בית פורומים בחדרי חרדים

פֶּרֶשׁ חַגֵּיכֶם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2020 22:21 לינק ישיר 
פֶּרֶשׁ חַגֵּיכֶם

מן המפורסמות כי בדור האחרון הפכה עבודת השם אצל הרבה יהודים שומרי תורה ומצוות מדרך חיים תובענית ביותר לסגנון חיים 'חווייתי' קרי: כמה שיותר חוויות ריגושים ואקסטרים, עם חיבור מועט ביותר למהות (ואין כאן המקום למנות את הסיבות שהביאו לכך) כך הציבור בכללותו התוודע יותר ויותר ל: הילולות המוניות, מעמדי תפילה 'מרטיטים' ב'עתות רצון מסוגלות', טיסות לחו"ל להשתטחות על קברי צדיקים מפורסמים ופחות מפורסמים, הפקות ענק של שמחות גנרדיוזיות באהלי צדיקים, סעודות מצווה וסיומים כחול אשר על שפת הים, שבתות חזנות, מסיבות מלווה מלכה המוניות, זיצים, דרשות והרצאות מלוטשות מפי רבנים ומרצים שמצילחים 'להבריג' כל נושא חדשותי לתוך פרשת השבוע, ועוד כהנה וכהנה אירועים שהמכנה המשותף שלהם הוא 'חוויה רוחנית' 'אורות' ו'אופיום להמונים' (ע"ע יובל דיין/ נועה ירון ושות').

והנה הגיעה לה הקורונה ואילצה הרבה יהודים בעל כרחם לשוב לעבודת השם 'משעממת' וסזיפית שיש מאחוריה מהות אמיתית.  

אשרי המחכה ויגיע.

וזריתי פרש על פניכם פרש חגיכם, אמר רב הונא ואמרי לה אמר רב רב חגא, אלו בני אדם שמניחין דברי תורה ועושין כל ימיהן כחגים.

(שבת, קנא)

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 11/04/2020 22:29:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2020 22:24 לינק ישיר 

זוטא כבר כולם יודעים שאתה אפילו לא דתי !
אלא סתם חילוני מריר שעובד בקרן החדשה או בארגון הלל !
האשכולות שלך כבר לא משפיעים פה על אף אחד ....

טרול אומלל תמצא מקום אחר להתחזות בו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2020 22:28 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם "כבר כולם יודעים"..
אז למה אתה מגיב לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2020 23:09 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:

לידיעת ההנהלה!

הניק האובססיבי הנ"ל לא מסתפק רק בטינוף כל האשכולות הק' אלא שבשבוע האחרון הוא אף פתח שלוש אשכולות מיוחדים  'לכבודי'...

לטיפולכם אודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2020 23:12 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

יו_טיוב כתב:

לידיעת ההנהלה!

הניק האובססיבי הנ"ל לא מסתפק רק בטינוף כל האשכולות הק' אלא שבשבוע האחרון הוא אף פתח שלוש אשכולות מיוחדים  'לכבודי'...

לטיפולכם אודה.

מיסטר זוטא האשכולות שלך טמאים ובאו מתוך מטרה אחת !
לערער לחרדים את אמונתם בקב''ה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2020 23:43 לינק ישיר 

לא מבין מה רע בלהעביר לבן שלי את האמונה והמסורת באופן חווייתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 06:40 לינק ישיר 
ולשרה_בן

באבא_זוטא כתב:

לידיעת ההנהלה!

לטיפולכם אודה.

אתה נעלב מהשוטה הזה? אתה לא רואה שמדובר באחד מעלובי החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 10:53 לינק ישיר 

באבא 

אין להתרגש מהטרולים הפתטיים הללו.
רמת הלחץ ברשב"ם גדולה, יש גיוס כללי של עושי דברם כאן בפורום ובעוד אתרים.
לא חייבים להסכים עם כל דבר שאתה כותב (וגם אני הק' לא תמיד מסכים) אבל דבר אחר ברור, מי שעיניו בראשו רואה ומבין שאין להם שום טיעון ענייני, אין להם דרך להתמודד עם החרפה והחמאה שעל ראשם, ועם זה שמציגים אותם עירומים.
זו הסיבה היחידה שאותם צבועים מנסים לתקוף כל הזמן לגופו של איש במקום לגופם של טענות.
הרמה שלהם נמוכה מאוד, מה שנותר להם זה רק להטריל, לנסות להשתיק (כמובן ללא הצלחה) וכדו'.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 12/04/2020 11:13:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 11:36 לינק ישיר 

בבא זוטא ,  ,פתחת אשכול שיכל להיות מרתק ,חבל על כל הבוז והמסתעף ועל הסגר האפשרות לדיאלוג !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 12:46 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:

מן המפורסמות כי בדור האחרון הפכה עבודת השם אצל הרבה יהודים שומרי תורה ומצוות מדרך חיים תובענית ביותר לסגנון חיים 'חווייתי' קרי: כמה שיותר חוויות ריגושים ואקסטרים, עם חיבור מועט ביותר למהות (ואין כאן המקום למנות את הסיבות שהביאו לכך) כך הציבור בכללותו התוודע יותר ויותר ל: הילולות המוניות, מעמדי תפילה 'מרטיטים' ב'עתות רצון מסוגלות', טיסות לחו"ל להשתטחות על קברי צדיקים מפורסמים ופחות מפורסמים, הפקות ענק של שמחות גנרדיוזיות באהלי צדיקים, סעודות מצווה וסיומים כחול אשר על שפת הים, שבתות חזנות, מסיבות מלווה מלכה המוניות, זיצים, דרשות והרצאות מלוטשות מפי רבנים ומרצים שמצילחים 'להבריג' כל נושא חדשותי לתוך פרשת השבוע, ועוד כהנה וכהנה אירועים שהמכנה המשותף שלהם הוא 'חוויה רוחנית' 'אורות' ו'אופיום להמונים' (ע"ע יובל דיין/ נועה ירון ושות').

והנה הגיעה לה הקורונה ואילצה הרבה יהודים בעל כרחם לשוב לעבודת השם 'משעממת' וסזיפית שיש מאחוריה מהות אמיתית.  

אשרי המחכה ויגיע.

וזריתי פרש על פניכם פרש חגיכם, אמר רב הונא ואמרי לה אמר רב רב חגא, אלו בני אדם שמניחין דברי תורה ועושין כל ימיהן כחגים.

(שבת, קנא)

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 11/04/2020 22:29:14

שכר שיחה נאה.
ומצטרף לשאלה, מה הבעיה ב"חווייתי"? החיים הדתיים תובענים גם ככה, אפשר לתת להם מימד של חווייה בלי להצטדק. הבעיה מתחילה איפה שנשארת רק החווייה.

היית צריך לחלק בין "חווייה פנימית" ל"חווייה חיצונית", כמו שהתייחסת ל"ריגושים ואקסטרים".

בדורו של סבי ע"ה החיים הדתיים היו קשים הרבה יותר, אבל החוויה בכל אכילת מצה שהידוריה בקושי מדגדגים את החומרות שיש היום היו לאין ערוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 19:35 לינק ישיר 
ידוע שהניקים זוטא וניורולוג זה אותו בן אדם !

נוירולוג כתב:

באבא 

אין להתרגש מהטרולים הפתטיים הללו.
רמת הלחץ ברשב"ם גדולה, יש גיוס כללי של עושי דברם כאן בפורום ובעוד אתרים.
לא חייבים להסכים עם כל דבר שאתה כותב (וגם אני הק' לא תמיד מסכים) אבל דבר אחר ברור, מי שעיניו בראשו רואה ומבין שאין להם שום טיעון ענייני, אין להם דרך להתמודד עם החרפה והחמאה שעל ראשם, ועם זה שמציגים אותם עירומים.
זו הסיבה היחידה שאותם צבועים מנסים לתקוף כל הזמן לגופו של איש במקום לגופם של טענות.
הרמה שלהם נמוכה מאוד, מה שנותר להם זה רק להטריל, לנסות להשתיק (כמובן ללא הצלחה) וכדו'.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 12/04/2020 11:13:08

כתבת פה הגיגים וכל אשכול טמא שלך בא עם השחלות של דברי כפירה בין המילים !

אז מה הקשר לרשב''ם ?

חתיכת כופר אדיוט !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 20:16 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

להעביר לילדים את האמונה והמסורת באופן חוויתי זה לא רע! להיפך, זו דרך מצויינת ומומלצת! כוונתי באשכול זה היא כמובן לבוגרים ואף זקנים באים בימים שנשארים כל חייהם במימד החוויתי של היהדות בלי שמץ של מהות רוחנית... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 20:23 לינק ישיר 

משגיחשליטא כתב:

שכר שיחה נאה.
ומצטרף לשאלה, מה הבעיה ב"חווייתי"? החיים הדתיים תובענים גם ככה, אפשר לתת להם מימד של חווייה בלי להצטדק. הבעיה מתחילה איפה שנשארת רק החווייה.

היית צריך לחלק בין "חווייה פנימית" ל"חווייה חיצונית", כמו שהתייחסת ל"ריגושים ואקסטרים".

בדורו של סבי ע"ה החיים הדתיים היו קשים הרבה יותר, אבל החוויה בכל אכילת מצה שהידוריה בקושי מדגדגים את החומרות שיש היום היו לאין ערוך.

יפה כתבת.

בדיוק כיוונתי לאלו (ולצערנו רבים הם) שנשארה אצלם רק החוויה. ופשיטא שאם נוציא לחלוטין את מימד החוויה מהיהדות "לא שבקת חיים לכל בריה" ולא בכדי יש מצוה חוויתית מפורשת לענג שבתות וימים טובים בזמירות ומאכלים וכו' וכן בימים נוראים יש עניין לקחת בעל תפילה שקולו ערב וכו' העניין הוא המינון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 20:26 לינק ישיר 
צריך לברך שהחיינו

באבא_זוטא כתב:

שחור_כתום כתב:

להעביר לילדים את האמונה והמסורת באופן חוויתי זה לא רע! להיפך, זו דרך מצויינת ומומלצת! כוונתי באשכול זה היא כמובן לבוגרים ואף זקנים באים בימים שנשארים כל חייהם במימד החוויתי של היהדות בלי שמץ של מהות רוחנית... 

אני מזהה בזוטא ניצנוצי תשובה ...

דע לך זוטא בני שכאלעזר בן דורדיא יש הקונה עולמו בשעה אחת .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 20:34 לינק ישיר 

יו_טיובנשלח ב-11/4/2020 22:24

זוטא כבר כולם יודעים שאתה עובד בקרן החדשה או בארגון הלל !

לה''ו. בנוגע לקרן החדשה, איני יודע.
בהל''ל, אני יודע שלא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2020 20:43 לינק ישיר 

באבא זוטא, עוד שאלה:
נסעתי למירון לג בעומר, או לאומאן ראש השנה, ובגלל ההמון היקרים וכל האווירה מסביב נפתח לי הלב והתפללתי בדמעות ממש.
מה רע?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פֶּרֶשׁ חַגֵּיכֶם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext