ללא נושא
שלום רב.
ראיתי כעת כי השתתפת בדיון לגבי ר' חיים והמניין בביתו.
אמנם, לטעמי האישי, הפורום כולו הוא מושב ליצים ושונא את ה', תורתו ועובדיו,
אבל אני מצליח להתאפק מלבקש ולהכניס את דעתי. (ליצנות דוחה מאה תוכחות ותוכחה לכאורה לא דוחה אפילו מאית ליצנות, אבל אני פשוט לא מתאפק).
אודה מאד אם תכניס את דברי לדיון, בלי שום איזכור לניק או למקורם (אני משתמש בניק שאינו שלי, קיבלתי אותו בחסד לתקופה קצרה, ודעתי אינה משקפת את דעתו).
לי, לשיטתי, ברור, כי ר' חיים (כמו ודאי רבנים רבים אחרים) מרגיש במדינה זו בגלות.
גלות בידי השלטונות, גלות בידי הערב-רב החרדי ה"מודרני", וגלות בכל מקום שיד השלטונות (לסוגיהם השונים) תקיפה על כולנו - גם על 'גדולי הדור'.
לפיכך, אם פעם, בימי קדם-יציאת-מצריים, יכלו כל עם ישראל לדעת את הסוד שעוד מעט יוצאים ממצרים ולא חוזרים, ולא לגלות אותו לאף חבר מצרי, כך ש"שאלה אישה מאת רעותה" ואף מצרי לא ידע מה שכל ילד יהודי ידע - כך היה נראה עם ישראל פעם. יש 'בפנים' ויש 'בחוץ'.
מאז יש 'כתבי אינטרנט חרדים' - אין יותר בפנים ובחוץ. כל מילה היא פרוצה, וכל דבר - דולף ישר לשונאינו. הגויים, היהודים, השונאים.
לפיכך, למרות שבתחילה לא נכנע ר' חיים למה ש'בחדרי חרדים' ציפו ממנו שיעשה (יבטל את החיידרים והישיבות) - בסוף גברה יד המלכות, ואין סודות, כנ"ל, וכך יצא הפסק, מחוסר ברירה.
בעזרת דילטורין חרדים של היום - יתכן ויצליחו למנוע מאותו צדיק גם תפילה במניין בביתו הפרטי ממחר. יפה להם.
(ב'הארץ' היו כבר כותבים כתבה יפה על 'פאשיזם' שמכניס צבא לתוך ביתו של אדם זקן שרוצה להתפלל במניין. אבל ב'בחדרי חרדים' כבר היו קוטלים אותם שהם 'יפי נפש' ורצים להשמיץ את ליצמן שהתיר לנשים עדיין לטבול במקווה...).
זו דעתי הצנועה.
מוזר לי שאין אפילו ניק מערכת אחד כאן שהעלה טענה כזו כדי להרתיח את 'היהודים הנאורים' שבכאן.
אבל לא התאפקתי מלכתוב.
שוב - אודה מאד על הכנסת הדברים, בלי ציון של שולחם, ויתכבדו הקוראים (והכותבים) לקבל את האמת (אם היא אמת) ממי שאמרה.
ושנזכה כולנו לרפואה שלמה ובריאות איתנה.
נשלח מהאנדרואיד שלי