני התפילות שפעילי ה"קירוב" עושים ברחבי הארץ בימים נוראים, הם נהפכים ל"תיפלות" ברגע ששומעים קצת את הנשים מעזרת הנשים?

האם הריקודים המשותפים שהיו מתבצעים בביהמ"ק בשמחת בית השואבה, עד שחכמים תקנו "תיקון גדול", שעל פיו הנשים ירקדו קומה אחת מעל הגברים (כמובן שלא מוזכר שהייתה מחיצה לענ"ד...)
היו "תיפלות"?

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 20/03/2020 00:21:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:01 לינק ישיר 
hhaavv

מצדרביעי כתב:
הריקודים המשותפים שהיו מתבצעים בביהמ"ק בשמחת בית השואבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:03 לינק ישיר 

א. הבני ברקים לא יתפללו במרפסות אלא יעשו מנינים בחדר מדרגות מן הסתם.
ב. כהתלוננתי על ההזמנה שלך לא התכוונתי על הזמנת הבני ברקים שברי לי שלא יצטרפו לרעין זה. התכוונתי לכל ה"בינונים" שאולי ישמעו שחרדי מזמינם יצטרפו בפועל לקבוצות שירות נשים.
ג. כן, תפילה שיש בה מן החטא (שירת נשים של שכנות ודאי אסורה כי הם מוכרות) נחשבת לתיפלה. על דרך בוצע ברך וכו.
ד. כשלעצמם ודאי שמי שאינו מתפלל כלל אולי יש להקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 01:04 לינק ישיר 
קלעפער

hhaavv כתב:

ככה זה כשחיים מפייסבוק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 10:51 לינק ישיר 
מצדרביעי

hhaavv כתב:

חבל שלא לומדים גמרא....
אמנם לא רקדו לגמרי משותף, אבל בהחלט רקדו בעזרה אבל ב-2 מעגלים:
סוכה פרק ה' משנה א:
מי שלא ראה שמחת בית השואבה לא ראה שמחה מימיו. במוצאי יום טוב הראשון של חג ירדו לעזרת נשים, ומתקנים שם תיקון גדול.

ובגמרא בסוכה (נא ע"ב):
מאי תיקון גדול? אמר ר' אלעזר כאותה ששנינו (משנה מידות ב, ה): חלקה היתה בראשונה והקיפוה גזוזטרא, והתקינו שיהיו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה.
תנו רבנן: בראשונה היו נשים מבפנים ואנשים מבחוץ, והיו באים לידי קלות ראש. התקינו שיהו נשים יושבות מבחוץ ואנשים מבפנים, ועדיין היו באין לידי קלות ראש. התקינו שיהו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 10:54 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
א. הבני ברקים לא יתפללו במרפסות אלא יעשו מנינים בחדר מדרגות מן הסתם.
ב. כהתלוננתי על ההזמנה שלך לא התכוונתי על הזמנת הבני ברקים שברי לי שלא יצטרפו לרעין זה. התכוונתי לכל ה"בינונים" שאולי ישמעו שחרדי מזמינם יצטרפו בפועל לקבוצות שירות נשים.
ג. כן, תפילה שיש בה מן החטא (שירת נשים של שכנות ודאי אסורה כי הם מוכרות) נחשבת לתיפלה. על דרך בוצע ברך וכו.
ד. כשלעצמם ודאי שמי שאינו מתפלל כלל אולי יש להקל.

נו באמת...

כל חרדי "בינוני" יודע מה זה מניין קרליבך דת"ל ויכול לעשות את השיקולים שלו...
אני לדוגמה לא נמנע מלהשתתף במניינים כאלו, היות והנשים שרות מאחורי מחיצה יחד עם כולם ולא בצורה מודגשת, ולא יודעים של מי כל קול.
אם באמת שומעים באופן ספציפי  קול של שכנה מוכרת-זה כנראה בעייה.
אבל אם כל הרחוב שר בקול יחד-אפשר בד"כ איכשהו להסתדר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 11:23 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:

בכל מקרה-נהרא נהרא ופשטיה, אבל עדיין יהיה יפה אם כולם יתאחדו סביב המשותף (כמובן, כל קהילה בדרכה שלה)

נהרא נהרא ופשטיא שהצטרפות הנשים לתפילה ולשירת התפילה לגיטימית כמנהג אנשי ירושלים המסולאים בפז,
מה לעשות ההשוואה הזו לא מריחה טוב (כרגיל).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2020 12:03 לינק ישיר 
מצדרביעי

יצחקהספרן כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:

נהרא נהרא ופשטיא שהצטרפות הנשים לתפילה ולשירת התפילה לגיטימית כמנהג אנשי ירושלים המסולאים בפז,
מה לעשות ההשוואה הזו לא מריחה טוב (כרגיל).

נשלח מהאנדרואיד שלי

כן, מי שחי בחברה שבה נשים מעורות בכל דבר ולכן "לא מתרגש" מכל פעם ששומע קול אשה- זה לא הופך אותו ללא דתי...
אלא אם כן יש לך הסבר אחר למקורות המובאות להלן:

1. 

בתקנות חכמי פאדובה משנת רס"ז   וזה לשון התקנה הרביעית:
גם גזרנו שלא ירקדו עם הנשים הנשואות שום זכר עם נקבה נשואה מלבד ימי הפורים אמנם עם הפנויות יוכלו לרקוד ובתנאי שיהיו הזכרים מלובשים ....
וחתומים עליו מהר"י מינץ ושלושים מחבריו ותלמידיו.

2. 
שמואל א'-פרק י"ח פסוק ו':
תֵּצֶאנָה הַנָּשִׁים מִכָּל עָרֵי יִשְׂרָאֵל לָשִׁיר וְהַמְּחֹלוֹת לִקְרַאֶת שָׁאוּל הַמֶּלֶךְ בְּתֻפִּים בְּשִׂמְחָה וּבְשָׁלִשִׁים.
3. 
שמואל ב'- פרק י"ט פסוק ל"ו:
בֶּן שְׁמֹנִים שָׁנָה אָנֹכִי הַיּוֹם... אִם אֶשְׁמַע עוֹד בְּקוֹל שָׁרִים וְשָׁרוֹת,
וכן בקהלת- עשיתי לי  שָׁרִים וְשָׁרוֹת 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש לי חשק שכל עם ישראל יצטרף למיזם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext