| נשלח ב-29/3/2020 13:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא מבין למה כל החכמים פה מבינים יותר טוב מממשלת שוודיה. תכניסו לכם טוב טוב לראש. אתם לא היחידים שמבינים. יש עוד דעות. ואם אמנם צריך לכבד ולשמור על החלטות משרד הבריאות, אבל בל תשלו את עצמכם שהצדק האבסולוטי רק בצד שלכם. לא בכל ויכוח אפשר לנופף עם איטליה. יש גם גרמניה וגם שוודיה. נשלח מהאנדרואיד שלי נו באמת תעשה לי טובה כאילו שכל אלו שממשיכים להצטופף ולרסס בהבל פיהם עושים זאת לאחר שעיינו בסוגיה והכריעו לנהוג כמו "המודל השבדי".. הם בקושי יודעים איפה שבדיה נמצאת על המפה. |
|
יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 13:31 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | לא מבין למה כל החכמים פה מבינים יותר טוב מממשלת שוודיה. תכניסו לכם טוב טוב לראש. אתם לא היחידים שמבינים. יש עוד דעות. ואם אמנם צריך לכבד ולשמור על החלטות משרד הבריאות, אבל בל תשלו את עצמכם שהצדק האבסולוטי רק בצד שלכם. לא בכל ויכוח אפשר לנופף עם איטליה. יש גם גרמניה וגם שוודיה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נו באמת תעשה לי טובה כאילו שכל אלו שממשיכים להצטופף ולרסס בהבל פיהם עושים זאת לאחר שעיינו בסוגיה והכריעו לנהוג כמו "המודל השבדי".. הם בקושי יודעים איפה שבדיה נמצאת על המפה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 13:34 |
|
| |
אז הנה בשבילך קודקוד שהתהפך עכשיו ב180 מעלות. מקווה שלא מאוחר מידי.. https://www.bhol.co.il/news/1090634
כזכור, בתחילת פרוץ המגיפה הורה שר התורה לתלמודי התורה ברחבי הארץ להמשיך ללמוד כרגיל, וכעת עם התפשטות המגיפה מורה שר התורה כי אסור להתפלל במניין כלל גם לא מניינים מאולתרים, וכל אחד ילמד בביתו ביחידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 16:07 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | ומצד שני, לדבר עכשיו בשבח האקדמיה והמדע זה אוקסימורון, חשבנו שעם הרפואה הכל כך מתקדמת עברנו כבר את סיפורי המגיפות של שנות העבר ה'חשוכות', והנה חברה לה הגלובליזציה המתקדמת למוטציה אקראית אחת, והכניסה את כל העולם להלם ולשיתוק מוחלט.. יתכן שהמצב היה גרוע יותר אילולי היו כמה אלפים אנשים שחינכו אותם רק לתורה שמגינה על העולם כולו, ואם יש לך ויכוח עם זה תכתוב את זה בוויינט, לא כאן.
העסקנים והמנהיגים נזכרו מאוחר, אבל הציות ברוב הציבור החרדי, על אף הקושי הגדול של משפחות ברוכות ילדים ודיור צפוף, הוא בעיניי מפתיע לטובה, החילונים לא היו עומדים בזה.
הנה דוגמה לחשיבה לא הגיונית תוך זלזול במדע ובטכנולוגיה. לפני מאה שנה היו מתים לקבל "מגיפה" כזו. במקומות שתוחלת החיים נמצאת איפה שהיא הייתה לפני מאה שנה, ה"מגיפה" הזו בכלל לא מורגשת. כי לא יראו שום תמותה יוצאת מגדר הרגיל. אתה מוזמן לחזור מאה שנה אחורה לשפעת הספרדית שקטלה כ50 מיליון נפש ולספר לנו איך זה בלי מדע וטכנולוגיה.. |
|
הנה דוגמה לקריאה של מי שכנראה לא קרא ולא שנה, לא תורה ולא מדע.. אני לא זילזלתי במדע (מוכן להתחרות איתי בטריוויה מדעית או טכנולוגית?) אבל אתה כן זילזלת בתורה, היה צליל של זלזול.. וזה גרוע יותר בעיניי.
אמרתי רק שאירוע האחרון הוא תזכורת לכך שעם כל גדלות המדע עדיין אין ביכולתם לחסום וירוס פשוט מאוד (15 גנים), 'שיחק להם המזל' שהוירוס הפעם פחות קטלני, זה היה יכול להיות נורא יותר. לא רוצה להפחיד, אבל החשש הגדול יותר של עולם הרפואה הוא מחיידק ולא וירוס שינצח בתחרות הלא נגמרת עם האנטיביוטיקות, ויעבור באוויר, וידגור הרבה זמן. בעבר לפחות לא היתה הגלובליזציה הכל כך מדבקת ומהירה.
ואני גם לא מזלזל בתוחלת החיים, אני מאוד מעריך את המדע, אבל לא חושב שזו היא נקודת הזמן להתגאות במדע על פני ה'בורות' התורנית, וגם לא הזמן ללעוג ל'בעזרת השם' של נתניהו ולהעדיף את מכון וייצמן..
אני למשל מתפלל לשרב ארוך וקשה שאולי יהרוג את הוירוס תוך שבועות..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 16:19 |
|
| |
ל"בעזרת השם" של נתניהו ראוי ללעוג כיהוא נובע מפוליטיקה ולא מאמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 16:23 |
|
| |
ירו_שלמי
| A_Smithee כתב: |  | | ל"בעזרת השם" של נתניהו ראוי ללעוג כיהוא נובע מפוליטיקה ולא מאמונה |
|
כמובן, הוא לא באמת התכווון לזה, אבל עדיין הנפנוף במכון וייצמן בעניין זה גם הוא מצחיק וגם עצוב
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 19:01 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  |
אני למשל מתפלל לשרב ארוך וקשה שאולי יהרוג את הוירוס תוך שבועות.. |
|
חח טוב שאתה נותן לקב"ה רעיונות, אחרת איך הקב"ה היה מסתדר בלעדיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2020 20:05 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אני למשל מתפלל לשרב ארוך וקשה שאולי יהרוג את הוירוס תוך שבועות..
חח טוב שאתה נותן לקב"ה רעיונות, אחרת איך הקב"ה היה מסתדר בלעדיך? |
|
חשבתי שאתה 'חריף' ומבין (טוב אסביר.. גם מזג האויר שהוא לחלוטין לא בשליטה 'מדעית' כיום, יכול לעצור את האסון הזה הרבה יותר טוב ממכון וייצמן).
רפו"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 14:05 |
|
| |
שימו לב איפה עיקר הבעיות (הן באה"ק והן בארה"ב) בעיקר בקהילות קיצוניות. יש קשר ברור בין החינוך הקיצוני שמתעלם מן המציאות וההיגיון. להתנהלות במגיפת הקורונה שממשיכים להפר את ההנחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 15:03 |
|
| |
הזכיר את המודל השבדי ועל זה אולי מבוסס התנהגות המזלזלת בחיי אדם של הבעלזר רוב,
וכרגיל מנסים לשקר אותנו בנתונים תלושים מהמציאות ולהעלים מידע חשוב ומכריע,
העובדות הן שמ 29.3.20 שאז נכתבו הדברים לעיל של הניק תמניא אפי היה בשבדיה, להם אוכלוסיה כ 10 מיליון איש כמעט כמו בישראל, ונספרו שם 281 מתים, והיום חודש ימים מאז מספר המתים יותר מהכפיל את עצמו ועומד על 784 מתים, ובתוך הפרק זמן הזה, הם שינו מדיניות לחומרה כמה פעמים, ומהדקים את הכללים ונהיו נוקשים גם עם האוכלוסיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 16:52 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | ל"בעזרת השם" של נתניהו ראוי ללעוג כיהוא נובע מפוליטיקה ולא מאמונה |
|
אתה יודע כמה אנשים מדברים ועוסקים בפולחן דתי רק בשביל פוליטיקה? לך תשאל בחיידר שמתחת לבית שלך כמה הורים החליפו כיפה, כיסוי ראש ומלא לא רק בשביל פוליטיקה (שלא יגידו שאנחנו מזרם x או z). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 17:29 |
|
| |
| דת כתב: |  | הזכיר את המודל השבדי ועל זה אולי מבוסס התנהגות המזלזלת בחיי אדם של הבעלזר רוב,
וכרגיל מנסים לשקר אותנו בנתונים תלושים מהמציאות ולהעלים מידע חשוב ומכריע,
העובדות הן שמ 29.3.20 שאז נכתבו הדברים לעיל של הניק תמניא אפי היה בשבדיה, להם אוכלוסיה כ 10 מיליון איש כמעט כמו בישראל, ונספרו שם 281 מתים, והיום חודש ימים מאז מספר המתים יותר מהכפיל את עצמו ועומד על 784 מתים, ובתוך הפרק זמן הזה, הם שינו מדיניות לחומרה כמה פעמים, ומהדקים את הכללים ונהיו נוקשים גם עם האוכלוסיה. |
|
בשוודיה יש כבר 2,653 מתים לפי האתר הרשמי הממשלתי https://experience.ars.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa
גם בשוודיה היו המלצות לריחוק פיזי בין אנשים. רחיצת ידיים, מסעדות הוציאו שולחנות לבחוץ וכדומה. שוודיה היא מדינה עם צפיפות אוכלוסיה נמוכה מאוד. לשם ההשוואה, ישראל צפופה בערך פי 17 משוודיה. בשוודיה יש אחוז גבוה מאוד של משקי בית בהם מתגורר רק אדם אחד. המנטליות השוודית גם ככה כל השנה זה סוג של ריחוק חברתי. הממשל שם בגישה של לסמוך על הציבור. כי המנטליות השוודית היא לציית להמלצות של מוסדות השלטון. נקל לתאר מה היה קורה אילו בישראל היו נוקטים גישה דומה לשוודיה. ההתפרצויות שהיו באיטליה ספרד וניו יורק היו מחווירות בהשוואה למה שהיה מתחולל כאן..
|
|
|
|
|