| נשלח ב-26/3/2020 20:48 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2020 20:49 |
|
| |
קול שפוי!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2020 21:20 |
|
| |
מצדרביעי
| אפיקטוזין כתב: |  | המטורלל ממודיעין עילית טוען בערך את מה שטוענים צמד המטורללים מהבית הלבן ומדאונניג 10, לא בטוח ששווה לשלם כל מחיר כדי למנוע את התפשטות הנגיף, רק שאצל הגויים להישאר בבית בלי להנות ולחגוג כבר עדיף למות, ואצל היהודי להבדיל, לשבת בבית חודשים שלמים בלי תורה חינוך וקיום מצות בדיעבד, עדיף כבר למות. ובדברי כולם יש צדק מסויים, השאלה היא רק במינון, ומטורללים כדרכם חסרים את הרכיב החיוני הזה של איזון ומינון. הרי אם נקצין את הסיטואציה למצב שכדי לנצח את הנגיף נצטרך לשבת בבית 3 שנים ולאכול רק לחם ומים שמגיע באמצעות רחפנים, פתאום כולם יחשבו אחרת. אז אצל גויים מסויימים חודשיים בלי תענוגות וכלכלה משגשגת נראה כמו נצח, אצל יהודים מסויימים שבועיים (שבוודאי יוארכו) בלי תורה ומצוות נראה כמו נצח. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זאת חלק מהשאלה, ממתי ולמה תורה ומצוות תלויים בהמצאות בחברת אנ"ש? האם במקום לעבוד את האלוקים עברנו לעבוד את הקהילה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2020 23:42 |
|
| |
לא יאומן איך מפלגת החרדקי"ם לענפיה "דואגת" לציבור בני התורה, אה... ממש מרגש עד דמעות.
זה מזכיר לי שלפיד וליברמן ממש דואגים לציבור החרדי, ולכן הם רוצים 'לטובתם' לגייס אותם ולהוציאם לשוק העבודה..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 01:12 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | זאת חלק מהשאלה, ממתי ולמה תורה ומצוות תלויים בהמצאות בחברת אנ"ש?האם במקום לעבוד את האלוקים עברנו לעבוד את הקהילה?... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 01:19 |
|
| |
ילקוט שמעוני על התורה ק"ד אמר רבי חמא בר חנינא אמר מימיהם של אבותינו לא פסקה ישיבה מהם. היו במצרים ישיבה עמהם שנאמר לך ואספת את זקני ישראל. במדבר ישיבה עמהם שנאמר אספה לי שבעים איש מזקני ישראל. אברהם זקן ויושב בישיבה היה שנאמר ואברהם זקן. יצחק אבינו זקן ויושב בישיבה היה שנאמר ויהי כי זקן יצחק. יעקב אבינו זקן ויושב בישיבה היה שנאמר ועיני ישראל כבדו מזקן. אליעזר עבד אברהם זקן ויושב בישיבה היה שנאמר ויאמר אברהם אל עבדו זקן ביתו: אליהו זוטא יד "תגע לך שכן הוא, שהרי אין ישראל נגאלים לא מתוך הצער ולא מתוך השיעבוד ולא מתוך הטילטול ולא מתוך הטירוף ולא מתוך הדוחק ולא מתוך שאין להם מזונות. אלא מתוך עשרה בני אדם שהם יושבים זה אצל זה והיה כל אחד ואחד מהם קורא ושונה עם חבירו וקולם נשמע, שנאמר: ובהר ציון תהיה פליטה והיה קודש (עובדיה א; יז). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 03:01 |
|
| |
| טרופיx כתב: |  | אברהם דב הכט, חבר מועצת העיר מודיעין-עילית מטעם הפלג הירושלמי הקיצוני, בהקלטה: "אנחנו נצא להתפלל במניין ולא ביחידות, יהרג ואל יעבור, אם אנחנו לא חיים בשביל היהדות - אנחנו מוכנים למות. לא רוצים חיים חילוניים. לא רוצים חיים שצריך להתפלל בבית ביחידות".
|
|
אם זה לא שעת השמד אסור להיהרג ואל יעבור על אחת שאינה מג' המצוות
בכל מקרה, אסור להרוג אחרים גם כשזה יהרג ואל יעבור, וכאן הם הורגים ציבור שלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 09:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 09:39 |
|
| |
| timobl כתב: |  | לא יאומן איך מפלגת החרדקי"ם לענפיה "דואגת" לציבור בני התורה, אה... ממש מרגש עד דמעות.
זה מזכיר לי שלפיד וליברמן ממש דואגים לציבור החרדי, ולכן הם רוצים 'לטובתם' לגייס אותם ולהוציאם לשוק העבודה.. |
|
אנחנו לא דואגים לכם כמאמר הגמרא מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו. הבעיה שהמשוגעים מסתובבים בתוכנו ופה זה מסוכן
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 16:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2020 16:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:43 |
|
| |
כוחות משטרה שטו ביום שישי על תלמוד תורה של 'הפלג הירושלמי' שהמשיך לפעול למרות הוראות משרד הבריאות, בשל התפשטות נגיף הקורונה בישראל • צפו בתיעוד https://www.kikar.co.il/353325.html
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 01:14 |
|
| |
מיום ליום רואים עד כמה הפלג הנ"ל הזוי לגמרי. הגעתי למסקנה שכל מה שיקרה ר"ל לא ישנה את דעתם העקומה וההזויה. דווקא מעניין שר' שמואל דויטש כותב די במפורש שצריך לסגור הכל ולשמור על תקנות משרד הבריאות, למה הם לא שומעים בקולו? האם מדובר בפלג של הפלג של הפלג?...
|
|
|
|
|