|
|
| נשלח ב-28/3/2020 19:58 |
|
| |
הרהור: *מסיבות* סיום הש''ס ההמוניות בארה''ב, ותחילת דגירת הקורונה
לה''ו. האם מישהו בדק את האפשרות שבמסיבות ההמוניות והדביקיות, לא התחיל הדגירה בקהילה היהודית אורטודוקסית!? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 20:46 |
|
| |
גם משמים יש כאן איזה דבר מוזר: אחרי התעוררות רבתי להשתתף ולארגן שיעורי דף היומי חדשים, כשאלפים מצטרפים למחזור החדש, וכל זה כמובן נזקף לזכות הסיומים ההמוניים חודש ימים על כל פני הגלובוס. כעת מתפוררים לנגד עינינו שיעורים, ועיני עיני יורדה מים - כי ניתן לשער כי רוב השיעורים לא יחזרו להיות ולפעול באותה כמות, בפרט שנגיע למסכתות קשות - כמו המשך מסכת שבת ומסכת עירובין. אולי כשם שהלוחות הראשונות ניתנו 'בפומבי' הם נשברו, כמו שאמרו חז"ל, אף כאן היה משהו קיצוני (ואולי גם פוליטי?) בריבוי הפנינג הסיומים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:01 |
|
| |
ואולי זה דווקא השטן שמוציא את תותחיו הכבדים? אין לנו נביא ואי אפשר לדעת. אין ספק שמי שיתחזק להמשיך ב'דף' זה יהיה רק לזכותו. תורה שלמדתי באף - היא עמדה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:05 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | ואולי זה דווקא השטן שמוציא את תותחיו הכבדים? אין לנו נביא ואי אפשר לדעת. אין ספק שמי שיתחזק להמשיך ב'דף' זה יהיה רק לזכותו. תורה שלמדתי באף - היא עמדה לי. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:32 |
|
| |
לה''ו. רק כדי להבהיר. הדף היומי, הוא אחד מהדברים היותר טובים שקרו לעם ישראל במאה האחרונה. התמיהה /שאלה היא רק לגבי המסיבות, שהיו בעצם יותר הופעות זמרים, ושם הדביקיות של כולם,שהרבה הם בעלי עסקים עולמיים, רופאים, עמך וכו',והלו''ז מאז ועד להדבקה ההמונית, זהה לזמן שיש לדגירה ועד להדבקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:40 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
לה''ו. רק כדי להבהיר. הדף היומי, הוא אחד מהדברים היותר טובים שקרו לעם ישראל במאה האחרונה. התמיהה /שאלה היא רק לגבי המסיבות, שהיו בעצם יותר הופעות זמרים, ושם הדביקיות של כולם,שהרבה הם בעלי עסקים עולמיים, רופאים, עמך וכו',והלו''ז מאז ועד להדבקה ההמונית, זהה לזמן שיש לדגירה ועד להדבקה.
|
|
בפעם הראשונה עוד חשבתי שאתה מדבר בהלצה. עכשיו שנראה שאתה רציני, אפשר לעשות תחרות בינך ובין מחבר "הפרוטוקולים של זקני ציון" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 21:44 |
|
| |
מצדרביעי
| יוחנןש כתב: |  | גם משמים יש כאן איזה דבר מוזר: אחרי התעוררות רבתי להשתתף ולארגן שיעורי דף היומי חדשים, כשאלפים מצטרפים למחזור החדש, וכל זה כמובן נזקף לזכות הסיומים ההמוניים חודש ימים על כל פני הגלובוס. כעת מתפוררים לנגד עינינו שיעורים, ועיני עיני יורדה מים - כי ניתן לשער כי רוב השיעורים לא יחזרו להיות ולפעול באותה כמות, בפרט שנגיע למסכתות קשות - כמו המשך מסכת שבת ומסכת עירובין. אולי כשם שהלוחות הראשונות ניתנו 'בפומבי' הם נשברו, כמו שאמרו חז"ל, אף כאן היה משהו קיצוני (ואולי גם פוליטי?) בריבוי הפנינג הסיומים |
|
הרה"ג ר' יונתן דיויד דיבר גם על הנושא בהקשר זה, ניסיתי לשתף קישור דרך הגוגל דרייב שלי ולא הצלחתי, אם מישהו יודע איך עושים את זה אשמח מאוד.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/03/2020 21:47:24
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/03/2020 21:53:51
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 22:11 |
|
| |
סיומי הש"ס ההמוניות היו לפני כמה חודשים, תקופת הדגירה היא 5 ימים בלבד, נראה די מוזר לקשר את זה לסיומי הש"ס הרחוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 22:45 |
|
| |
אולי שמחת בית השואבה היא זו שגרמה להדבקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2020 23:38 |
|
| |
אדרבה, הקב"ה חיכה עם הקורונה עד שכל האיצטדיונים יוכלו למלא את משימתם החשובה, סיומי הש"ס, וכשאלו הסתיימו האיצטדיונים סיימו את תפקידם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|