בית פורומים בחדרי חרדים

לא ייאמן !!! "עדיף לסכן את הציבור ולא לסגור מקוואות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2020 20:33 לינק ישיר 
לא ייאמן !!! "עדיף לסכן את הציבור ולא לסגור מקוואות"

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 23/03/2020 20:40:54

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 20:37 לינק ישיר 

כשאני רואה את האשכולות שלך אני מוצא בהם הרבה במשותף לטיעונים של ליברמן וחבר מרעיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 20:56 לינק ישיר 

גם אני התקוממתי ברגע הראשון שראיתי את הידיעה, אבל אז נזכרתי שמדובר בתקשורת הישראלית שיש לה מסורת עתיקת יומין לסלף ולהביא חצאי דברים בצורה מגמתית מתוך אג'נדה מאוד ברורה. אז אצרף גם את תגובת לשכת שר הבריאות.

לגופו של עניין, על פניו בהנחה והגורמים המקצועיים במשרד הבריאות סבורים שיש לסגור את המקוואות ויש להם סיבות טובות לכך, אני חושב שהשר צריך להתיישר. אנחנו אמונים על ונשמרתם לנפשותיכם ועלינו להחמיר בזה.

מצ"ב תגובת לשכת השר:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 21:24 לינק ישיר 

דווקא התגובה המתחמקת (והצפויה) של ליצמן מעידה שהציטוט שהובא מהדו-שיח בינו לבין נתניהו מדויק ביותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 22:00 לינק ישיר 

איני יודע, יתכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 22:05 לינק ישיר 

אסור לסגור מקוואות נשים.
אולי ניתן להתיר לפתוח גם ביום, לקבוע תור מראש, ובכך להימנע מהימצאות של מספר גדול של נשים במקום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2020 23:22 לינק ישיר 

ברצינות, מה הקטע עם מקוואות הגברים? זה לא מצווה מדאורייתא או מדרבנן ובניגוד לדברי ליצמן זה הרבה יותר מדבק מטיול עם כלב (שכלעצמו לא עושה כלום אלא יש חשש שהרבה יסתובבו ויפגשו), מקווה זה מקום סגור שהרבה אנשים מגיעים חושפים את גופם נוגעים בהכרח בחפצים וקירות גם אם המים מוכלרים וממיתים ב-100% את הנגיף עדיין יש מקום רב להידבק, אני לא מומחה ולא יודע אלו הגבלות צריך לעשות אבל נראה לי שמקווה יותר מדבק מפארק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2020 00:05 לינק ישיר 

להבנתי מדברים על מקוואות של דאורייתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2020 12:57 לינק ישיר 
נצל

מורי ורבותי גם אם מדובר במקוואות של דאורייתא, שכחתם הלכה מפורשת שנפסקה ברמב"ם ובשו"ע.כדלהלן:

בראשית מא (נ): וּלְיוֹסֵף יֻלַּד שְׁנֵי בָנִים בְּטֶרֶם תָּבוֹא שְׁנַת הָרָעָב אֲשֶׁר יָלְדָה לּוֹ אָסְנַת בַּת פּוֹטִי פֶרַע כֹּהֵן אוֹן:

תענית יא, א:  אמר ריש לקיש: אסור לאדם לשמש מטתו בשני רעבון, שנאמר: 'וליוסף יֻלַּד שני בנים בטרם תבוא שנת הרעב'.. בשנים של רעב "צריך אדם לנהוג צער בעצמו" (רש"י שם), ולפיכך אסור לו לשמש מיטתו. דין זה נלמד מיוסף שהתורה מדגישה לגביו: "וּלְיוֹסֵף יֻלַּד שְׁנֵי בָנִים בְּטֶרֶם תָּבוֹא שְׁנַת הָרָעָב"; בניו נולדו לו לפני הרעב ולא בשנות הרעב, מכאן שאסור לשמש מיטתו בשני רעב.  תנא: חסוכי בנים משמשין מטותיהן בשני רעבון. "חסוכי בנים", כלומר "חסירי בנים... שלא קיימו פריה ורביה" (רש"י שם) מותרים לשמש מיטותיהן בשני רעב.

דין זה נפסק להלכה ברמב"ם הלכות תעניות ג, ח:  ... וכל מי שקיים מצות פריה ורביה אסור לו לשמש מטתו בשני רעבון...

אבל התוספות שם הקשו:  הרי יוכבד נולדה בין החומות, ואותו העת עת רעב היה ועל כרחך שימשו מטותיהן בשני רעבון. ביחס לפסוק "וַיֵּלֶךְ אִישׁ מִבֵּית לֵוִי וַיִּקַּח אֶת בַּת לֵוִי" (שמות ב, א) מובא בגמרא (סוטה יב, א): א"ר חמא בר' חנינא: זו יוכבד, הורתה בדרך ולידתה בין החומות, שנאמר: 'אשר ילדה אותה ללוי במצרים', לידתה במצרים ואין הורתה במצרים. מכיון שיוכבד נולדה בין החומות בירידת יעקב וביתו מצרימה, וירידה זו היתה לאחר שנתים רעב (ראה בראשית מה, ו), נמצאנו למדים שלוי אביה של יוכבד שימש מיטתו בשני רעב.

לפי תירוץ התוספות יוצא '... לכולי עלמא לא הוי אסור, אלא למי שרוצה לנהוג עצמו בחסידות, ויוסף לא שימש אבל שאר בני אדם שימשו.

בשו"ע או"ח סי' ר"מ, יב:  אסור לשמש מטתו בשני רעבון, (מו) אלא לחשוכי בנים, (פי' מי (מז) שאין לו בנים). הגה: (מח) וע"ל סי' תקע"ד ס"ד; והוא הדין בשאר צרות, שהם כרעבון (ירושלמי דתענית).  וכן בסי' תקע"ד ובאה"ע סי' כד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2020 13:00 לינק ישיר 

כל כולה אחוז אחד מההדבקות זה ממקוואות!!

אם הייתם מפנים את האנרגיות לכיוון המסעדות הייתם מצילים הרבה יותר אנשים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לא ייאמן !!! "עדיף לסכן את הציבור ולא לסגור מקוואות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext