| נשלח ב-12/4/2020 19:07 |
|
| |
מחסור בביצים? בגלל מה??
הביצה והמועצה ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ככל שהשוק חופשי יותר, כך הוא מצליח להתמודד עם המשבר ולספק מזון וסחורה בסיסית באופן רציף וטוב יותר. ככל שהשוק חנוק יותר ונשלט על ידי המדינה, קורה ההיפך. למעט אולי נייר הטואלט, שעליו התנפל העולם כולו, "כשלי השוק" הגדולים שלנו - עוד קודם לקורונה ובמהלכה - התרחשו דווקא במקומות בהם ניסינו לשלוט בשוק. זה התחיל עם משבר החמאה. משום מה, הפרה הישראלית שזוכה באליפויות, פשוט לא מצליחה לייצר לנו חמאה. זה המשיך עם משבר הביצים - התרנגולת הישראלית החליטה לשבות לנו בערב החג. ומה המשותף לחמאה ולביצים? המועצות כמובן. מועצת החלב ומועצת הלול. במקום בו מתקיימת "ברית המועצות", לשם יגיע המחסור. למה בעצם? למה לא חווינו מחסור במשחת שיניים? במצות לחג? הרי כל התירוצים ששמענו לגבי הביצים, לא נסעו לחו"ל... לא יצאו לחופש.... והם נכונים גם בשאר המוצרים, חוץ מזה, בספרד שממנה ייבאנו ביצים, התושבים בהסגר גם הם, גם שם לא יצאו לחופש. התרנגולת הספרדית לא התנדבה להטיל יותר ביצים בתקופת הקורונה. מדוע אם כן, דווקא במקומות שבהם המדינה מכתיבה ומפקחת על המכסות והמחירים, למה דווקא במקומות שבהם לא נתנו ל"שוק להיכשל" - למה דווקא שם הוא "נכשל"? ברור שעסק שבנה את עצמו סביב ממשלה במקום סביב מציאות, הוא עסק שאינו בנוי לשינויים. זה בערך כמו ההבדל שבין ש"ג ללוחם קומנדו. יצרנים שהתרגלו לתפקד בשוק החופשי ולהתאים את עצמם לצרכים המשתנים, ידעו לספק לנו הכל גם בתקופת הקורונה. אבל "ברית המועצות" שלנו, שוב קרסה... אגב, מסקנת הסוציאליסטים שביננו תהיה כמובן שאסור להפקיר את השוק בידי קפיטליסטים חזיריים ושהמדינה חייבת לקחת אחריות ולהעמיק את מעורבותה וכו' וכו'... טוב נו, כבר הסברתי לפני כמה פוסטים מדוע שמאל אמיתי לעולם אינו טועה... משה פייגלין נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 19:15 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | הביצה והמועצה ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ככל שהשוק חופשי יותר, כך הוא מצליח להתמודד עם המשבר ולספק מזון וסחורה בסיסית באופן רציף וטוב יותר. ככל שהשוק חנוק יותר ונשלט על ידי המדינה, קורה ההיפך. למעט אולי נייר הטואלט, שעליו התנפל העולם כולו, "כשלי השוק" הגדולים שלנו - עוד קודם לקורונה ובמהלכה - התרחשו דווקא במקומות בהם ניסינו לשלוט בשוק. זה התחיל עם משבר החמאה. משום מה, הפרה הישראלית שזוכה באליפויות, פשוט לא מצליחה לייצר לנו חמאה. זה המשיך עם משבר הביצים - התרנגולת הישראלית החליטה לשבות לנו בערב החג. ומה המשותף לחמאה ולביצים? המועצות כמובן. מועצת החלב ומועצת הלול. במקום בו מתקיימת "ברית המועצות", לשם יגיע המחסור. למה בעצם? למה לא חווינו מחסור במשחת שיניים? במצות לחג? הרי כל התירוצים ששמענו לגבי הביצים, לא נסעו לחו"ל... לא יצאו לחופש.... והם נכונים גם בשאר המוצרים, חוץ מזה, בספרד שממנה ייבאנו ביצים, התושבים בהסגר גם הם, גם שם לא יצאו לחופש. התרנגולת הספרדית לא התנדבה להטיל יותר ביצים בתקופת הקורונה. מדוע אם כן, דווקא במקומות שבהם המדינה מכתיבה ומפקחת על המכסות והמחירים, למה דווקא במקומות שבהם לא נתנו ל"שוק להיכשל" - למה דווקא שם הוא "נכשל"? ברור שעסק שבנה את עצמו סביב ממשלה במקום סביב מציאות, הוא עסק שאינו בנוי לשינויים. זה בערך כמו ההבדל שבין ש"ג ללוחם קומנדו. יצרנים שהתרגלו לתפקד בשוק החופשי ולהתאים את עצמם לצרכים המשתנים, ידעו לספק לנו הכל גם בתקופת הקורונה. אבל "ברית המועצות" שלנו, שוב קרסה... אגב, מסקנת הסוציאליסטים שביננו תהיה כמובן שאסור להפקיר את השוק בידי קפיטליסטים חזיריים ושהמדינה חייבת לקחת אחריות ולהעמיק את מעורבותה וכו' וכו'... טוב נו, כבר הסברתי לפני כמה פוסטים מדוע שמאל אמיתי לעולם אינו טועה... משה פייגלין נשלח מהאנדרואיד שלי |
| דברי טעם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 19:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 19:38 |
|
| |
טוב שההגה בידיים של אגד. ולא בידיים של פייגלין . נראה אותו מסתדר עם הקורונה .חכמולוג של פוסטים באינטרנט. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 19:44 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | טוב שההגה בידיים של אגד. ולא בידיים של פייגלין . נראה אותו מסתדר עם הקורונה .חכמולוג של פוסטים באינטרנט. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| פייגלין לא כוס התה שלי. תוכל להגיב לגופו של עניין ולא לגופו של דובר? אתה במקרה מתפרנס מביצים או חלב?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 21:24 |
|
| |
לה''ו. יש לי וידוי. ארבעה ימים של פסח עברו עלי, והרגשתי שמשהו חסר לי... לא, זה לא איזה לאפה טריה, גם לא קרואסון פריך היישר מהתנור. ואז... נהיה לי שחור כתום בעיניים, ואמרתי: א-א-ו-ר-י-ק-ה!!! המשיח פייגלין. תודה תודה תודה, עכשיו אני יכול להתחיל ליהנות מפסח!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 21:27 |
|
| |
בזמן שיש מחסור בביצים ונאלצים לייבא מחו"ל קיים משטר ההקצבות וייצרני הביצים משמידים אלפי ביצים בכל יום כי נאסר עליהם למכור לשוק מעל המכסה שמותרת להם.
המכסות וההקצבות הם שרידים שנותרו מהתקופה המסואבת של שלטון השמאל, שדאגו למונופול למקורבים שלהם שישלטו בשוק והאחרים נאלצו להסתפק בפירורים שהותר להם למכור רק בכמות מוקצבת מצומצמת, בזמנים רגילים אנחנו לא חשים ולא שמים לב לזה, אבל בזמני חירום זה מבצבץ החוצה.
הגיע הזמן לשים קץ לשחיתויות הללו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 21:41 |
|
| |
מישהו חושב שמועצת הלול השמידה ביצים במקום לשווק אותם בחנויות בזמן שהמדינה מייבאת ביצים מחו''ל? על מה הקשקשת? ומדוע לא היה מחסור במוצרי חלב למרות שיש מועצת החלב? אגב, גם בארה''ב שמעתי ממכרים שהיה מחסור גדול בביצים, לפחות בריכוזים חרדיים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 22:05 |
|
| |
המחסור בביצים יצר שוק שחור. משלמים יותר ומשיגים ביצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 22:20 |
|
| |
מצדרביעי
| אפיקטוזין כתב: |  | מישהו חושב שמועצת הלול השמידה ביצים במקום לשווק אותם בחנויות בזמן שהמדינה מייבאת ביצים מחו''ל? על מה הקשקשת? ומדוע לא היה מחסור במוצרי חלב למרות שיש מועצת החלב? אגב, גם בארה''ב שמעתי ממכרים שהיה מחסור גדול בביצים, לפחות בריכוזים חרדיים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
העובדות הם שכל מי שרוצה לייצר ביצים ולמכור אותם חייב לקבל "מכסה" ממועצת החלב, בנוסף, יש גם "מכסות" יבוא לטובת הפרוטקציונרים. משהו לא ברור? קומוניזם כבר אמרנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 22:25 |
|
| |
מישהו מכר היום בדוכן ברחוב ביצים שיש עליהם חותמת 'נוף הגליל 017 כ. לפסח' ולצד זה תאריך אחרון לשייוק , קודם כל קניתי שתי תבניות, עכשיו אני מברר מי זה ומה זה, מישהו אולי יודע האם אפשר לסמוך ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2020 23:59 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  |
מישהו חושב שמועצת הלול השמידה ביצים במקום לשווק אותם בחנויות בזמן שהמדינה מייבאת ביצים מחו''ל? על מה הקשקשת?
ומדוע לא היה מחסור במוצרי חלב למרות שיש מועצת החלב?
אגב, גם בארה''ב שמעתי ממכרים שהיה מחסור גדול בביצים, לפחות בריכוזים חרדיים
|
|
התשובה היא כן. השמידו ביצים שיוצרו מחוץ למכסות. זוכר את משאית הביצים מאלעד? המשאית שמכרה לציבור ביצים ובחדשות הצביעו על איך החרדים לא שומרים על ההגבלות? אלה היו ביצים מחקלאי שיצר מעבר למכסות וניסה למכור ביצים בצורה ישירה. אלה ביצים שלא קיבלו חותמת ולכן השמידו אותן כ"לא ראויות למאכל אדם". בישראל החקלאות מנוהלת עם מכסות. אם תרצה להקים מחלבה, לקנות כמה פרות ולייצר חלב תהיה לך בעיה כי אין לך מכסות. אם תרצה להקים כמה כוורות ולייצר דבש, שוב יש בעיה, יש מכסות. אותו דבר עם ביצים. בביצים וחלב המצב אפילו גרוע יותר כי המחיר מפוקח. אם המחיר היה חופשי במקרה של מחסור המחירים היו עולים. כשהמחיר קבוע בחוק ויש מחסור, כולם אוגרים וקונים יותר ממה שהם צריכים והמחסור גדל הרבה יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 00:18 |
|
| |
השמידו אותם כי הם יוצרו ללא פיקוח והם סכנה בריאותית לציבור, נקודה. למה הם יוצרו ללא פיקוח? אולי בגלל המכסות אבל זה כבר עניין אחר יש איזה שהוא היגיון מאחורי מדיניות המכסות, אפשר לא להסכים לו כמובן, אבל אם יש למדינות הזו מעלות והמגרעת היחידה היא שבעיתות חירום מייבאים ביצים מחו''ל, אז אני לא רואה בזה בעיה, הרי זה בדיוק מה שרוצים מאמיני השוק חופשי, לאפשר ייבוא ביצים מחו''ל, ובפרט אם אכן יש אפשרות לפתור את בקלות בהגדלת המכסות בארץ, אז על מה המהומה? ההיגיום אומר להיפך, ביצים זה מוצר בסיסי, אם יוסרו המכסות ויותר הייבוא ייתכן ולא יהיה כלכלי לייצר אותו כאן, ואז בעיתות חירום מי ערב לנו שהייבוא יימשך כסדרו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 00:23 |
|
| |
גם לחם זה מוצר בסיסי. את רוב החיטה אנחנו מייבאים. הכלכלה של ישראל תסתדר בלי ביצים אבל בלי נפט לא. את הנפט אנחנו מייבאים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 00:30 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | בביצים וחלב המצב אפילו גרוע יותר כי המחיר מפוקח. אם המחיר היה חופשי במקרה של מחסור המחירים היו עולים.כשהמחיר קבוע בחוק ויש מחסור, כולם אוגרים וקונים יותר ממה שהם צריכים והמחסור גדל הרבה יותר. |
|
הגבלת המחיר נועדה לאזן את מדיניות המכסות, אז איפה הבעיה? ולא הבנתי, אם המחיר לא היה קבוע אלא היה מאמיר האנשים היו אוגרים פחות, אז אתה מציע שהמחיר לא יפוקח כדי שהוא יאמיר ואנשים יקנו פחות? ואם כשיש מחסור שמתמשך מספר ימים המדינה,עושה מאמצים ומייבאת מיליוני ביצים וגם מסבסדת, אז היכן הבעיה? לולא ציבור שומר הכשרות שצורך כמות גדולה של ביצים בפסח ומקפיד לרכוש את הביצים מערב פסח, מצב שפגש במקרה את בהלת הקורונה שגרם גם לשאר להצטייד במזון לתקופה, לא היה קורה כלום, וכשקרה המדינה מפנה זמן לטיפול גם בנושא האיזוטרי הזה בימים כאלה ראוי לאנשים כמו פייגלין עם כמויות חמאה על הראש שלא לצאת לשמש, ראינו מה קרה בארה''ב כאשר מי שמפוטר מפסיד אוטומטית את ביטוח הבריאות שלו, אנשים רוכשים מזון וחומרי גלם מכל הבא ליד, כולל שקי חיטה מחשש לרעב, הסופרים ריקים, עלייה דרמטית ברכישת נשק מחשש שפולשים ינסו לשדוד את המזון שאגרו, אם המדיניות שלו היתה מיושמת, היה כאן ג'ונגל אחד גדול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 00:34 |
|
| |
מספרים לכם על אוניות שדילגו על תחנות או על מטוסים עם ביצים שהממשלה הביאה
מה שלא מספרים לכם זה שהממשלה שילמה הרבה כסף לחברות ספנות שידלגו על תחנות והרבה כסף על מטוסי מטען.... אומנם המחיר של התבנית לא השתנה אבל כולנו נשלם את זה במיסים או בקיצוצים
|
|
|
|
|