בית פורומים בחדרי חרדים

הרב חיים אמסלם- ''מותר לנשים לטבול באמבטיה גדולה במקום במקווה'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2020 21:05 לינק ישיר 
הרב חיים אמסלם- ''מותר לנשים לטבול באמבטיה גדולה במקום במקווה'

הוא צודק לאלו שהתגיירו על פי שיטתו...

https://rotter.net/mobile/viewmobile.php?thread=618792

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 21:06 לינק ישיר 

למה אי אפשר שתטבול עם "זום"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 21:12 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

למה אי אפשר שתטבול עם "זום"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה עוזר רק למי שרוצה להיות ביחד עם אשתו דרך הזום...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 21:22 לינק ישיר 

הוא גם ישרוף את השולחן ערוך בשידור חי בשביל לקבל יומיים של מחמאות בתקשורת על כך שהוא רב ''נאור ומתקדם''

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 21:49 לינק ישיר 

אי אפשר על ידי שליח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 22:07 לינק ישיר 

חיים אמסלם 

הדברים בענין הטבילה נכתבו כדי להביאם בפני תלמידי חכמים לעיון וחוות דעת, אינם פסק הלכה מוחלט, בסופו של דבר הדבר נתון לשיקול דעת המרא דאתרא, בהתאם למקומות השונים, הם להכרעה ונדרשים במקומות שיש סגר מוחלט, בישראל זה עדיין לא המצב, (ונקוה שלא יגיע חלילה) משום כך אין לנהוג כך למעשה עד שנגיע למצב כזה, וכהוראה לכלל עד שיצטרפו גדולי הוראה לפסק.

גם לא המצאה שלו,

תוקן על ידי חסדא ב- 06/04/2020 22:09:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 22:10 לינק ישיר 

תשעה קבין גם אפשר בשעת הדחק?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 22:42 לינק ישיר 

חסדא כתב:
חיים אמסלם 

הדברים בענין הטבילה נכתבו כדי להביאם בפני תלמידי חכמים לעיון וחוות דעת, אינם פסק הלכה מוחלט, בסופו של דבר הדבר נתון לשיקול דעת המרא דאתרא, בהתאם למקומות השונים, הם להכרעה ונדרשים במקומות שיש סגר מוחלט, בישראל זה עדיין לא המצב, (ונקוה שלא יגיע חלילה) משום כך אין לנהוג כך למעשה עד שנגיע למצב כזה, וכהוראה לכלל עד שיצטרפו גדולי הוראה לפסק.

גם לא המצאה שלו,

השמטת את המשך פסקו של הרב שלום משאש, בסופו של מכתבו זה הוא כותב שכל מה שהוא כתב הוא להלכה ולא למעשה
גם אמסלם בעצמו אמר שזה להלכה ולא למעשה
הבעיה היא שלא יזכרו לו את הפסיק הזה, כולם רק ידברו שרב בישראל התיר את זה, וקיים גם חשש שאנשים ינהגו כך בפועל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2020 23:14 לינק ישיר 

אכן עשה מעשה לא אחראי בפירסום הדברים לכשחלילה יצטרכו והרי די לצרה בשעתה ,מלבד הידוע שבעת הצורך הרי ישר גדולי הרבנים יבקשו לחפש אחרי הגר"ח אמסלם לשבת ולדון "רבי" מהיכן דנתוני ולצרף בענוות חן את חתימותיהם באתרא קדישא פ"ב של הנ"ל יחד עם המרא דאתרא כמדובר כדי "שעם שלם" יוכלו להטהר !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 01:02 לינק ישיר 

מענין שהוא כותב: "פסק דין זה יהיה תקף רק אם יסכמו לו שלושה גדולי תורה אחרי שלמדו ועיינו בדברים"

וצ"ע מה התוספת שלמדו ועיינו, אם גדולי תורה הרי או שעיינו בעבר או שיעיינו עכשיו, והרי פשיטא שזה מה שיעשו או עשו, אלא בא למעט את יענקי קנייבסקי...

ולגופו של דבר, הוא התכון לפסוק, והוא יודע שיש מספיק מקילים בשולי העם שיסמכו עליו, וכל צקצוקי הלשון שהפסק הוא רק בהסכמת גדולי תורה (ויש הסכמה אחת בראש..) הוא מפני מה שהוא מכנה קנאים.

וזה מלמד על כך שהוא חושב שיש לו כתפיים רחבות לפסוק ככל העולה על רוחו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 12:26 לינק ישיר 

הוא עבריין ופושע כי שלא כמו מצות רש"י תנור ראשון, מצוות טהרה נשמרת ב"ה ע"י חלקים גדולים מהעם, גם אלו שאינם שומרי תומ"צ לע"ע באופן רחב יותר.
הם אין להם הבנה בשפה התורנית וודאי שלא יכולת ללהבין דיון "דלא כהלכתא" ובשעת הדחק יזכרו רק את הכותרת ש"יש איזה רב מוכר שמתיר באמבטיה"

לא מקנא בו בטיפש הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 13:03 לינק ישיר 

והבוקר שאל אותי גר צדק שמקפיד על קלה כבחמורה, אם הוא יכול להפעיל קומקום חשמלי, כי הרי ביו"ט מותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 13:35 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הבעיה בשאלתו. גדולי הפוסקים מכל החוגים התירו הדלקת חשמל ביו"ט, וזה כולל קומקום חשמלי, כי ביו"ט מותר לבשל ולאפות. בארץ פשט המנהג אצל כולם להחמיר בזה, ולכן הגר"ש משאש כתב להקל רק בשעת הדחק. כעת זה עלה שוב לתודעה הציבורית בגלל פסק ה"זום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 13:42 לינק ישיר 

Safra כתב:

לא הבנתי מה הבעיה בשאלתו. גדולי הפוסקים מכל החוגים התירו הדלקת חשמל ביו"ט, וזה כולל קומקום חשמלי, כי ביו"ט מותר לבשל ולאפות. בארץ פשט המנהג אצל כולם להחמיר בזה, ולכן הגר"ש משאש כתב להקל רק בשעת הדחק. כעת זה עלה שוב לתודעה הציבורית בגלל פסק ה"זום".

אם לא הבנת הבעייתיות בשאלתו לגבי שימוש בחשמל, לפחות אולי סוף סוף תבין את הבעייתיות בשאלתו לגבי טבילת נשים.

מקווה שגם אתה תסכים שבמרוקו לא טבלו הנשים באמבטיות.

הכל תוצאה של קלות דעת וקלות ראש

עבירה גוררת עבירה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 16:09 לינק ישיר 

גיא עזרא

זהירות, פוסט לא פופולרי!

אז שוב פעם עולות הקריאות לסגור מקוואות לנשים כי מדובר ב"שעת סכנה" וב"שעת חירום".

שוחחתי בשבוע האחרון עם מספר תלמידי חכמים שפרסמו פסקים המתירים לנשים לא ללכת למקווה אלא לטבול באמבטיה הביתית בתואנה שמדובר ב"שעת סכנה". רובם מסתמכים על פסק של הגאון הגדול רבי שלום משאש שהתיר זאת לנשים בזמן העלייה ממרוקו לצרפת כשלא היו מקוואות. אז באמת הייתה שעת סכנה.

ואני הקטן לא פוסק, ולא מורה. לא רב, ולא דיין. אבל שאלה אחת בפי: אם מדובר בשעת סכנה, למה הסופרים, המכולות והקיוסקים עדיין פתוחים? הרי כל בר דעת יודע שאין מה להשוות בכלל את סיכויי ואחוזי ההדבקה בסופר הומה אדם לעומת מקווה קטן.

שח לי רב פוסק אחד שפנתה אליו אישה שפוחדת ללכת למקווה שמא תידבק מהבלנית ותדביק את בעלה והילדים, למרות ששעה וחצי בתור למעדניה בסופר ומעל רבע שעה ופחות משני מטר מול קופאית שעושה חשבון, הסיכוי להידבק הוא גדול פי כמה וכמה. יוכיחו המספרים של משרד הבריאות.

למה, למשל, מותר לעשרות אנשים להתגודד בכניסה לסופר תוך רמיסת כל הנהלים וההנחיות, אבל תפילה של עשרה אנשים באוויר הפתוח במרחק של שני מטרים ומעלה אחד מהשני נאסרה?

אז תאהבו את זה או לא. תסכימו איתי או לא. תתקפו אותי אותי או לא. יש לי יותר מתחושה שאנשים שכל הזמן חיפשו דרכים להתנגח בממסד הרבני ובאורתודוקסיה, רוכבים על גל הקורונה כדי להצדיק את תפיסת עולמם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2020 19:35 לינק ישיר 

גם הרבנים הדתיים יוצאים נגד הליצן אמסלם.

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/433390

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב חיים אמסלם- ''מותר לנשים לטבול באמבטיה גדולה במקום במקווה'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext