| נשלח ב-8/4/2020 13:00 |
|
| |
שרפו חמץ במרפסת. האב פצוע קשה האם והבת קל (בית שמש)
אסון בערב החג חרדי נפצע קשה בעת ששרף חמץ במרפסת אסון בבית שמש: שלושה בני משפחה, הורים ובתם, נפצעו מהתלקחות אש גדולה בעת ששרפו את חמצם בתוך תבנית במרפסת הבית • מצבו הרפואי של האב מוגדר כקשה (חרדים) אלי רוטמן|י"ד בניסן תשפ 11:36 08.04.20
גבר כבן 45 נפצע היום (רביעי) מכוויות באורח קשה, ואשתו ובתו קל, כתוצאה מהתלקחות אש בעת שריפת חמץ בתוך תבנית, בבית.
האסון התרחש ברחוב הרצוג בבית שמש, בעת שהמשפחה החרדית ערכה את שריפת החמץ במרפסת ביתם, בעקבות האיסור לשרוף כרגיל בחוץ בשל המגיפה.
יוסף קרישבסקי, חובש באיחוד הצלה שהעניק להם סיוע ראשוני, תיאר: "על פי מה שנמסר לנו, מדובר בבני משפחה ששרפו חמץ במרפסת ביתם, והאש התלקחה וגרמה לכוויות קשות לאב המשפחה".
"כמו כן, הילדה והאימא נכוו באורח קל. לאחר הסיוע הראשוני שהענקנו להם, הם פונו לבית החולים בירושלים. עקב אופי האירוע, הוזעקו למקום גם צוותי חוס"ן היחידה לעזרה ראשונה נפשית של איחוד הצלה", הוסיף איש 'איחוד'.
חובש רפואת חירום על אופנוע מד"א, דביר מרציאנו, הוסיף: "לוחמי האש חילצו אלינו את בני המשפחה, כשהם סובלים מכוויות ומסימני שאיפת עשן. הענקנו להם טיפול רפואי מתקדם, ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ ובאמבולנסים של מד"א, אל בתי החולים". https://www.kikar.co.il/355213.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2020 13:40 |
|
| |
עוד פרטים שרפו חמץ על המנגל במרפסת – והאש התלקחה: מצבם קשה וקל משפחה חרדית שרפה את החמץ בתוך מנגל במרפסת ביתם בבית שמש - ובלון הגז התפוצץ: אש התלקחה וגרמה לכוויות קשות לאבי המשפחה - שפונה במצב קשה לבית החולים תל השומר • רעייתו, כבת 40, פונתה במצב קל-בינוני, ובתם כבת 12 במצב קל • סובלים מכוויות וסימני שאיפת עשן חיים טוויל י"ד ניסן התש"פ / 08.04.2020 11:40
טרגדיה בערב בחג: בני משפחה חרדית מבית שמש שרפו היום (רביעי) את החמץ במרפסת ביתם ברחוב הרצוג – אך האש התקלחה במהירות ופצעה 3 מבני המשפחה.
אבי המשפחה, בן 45, פונה על ידי כוחות ההצלה שהוזעקו אל הדירה במצב קשה – לבית החולים תל השומר, כשהוא סובל מכוויות בכל חלקי גופו.
אם המשפחה נפצעה במצב בינוני, ובתם בת ה-12 סובלת משאיפת עשן והיא במצב קל. השתיים פונו לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים.
בשל התפשטות נגיף הקורונה התבקשו תושבי בית שמש, בהוראת הרבנים, להשאיר את החמץ במכולות שהוצבו ברחבי העיר – ונאספו הבוקר לצורך שריפת חמץ מרוכזת.
אלא שבני המשפחה ניסו לשרוף את שאריות החמץ על המנגל, אך בלון הגז התפוצץ והבית עלה בלהבות.
חובש רפואת חירום על אופנוע מד״א דביר מרציאנו, סיפר: “לוחמי האש חילצו אלינו את בני המשפחה, כשהם סובלים מכוויות ומסימני שאיפת עשן. הענקנו להם טיפול רפואי מתקדם, ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ ובאמבולנסים של מד״א, אל בתי החולים”.
יוסף קרישבסקי חובש באיחוד הצלה שהעניק להם סיוע ראשוני סיפר: “לפי מה שנמסר לנו מדובר בבני משפחה ששרפו חמץ במרפסת ביתם והאש התלקחה וגרמה לכוויות קשות לאב המשפחה.
“כמו כן הילדה והאמא נכוו באורח קל. לאחר הסיוע הראשוני שהענקנו להם הם פונו לבית החולים בירושלים. עקב אופי האירוע הוזעקו למקום גם צוותי חוס”ן היחידה לעזרה ראשונה נפשית של איחוד הצלה”.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 13:46 |
|
| |
טרגדיה קשה הבוקר בקהילת חסידות גור בבית שמש: הסופר הנודע הרב חנוך ריגל ז"ל שחיבר ספרים רבים נפטר בבית החולים לאחר שבערב פסח נכווה קשות משריפת חמץ • בן 43 בפטירתו • היה מהמקורבים הגדולים של האדמו"ר רבי דוד אבוחצירא מנהריה

ברוך דיין האמת: בבית החולים שיבא בתל השומר הלך לעולמו לפנות בוקר הסופר המפורסם הרב חנוך יוסף ריגל ז"ל, מחסידי גור בבית שמש ואיש סודו של האדמו"ר רבי דוד אבוחצירא מנהריה - שחיבר בחייו ספרים רבים אותם כתב והוא בן 43 בפטירתו.
ביום רביעי ערב חג הפסח הוזעקו חובשים ופראמדיקים של מד"א לביתו בבית שמש לאחר שריפת חמץ בחצר ביתו שיצא משליטה. הוא נכווה כוויות קשות ופונה לבית החולים - שם מצבו הדרדר ולפנות בוקר השיב את נשמתו ליוצרה.
יוסף קרישבסקי, חובש באיחוד הצלה שהעניק סיוע ראשוני, סיפר לאחר האירוע: "זה קרה במהלך שריפת חמץ במרפסת ביתם והאש התלקחה וגרמה לכוויות קשות לאב המשפחה. כמו כן הילדה והאמא נכוו באורח קל. לאחר הסיוע הראשוני שהענקנו להם הם פונו לבית החולים".
הרב חנוך ריגל ז"ל, שהתחנך במוסדות חסידות גור נודע לשם ותהילה כאחד הסופרים הגדולים במגזר החרדי. הוא חיבר עשרות ספרים ביניהם על רבני משפחת אבוחצירא, על ה'אור החיים' הקדוש, על אדמו"רי בית בעלזא, 'אביהם של ישראל' על הרבי מנדבורנה. גם עמד מאחורי ספרים כדוגמת 'אתהלך' של הרב אהרן מרגלית ועוד, לצד ספרים על 'אמונה' עם הגאון רבי משה גולדשטיין ראש ישיבת 'אילת השחר'.
כאמור, המנוח ז"ל היה מהמקורבים הגדולים ביותר לאדמו"ר רבי דוד אבוחצירא מנהריה, אליו היה מקושר בכל נימי נפשו ורבי דוד הפקיד בידיו את כל ספרי אדמו"רי משפחת אבוחצירא. בבית שמש היה מראשי הקהילה של גור והיה אחראי על הכולל וקופת 'אהבת חסד'. אחד ממכריו מספר ל'בחדרי חרדים', כי ר' חנוך היה איש של מאחורי הקלעים, איש סוד אמיתי שהיה גאון נדיר בתחומו.
ידידו עורך עיתון 'הדרך' אברהם דב גרינבוים סיפר ל'בחדרי חרדים' על דמותו "פטירתו היא הלם מוחלט וכאב ענק לציבור החרדי בבית שמש ולקהילה הגוראית. ר' חנוך ז"ל היה מ'פני' הקהילה, מראשי דבריה ומעסקניה הוותיקים. בעשור האחרון הקדיש את עצמו שלא על מנת לקבל פרס לישא בעול הקופה הקהילתית 'אהבת חסד', כיתת רגליו משטיבל לשטיבל, ממגבית למגבית, עמד בראשות המגביות וגייס בכוחו ובכשרונו מיליוני שקלים עבור הנצרכים. ליבו היה חם וער לצרכי הזולת. חרף מעמדו וכשרונו הרגיש עצמו שווה בין צעירים, התרועע עמם והעניק להם מטובו טיפים ועצות לחיים".
ידידו הסופר ישראל א' גרובייס מספר ל'בחדרי חרדים' על דמותו, "הוא היה כישרון ספרותי נדיר. בור סוד שאינו מאבד טיפה. הידע שלו היה אנציקלופדי. שמות, תאריכים ועובדות היו סדורים במוחו כבספר פתוח. מעל הכל היה לו משלב מיוחד של שפה".
לדבריו, "הוא כתב בו זמנית ספר לחצר בעלזא שכולו ספוג ניחוח גליצאי, וממש במקביל שקד גם על כתיבת תולדות צדיקי בית אבוחצירא בניחוח מזרחי. כאשר לצד אלו גם עסק בחיבור פילוסופי עמוק שייתן מענה אמוני לצעירי הצאן. שלא לדבר על סיפורי העיירה שבהם היה מומחה עולמי. מין שילוב נדיר של כמה סופרים. אנחנו בהלם ובכאב גדול מאוד מפטירתו הפתאומית".
הותיר אחריו את רעייתו ושלושה ילדים יתומים בביתו.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים
אשתו עדיין מאשפזת מכיר 11:22 17/04/20 אשתו לא נפצעה באורח קל כמו שכתוב. היא עדיין מאשפזת בבית החולים לאחר שניסתה להציל את בעלה ע"ה ונכוותה בעצמה. נא להתפלל עבור חיה רייזל בת שרה רבקה אלטע גיטל לרפואה שלמה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/04/2020 13:46:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 13:48 |
|
| |
הכותרת לא צריכה להיות "טרגדיה קשה". אלא "שרף חמץ במרפסת ליד בלון גז - ומת"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 14:12 |
|
| |
המשטרה אשמה בזה שלא נתנה לשרוף את החמץ בחוץ ביחד עם כולם לא חוסר הזהירות להדליק אש ליד בלון גז נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 14:16 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הכותרת לא צריכה להיות "טרגדיה קשה". אלא "שרף חמץ במרפסת ליד בלון גז - ומת" |
|
זוהי טרגדיה קשה לאשתו וליתומיו לך זו לא טרגדיה, ואני לא רוצה לחשוב מה זה כן בשבילך אבל כל יהודי ששומע על המקרה ועל הצער הרב - תופס את זה כטרגדיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 14:30 |
|
| |
האמת כששמעתי את הסיפור,תיארתי לעצמי שמדובר באיזה אויבער חכם צ'למר,מסתבר שאם ח"ו נגזר על מישהו טרגדיה, חכמתו לא תציל אותו...כמובן שאין זה אומר, שניתן להתעלם מהזהירות וחובה, לעשות את המקסימום האפשרי, כדי להינצל ולהישמר בכל מצב!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/04/2020 14:36:03
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 15:13 |
|
| |
מצדרביעי
| מהשחושבים כתב: |  | המשטרה אשמה בזה שלא נתנה לשרוף את החמץ בחוץ ביחד עם כולם לא חוסר הזהירות להדליק אש ליד בלון גז נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נו,באמת...
אני כמובן לא מדבר עליו באופן אישי, אבל על מי שמחמיר במקומות שאין להחמיר נאמר "חסיד שוטה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 15:57 |
|
| |
אף אחד לא חושד בחס"ג מהשורה שזילזל בהוראות לאחר שבהשראת רבם הם היו הראשונים להיסגר על מנעול ובריח, ק"ו באדם נבון ומשכיל משכמו ומעלה בכיר הסופרים החרדים כהרב חנוך זצ"ל, צריך להיות ליטאי מריר שבע דורות כחריף ומקשה בשביל לכתוב כזו תגובה מבחילה כמו שכתב חריף ועדיין מקשה ערפו, כאשר נגזרה גזירה נוראה מן השמים, לא יעזור עצה ותבונה,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 16:03 |
|
| |
הבנתי שזה אירע כששרף עם החמץ אלכוג'ל
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 16:50 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | הכותרת לא צריכה להיות "טרגדיה קשה". אלא "שרף חמץ במרפסת ליד בלון גז - ומת" |
|
תגובה ילדותית ומטופשת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 17:00 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | אדם נבון ומשכיל משכמו ומעלה בכיר הסופרים החרדים |
|
לא היה בכוונתי לפתוח דיון על דמותו ואישיותו. אחרי מות קדושים אמור. ואגב, גם אנשים מוכשרים עלולים לעשות טעויות מטופשות. (יצא לי לקרוא בעבר חלק מספריו. לא השתכנעתי שמדובר ב"אדם נבון ומשכיל משכמו ומעלה". כנראה שיש לנו הגדרות אחרות ל"נבון ומשכיל") בעיקר רציתי לבוא בתלונה לעיתונאים שיכולים לנצל את המקרה כדי לעורר על חובת הזהירות. ובמקום זאת מפספסים את ההזדמנות ומדברים רק על הטרגדיה ועל דמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 17:24 |
|
| |
|
אחרי זה לא מבינים למה אני כותב שוב ושוב, שהניק חריף ומקשה הוא איש "יש עתיד".
משפט כזה יכול לצאת רק מהמקלדת של יאיר וחסידיו השוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2020 18:06 |
|
| |
לא אכפת לי שהסיקריקים כאן יכנו אותי "איש יש עתיד" (למה לא ליברמן?) או מה שבא לכם. המטרה היחידה שלי היא 'הצלת חיים'. חייבים לנצל את ההזדמנות כדי לעורר על חובת הזהירות. צריך להחדיר בציבור שגם כאשר טרודים לקיים מצווה כגון נרות חנוכה, נרות שבת בסוכה, שריפת חמץ, פלטת שבת (בלעך), וכו'. דבר ראשון צריך לוודא ששומרים על כל כללי הזהירות ורק אח"כ לגשת לקיום המצווה מתוך שמחה בצורה בטוחה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/04/2020 18:08:04
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2020 20:38 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא אכפת לי שהסיקריקים כאן יכנו אותי "איש יש עתיד" (למה לא ליברמן?) או מה שבא לכם. המטרה היחידה שלי היא 'הצלת חיים'. חייבים לנצל את ההזדמנות כדי לעורר על חובת הזהירות. צריך להחדיר בציבור שגם כאשר טרודים לקיים מצווה כגון נרות חנוכה, נרות שבת בסוכה, שריפת חמץ, פלטת שבת (בלעך), וכו'. דבר ראשון צריך לוודא ששומרים על כל כללי הזהירות ורק אח"כ לגשת לקיום המצווה מתוך שמחה בצורה בטוחה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/04/2020 18:08:04 |
|
לעורר לזהירות, תמיד טוב. במקביל ובלי סתירה זו טרגדיה קשה מכל כיוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2020 20:51 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | . (יצא לי לקרוא בעבר חלק מספריו. לא השתכנעתי שמדובר ב"אדם נבון ומשכיל משכמו ומעלה". כנראה שיש לנו הגדרות אחרות ל"נבון ומשכיל") . |
|
נורא דחוף לכתוב גם את זה בדיוק היום ובדיוק באשכול הזה. זה גם בשביל הצלת חיים.
למה יש עתיד ולא ליברמן? כי "חריף ומקשה" באמת מתעב חרדים. לא אופורטוניסט שרק עושה עליהם סיבוב ומחר יעשה ביחד איתם סיבוב .
|
|
|
|
|