אני יודע שלחלק מכם אני מטיל פצצה אבל בן משפחה רופא באיכלוב דיבר איתי השניה בזום (זה הזמן היחיד במשמרת שיכל לחזור אלי) ואמר לי תדע שיש לנו הוראה בסתר שוהיה ונצטרך להחליט בין 2 חולים מי לחיים ומי למוות כמו באיטליה העדפה בין חולה חרדי קיצוני לחולה אחר תהיה ברורה את מי נעדיף לחיים ואמר לי שבישיבה בשבת אמר רופא מאוד בכיר מי שלא נשמע לנו בתחילת הדרך והסתמך על האב קנייבסקי שירוץ אליו עם הוא עוד מקבל קהל... הסיבה שהתקשר אלי ...שישמע לכם מצחיק זה בשביל מישהו מסוים שכעת נמצא במלון עקב הידבקות בנגיף אז הוא אמר לי תגיד לו שישחק אותה פחות קיצוני ודוס כי כעת זה לא לטובתו....
לא נעים לומר שאני מבין אותו. הרפואה היא ציבורית, שייכת לכולנו יחד. אם יש קבוצה שבוחרת להיות חולים, וודאי שהקבוצה שנזהרים מלחלות, קודמים בזכויות הרפואיות.
ואם המציאות היא שבני ברק היא שיאנית הקורונה בישראל. מה עוד יש לנו לומר?
(וזה ממש לא קשור לר' חיים, אנו רואים את התופעה בכלל הציבורים החרדיים)
תוקן על ידי avishai323 ב- 29/03/2020 08:30:10
נשלח ב-29/3/2020 08:34
שטויות במיץ ...
לא אמין בעליל !!!
נשלח ב-29/3/2020 08:42
אתה עלול להיות מואשם בפלילים על הפצת פייק.
להזכירך כי רק אתמול נפתחו 40 תיקים בעוון הפצת פייק., הייתי מציע לך למחוק את זה.
נשלח ב-29/3/2020 09:36
לה''ו. נגיד שיש אדם שנקרא דוד איזנשטט. ונגיד שיש לו בן משפחה רופא באיכילוב. כמה שניות ייקח לברר את זה?
החילוני / מסורתי לא יודע להבדיל. כולנו בעלי זהות חרדית חיצונית. מבחינתם אנחנו גוש אחד גדול של נבלות. כל עוד הגדיילים והאדמורי"ם לא יוצאים בחרב ובחנית ובקול זעקה גדולה ומרה נגד החלאות של הפלג ושאר מרעין בישין. אז אכן מגיע לנו שלא יתייחסו אלינו ושלא יטפלו בנו.
נשלח ב-29/3/2020 10:21
momeir כתב:
החילוני / מסורתי לא יודע להבדיל. כולנו בעלי זהות חרדית חיצונית. מבחינתם אנחנו גוש אחד גדול של נבלות. כל עוד הגדיילים והאדמורי"ם לא יוצאים בחרב ובחנית ובקול זעקה גדולה ומרה נגד החלאות של הפלג ושאר מרעין בישין. אז אכן מגיע לנו שלא יתייחסו אלינו ושלא יטפלו בנו.
נכון, אבל במקרה הזה, זה היה קורה בכל מקרה.. כמה שמעת מדברים על המפרים החילונים בחוף הים? ונה עם מסיבות פורים במועדונים שלהם? היו אצלם מסיבות ענק!!!
כך שאת השנאה ומציאת ה"תירוץ" של האף העקום, היו מוצאים בכל מקרה כך או אחרת..
בלי כל קשר יש עוד בעיה. החרדים כולם "משויכים" (ליטאי, חסיד, פלג, ברלנד) והחילונים לא, אז אין למי לבוא בטענות "איפה המנהיגים שלהם" וכן הלאה. כל אחד שם מקבל החלטה עצמאית ואלפים אצלם מפירים את הסגר כיחידים..
ממילא כשיש מחסור בציוד מציל חיים, יצטרכו לוותר על מישהו, השם ירחם, ומי שבידיו נמסר שיקול דעת הבחירה, תמיד ימצא סיבות למה פציינט זה ולא אחר. גם בתי חולים חרדיים יסבלו מדילמות כאלה...
נשלח ב-29/3/2020 11:02
שורה תחתונה - מפתח החיים לא בידי מקבלי החלטות חשאיות מבית החולים איכילוב
נשלח ב-29/3/2020 13:04
רופא שאומר או מורה דבר כזה מקומו בגיהנום. לזה נועדה שבועת הרופאים. הייתי רוצה לשמוע אותו מעיז להגיד את זה על המגזר הערבי. לא חושב שבאחוזים יש פחות מפירי הנחיות במגזר הכללי, רק שבמגזר החרדי הקהילתיות והצפיפות מחמירים את המצב. אידיוטים יש בכל מגזר. כן, גם במקומות עבודה לא חיוניים.. אולי שהרופא יחליט לא לטפל בחולה מרמת השרון שחזר מצרפת בגלל שהתחשק לו לטוס לסקי בזמן הזה ולשים פס על כל העולם?
נשלח ב-29/3/2020 13:29
אלי_ו
אךטובוחסד כתב:
momeir כתב:
נכון, אבל במקרה הזה, זה היה קורה בכל מקרה.. כמה שמעת מדברים על המפרים החילונים בחוף הים? ונה עם מסיבות פורים במועדונים שלהם? היו אצלם מסיבות ענק!!!
כך שאת השנאה ומציאת ה"תירוץ" של האף העקום, היו מוצאים בכל מקרה כך או אחרת..
בלי כל קשר יש עוד בעיה. החרדים כולם "משויכים" (ליטאי, חסיד, פלג, ברלנד) והחילונים לא, אז אין למי לבוא בטענות "איפה המנהיגים שלהם" וכן הלאה. כל אחד שם מקבל החלטה עצמאית ואלפים אצלם מפירים את הסגר כיחידים..
את המפרים החילונים הם מזהים כקבוצה מובחנת ותוקפים אותם כבלתי אחראיים. את המפרים החרדים הם מזהים ככלל החרדים.
אתה באמת מאמין שחילוני יודע להבחין בין חסיד גור לבין מישהו מהפלג או מהעדה?
אתה לא מבין שחרדים פגיעים יותר לקורונה בגלל המשפחות הגדולות שמצומצמות כרגע בדירות בערים צפופות? דוקא החרדים אמורים להיות הכי זהירים עכשיו ובמקום זאת יש לך קבוצות שמזלזלות ומסכנות את חיי כולנו.
נשלח ב-29/3/2020 15:11
בילבולי שכל , להפחיד אנשים, יש שבועת הרופאים, וגם אם הרופא באמת היה חושב על זה, הוא לא היה מעיז לאמר את זה בפה לחבר החרדי שלו
אני חושש שעד שציבור זה יבין את הסכנה ואת העובדה שהווירוס אינו מבחין בין חרדי לחילוני ואפילו לא בין יהודי למוסלמי ולנוצרי, תהיה התפרצות מסיבית במגזר החרדי. כבר עכשיו מתברר שכ־30% מהחולים נדבקו בבתי כנסת. אין לי ספק שנראה חולים רבים שיגיעו בבת אחת לאשפוז ויקפיצו את העקומה לרמה שמערכת הבריאות לא תוכל להתמודד איתה. לפי התחזיות, במקרים כאלה לא יהיו מספיק אנשי צוות ולא יהיו מספיק מכונות הנשמה. התנהגות חסרת אחריות זו תגרום לכך שאנשים רבים לא יקבלו טיפול נאות. ומדוע שימותו אנשים בגלל זלזול של אחרים? למה שלאזרחי המדינה הממושמעים לא תהיה אפשרות לקבל טיפול הולם בגלל הנחיות של רב זה או אחר, גדול בתורה ככל שיהיה?