| נשלח ב-31/3/2020 10:33 |
|
| |
האם יהיה חשבון נפש?
האם מי מבין העסקנים , הגדיילים , האדמורי"ם , הציבור החרדי (בארץ ובחו"ל) יעשה 'חשבון נפש' על ההתנהלות ההזויה של חלקים גדולים של הציבור שלנו במשבר הקורונה?
תאור אמיתי ואוטנטי.
https://www.bhol.co.il/news/1090981
תוקן על ידי momeir ב- 31/03/2020 10:36:07
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 10:42 |
|
| |
כל הציבור עושה חשבון נפש,
כשהציבור החרדי רואה את עשרות ההלוויות של חרדים בארצות הברית,
הוא מבין היטיב היטיב שהוא טעה בהתנהגותו ובגדול,
תראה את הכותרת הראשית בעיתון "המבשר" היום,
בריכוזים החרדים מבכים מרה את פטירתם של יהודים חרדים מנגיף הקורונה
עם "מודעת ענק" על פני עמוד שלם של תמונות של 58 חרדים שנפטרו מהקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 11:40 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האם יהיה חשבון נפש?
האם מי מבין העסקנים , הגדיילים , האדמורי"ם , הציבור החרדי (בארץ ובחו"ל) יעשה 'חשבון נפש' על ההתנהלות ההזויה של חלקים גדולים של הציבור שלנו במשבר הקורונה?
תאור אמיתי ואוטנטי.
תוקן על ידי momeir ב- 31/03/2020 10:36:07 |
|
התשובה היא שלא כציבור, חשבון נפש הכוונה בהכרח שאתה מבקר את הממסד הרבני וזה לא יקרה אבל הרבה יחידים יחשבו מסלול מחדש ופחות יאמינו ב"דעת תורה". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:08 |
|
| |
כמו שעשו חשבון נפש אחרי הלוויית הרב וואזנר זצ"ל וגרימת אבידות בנפש בהחלטה אומללה בניגוד לכל היגיון.
מדובר באותם האנשים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 12:45 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האם יהיה חשבון נפש? האם מי מבין העסקנים , הגדיילים , האדמורי"ם , הציבור החרדי (בארץ ובחו"ל) יעשה 'חשבון נפש' על ההתנהלות ההזויה של חלקים גדולים של הציבור שלנו במשבר הקורונה?
תאור אמיתי ואוטנטי.
|
לא. (התשובה נכתבה עם דמעות בעיניים)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 14:16 |
|
| |
נראה לך? תראה את ה"חשבון נפש" שעשה ראש עיריית בני ברק וסגנו, והנה יש לך תשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 14:54 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 16:24 |
|
| |
זה תרתי דסתרי שהרי אם יעשו חשבון נפש אמיתי יגלו שהגדוילים הם בסה"כ בני תמותה רגילים שמתיימרים לחרוץ גורלות ולפסוק בדיני נפשות בלי שמץ של מושג, דבר שלא יתכן בתפיסה החרדית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 17:40 |
|
| |
האם היה חשבון נפש אחרי השואה? ככל שהאסון גדול יותר כך התירוצים מתחכמים יותר. קוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי. אני אספר סיפור אמיתי. בשנות החמישים היתה בארה"ב אישה שטענה שהיא מקבלת מסר מחייזרים. החייזרים מסרו לה שהעולם הולך לההרס ורק מי שיטהר את עצמו ישרוד. קבוצה של אנשים הצטרפה אליה, הם עזבו את העבודה, וטיהרו עצמם לפי ההוראות. כשהגיע יום השמדת העולם כולם התכנסו בבית אחד וחיכו לחצות הלילה. השעה הגיעה והעולם לא נחרב. הם בדקו שעונים והחליטו שהשעון קצת ממהר, חיכו עוד והעולם לא הושמד. בנקודה הזאת הייתם מצפים שהם יבינו שהם הלכו אחרי משוגעת, אבל לא. האישה הלכה לחדר השני וחזרה עם מסר מהחייזרים, בזכות ההטהרות של חברי הקבוצה, החייזרים החליטו להציל את כל העולם. וכן, אף אחד מחברי הקבוצה לא חשב שנפל כפתי למהלך של משוגעת. כולם נאחזו בסיפור והיו גאים בעצמם שהצילו את העולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2020 17:57 |
|
| |
כן. וזה יראה כך: "אבל החילונים בילו בחופי הים, והציבור שלנו הפנים ונהג כשורה חוץ מקבוצת מיעוט של העצניקים, הכל זה העצניקים"....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 03:04 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האם יהיה חשבון נפש?
תאור אמיתי ואוטנטי.
|
ממש לא יהיה שום חשבון נפש. יענקוש ימשיך לבזות את הרב חיים קנייבסקי!! ולכאורה המלצה לתרום לקופת העיר מביאה יענקוש בונוס גדול !! כוחו ושאר העסקנים עולה וזה הכי חשוב !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 04:43 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | האם יהיה חשבון נפש?
לא. (התשובה נכתבה עם דמעות בעיניים) |
|
פעם הבאה שים את הבצל במקרר לפני שאתה חותך אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 07:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 16:18 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
האם היה חשבון נפש אחרי השואה? ככל שהאסון גדול יותר כך התירוצים מתחכמים יותר.
קוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי.
אני אספר סיפור אמיתי.
בשנות החמישים היתה בארה"ב אישה שטענה שהיא מקבלת מסר מחייזרים. החייזרים מסרו לה שהעולם הולך לההרס ורק מי שיטהר את עצמו ישרוד.
קבוצה של אנשים הצטרפה אליה, הם עזבו את העבודה, וטיהרו עצמם לפי ההוראות.
כשהגיע יום השמדת העולם כולם התכנסו בבית אחד וחיכו לחצות הלילה. השעה הגיעה והעולם לא נחרב.
הם בדקו שעונים והחליטו שהשעון קצת ממהר, חיכו עוד והעולם לא הושמד.
בנקודה הזאת הייתם מצפים שהם יבינו שהם הלכו אחרי משוגעת, אבל לא.
האישה הלכה לחדר השני וחזרה עם מסר מהחייזרים, בזכות ההטהרות של חברי הקבוצה, החייזרים החליטו להציל את כל העולם.
וכן, אף אחד מחברי הקבוצה לא חשב שנפל כפתי למהלך של משוגעת. כולם נאחזו בסיפור והיו גאים בעצמם שהצילו את העולם.
|
|
ואנוכי הסתר אסתיר, הסתר בתוך הסתר מעשה ששמעתי הרב מבילגורייא בביקורו בפאריס הגיע אליו בחור ושאל הייתכן שהצדיקים לא נתנו למשפחתו לעלות לארץ ובכך היו ניצולים בשואה, הרב הרצין מאוד, וענה ואנוכי הסתר אסתיר, הסתר, לפעמים הקב"ה מסתיר מהצדיקים מה הולך להיות, הסתר אסתיר: לפעמים לא רק מסתירים אלא מראים להם ההפך. (הועתק מפורום סגור. מקווה שלא אקבל מנה על זה...) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 16:46 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | נראה לך? תראה את ה"חשבון נפש" שעשה ראש עיריית בני ברק וסגנו, והנה יש לך תשובה |
|
פשוט גן ילדים. בריחה מכל אחריות במלוא מובן המילה. מצחיק שילד מגודל בן שישים הוא ראש העיר. העצוב הוא שהוא לא יוצא דופן הוא מייצג רבים שחושבים כמוהו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2020 18:46 |
|
| |
לדעתי האליטה החרדית לא תשתנה, היא מסודרת מידי במוקדי הכוח, בישיבות הסמינרים ובפוליטיקה. בטח כשלטיב ההחלטות אין השפעה על העתיד שלהם. כל עוד ימשיכו להצביע לשלוח למוסדות ולהתחנן אליהם כשצריך אז אין להם שום סיבה לשנות משהו.
ברמת האברכים ושאר הלא מסודרים כנראה שיהיה שינוי, לא ברור באיזה היקף. אבל די ברור שתהיה איזושהי תנועה לעצמאות מחשבתית גדולה יותר. הרוב ימשיכו להקשיב לרבנים, אבל כבר לא על אוטומט. ובמידת הצורך יפעלו על פי דעתם גם בלי לשאול.
אני מעריך שתהיה גם יציאה לשוק העבודה בעקבות המשבר הכלכלי שצפוי להיות במדינה וכפועל יוצא תגדל גם הדרישה ללימודי ליב"ה במסגרת חרדית מאנשים שרואים את החשיבות של לימודים אבל לא ירצו לוותר על הזהות החרדית שלהם בשביל זה.
|
|
|
|
|