|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:04 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | צריך להודות ביושר. מלחמת החרמה הכוללת של הציבור החרדי נגד כל דבר אשר יכונה "פגעי הטכנולוגיה" גובה מאיתנו קרבנות אדם! החיבור לטכנולוגיה המודרנית מציל נפשות!
|
|
1. אתה דואג לציבור החרדי? אתה רוצה שיהיה לו טוב? כצעד ראשון תפסיק ללכלך ולהשמיץ אותנו בכל מיני אתרים ובטויטר
2. גדול המחטיאו יותר מן ההורגו, ומי כמוך יודע מה יכול לגרום הסמארטפון, תראה לאן הגעת. אם יש שתי ברירות, אחת לחלות בקורונה, והשניה למות רוחנית, הברירה הראשונה עדיפה. (גם ככה ככל הנראה רוב הציבור יעבור את הקורונה)
3. הטענות שלך כאן כל כך פאתטיות ומצחיקות שכבר כואב הבטן - טענת שיש מערכות סינון מצוינות, אבל מה הבעיה? ברגע שנערים נחשפים לכלי הזה הם מתמכרים להבליו, ואז הם המחליטים אם בא להם סינון או לא, כך שטענתך האוילית אינה באה בחשבון - טענת שבבתי הכנסת יש את הטאבלט של נדרים פלוס.. האם צריך להסביר לך את ההבדל בין טאבלט שמכיל אך ורק אופציות של תרומות והוא תולה על הקיר בלי שיוכלו לשנות בו דברים - לסמארטפון שנמצא בכיס והולך איתך לכל מקום, ושאתה יכול לשלוט על התוכן שבו, ולהפסיק בכל רגע את הסינון?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:04 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  |
אבל מאות מחקרים מראים שהנטיה לדיכאון ולהתאבדויות גברה פי כמה וכמה עם כניסת התרבות האינדיווידואלית, וזה נעשה הרבה באמצעות האינטרנט, ומלבד זאת עצם ההסתגרות עם האינטרנט. זה לא המשגיח אמר, אלו מחקרים מוכחים.. מדעיים..
אז עכשיו לדבר על זה ולא על ההשפעה הברוכה של של ההסתגרות מפגעי האינטרנט, הציבור היחיד בעולם שעדיין יודע לתקשר פיזית עם אנשים, ולא הפך לאוטיסט? טיפשות לשמה. |
|
שומו שמיים! להתבסס על מחקרים שנערכו במוסדות אקדמאיים? מתוך רצון להגן על המלחמה נגד "פגעי הטכנולוגיה" באת לידי התקררות במלחמה על "פרצת האקדמיה"..
ועכשיו ברצינות. אני מסתובב בין אנשים שיש להם סמארטפון ולא מכיר אף אחד שהתמכר או שנכנס לדיכאון מזה. ובפרט היום שיש מודעות. וכל האפליקציות הגדולות חוסמות אותך אם אתה מתמכר יותר מידי. לא צריך לקחת בעיה שולית וזניחה ובגללה להישאר מנותק מכל הדברים הטובים שהטכנולוגיה מעניקה. גם מי שנמצא יותר מידי בשמש הקופחת ניזוק. אז בגלל זה נכבה את השמש?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:09 |
|
| |
חריף הלוואי והיית צודק. אנשי חינוך ולאו דווקא מהציבור החרדי ואפילו אצל הגויים כבר מודים שתוצאות האינטרנט הן הרסניות ובפרט לנוער. הציבור החרדי יכול להתגאות בניתוקו מכלי משחית זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:36 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | חריף הלוואי והיית צודק. אנשי חינוך ולאו דווקא מהציבור החרדי ואפילו אצל הגויים כבר מודים שתוצאות האינטרנט הן הרסניות ובפרט לנוער. הציבור החרדי יכול להתגאות בניתוקו מכלי משחית זה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
המגיבים כאן נתפסים לזוטות שאינם ממין הטענה. לא טענתי שצריך לחלק לכל נער ונערה סמארטפון שאינו תחת פיקוח הורים. ואינני חושב שצריך לתת לכל נער ונערה לפתוח חשבון פייסבוק ואינסטגרם ושאר מרעין בישין. אני דיברתי על מלחמת החרמה באופן כללי בכל דבר שריח 'טכנולוגיה' נודף ממנו. במקום למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי העדיפו ללכת ראש בקיר עם ססמאות כמו "פגעי הטכנולוגיה" אין שום סיבה שלא יהיה בכל בית חרדי מחשב אינטרנט עם סינון ברמה גבוהה שמפוקח ע"י ההורים. אפשר לתת מגיל מסוים סמארטפון מסונן תחת פיקוח הורים (כל דבר שהילד עושה ההורים רואים) ואידך זיל גמור..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:55 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אבל מאות מחקרים מראים שהנטיה לדיכאון ולהתאבדויות גברה פי כמה וכמה עם כניסת התרבות האינדיווידואלית, וזה נעשה הרבה באמצעות האינטרנט, ומלבד זאת עצם ההסתגרות עם האינטרנט. זה לא המשגיח אמר, אלו מחקרים מוכחים.. מדעיים..
אז עכשיו לדבר על זה ולא על ההשפעה הברוכה של של ההסתגרות מפגעי האינטרנט, הציבור היחיד בעולם שעדיין יודע לתקשר פיזית עם אנשים, ולא הפך לאוטיסט? טיפשות לשמה.
שומו שמיים! להתבסס על מחקרים שנערכו במוסדות אקדמאיים? מתוך רצון להגן על המלחמה נגד "פגעי הטכנולוגיה" באת לידי התקררות במלחמה על "פרצת האקדמיה"..
ועכשיו ברצינות. אני מסתובב בין אנשים שיש להם סמארטפון ולא מכיר אף אחד שהתמכר או שנכנס לדיכאון מזה. ובפרט היום שיש מודעות. וכל האפליקציות הגדולות חוסמות אותך אם אתה מתמכר יותר מידי. לא צריך לקחת בעיה שולית וזניחה ובגללה להישאר מנותק מכל הדברים הטובים שהטכנולוגיה מעניקה. גם מי שנמצא יותר מידי בשמש הקופחת ניזוק. אז בגלל זה נכבה את השמש?
|
|
אתה לא מכיר.. אתה מתחיל להישמע כמו תמניא אפי.. זאת תשובה על מחקר מוכח? (גם אני לא מגן על קיצונים, וחושב שצריך להשקיע רק במציאת פתרונות הלכתיים, אבל זה לא מביא אותי להתנסח בסגנון של 'חיי אדם').
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:59 |
|
| |
יש גם גדולי ישראל שתומכים בגישה שלי. למשל האדמו"ר מקרלין. הוא אינו מתנגד לטכנולוגיה ולאקדמיה אלא מנסה למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי. אני יודע שכך היא גם דעת אחד מגדולי ראשי השיבה במגזר הליטאי כי דיברתי איתו אישית כמה פעמים בעניין הזה. אבל אין לי רשות לפרסם דעתו בצורה פומבית רק בצורה פרטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 13:07 |
|
| |
בקהילה שלי יושבים אנשים רציניים ומקצועיים ועמלים לתת פתרונות מרביים לכל מי שצריך את זה. ובכל זאת, אם הילדים שלי לא צריכים את זה, הייתי מעדיף שלא יהיה להם את זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 13:08 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יש גם גדולי ישראל שתומכים בגישה שלי. למשל האדמו"ר מקרלין. הוא אינו מתנגד לטכנולוגיה ולאקדמיה אלא מנסה למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי. אני יודע שכך היא גם דעת אחד מגדולי ראשי השיבה במגזר הליטאי כי דיברתי איתו אישית כמה פעמים בעניין הזה. אבל אין לי רשות לפרסם דעתו בצורה פומבית רק בצורה פרטית. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 13:35 |
|
| |
רק אותי מצחיק שוכוח על פגעי הטכנולוגיה וטענות נגד טכנולוגיה מתבצע באינטרנט שלא לצרכי פרנסה? זה דומה לוכוח בעד או נגד כשרות מהודרת בפה במסעדה בכשרות רבנות.
(הדוגמא הראשונה שחשבתי עליה נמחקה)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 15:11 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
רק אותי מצחיק שוכוח על פגעי הטכנולוגיה וטענות נגד טכנולוגיה מתבצע באינטרנט שלא לצרכי פרנסה? זה דומה לוכוח בעד או נגד כשרות מהודרת בפה במסעדה בכשרות רבנות.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:42 |
|
| |
לא יכול לדבר בשם הכלל אבל אני אישית יכול להעיד על עצמי שהאינטרנט גורם לקרירות וקהות חושים בעבודת השם. אני חייב את זה בגלל כמה סיבות חיוניות, אבל מודה ומתוודה שזה המציאות. קשה לי מאוד להאמין שלאנשים אחרים ההשפעה היא לא זהה במידה כזו או אחרת. אין ספק שישנם אברכים יראי שמיים שבאמת משתמשים רק מה שמוכרח ולא יותר, והלוואי והייתי יכול להיות כמוהם, אבל מי יוכל לומר זיכיתי לבי טהרתי ממעש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:58 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | לא יכול לדבר בשם הכלל אבל אני אישית יכול להעיד על עצמי שהאינטרנט גורם לקרירות וקהות חושים בעבודת השם. אני חייב את זה בגלל כמה סיבות חיוניות, אבל מודה ומתוודה שזה המציאות. קשה לי מאוד להאמין שלאנשים אחרים ההשפעה היא לא זהה במידה כזו או אחרת. אין ספק שישנם אברכים יראי שמיים שבאמת משתמשים רק מה שמוכרח ולא יותר, והלוואי והייתי יכול להיות כמוהם, אבל מי יוכל לומר זיכיתי לבי טהרתי ממעש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין לי פנאי להאריך. אבל בדרך כלל האינטרנט הוא הסימפטום ולא הבעיה. והרבה פעמים חינוך שטחי שאח"כ נפגש עם המידע באינטרנט גם יכול לגרום לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 17:02 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | לא יכול לדבר בשם הכלל אבל אני אישית יכול להעיד על עצמי שהאינטרנט גורם לקרירות וקהות חושים בעבודת השם. אני חייב את זה בגלל כמה סיבות חיוניות, אבל מודה ומתוודה שזה המציאות. קשה לי מאוד להאמין שלאנשים אחרים ההשפעה היא לא זהה במידה כזו או אחרת. אין ספק שישנם אברכים יראי שמיים שבאמת משתמשים רק מה שמוכרח ולא יותר, והלוואי והייתי יכול להיות כמוהם, אבל מי יוכל לומר זיכיתי לבי טהרתי ממעש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין לי פנאי להאריך. אבל בדרך כלל האינטרנט הוא הסימפטום ולא הבעיה. והרבה פעמים חינוך שטחי שאח"כ נפגש עם המידע באינטרנט גם יכול לגרום לזה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 19:15 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| אלי_ו כתב: |  |
|
|
לא הבנתי
ויכוחים על דיאטה אמורים להתקיים רק בין אנשים רזים?
|
|
|
|
|
|
|